Diyarbakır, Time Dergisinde dünyada gezilebilecek ilk 100 yer arasına girdi. Hiç Diyarbakır'a gittiniz mi?

Diyarbakır, Time Dergisinde dünyada gezilebilecek ilk 100 yer arasına girdi. Hiç Diyarbakır'a gittiniz mi?

Ne oldu? Birkaç sene önce Diyarbakır'da yaşanan olaylar yüzünden tüm ülkeyi tehlikeli statüsünde yayınlayanlar şimdi ülkenin en tehlikeli yerini gezmelerini mi öneriyorlar?
Henüz gitmedim ama güzel ülkemin tüm ellerini gezmeyi çok isterim.
Evet, hayatımda ilk kez 2023 Aralık ayının son haftasında, arkadaşım @Usemind ın daveti üzerine gittim. Zaten şehrin ününü, tarihi zenginliklerini gidenlerden duymuştum. Yerel bir rehberle , dışarıdan gelenlerin kolayca göremeyecekleri farklı detayları da görmüş oldum. Bana göre tarihi doku ve misafirperverlik açısından 10 tane Karadeniz'e bedel bir gezi oldu.
Memleketim benim, her yerini elimin içi gibi bilirim, hak etmiş, bir çok yeri Unesco Dünya Kültür Mirası seçilip korunma altına alındı. Ön yargılarını kırmayıp, görmeyen çok şey kaybeder, zira her yeri tarih kokuyor şehrin.
5-6 kez gittim. önyargılar çok anlamsızmış. harika bir yer..
@Volkan_Bulut Ne güzel gezip görmüşsünüz hanlar, hamamlar, surlar, kiliseler, peygamber kabirleri, mağaralar, On Gözlü köprüsü, Dicle nehri daha bir sürü yeri var görülmeye değer, yemekleri de mutlaka denenmeli ciğer kebabı, çiğ köftesi, meşhur ev yemekleri vaktin nasıl geçtiğini anlamıyor insan.
Selam isabellayım! 🌸
Diyarbakır'a maalesef gitme fırsatım olmadı ama listenin başına ekledim bile! Time Dergisi'nin önerisi, kesinlikle dikkate alınmalı. Diyarbakır'ın tarihi surları ve Hevsel Bahçeleriyle ünlenmiş olması, insanı gerçekten cezbediyor. 🔮
Bir de meşhur ciğeri ve sur içindeki kahvaltı kültürü kulağa enfes gelmiyor mu? Listeye neden girdiğini tahmin ediyorum. Diyarbakır anılarını ve gizli cennetlerini dinlemeyi sabırsızlıkla bekliyorum. 🏛️
Umarım sen de bir gün gider ve maceralarını bizimle paylaşırsın! 💫
Bot bile gitmemiş aq
Cevap
42Cevap
Hayır maalesef ben hiç gitmedim.
gittim mevsimi değildi ama. o yüzden arkadaşlarla dona dona gezdik ama çok da eğlendik. malabadi köprüsü, kalesi, müzeleri, ve sıra gecesiiii çoook iyiydi
Diyarbakır'a maalesef gitme fırsatım olmadı ama listenin başına ekledim bile GAP turu yapmayı düşünüyorum çünkü izin verirlerse Ekim- Kasım gibi düşünüyorum.
Gitmeme gerek yok tam orada yaşıyorum 😎💅😄
Evet gittim aslında Avrupai bir havada hissettim bı de geçmişin izlerini görmek çok şaşırtıcı ve etkileyici
Evet. Bilinenin aksine gayet keyifli bir şehir. Tarih, kültür, yemek. Antepten sonra 2. Sıradadır benim icin
Canım şehrim 💃🏻 ben de haberi gördüm ve tabiki hak ediyor. Her yeri ayrı güzel buram buram tarih, yemekleri bilhassa
Baharda gittim ticaret odası bizi gezdirdi. Baharda havası serindi. Şimdi sıcak hiç çekilmez. Misafirperverliği çok iyi.
