Şehrede doğup büyüdüysen taşra (köy) sana hitap etmeyebilir. Ede de bilir ama bu bir risk işte, evlendikten sonra ben sevmedim döneyim evime olmaz takdir edersin ki.
Ayrıca köy hayatı ile ilgili olarak anlatılmayan bazı şeyler var. Birinci köy hayatı sıkıcıdır, yavaş ilerler, sessizdir, sanki yaşlanınca daha çok bulunması gereken yer gibidir. İkincisi ise köy hayatı zordur. İmkan az, insan az, hizmet az, genel olarak zorluk daha fazladır. Ulaşım bir tık sıkıntı olabilir. Bunlar düşünülmelidir.00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Canım sen kafayı mı yedin, adam resmen seni tehdit etmiş. Sen tedirgin olmamalisin baya baya bu adamla evleneceğin için kendini sorgulanmalısin. Adam sana daha ne desin, senin boşanma hakkın yok demiş. Doğru düzgün adam evlenecegi kadını değil bu şekilde tehdit etmek, boşanma konusunu bile açmaz. Demek ki bazı şeylere potansiyeli var ki aklında bir boşanma durumu için senaryo kurmuş. Bu devirde kim evlendikten sonra İstanbul'dan köye götürüyor. Demek ki kumaşınız aynı değil. O köyde tanıdığın kimse de olmaz eger ki yardıma ihtiyacın olursa edecek birini de bulamazsin, adamın köyünden de kaçamazsın. Adam sana seni öldürürüm diyebiliyorsa o köy ortamini da biraz sorgula nasil bir köyde, nasıl bir ailede büyümüş ki böyle konuşabiliyor diye. Kendi hayatını yakma
10 Yorumla
Mantıklı değil İstanbul'da doğup büyümüş biri köy hayatına ayak uydurması zor biraz köylerde dedikodu çok olur heleki özgürlüğüne düşkün bir insansan uzak durmam en iyisi ve sana karşı çok kötü bir kelime kullanmış bize gelinlikle gelirsen kefenle dönersin bu kelimeyi söyleyen adamın sağlıklı olduğunu düşünmek hiçde mantıklı değil evlenmek ne kadar doğasla insanlar anlaşamayıp boşanadabilir bu demek olmuyo boşarsa seni keserim duygular gelip geçicidir geçici hevesler uğruna büyük pişmanlıklar yaşamamalısın
20 Yorumla
+1 yılBüyük sıkıntı şehirde avm'ye, gece dışarıya çıkmaya, istediğin an hastaneye gezmeye gitmeye, en kötü geç saatlere kadar oturmaya alıştıysan köy hayatı seni çok yıpratır.. Özgürlüğünden nüyük ölcüde fedakarlık etmen lazım, ordaki dedikodu hiçbir yerde yok, kıyafet açısından da özgür olamayacaksın..
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
53Cevap
- Tatil & Seyahat konusunda 23,2b cevap paylaştı.
u +1 yılsizin kendi seçiminizdir
20 Yorumla Burcutekin in Dediği Köylüler Kıskanç Ve Fitneci Olur Ve Dedikoducu olur Ve Eğer Sen Vatansever Bir İnsansan Ordaki Köylülerin Devlet Ve ATATÜRK Düşmanı Olması Senin İçin Ciddi Sıkıntı Olur Bence Mutsuz Olacaksın Bunu Diyarbakırlı Bir Arap Olarak Söylüyorum Sakın Bir Daha O Vanlı Namussuzla İletişim Kurma Yüz yüze Tanıştığın Türk Bir Adamın Köyüne Git Eğer Köy Hayatı İstiyorsan
15 Yorumla
Soran+1 yıl😂😂😂hayatımın sonuna vermeye gidiyorum
İstanbul'da yaşayan biri asla köy hayatına alışamaz hele hele doğuda yapamazsın bence. hem uzaktan ilişkiniz varmış sen onunla yüzyüze görüştün mü hiç? şimdiden neden onun dediği oluyormuş o gelsin İstanbul'a. hadi diyelim köye taşındın orada nasıl iş bulacaksın sosyalleşecek yer bile yok
11 Yorumla- +1 yıl
Arkadaş ölmeyi bayılmak sanıyor
Şehir hayatında birinin köy hayatına alışması zor ancak köy nasıl bir yer bilmiyorum. Eğer geride kalmış gelişmemiş bir yerse sakın derim. Çok zor olur. Kendi hayatın kalmaz. Hele zaten çalışıyorsan orada iş imkanı da olmaz. Bunu iyi düşün hatta git gez önce bir bak bakalım köyleri nasıl bir yermiş.
