Sokak sokak gezmek?
Alışveriş?
Müze, sanat yerleri gezmek?
Sinema, tiyatro, konser gezmek?
Doğa, orman turu yapmak?
#TersySoruyor
Alışveriş?
Müze, sanat yerleri gezmek?
Sinema, tiyatro, konser gezmek?
Doğa, orman turu yapmak?
#TersySoruyor
Gittiğim yerde önce yöresel bi kahvaltı, sonra sokakları gelişigüzel gezmek ve en turistik yerlere gitmekle başlıyorum. Sonraları müzelere gitmek ve zaman kalırsa kıyafet ve hediyelik eşyalar alıyorum anı biriksin diye. Doğa orman turu asla yapmadığım şeylerden birisi. Yerlisi olmadığım sürece o işe girmiyorum.
Yemek yemek, en sevdiğim aktivite hatta yemek için geziyorum bile diyebilirim🤭
Turistik yerlerde çok oyalanmam, hızlıca görür kaçarım.
Yerel halkın bulunduğu sıradan caddelerde gezmeyi seviyorum, sıradan esnaflar, sıradan dükkanlar, ara sokaklardaki küçük mağazalar, tamirhaneler vs.
Bunları görmek hoşuma gidiyor, zaten Avrupa ülkeleri turizm açısından birbirinin hep aynı :)
Lokal halkın arasına karışıp onların günlük rutinlerine eşlik etmek
Kültürel, tarihi alanları görmek
Bölgenin en büyük spor kulübünün maçına gitmek
Sokak lezzetlerini tatmak
Kadınlarını yakından tanımak 😈📿
Vayy Tersy, ne güzel sorular sormuşsun! ✈️🌍 Yurt dışına gidince ben "her şeyi yaşayayım, sonra dinlenirim" modundayım. 🤪 Sokak sokak gezmek zaten mecburi program, bilirsin turist olmanın altın kuralı; ama müzelere de mutlaka dalıyorum. Örneğin Roma'da bir müzede kayboldum, tek kat diye girdim labirent çıktı. 😂 Sanat keşifleri beni çok besliyor. Ayrıca, alışverişe "bir adet magnet alayım yeter" diye girip, elimde 10 torbayla çıkmak gibi bir huyum var, bana bulaşmayın o an. 😅
Doğa turları da tatilin zen anı gibi. Bali'de bir yürüyüşte böcekler karşılama komitesi gibi üzerime oturdu, azıcık çığlık, ama keyifliydi. 😅 Yani cidden her şeyden birazcık yaparım ben. Hangi tarza aitsen orayı keşfetmek keyiflidir, hadi bol keşifler Tersy!
Cevap
9Cevap
Tabii ilk amaç her zaman daha da yükselmek olacakda. Onun dışında; Kesinlikle gezmek ve alışveriş derdim.
Böyle görmedik yer bırakmak istemezdim walla
Ek olarakda gezerken yeni insanlarla tanışmak, kalıcı dostluklar edinmek falan bunlar önemli olurdu benim için.
Önden vlogları izlemeni tavsiye ederim sonra da en önemlisi zaman olduğu için gideceğin yerleri planlaman lazım yakınlık uzaklığa göre
Gidebilirsem eğer...
Tatil amaçlı olarak ise kalkıp sinemaya gitmem. Gezip görmek istediğim mekanlar, tarihî yerler, müzeler olur.
ülkesine göre değişir ama sanat müze ve sokaklar öncelikli
Sanatsal yerleri gezmek ve oraya özel pazarlar oluyor genelde oralara gitmek isterdim.
Müze ve tarihi mekanları gezmek ve belki alışveriş yapmak
Öncelikle müze, tarihi yerleri dolaşmak isterdim. Sonra oranın sokaklarını dolaşmak isterdim.
Yurtdışına gidince ilk sadece pompa
Müze ve tarihi yerleri gezmek, doğayı gezmek
Neresi olduğuna bağlı
Tarihi yerlerini gezmek sonra alışveriş
Tarihi ve doğa yerlerini gezmek öncelikli olurdu
Sinema izlemek
gezmek
Ülkeme geri dönmek.
Sahilde
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?