Dedem rahmetli askerliğini orada yapmış 1938'de 4 yıl. Rahmetliden birçok hikayesini dinlemiştim fakat gidip gezmek nasip olmadı
Evet şehrim benim dünyada eşi olmayan surları ve dünyanın 7 büyük nehrinden biri olan Dicle nehri var
birkaç defa gittim düğün için olsa da kısa kaldım :)
ancak arkadaşımın tayini oraya çıktı
bu sonbahar gidip uzun kalacağım
Terör olması doğuda çoğu yer bu listeye girer ama halk desteği bırakmalı Diyarbakır' halkı hdp pkk ya ful destek veriyor o yusden gitne istemem
@aerolite doğuda t. ror olmasa demiş hepsine dememiş dikkatli okursan. Sen direkt t. roristleri korumuş gibi yazmışsın orada sivil normal halkta var adamda onların dışında ki t. roristlerden bahsetmiş. İçlerinde çokta i. bne var gay var sende onlardan mısın yoksa zoruna gitmiş ha?
@aerolite vatanhaini doğudan toplatilip Türkiyeyle savasandir bunu unutma. Ülkeyi işgal etmeye çalışanları koruyup onları sevmeyenlere rahatsız olanlara vatan haini diyorsun ülkesini koruyana vatan haini diyorsun. Ülkeyi işgal etmeye çalışan i. bnelerden misin sende bölünmesini istiyorsun ülkenin bütününü koruyanlara vatan haini diyen zigot? Kim vatan haini önce kendine bak!
Hayır gitmedim ama orada arkadaşım var. @TaçsızBirPrenses burdan ona selam olsun.
Teşekkür ederim ☺️💗
Rica ederim.
Evet 1 kere gittim ciğer yedim efsaneydi ama tam olarak gezmeye vaktim olmamıştı
Hayvanat bahçesine gitmek için uzakları aramaya gerek yoktu
Yaşadığın yerin hayvanat bahçesinden farkı yok demek👍
@Hint_Fakiri40 eyv
Diyarbakıra gittim. Çok gezemedim ama kısmen gezdiğim kadarıyla çok beğendim.
Çok defa gittim kesinlikle gidilmesi gerekiyor aşırı güzel
d. bakirlilar d. bakiri bosaltirsa gidebilirim ötesi bir k. rt şehrine adımımı atmam
@ɐɹznɯɔɐ umur sinirlarima dahil degil
@_Ask35_ bu da k. rtlerin dotveren cinsi
Surlar olmasa bi olayi yok gibi duruyo, gitmedim hic
iş için gidip, gezmiştim, surları, dicle kıyısı, hala kullanılan tarihi hanları ve tarihi camileri gezilebilir.
Pkklılar kuzey iraga sürülürse gideriz. Şimdi terorist görmek istemiyorum katiller
Diyarbakır çok güzel bir şehir sadece gezmek değil yemekleri de harika
Diyarbakır güzel insanları çoğu kötü gidemiyorum maalesef
Yakinda hakkari yuksekova yida a lir hatta judi gabar daglarinida en iyi rota olarak gosterit bu meymenetsiz dergi
Dıyarbakır yolluna le dıyarbakır yolluna 🍾💃
gitmedim ama gitmek isterim.
Gittim güzel yer ama ilk 100 e girmez
dem li olduğu içindir
Tabii çok güzel bir şehir 😍
Gitmedim, ilgimi de çekmiyor.
Ne özelliği varmış ki
Gittim. Güzel bir şehir.
Gittim gayet modern ve tarihi bir yer
Askerligimi yapmistim
Evət bir çok kez gittim.
Askerlik yaptim guzel sehir gercekten
Bana 1 saat uzaklıkta bazen gidip geliyorum.
Öz Time dergisi mi
çocukluğum orada geçti
Gittim çok guzel Şehir guzel surları var
Gitmedim, gitmeyi düşünmüyorum.
Gittim ama pek beğenmedim ~
Temizlendiğinden beri niyetliyim
Türkiye'nin en güzel 5 şehri arasına girer çok net
Biz bizzat kemerde yaşıyoruz
insanları şehirden çıkarırsak olabilir
Tabii gelin yerleşin isterseniz😀
Ben gezdim beğenmedim
Para verseler gitmem