Ankara 'da bedava ya da ucuz geziler aktiviteler vs nerede var bilgisi olann
26 gü
Ankara 'da bedava ya da ucuz geziler aktiviteler vs nerede var bilgisi olann
Anadolu Medeniyetleri Müzesi
Ankara Etnografya Müzesi
Kurtuluş Savaşı Müzesi
Cumhuriyet Müzesi
Ankara Devlet Resim ve Heykel Müzesi
Ankara Vakıf Eserleri Müzesi
Çengelhan Rahmi yav Müzesi
Türk Hava Kurumu Müzesi
Mehmet Akif Ersoy Müze Evi
Ziraat Bankası Müzesi
Ulucanlar Cezaevi Müzesi
Erimtan Arkeoloji ve Sanat Müzesi
Atatürk Konutu ve Demiryolları Müzesi
Feza Gürsey Bilim Merkezi
Monumentum Ancyranum
Jülian Sütunu
Ankara Roma Hamamı
Ankara Roma Tiyatrosu
Ankara Roma Yolu
Aziz Clement Kilisesi
II. Evkaf Apartmanı
Ankara Devlet Tiyatrosu
Altınköy Açık Hava Müzesi
Gençlik Parkı
Altınpark
Heyy! Ankara 'da yapacak harika şeyler bulmak zor değil, hele ki ben buradayken! 😄 Başkentin tarihi meydanları ve parkları gezmek için müthiş yerler. Mesela Anıtkabir’i ziyaret etmek ücretsiz ve oldukça etkileyici bir deneyim. Kuğulu Park’ta kuğularla stres atabilir, güzel bir yürüyüş yapabilirsiniz.
Gençlik Parkı’nda ise yürüyüş yaparken efsane manzaralar yakalayabilirsin. Eğer tarihe meraklıysan, Anadolu Medeniyetleri Müzesi’ne de bir göz atmak isteyebilirsin.
Ha dersen ki ben doğa insanıyım, Atatürk Orman Çiftliği’nde bir gezinti reyiz gibi hissettirebilir. Ankara 'nın kışın soğuk ama içten ortamı keşif için birebir! Bol bol eğlen, anılar biriktir! 😊🚀
Cevap
27Cevap
Ankara 'da gezilecek bir yer yok. Dağ taş tepe her yer, avm'si bile labirent gibi baş dönmesinden etrafı göremiyorsun, çıkış kapısına ulaşabilen hayatta kalır. Resmi kurumlar hariç bir özelliği de yok.
Ancak Anıtkabir'i gezersin, bir orası güzel. Belki 2-3 cafe bulur oturursun da hizmet sıfır.
Of evet kesinlikle böyle her yer uzak
Anıtkabir, Ankara Kalesi, Gençlik Parkı, Tunalı Hilmi Caddesi, Seğmenler Parkı, Botanik Park, Atakule... Yürüyerek ve sonbaharın tadına vararak gezersin...
Gittim buralara
Sonrası ise bir Ankaralı arkadaşla sohbetin tadına varın. Şimdi demografik yapı biraz değişti de yanlış kişilere de dikkat etmek gerekiyor.
Aynen
Ankaralıların dostluğu çok güzeldi. Memur kenti olmanın yanı sıra, sayılı üniversitelerin orada olması, siyasetin kalbi olması, kültür ve sanat çevrelerinin kurum bağıyla orada olmaları, sohbetleri daha derinlikli yapardı.
Tamamen doğru
Şimdi hasret kaldık o günlere, ama Allah'tan arkadaşlıklarımız zaman zaman uzak mesafeler nedeniyle sosyal medya araçlarıyla yapmak durumunda kalıyoruz. Aralık başında yeniden evde olmak güzel olacak.
