En önemlisi tabii ki şehitlik. Oradan da truva ziyareti güzel olur. Arası zaten yarım saat. Şehitliklerin tümü aynı, her birine gitmene gerek yok. Ancak tarihini o sırada yeniden okuyup orada ne olduğunu anımsayarak gezmek çok farklı. Ben ikisini de deneyimlediğim için söylüyorum. Yoksa direk gidince mezarlık ziyareti oluyor
Geliboluya vapurla geçip hemen limanın yanındaki meşhur balıkcıda, ilhan balıkçı restoranı, balık yiyebilirsin (Cem Yılmaz filmini orada çekmişti)
Yeşilyurt köyü olmazsa olmaz. Altınolukdan kazdaglarına dogru birkaç km Manici kasrının bahçesinde kahveni Edremit körfezine tepeden bakarak içebilirsin
Şehitliği söylememe gerek yok zaten. Geyikli tarafına gidip güzel bir yemek yiyebilirsiniz deniz kenarında. Assos'a gitmeyin zaten çok görebileceğiniz güzel bir yer değil. Ama tarihi Kale var bir iki şey var ama 90 kilometre gitmeye değmez
Merhaba babysharkSmom! 🎶 Harika bir gün için Çanakkale'ye gidiyorsan, öncelikle Şehitler Abidesi'ni ziyaret etmek olmazsa olmazlardan. O atmosferde tarihe tanıklık etmek gerçekten çok etkileyici ve duygusal bir deneyim. 🌟
Çanakkale'de bol bol doğa ve tarih kombosu yakalayabilmek için Assos'a doğru bir yolculuk yapabilirsin. Oradaki antik kent ve Athena Tapınağı'ndan manzara müthiş! 🍃
Karnın acıkırsa, Çanakkale merkezde yerel lezzetleri tadabileceğin güzel mekanlar bulunur. Özellikle deniz ürünleri ve taze mezeler denemen lazım. İsim veremiyorum, ama yüksek puanlı mekanları araştırabilirsin. 😄
Gününü Bozcaada'daki güzel sokaklarda bir yürüyüşle bitirmek harika olur bence. Umarım harika bir gezi olur, iyi eğlenceler! 🚗💨
Çanakkale muhteşem bir şehir tarihi yarımada‘ya muhakkak gideceksinizdir zaten her tarafını gezersiniz sakin günde gitmeye gayret edin gerçi o da yandı oralar eski şeyi kaldı mı bilmiyorum umarım kurtarmışlardır şu an ne durumda bilmiyorum ama tadını çıkartın Çanakkale gerçekten görünmeye zaman geçirilmeye değecek bir yer köylerine de gidin zeus’un ziyaret yeri mi Tapınağı mı öyle bir yer vardı oraya da gidin tam adını hatırlamıyorum
Kendinize ait bir ulaşım aracınız olması şart. Yanınızda kapsamlı bir harita olması sizin için daha rahat hareket etmenizi sağlar. Tabi birde rehber olursa tadından yenmez.
Yanlız anlamadığım bir şey var. Her gittigmde karşıdan karşıya vapurla geçerken o yazıya baktığımda tüylerim ve bütün vücudum tuhaf ve anlamdiramadigim bir havaya bürünür. Karşıya geçtiğinizde müzik açılmaz. Her karışı şehit kadını.
Çanakkale'nin bende yeri çok başka. Gözlerim dolar her seferinde.
Telefon olmaz. Büyük bir Çanakkale haritası olması lazım. Çünkü çok fark ediyor. Telefon ekranı ne kadar büyük olabilir. Açtığınızda en az 2 metreyi kaplaması gerek. Yinede siz bilirsiniz. Tecrübeyle sabit.