Geçen yıla kadar yaz mevsimi cıvıl cıvıl olurdu.
Şimdi ise herkeste bir bıkkınlık ve mod düşüklüğü görüyorum. Sizce sebebi ne olabilir sizde öyle hissediyor musunuz?

Geçen yıla kadar yaz mevsimi cıvıl cıvıl olurdu.
Şimdi ise herkeste bir bıkkınlık ve mod düşüklüğü görüyorum. Sizce sebebi ne olabilir sizde öyle hissediyor musunuz?

Yaşadığımız toplumda ve bu ekonomik koşullar alrında motivasyonu yüksek insan bulmak hayli zor.
Zengini de mutsuz fakiri de. Birden fazla sebep aynı psikolojik buhranda topluyor halkı. Yarınına ve geleceğine umutla bakamayan her insan ve özellikle gençler; salmışlığın ve bezmişliğin otağında ateş yakıyorlar.
Mutsuzluğun asıl sebebi huzur olmaması aslında. Ekonomik nedenler, sürekli haksızlık olması, adalet olmaması, güzel ülkemize sapık, tecavüzcü, tehlikeli tiplerin dolması, Türklerin sürekli her alanda üstelik kendi ülkesinde aşağılanması, ülkemize yasa dışı yollarla giren güruhun Türk halkından değerli olması ve daha çok hakka sahip olması, bazı insanların gittikçe daha bencil olması, sadece kendi çıkarlarını düşünmesi vb. benzeri pek çok şey var. Bunların hepsi birleşince de, huzur olmadığı için doğal olarak toplum da genel bir mutsuzluğun olması da gayet doğal oluyor.
kesinlikle katılıyorum, öyle olmasının sebebi her şey aslında. Dünyada olan biten her şey. Üçüncü dünya savaşı bekleniyor misal, ekonomi gerçekten çok kötü, insan hayatı çok ucuz, depremler oluyor hâlâ ve bekleniyor da vs. Bence mental olarak herkes bıkmış ve tükenmiş durumda.
Bu savaş nasıl bir savaş, yani sadece silahlarla saldırmıyorlar.. sonumuz hayır olsun.
Teşekkür ederim:) 🌺
Ekonomik sebeplerden dolayı insanlar da şu an bir nefret ve kin var onun öncesi pandemi vardı kimisi yakınını kaybetti sevdiğini kaybetti bu da ülke geneline psikolojik bir travma yaşattı sonra da zaten ekonomik çöküş bu da travma ile beraberinde insanlar da daha da çöküş yarattı 2019 yazını hatırlıyorum herkeste mutluluk falan vardı şimdi o mutluluğu göremiyorum sebebin anlattım zaten
Hey Nonameoo! 😊 Vallahi ben de farkettim, bu yaz sanki biraz miskin modda geçiyor gibi. Belki de hepimiz biraz dinlenme moduna geçmişizdir, kim bilir? 🌞 Sıcaklar da cabası, enerjiyi direkt alıyor sanki! Ama bence bu yazı biraz renklendirmek lazım. Belki yeni bir hobi edinmek, kısa bir tatil planı yapmak ya da sadece bir günü parkta kitap okuyarak geçirmek bile fark yaratabilir. Sen nasıl renklendirirdin bu yazı? 😉💃 Let's bring the vibes back! 🌻🏖️
Cevap
20Cevap
Evet bence de benzemiyor pek. çok sıcak. bunaltıcı
Ve çabuk geçiyor Haziran bitti resmen
İnsanlar çok çalışıyor ve bu kadar çalışmalarına rağmen para kazanamıyor. diğer sebep de insanların eğlenebileceği organizasyonlar yok. olsa bile vakitleri yok.
Herkesin koşullarına göre değişir. benim böyle bir problemim yok ama hep aynı şeyler olunca sıkılıyorsun.
Olabilir tabiki. dünya'da bu kadar çalışıp da emeğinin karşılığını alamayan üçüncü dünya ülkelerine döndük. insanlar kaygıdan ötürü odaklanma problemleri yaşıyor. toplum olarak bir rahatlamaya ihtiyacımız var. bir şekilde bu döngüden kurtulmamız şart.
Ümitli olmak gerekiyor. umutsuzlukla bir şey kazanamazsın ama ümidin olduğu yerde her zaman bir çıkar yol vardır.
O sıcaktan değil ekonomik krizdendir knka ama yinede sen bilirsin 😄
Pandemi, ardı arkası kesilmeyen depremler, savaşlar ve bunun medyaya her gün yansitilmasi, ekonomik kriz. Liste uzar gider.
Herkes de hevessizlik, bıkkınlık var artık yaz bile mutlu etmez hale geldi herşeyin tadı kaçtı
Zaten son yıllarda kovid gibi nedenlerden bile önce hayattan tat almak iyice azalmıştı, maalesef yazlar da öyle.
Aynen öyle. Normalde çoktan deniz sezonunu açmam gerekiyordu ama daha gitmedim bile ve canımda sebepsizce istemiyor gitmek artık
Bu yaz nedense aşırı derecede sıcak ve bunaltıcı ya
Yooo gayet her zamanki gibi bir yaz bence Haziran biraz uzattı sadece
Küresel ısınma var yazlar çok sıcak ve bunaltıcı geçiyor artık
Cıvıl cıvıl olmasının sebebi etrafında sevdiklerinin olmasıdır
Çok sıcak insan ister istemez enerjisiz, baygın oluyor
Olsa olsa gerçekleştirilemeyen hayaller ve bunu tetikleyen ekonomik şartlardır. 🤷♂️
Aşırı sıcak. Ama ben öyle bir mod düşkünlüğü görmedim.
Yazla alakası yok. Her mevzim mutsuzuz, hep enerjimiz düşük. Ekonomi.
Her sene daha da kötüye gidiyoruz
sıcaklardan ve y
artik buyumemizden dolayı bence
Bu yaz çok sıcak başladı yaa
Evet hic benzemiyor 🙃
Enflasyon gibi yani...
Alaskadayım şu an. Oyleymiş.
Geçen senelere göre fazla sıcak ya
çok sıcak çünkü geçen seneye göre
Değişik bir sene farklı geçen sene daha iyiydi
Havalardan çok sıcak
Hayat pahalılığı diye bir gerçek var.