Ankaralı mısın Ankara güzel ya insan bakımından da sıkıntılı değil güzel ama işte her aktivita para ile doğudan çok göç aldı bi şeyler değişti
Evet, Ankaralı, ama kışın 4-5 aylığına geliyoruz. Ankara gerçekten, son deprem sonrası çok göç aldı. Trafik artık orada da çekilmez olmaya başladı. O nedenle olabildiğince az kalmaya çalışıyoruz. Ancak insanlar ve arkadaşlarımız aynı olunca, işin sohbet kısmında pek bir şey değişiyor. Yine de Ankara 'da uygun fiyatlı yerler Kızılay ve çevresinde çok fazla. Sonuçta simidi de meşhur şehrimin. Yüksel Caddesi ve etrafındaki sokaklar cafelerle dolu. Tunalı, Bestekar, Tunus Caddeleri daha çok gençlerin yoğunlaştığı yerler. Biracılar da ağırlıklı olarak Sakarya Caddesi'nde takılırlar. Zenginler ise Çayyolu Park Caddesi ve Eskişehir yolu üzerindeki Plaza'lardaki mekanlarda takılmayı seviyorlar. Bir avantajı da park sorunu yaşamamak oraların.
Artık bence uygun değil biralar da dahil olmak üzere tunalı ve çevresi güvenli daha rahat olabileceğin yerler diğer yerlere göre ve her şey pahalı belli bir kesim insan gelsin diye üyelikleri bile ciddi fiyattan veriyor tiyatro gibi aşırı ucuz şeyler inanılmaz pahalı sadece memur kesim gidebiliyor 40 liraydı ya hiç bir şeydi yüzme paten dans bunlar çok pahalı geçen sinogaga gittim gezmeye almadılar geçen sene yılbaşında kliseler kapalıydı almadılar kutlamalara önceden gidebilirdik şimdi herkes avm gezmye takmış durumda parkı bilmiyorum arabam yok
Ankaralıların günlük ve haftasonu gidebileceği yerler AVM'ler artık. Hele de çocukları varsa oralarda oyalanıyorlar. Ülkenin her yeri çok pahalı, ama anakentler geçim açısından daha da zorlu hale geldiler.
Ankara çok ucuzdu her şeyi bedava denecek fiyata yapardık önceden avm çok aptalca bana hiç bir şey ifade etmiyor maalesef
Bize de bir şey ifade etmiyor aslında. Ancak çalışırken, biriyle buluşmak için ya da alışveriş için genelde oraları seçerdik. Şimdi 6-8 ay Ankara 'da olmamak bize daha iyi geliyor. Park sorunu, trafik sorunu da eklenince kıştan kışa geliyoruz.
En güzel dönemlerinde orada oluyoruz. Eskiden daha çok kar olurdu, ama şimdi o da azaldı.
Aynen o güzel bizde yağsın diye bekliyoruz o güzel hala öyle değil pahalı ya avm ayriyeten pahalı hem kafe hem kıyafet anlamında önceden alabilirdim ben çocukken vs
Kıyafet neredeyse Ankara 'da aldığım toplamda 10 tanedir. Hep İstanbul'dan alırdım.
Uzun zamandır AVMlere gitmedim, gitmeyi de düşünmüyorum açıkçası 😊.
Kuğulu Park'ta kar muhteşemdir. Eve de yakın olunca, akşam da yağsa hemen çıkar giderim oraya.
Güzel kışı sonbaharı da bi yazın çekilmiyor ucuzluk pazarları vs vardı asker pazarı bit pazarı itfayeciler meydanında Maltepe de vs onlar inanılmaz ucuz olurdu şimdi aksine oralar pahalı
Kıyafet için genelde Yenişehir Pazarı'na Perşembe günü gidiliyor. Opera Meydanı'nın Ulus yönüne çıkan girişinde kıyafet satan bir yer var, metro alt çarşı ve bazı AVM'lerdeki outlet mağazalar işe yarayabilir.
Maltepe Pazarı'na izin günümde mutlaka gider, MP3 müzik CD, bilgisayar programları vs alırdım. Daha aşağıda bir yere taşımışlardı, ama hiç gitmedim oraya.
Bazen bilindik zincir konfeksiyon mağazalarının uygun kampanyaları oluyor, oralardan almak daha mantıklı sanki.
İşte bunların hepsini nasıl takip edeceksin o da var
Haklısın. Bir de işin o yönü var. Nerede oturduğun da önemli.
Evet maalesef İstanbul iyi mi
İstanbul, Ankara 'ya göre hem olanak açısından hem de stres yaşama açısından daha üst çıtada yer alıyor. Daha iyi kazanabilirsin, ama mesafeler, fiyatlar, kiralar, deprem riski... Göz önünde tutulması gereken çok kriter var.
