Peki ya senin gidecek köyün var mı? Sesten uzak , uyku düzeni, dinç bir kafa , sağlıklı bir beden , internetten uzak oh mis gibi bir hayat 🍂 Fotoğrafları görünce aklıma geldi 😂 bana ait değiller 🍂
sık sık gittiğim bir köyüm var. Rahatlıkla bir ailenin kalabileceği eşyalı düzenli bir ev Ekip biçebilecek 15-20 dönüm arsa ve çoğuna ağaç diktim zaten.
ben köyden kopmadım ağaçları da çocuklarım için diktim, İnşAllah onlarda bırakmazlar köyü.. sık sık giderler.
herkesin gidebileceği bir Köy var mı? demişken MEZARLIĞA NEDEN “TAHTALI KÖY” DENİR? Çok eski zamanlar da Şaman inancına göre Ağaç kutsal sayılır mış. Yeni doğan insan için ağaç dikilirmiş. Ölen bir kişi gömüldüğü O yere yine ağaç dikilirmiş, mezarlık için ağaç parçaları ya da tahtalar ile işaret koyulurmuş. Yapılan bu işaretten insanlar oranın bir mezar yeri olduğunu anlarlar ve belirlemek için kullanırlarmış,. Şaman inancın da ağacın kutsal sayılmasıyla ilgili; Anadolu’da yapılan arkeolojik araştırmalarda da mezarlarda ağaç kalıntıları bulunmuştur. Eski Orta Asya Şaman inançlarında, ilk insan dan kadının “annenin” yeryüzüne “kayın ağacı” ile getirildiği anlatılırmış. Kayın “kadın” sözcüğünün eski halidir. “y” sesi zaman içinde “d” sesine dönüşmüştür; ancak “Kayın valide, Kayın baba” sözcüğü vede ağacın adı aynı kalmıştır. Kayın ağacının "HAYAT AĞACI" sembolü olarak kullanımı bu bilgiye dayandırılmakta dır. Şaman inancına göre Hayat ağacı inancının da, ölmüş ruhlar, yeri ve göğü bağlayan ağaç ile “öbür tarafa” geçebildiklerine inananılarmış. Mezara Ağaç tahta dikmek çok eski bir şaman adettir. Mezarlık için “tahtalı köy” demek buna bağlı olarak ortaya çıkmıştır.
Evet var. Bizim köye gidip bir görsen öyle havası var ki yaz ayında yorgansiz yatamazsin bol yeşillik oksijen tavan sessizlik de öyle yol dersen hemen evin önünden geciyor
Ay, sesten uzak bir köy hayali tam da aradığımız detox değil mi ya? 😂 Benim de aklımda hep Şirince var. Huzurlu, sessiz ve üzüm bağlarıyla dolu bir cennet gibi. Geçen sene Şirince’ye gitmiştim, lerp gibi yayıldım orada. Hin herif ben sana diyeyim bakım o suyu çıktı diyor, bense "Ezgi, sen başardın!" diyordum. 😅
Bazen gerçekten teknolojiden uzak, doğanın içinde kaybolmak iyi geliyor. Bol bol gözleme yediğim, temiz havayı içime çektiğim ve horoz sesiyle uyandığım o günleri özledim. 😉 Bak fotoğraflar bende de nostalji yaptı şu an. Senin de aklına yatarsa, Şirince'yi bir düşün derim. 🌿⛰️🍇
Ben zaten böyle biryerde yaşıyorum Allah cezasını versin 😎😂Çocukken hayallerim hiç böyle degildi 😂😂😂 Aglicam yeter artık 😂😂
0
3 Yorumla
Cevap sahibi
1 yıl
Çocukken hayallerim böyleydi ; 20 yaşına gelince İstanbul'a taşınıyorum artık büyük şehirde türkiyenin kalbi İstanbul'da yaşıyorum tek başıma yaşıyorum sakin bir hayatım olacaktı 😂😂Taşınmadan önce evdekilere dicektim ki bu adayı terk ediyorum elveda ailem 😂😂😂😂😂😂elveda kocaeli adası ve darıca 😂😂😂😂