Bursalılar ve orada yaşayanlar biraz bilgi verir misiniz 😀

Bursalılar ve orada yaşayanlar biraz bilgi verir misiniz 😀

Bence Bursa yaşanılabilecek güzel bir şehir ben her noktasına aşığım deniz var dağ var cennet gibi piknik mekanları var avm'leri var gerçi son zamanlarda suriyelilerle doldu biraz ama çok kafaya takmıyorsan eğer yaşayabilirsin bence yani ben her noktasını çok seviyorum son zamanlarda belediyeler iyi iş yaptı Bursa'da tarihi mekanları da ortaya çıkardılar yani lafın kısası ben Bursa'yı seviyorum yaşanılası bir şehir mi diye sorarlarsa bence yaşanır 35 yıldır Bursa'dayım ve çok mutluyum burada başka bir yerde yaşayamam sanırım
Hiç gelmedim oraya ama tamda böyle düşünüyorum. Tayin tercihimi oraya yapacagım..😊
Şimdi öncelikle senin için “yaşanılırlık” ne tam olarak? Bunu bilelim.
Çünkü bizim halk genc kuşaklar dahil öküz bilmezler yaşanılırlık nedir.
Bizde millet yaşanılırlıgı, Yeni çirkin bina dolulugu olarak görüyor. Ülemizdekş tüm şehirler çirkin vede yaşanılır degil.
BM yaptıgı bir çalışmaya göre bir şehirde yaşanılırllılık sınırı 600bin Nufüs!
Bizde o büyüklükdeki şehirlerde be toplu taşım var nede sinema/tiyatro!.
Bizde Şehir 5milyondan sonra YAŞANILIR kabul ediliyor, onlardada para toplutaşıma harçanıyor.
Kriterler;
Şehirde ulaşım düzenli vede mevcut mu yani Şehre Ait düzgün çalışanbir toplumu taşım var mı?
Kültür sanat aktiviteleri yani, Tiyatro, Sinema, klasik müzik aktiviteleri mevcut mu?
Bursa tarihine bakıldıgında, etrafda tarih dolu, bakımlı bir minarinin olması lazım.
Çoçuklar için kreş, Özel okul (kaliteliler mi ayrı olay) vede Devlet okulları mevcut mu vede kaliteli mi?
Kısa sürede şehrin dışına çıkıp doganın tadını çıkarabileceginiz ortam var mı? Denize mesafe ne durumda?
İş imkanları nasıl?
Üniversite vede akademik ortam mevcut mu?
Tam olarak bunları ögrenmek istiyorum. Aklındaki soruları sıraladın 😀
Bursada doğdum büyüdüm bursaliyim da iş dolasiyla pek gezme görme fırsatım olmadı. ben burada yaşadığım için bana sıradan geliyor başka şehirlerden gelenler bayılıyor o ayrı
Kim burada ne derse desin hepsi boş teneke 😅
Sen gel gör gez deneyimle biz yasamayacağız Bursada. Gerçi ben yaşıyorum ama neyse 😂
Uzun lafın kısası gelip görmen deneyjmlemen lazım biz burada ne yorum yaparsak boş...
Yerleşmek istiyorum. Sanki her yere yakın, ne çok gürültülü ne çok sessiz. Ne büyük ne küçük, denizi, doğası, tarihi, sanayisi herşeyi mevcut. Ergonomik bir şehir gibi geliyor bana.
Gürültülü değil sessiz sakin bir şehir karar senin
Cevap
26Cevap
Ben sevmiyorum hiç Bursayı orada yaşamak istemezdim.
Asla yaşanılacak bir şehir değil yobaz bir şehir trafikde insanlar aşırı gergin nezaket hoşgörü zaten hak getire anlayacağın berbat bir şehir
Hem metropol hem köy hayatının karışık olduğu doğası güzel ve tarihi olan güzel bir şehir. Ayrıca Osmanlı'ya da başkentlik yapmış :)
hayaller bursa hayatlar erzincan. 2 yıl geçirdim bursada hala aklıma geldikçe ağlarım. neden bursada değilim diye
Aaa meslek ne
?
Maas nasil
İstanbul'un küçük halı gibi düşün genel olarak güzel ama. Her memleketten insanın okdugu karma bı yer burasi
çok sevdiğim bir şehir
Hiç gitmedim ama nedense bir anda cazip bir yer gibi gelmeye başladı bana 😀
Buraayı çok sevme sebebin ne? 😊
Bursa'nın gemlik ilçesinde yazlığımız vardı neredeyse 30 sene her yazımı orada geçirdim. bursayı da bu yüzden çok severim. onursal bursalıyım
insanı da iyidir
Önceden sık sık giderdim. Evet güzel bir şehir Bursa.
10 yıl önce aşık olmuştum bu sene gittim o havayı kaybetmiş :(
Sevdiğin biri varsa cehennemin dibi bile güzel bir şehir olur sana
Her bir yerini ayrı ayrı severim güzel şehrimi. Tam yaşanılası
Üniversite stajını yaparken 4 ay kaldık orada biz ilçesindeydik ama merkezi güzeldir
Ben sevmedim ama çok yerde gezmedim sanki yıllardır bakılmamış bir şehir imajı çizdi bende
Bence güzeldir. Gitmedim ama güzel olduğunu duydum.
Genel olarak güzel bir şehir bursaya defalarca gittim
En guzelll sehirrrrr dag var deniz var sanayi var gastronomi acisimdan zengin
Ben beğenmedim sahşen şehirin büyüklüğüne göre yollar yetersiz
Evet güzel şehirdir 👌kalabalıktan kaçmak isteyenler için gezilecek çok yer var
Bursaya gittim beğenmedim o kadar anlatıldığı gibi bir yer değil
Bursa'da yaşanmaz her yer suri dolu onun yerine Eskişehir tercih ederdim..
Bursa güzel şehrimiz Şeftalisi meşhur iki ayaklı olanı😅
Kişiden kişiye değişir ama benlik değil
Evet orada yaşamayı çok isterim
Hem tarih hem doğa hem deniz 😍
Evet büyükşehir ferah
nilüfer dışında aşırıı kötü
yaşanmaz
çok trafik var
Ben yaşarım güzel şehir
Bu sene çok gittim ama yasarmiyim hayir :)
Mudanya trilye ve İznik taraflarına git
Bursalımısın
Hayır
Nilüfer hariç heryeri kötü sadece nilüfer güzel
Suriyelilerle dolu bi şehir şu an
Kesinlikle güzel tarih kokan bir şehir
Gitmedim.
Güzel şehir
Nilüfer site olarak güzel bir yer evleri👍
Hayır.
İstanbuldan iyi bence
Bursadayim ve hayır