Ankara 'dan vazgeçmezdim açıkçası.
Ben muğlayı vs istiyorum zaten ama benim iş sektörüm orada daha geniş
Ege her yönden iyi, yaptığın işin burada karşılığı var mı bilmiyorum. Onun kararını en iyi sen verebilirsin. Buralarda belli alanlarda iş yoğunluğu daha fazla.
Evet tasarımın cenneti
Tasarımcı mısın?
Evet
O zaman her yerde her zaman iş bulursun, evden bile çalışabilirsin.
Evet güzel yanı o işte çok vaktim var
Yapay Zeka uygulamaları kullanıyor musun?
Evet tabi ki
Bizim dönemde ağırlıklı olarak Freehand, Quark kullanılırdı, sonra Adobe çıktı harika işler becerdi. Canva ve benzeri uygulamalar, hazır şablonlar kullanıyor sanırım. Şimdi ChatGPT ile eşanlı çalışır şekilde geliyor.
Anca belediye turları olabilir onun dışında her türlü para gider
Belediye turuna var mı ki para gitsin yine de çok olmasın
Çok yer var gezilecek Ankara kalesi Anıtkabir felan zaten bir gününü alır
Gittim aktivite diyorum ben
Eymir gölüne git atv turları oluyor biz gideriz bazen gayet keyifli oluyor
Atv turu mu var oha nerdeeee
Eymir de ben de gideceğim bakalım bu hafta sonu bi tane kiralayıp gönlüme göre gezeceğim
Nerede ya kaça kiralanıyor direkt oradan mı alıyoruz
Ordan alabiliyorsun kiraları biraz pahalı biz kendi atv miz ile gidiyoruz genelde ama bende bu hafta kiralama yapacağım mecbur
Ne kadar peki yeri neresi anlamadım gölün orada mı
Evet TRT nin yanından yol iniyor tam sola doğru gittiğin zaman görürsün ama bu gün hava soğuktu kimse yoktu orada
Hayret hafta sonu olmasına rağmen ama evet soğuk bugün
Fazla gezemedik biz de geri döndük hemen hasta eder insanı
Ankara kart var ondan al gezersin maalesef bu ekonomide bedava bir yer yok
Nereleri ama işte o da var
Ankara kart nerden alinir bilmiyorum Ankara'da yaşamıyorum kartı alacağın yere bir sor istersen
Ben atanirsam Ankara'ya gelmek istiyorum insanları nasik gezilecek yer önemli değilde insanları huyu suyu iyi midir yaşadığım yer küçük ve insanları iğrenç
İyi iyi ama şimdi çok doğulu geldi onlarla yaşarsan yaşarsın sorun onun dışında halkı eğitimli ve çoğunluğu kendi halkı zaten iyi sorun yaşamazsın sıcak insanlar
Ha iyi o zaman bende ege bölgesinin en kötü şehrinde yaşıyorum keşke bir İzmir olaydi neyse kader belki karşılaştırır Ankara da bizi fjfmxmxmxmd şaka şaka hayirli akşamlar
Neresi ki ya? İzmir de kokuyor bu arada ben yaşamazdım gelirsen haber et öğreteyim buraları
Yanlış anlama da gelirsem nasıl haberin olcak hanımefendi 😅 beni takip et benin eski hesabın kapandı bilge idim orada şimdi Xperia 1 yazamıyorum sen takip edersin istersen sapık değilim yanlış anlama
Buradan yazarsın 😁😆
Arkadaşım kac ay sonra memur olucam bu yorumu nasıl geri göreyim neyse sen bilirsin
Byy
Ne memuru olacaksın
Düz memur masabasi memur 😊 sen ne iş yapıyorsun okuyor musun?
Oo bitirdim bile normalden mi atandın iyi
Atamadım atanmayı bekliyorum da sen ne yapıyorsun Ankara da onu merak ediyorum
Çalışıyorum ben de işte için gelmiştim
Ne işi yapıyorsun işçi misin memur mu?
İşci
Hmm iyiymiş birde mirastan ev alacaktım da yaa sahibinden baktım evler çok pahalı sen ne kadara oturuyorsun?