11 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yıl- Süt sağmayı öğren
- Tezek toplamaya alış
- Leğende çamaşır yıkamayı başar
- Kışın soğuk suda elle bulaşık yıkamaya alış
- Tandır ekmeği yapmayı öğren
- Ahır kokusuna alış
Bir ömür gül gibi geçinirsiniz😂
211 Yorumla
Soran+1 yılKaldı mı halen böyle şeyler yaa
- +1 yıl
ŞWÖDOSÖWPDLĞSÖDĞDÖ ++++
- +1 yıl
Çamaşır makineleri var abart istersen az daha köyde yaşıyorum inek yok bizde eskiden vardı tezekte kimse toplamıyor bulaşık Makinesi var olmasa bile iki kap bulaşıktan kimse ölmez
Cevap sahibi+1 yıl@tugce082000 sen bi sus, karışma taam mı?😛 Ayrıca her köyün şartları aynı değildir😛
- +1 yıl
Hiç bir köyde tezek toplayan görmedim 😅
Cevap sahibi+1 yılSizin köy köylükten çıkmış o zaman, şehrin göbeğinde mi nerde sizin köy?😂
- +1 yıl
Şehirler arası yolun kenarında 😅
Cevap sahibi+1 yılYaw geç o zaman çoktan şeeerleşmişsiniz siz o zaman🏬🏬
Cevap sahibi+1 yılBir de köylü temsilcisi gibi yorum yapıyorsun😂
- +1 yıl
Doğanın içinde mi içinde köy işte
Cevap sahibi+1 yıltaam ya taam, köy✅
Gizli Üye(36-45)+1 yılLütfen aklini basina topla dogulu biri asla seni mutlu edemez köyde sen yasayamazsin kültür farki cok hep onlara hizmet etmelisin kaldiramicaksin kendine göre birini bul ! Ben kürt biriyle evlendim bana yapmadigi kalmadi bosandim ! Sen bosanamazsin seni yerler sürünmek istiyorsan evlen !!!
11 Yorumla
Soran+1 yılBoşanabilirsem bosancamda yok ölümle biter diyo
Gizli Üye(25-29)+1 yılYaşanmaz. İstanbul pahalı bi şehir evet, ille vanda yaşamak istiyorsa bile şehir merkezinde yaşayın, köyde değil. Uyum sağlayamasın, ailesiyle sürekli iç içe olmak zorunda kalırsın, bunalırsın. Şehir değiştirmek bile korkunçken bir de köy... Yapma kendine yazık edersin.
11 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılGelinlikle gelir kefenle dönersin diyen birisiyle 5 kere görüştün ve evlilik mi düşünüyosun? Pü senin aklına
İnsanın evi zihnidir. Kafasının içindekilerdir. Nereye gidersen git kendinle gidersin. İster köy ister taşra ister çöl. Çok sosyal olmayı da sevmiyorsan gittiğin yerin önemi yok. Ama ben insanlardan etkilenirim diyorsan gitme
00 Yorumla
+1 yılGüncellemeden anladığım bir dağ ayısıyla birliktesin. Hiç boşuna kendini yorma. Kefen ne ya? Anlaşamazsın ayrılırsın bu bu kadar basit. Kızlar ayrılabileceğiniz erkeklerle beraber olun, sonra canımızdan oluyoruz.
