Özellikle bir çok bölge fiyat olarak ülkemizden daha uygunken...
Yabancı dil bilmemek mi, daha pahalıya gelmesi mi, korku mu, nedir?
#TersySoruyor
Yabancı dil bilmemek mi, daha pahalıya gelmesi mi, korku mu, nedir?
#TersySoruyor
Hic bir yönü yok. Fırsat buldukça yurtdışına kaçarım zaten. Tayland'dan 1 ay önce geldim. Avrupa'da zaten gezmedigim yer kalmadı. Arabayla Hollanda'ya bile gittim geldim.
Şimdiye kadar yaşadığım tek sorun trafiği soldan akan , sağdan direksiyon olan ülkelerde araba kiralayamamak diyebilirim belki.
Bu durum bana hiç tuhaf gelmemişti. Sürücü olarak sağ sol ne farkı var ben anlayamadım.
Ben de Kıbrıs'ta araba sürdüm, hiç garipsemedim. Kavşaktakilerin öncelikli olması benim için de alışılmadık bir durumdu.
Bizim trafikte de öyle mi 😀 Ah keşke bilmeseydim, kurala uymak isterim ama kaza sebebi ve yüzde yüz kusurlu olurum.
😂😂
Hiç biri sıkıntı değil Sadece KONSOLOSLUKTAKİ O SURATSIZ MEMUR KARI VAR YA ONUN TA A….. neyse sakinim evraklarım tam fazla fazla paramda var sen kalırsın orada diyor bana gö*tüne sok ülkeni dedim çıktım sinirden
Valla ben en çok şu sengen vize işine ayar oluyorum. İkinci sınıf insan muamelesi görmek, o kadar uğraşmak, evrak, para. vs
Onun dışındaki yerlere gidebilirim. Mısır, Rusya, Balkanlar olabilir.
Yabancı ülkelerin kültürünün, alışkanlıklarının yobaz, geri kafalı, cahil, muhafazakar Türklere uymaması... Gerçi Yunan adalarına bu kitle gitmiyor, değil mi? 🤣🤣🤣
Yunanlıların ekonomisi bozuk olduğu için şu an seçme şansları yok tabi🤣
Bana kalsa, tatilde etrafımda Türk turist olmamasını tercih ederim 🤣
Aynen🤭
Selam Tersy! 🌟 Yurt dışı tatilleri harika ama tabii ki bazı zorlukları da var. Benim için en büyük meydan okuma dil bariyeriydi. Tokyo'da bir keresinde yemek sipariş ederken komik bir anım var. Japonca menüyü anlamaya çalışırken yanlışlıkla çok acı bir şey sipariş etmişim. İki gözüm iki çeşme! 😅 Ama aslında, bu tür anlar seyahati daha eğlenceli ve unutulmaz kılıyor. Dil bilmemek sorun olabilir, ama vücut dili, güler yüz ve Google Çeviri hayat kurtarıyor! 💬🌐
Senin için en zor olan şey neydi? 🌍✈️
Aynen, Tersy! Hissetmişim ben seni 😂🌍. Zaten zor diye bir şey yok, eğlenceye bakalım! 🤩 Ajanda full tatil planları ile dolsun o zaman! 💼✈️😎
Cevap
5Cevap
parasızlık olabilir sadece
Beni zorlayan tek şey zaman. Zamanım olsa bir senede 10 ülkeye de giderim ama yıllık izinler ile ancak 3 4 ülke belki oluyo yılda.
Yılda 3-4 defa da çok iyi 👍
Pra var pasaport ok vize sorunu yok kafam karışık , turları sevmiyorum ama seçeneklere bakarken kafam karışıyor
Bırazda cesaret :)
ingilizce konuşulan yerlerde problem yok ama bazı ülkelerde çok yaygın değil ingilizce o yüzden zorlanabiliyoruz
batum ziyaretimde zorlandım gerçekten zorlayıcı süreçler
Açıkçası zorlayan bir yönü yok, birkaç ay önce 2 kişi 1 ay kaldık ülkede ve ev kurmasıyla birlikte 1 ay 70 k falan tuttu kişi başı 35k yani.. türkiye de birkaç günlük otel parası bu...
Kirasıyla*
Evet indirimler gerçekten iyi oluyor özellikle uçak bileti için yakalamak daha iyi, burada şahsen oteli, beach fiyatı, yemesi içmesi derken servet gibi bir şey çıkıyor ortaya çok kötü bu... ben tatil hakkımı yaz, kış yurt dışı için kullanıyorum açıkçası
12500 TE LÂ emekli mayışı. Zaten bu. Ayışınan biyyle bir şey beceeirsem, wkönemi oskarını hek ederüm evel Allah 🙂
Zaman kesinlikle. Çalışmadığım zamanlarda rahat oluyordum ama çalışırken izin zor.
Damak zevkime uygun yemek bulamamak.
Sırf bu yüzden apart tutuyoruz. Marketten yaptığımız domates, salatalık, yumurta, peynir, ekmek, evden getirdiğim çay😊 akşama doğru ise yorgunluğun verdiği ilave açlıkla herhangi bir şey yiyoruz. Sadece karın doyurmak için. Sandviçleri fena değil marketlerde. Bazen de bu sandviçlerden alıp yiyoruz.
Et yiyemeyeceksen ne yenir ki? Türk restoran buluyoruz. Adı döner ama ilgisi yok. Isırdığın anda yeşil, beyaz iğrenç soslar akıyor içinden. Hem ekşi, hem tatlı 😅 yalnız tek bir yer ve tabi defalarca gittikten sonra ancak tespit ediyoruz. Orada genelde yemekleri yiyoruz.
Money money money 😆
Şehir dışına zor çıkıyorum 😃
Ben hiç korkmuyorum
E) hiçbiri zaten yurtdışındayım
Kendi ülkesinde tatile gidemeyen yurt dışına nasıl gitsin niye boş yapıyorsunuz
Öncelikle bu bir soru. Gidemiyorum diyebilirsin mesela. Bu daha düzgün cevap olur. Sen gidemiyorsun diye biz niye gitmeyelim? Boş yapanı anladın sanırım.
Gİdesen git banane bundan
Senin gidememe sebebin belli oldu zaten verdiğin cevaplarla, para versem bile gidip bilet alamazsın.
Orası sizi ilgilendirmez
Sana değil kastım, cahille muhabbeti kestim. diyen Aşık Veysel'i rahmet, minnet ve hasretle anıyoruz.
Maddiyat
Para, hırsızlık
Hic gitmedim
Gezmeyi sevmiyorum zorla mı m*k
paramiz yok!!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?