10 bin geçen senenin kirası ama benim binada 25 e oturuyor yeni girenler
Hayır ben satın alicam ondan diyorum Ankara güzel ama ev fiyatları pahalı güzel bir semt te ev fiyatları kaca satın almak istiyorum da
Pahalı baya pahalı
Neyse bende Diyarbakır'a yaşarım yapacak bir şey yok orası biraz daha uygundur neyse hayırlı günler Ankara Ankara güzel Ankara seni görmek ister her zenginkara güzelsin pahalisin güzel Ankara
Evet yaa sorun pahalı olması yoksa harika yer Diyarbakırda cehennem sıcakları oranında eğlencesi yoktur
Hmm sıcak onemlindegik önemli olan insanlarının iyi olması ev alma komşu al demişler
Ankaralıların o konuda da iyiydi ya misafir perverler komuşuluklaeı güzel güzel insanlar da işte memur vsler ya ondan herhalde
Evet doğuya gidersem bir diyabakira gidicem orada yaşıcam sonra Ankara'ya gelmek istiyorum iyidir Ankara burada yaşadığım yerde insanlar iğrenç hep kavgacı ben kavga etmeyi sevmiyorum kavgacı değilim
Yer neresi ya iyiler iyi bir tane kötü şöyle duymazsın
İfşa olmak istemiyorum cidden yaşadığım yer küçük ve insanları leş iğrenç burada kendimi kötü hissediyorum
Neresi ama o kadar kötü değildir ya
O kadar kötü ki sorunu beğendim neyse özelden yazayım istersen yanlış anlama bak her erkek sapık değil aslında yaşadığım yer büyükşehir ama merkezi küçük yani insanları da igrencccc leş keko çok kavgacı çok dik dik bakıyorlar ıyyyy🤮burya gezmeye gelirsinde (öyle gezilecek bir yeri de yok ) ama yaşamak için uygun değil burada varya kesin polislik bir olay yaşarsın
Acaba neresi ya
Özelden yaz soyliyim sapık değilim meden insan ediyorsun ki
Yazıyım
Tmmdir bekliyorum
Bence güvenilir birisini bul ve tadını çıkar her yeri rahatça gezersin
Kim işte o kişi kimseye güvenilmez ki
Nasıl anlatacağım mümkün değil
Ya bela olursa
Tamam deneyeyim
Bakalım hayırlısı
Yia sağ ol
Ankara kalesi anıtkabir öyle fazla biyer yok yav aslında istersen beraber gezelim 😂
Gittim oralara gezelim
Ekliyim
Rkledim
Yarın maalesef ordayım ve bende hiçbir şey bilmiyorum 😅
Tüh ya ne iş için değil mi
Mühendisim bi firmanın denetimini yapmam gerekiyor o yüzden Ankara 'ya gidiyorum
Ucuz pahalı önemli değil aktivite ne var onu bilmiyorum
Olsun canın sağ olsun
İşte canım sağolsun da varsa öneri, paylaşırsanız sevinirim
Anıtkabir ulus Atatürk müzeleri vs
Çok gereksiz aktiviteler 😂
Güzel de aktivite değiller gezmelik yerler ankarayı 2 günde bitirirsin
O kadar mı kötü ya
Kötü değil Ankara güzel gezilecek yeri müzesi çok ama diyorum ya eğlenceli yok her yere uzak ya da çok pahalı tam memur şehri gerçekten para varsa çok eğlenirsin
Para var sorun yok ama öyle pavyon vs. bana göre değil eğlenceden kastın oysa
Hayır tabi ki tamam gece hayatı da var da her şeyi yaparsın
Gezme eğlenme vs
şu an kızılaydayım öyle boş boş oturuyorum
Cidden mi geldin mi
Evet şu an kızılaydayım boş boşta oturuyorum
şu an anlık Kızılay'ı atabilirim😂
Sen ne yapıyorsun nerdesin
İşteyim çalışıyorum gar tarafından
Yazsana
İstekte atabilirsin
Olur
Öğrenci isen Çünkü boyu kiralık sevgili hizmet verebilirsin
Ne ne neee o ne dkkdkdkd
İlginç nasıl yapıyoruz bunu
Nerden başvuruyor buna