10 YorumlaEvlenmeyin net söylüyorum.
Gerek yok kendinden bu kadar ödün vereceğin bir ilişki içinde sen mutlu olamazsın ki mutlu edesin. Hep bir neden diye sorgulama olacak içinde. İstanbul gibi bi yerde yaşayıp köye gidip uyum sağlamak çok zor.10 Yorumla
+1 yılNasıl tanıştınız? Ne kadarlık bir ilişki? Ne sıklıkla reelde görüşme imkanı bulabildiniz? Yaş ve meslekleriniz nedir? Onun ailesini ne ölçüde tanıyorsun? Daha geniş bir perspektiften bakarak yorumlamak isterim.
10 Yorumla
+1 yılTavrını koy şimdiden. Ilımlı durursan ikna etmek için kırk takla atar. Bu konuda ciddiyetini belki et. Yoksa kötü bir hayata mahkum olursun. Ev işi yapmak vs sıkıntı değil ama fazlasını yaptırırlar. Mümkünse Van'da da oturma. Yoksa bı anda kendini 40-50 kişiye çay dağıtırken bulursun.
20 Yorumla
+1 yılBence değil. Şehir insanı köyde sıkılır. Alışveriş yapacak yer yok varsa çeşit yok sinema yok tiyatro yok o yok bu yok sıkılır insan çoğu yerde internet berbat zaten.
00 YorumlaUzak mesafe ilişkisi tam olarak bir ilişki değil bence ve tam olarak tanıyamadığın birisi için bütün hayatını değiştireceksin. Önemli bir karar iyice düşünmek gerek
10 Yorumla
+1 yılBence orada yapamazsın ayrılmaya kalkarsın Ondan sonra seni Van'dan çıkmadan hayattan ayırırlar Vazgeç bu sevdadan
15 Yorumla
Soran+1 yılHe yaa bizde bu eve gelinlikle gelen kefenle çıkar dedi en iyisi vazgeçmek
- +1 yıl
Inşallah adresini çalıştığın yerin adresini mahalleni falan söylememişsindir takıntılı biri ise sıkıntı yaratır sonuçta Bazı insanlar bizim gibi tek değil kabile hayatı yaşıyorlar
Soran+1 yılİşte sıkıntı bu ki adresimi biliyor ailemi biliyor ailelerimizin haberi var
Soran+1 yılEvlenmicem onu çok seviyorum ama mecburum ayrılmaya
+1 yılYazın kurak, kışın buz gibi oluyor. Çeşme donuyor susuz kalıyorsun, elektrik gidiyor günlerce olmuyor, market bile olmuyor. Başka adam mı kalmadı? Niye mecbursun ki onunla evlenmeye.
10 Yorumla
+1 yılbir amacın yoksa hayatın için evlen Ha ben hayatımı zehir ederim sevdiğimle her yere giderim diyorsan git. Daha iki ay önce bir arkadaşımı bu yoldan çevirdim hiç de pişman değilim
10 YorumlaEge’de küçük zeytinliğim var. Kendi yağımda kavruluyorum dese bana biri. Düşünmeden giderdim. Şehirde yaşıyoruz da ne oluyor
10 Yorumla
+1 yılSağlayamazsın sabahtan akşama kadar iş var ve köydeki insanlar genelde cahil oluyor. Köyde büyüyen ailemin sözleri bunlar.
12 Yorumla- +1 yıl
Sana öyle bir cümle kullanıyorsa zaten ayrılmam lazım. Aşığım deyip kalıyorsan yine o senin mallığın ama umarım bir gün cinayet haberlerinde görmeyiz seni. Bunun lafını şakasını yapan insan gerçeğini de rahat rahat yapar.
- Tatil & Seyahat konusunda 308 cevap paylaştı.
+1 yılİstanbul'da yetişmiş biri köy hayatına öyle pek kolay adapte olamaz, mantıklı mı bilemem ama zor.