Yalnız buna para veren cidden var mı herkes yalnız
Nasıl yapıyorsunuz peki birbirinizi nasıl buldunuz
Ankara işte
Hayır
Olur
Tek başıma bir şeyden zevk almam ki ben ya oyun oynarım sadece o yüzden pek bir önerim yok
Tüh ya fark etmez ben gezmeyi severim biri olsun olmasın
Normal de Ankara 'da mı yaşıyorsun ona göre önereyim
Evet maalesef
Maalesef derkenn
Memleketimde yaşamaya neden maalesef dedin ya 🥲
Hahaha ya güzel de işte sıkılıyorum ben memursan vs iyi
Yok be haklısın aslında 9dan sonra ses çıkmıyor ben İstanbul'da yaşıyorum köy gibi geliyor Ankara
Yok o kadar da değil de paran olacak memur olacaksın onlar iyi yaşayıp geziyor
Memur dediğin 40 alıyor ortalama napcaksın onla ya
Gerçi Ankara farklı ben istanbuldan hesap ettim İstanbul'da kira 40 lira 🤦
Ne 40 ı 60 alıyorlar abartısız söylüyorum ayriyeten her şeyin indirimini alıyorlar
Burada en fazla 20 ki çoğunun evi var
Senin dediğin yüksek mevkiiler o zaman kaç yaşındasın sen
24 yok normal
Ankara’da en çok sevdiğim şey kahve alıp millet bahçesinde veya Göksu’da Mogan’da yürümekti. Bunun dışında müzeler var nasıl bir aktivite aradığına bağlı açıkçası. Bazı kafelerin seramik boyama, kilden bardak gibi şeyler yapma etkinlikleri var. Ankara’nın renkli geceleri de ilgilenenler için tatmin edici diye düşünüyorum. 😄
Göksu'ya Mogan gölüne harikalar diyarına gidebilirsin
Ormanlara gidin kampa
Nereler var mesela kampa götüren bi yer yok mu
Camping diye ara bulursun
Bedava gezmene yardımcı olalım istersen
Ol nasıl olacakmış
Eryamandayım , alıyım seni gezelim
Ciddi mi ama kötü birimisin o var güvenebilir miyim
Sözle güven demekle olmaz ki , bu sana kalmış ki zaten herkese açık alanda olacağımız için sorun olmaz diye düşünüyorum
Nereyi gezeceğiz
Nereyi istersen , merak ettiğin nere varsa
Beypazarı’na gittin mi hiç?
Evett 2 kez
Sana bağlı , ne zaman istersen yazarsın 👍
Olur tamam
Ne yapıyorsun iş güç?
Çalışıyorum işte normal asgarili
Buradamısın?
Evet
Arkadaş istermisin beraber gezmek için?
Ben sponsor sen arkadaş ol 😉
Az korkuyorum amacın kötü değilse olur
Neden kötü olsun sonuçta herkese açık ortamlarda olacağız
?
İşte belli olmaz o
Belli olmayan nedir?
Yaş kaç
38 ?
Hım büyükmüşsünn
Ne fark eder ki sevgili olmayacağız bir şey paylaşmayacağız
Doğru haklısın
Ama hala gizlisin
Bekliyorum
Parasız sokağa adım bile atamazsın
Ucuz olsun ona da razıyım
Keşke İstanbul deseydın. Ankara bu konularda biraz daha sığ
İstanbul'da nereler var ya onu da istiyorum trenle gezeyim geri döneyim ama kaybolur muyum günü birlik olur mu işte şüpheliyim
İstanbul'a bir gün değil bir hafta yetmez
Ara ara gitsem ben de 1 gün 1 gün bi yere batan sarnacına gittim o kadar
Tarihi yarımada güzeldir
Oraya nasıl gidilir ya bana tarif edebilir misin trenle gelsem nelere binmem gerekir
Trenle gel son durak da ın. İndiğin yerde yine tren var Marmaray denir ona geç karşıya Sirkeci durağında in
İlkinde de öyle yaptım söğütlü çeşmede indim marmaraya bindim ama sonra hangi durakta indim hatırlamıyorum sirkecide inince bir şey binmeme gerek var mı
Yok yürüyebilirsin
Direkt ada da mıyım yani
Eminönü ve üst bölgesi verilen ad tarih yarım ada
Anlamadım?
İndiğin yere verilen ad tarihi yarım ada
Ha pardon tamamdır oraya gideceğim teşekkürler
Buraya gidip bir de ayasofyaya gidebilir miyim oradan da
Tabi zaten Ayasofya sultan ahmet, topkapı sarayı, yerebatan sarnıçı aynı yerde
Bu 1 güne sığmaz değil mi
Sıkışırsan beni ararsın😃
Hahah tamam sen bana bi el at
Seve seve
Öğrenci misin
Yok yeni bitirdim çalışıyorum
Hangi şehirde yaşıyorsun
Ankara :)
Bekliyoruz seni
Geleceğim geleceğim aklımda tren bileti yok şu anda baktım da
Bence gelmişken bir gün kal
Nerede kalınır güvenilir yer bul fiyat vs sıkıntı ya
O iş kolay çözeriz
Asıl en zoru o
Niye yahu
Riskli ya başıma bi şey gelirse
Beni Takip et lütfen
Tamamdır
Yaş kac ona göre tavsiye veriyim
24 yaşındayım
Keciörende akvaryum var ya da avmlerde gezebilirsin ancak bu havada pekte seçenek yok
Ona gittim avm de gezmek sıkıcı ya saçma sevmiyorum paten vs değişik şeyler lazım
Patende var karapürcekte
Nerde ne kadara
Belediyemizin turlari var hanfendi
Hangi belediye beni de alın o turlar nereler
Gelmek mi gerekiyor online olmuyor mu nerelere götürüyorlar
Kayıt mı olmak gerekiyor olayım bari bakarım umarım bulurum
Konforlu olmasa da olur eğlenceli olsun ucuz olsun yeter benim için
Alacağım da gitmek şart diyorsunuz mecbur bekleyecek
Ankaralı var mı diye sor bence
Sokakta parkta falan gezilir.
Kızılay da gez
Nereleri mesela neler yapabilirim
Bak kafana göre
Bakıyorum bulamıyorum ilte goole yetmiyor
Ben gezdşreyim
Olur
Haftaya
Olayım da iptal oldu havadan dolayı ya
Tamamdır
Yürüyüş yap
Nerde
Müzeye git
Ücretsiz mi neler var bildiklerin?
Ankara'da mıyım ne bileyim
Himm ankaradasın sandım
Ankara'da olsam şu an seninle kahvaltı yapıyor olurduk
Tüh kaçırdık
Yeniyim bilmiyorum
Yenisin hımm
Evet yeni sayılırım Ankara 'da
Hoş geldin o zaman
Teşekkürler
😀
Ywnimi geldin
Ankara pahalı ya
Ben seni gezdiririm araba da var 🤭
Nereyi gezdirecwksin o da var
bunun arabasına binsen sağ çıkmazsın
İstediğin yere gideriz 😛
Buse neden tanıyor musun beni önyargılı olma bence😀
Sinema cafe
Akrivite diyorum arıyorum paten yüzme vs gibi
Sinema da bir aktivitedir.
Yüzme havuzu var bir sürü. Paten de var.
Nerede var ben de onu soruyorum ya işte
Hangi ilçedesin?
Etimesgut
Etimesgut belediyesinin var. Yakınmışsız zaten ben de Sincan dayım.
Paten felan Kızılay'da var.
Cidden mi ne var mesela kurs biliyorum ben böyle aktivitwsi var mi ki? Kızılay'a nerede ben arattım bulamadım
Kent Patent var, Oran'da. Kızılay'dakiler kapanmış sanırım.
Çıkmıyor bu bu da mı kapandı ki ya
boş ver sinemaya git 😄
Hatta beraber izleyelim
Ya sinema da sıkıcı güzel film yok
Bilim kurgu Venom var, güzeldir. 0000 Kilometre var romantik film.
Venoma gittim diğerini bilmiyorum
Ismarlayım sana sinema+yemek 😄
Olur
Ne zaman gidelim?
Haftaya
Hangi gün?
Salı şu anda müsaitim
hiç biyer yok aw.
Anitkabirde
Gittim Ona her bayramda gidiyorum
Kac yasindasin
24