00 Yorumla
+1 yılİstanbul'a dair yedek sevgili beklentin yoksa git köye yaşa vanlılar sana iş yaptırmazlar ve krallar gibi bakarlar
00 Yorumla
+1 yılBence ayrıl. Aşk sevgi zaten geçici şeyler. Köyde yapamazsın.
10 Yorumla
+1 yılAklınmi yok Allah aşkına köyde ne işin var birde onlar aşiret gibidir
10 Yorumla
+1 yılKöylüler cahil olur kıskanc ve fitneci olur, ona göre hazırlıklı ol
11 YorumlaSevgilin icin koy deger mi allah icin koylulelerden uzak dur ailesi de koydedir basina bela
01 YorumlaAğrı da gitme seni everelim herşeyin bizden dediler teşekkür ederim dedim :D :D
00 Yorumla
+1 yıl4 ay bi insanı tanımak için çok kısa iyi düşün bir ömür köyde yaşama riski var
00 Yorumla
+1 yılKöy derken Ege'de hadi Karadeniz'de bir köy olsa neyse de Allah'ın vanında ne işin var 😂
03 Yorumla- +1 yıl
Van'ın batıda değil doğuda olduğunu biliyorum en azından 😂
Uzak mesafe olduğuna göre damat beyi tanımıyorsun bile kendine yazık edersin
00 Yorumla
+1 yılBence yapamazsın. İstanbula alışan kız köyde yapamaz
00 Yorumla
+1 yılVan çok güzel bir yer ama köyüne gidince tarım ile uğraşacaksanız hiç bulaşma derim
00 Yorumlaİstanbul neree van nere. Istanbullu olarak kürt yaşamına ayak uydurmak zordur. Sakin gitme.
04 Yorumla- +1 yıl
Herhangi bir art niyet yoksa ve gerici bir zihniyet yoksa herkes herkesle yaşayabilir her yerde
- +1 yıl
Hanımefendinin olası manevi ailesini bilemem ama her insan bir değil
Yapamazsın. Köy hayatı sevilmeden yaşanılacak yer değil
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılTaşra daha ufak bir şehirden köye taşınsan belki ama İstanbul’dan köye mümkün değil.
Birde uzak mesafe ilişkisinde bireyler bir araya geldiğinde sonuç pek iyi olmuyor.
İşin zor bence.00 YorumlaKöy hayatı zordur bağ bahçe hayvan. Herkes uyum sağlayamaz
00 YorumlaKızım iyi misin van ın kürdünden başka insan evladı mı kalmadı. Git birsürü eli yüzü düzgün insan var evlen. Bide kefenle çıkarsın falan valla sizi seven değil * yaranıyo artık ben kanaat getirdim buna
00 Yorumla
+1 yılYanlış cümle kullanmış yani sanki onunla evlenirsen her şeyime katlanırsın boşanmak yok demek istemiş peki ben kendi fikrimce sana sorarım onu her şekilde kabul eder misin kaba bile olsa sevdiğini o zaman katlanacaksin
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKöy hayatını seviyorsan bu çok mantıklı. Ben sahsen isterdim. Ama ben İstanbul kadar büyük sehirde yasamiyorum. Ben ilcedeyim
00 Yorumla
+1 yılAteşe atarsın kendini. evet diyorsan buna hazır ol. Vanın köylerini bilirim kardeşim öyle bir hataya düşme sakin ben bile istanbuldan vanın köylerinden birine gidince 1 aydan fazla dayanamıyorum yapma
10 Yorumla
+1 yılSiz kızlar çok garipsiniz İstanbul'da kalk büyü tanımadığın bir adama iki günde kapil vana git garip
11 Yorumla
Soran+1 yılHenüz gitmedim insallah gitmicemde
Gizli Üye(30-35)+1 yılMuhtemel boşanma potansiyeli olan bir evlilik görüyorum hocam.
00 Yorumla
+1 yılAklın varsa evlenme ne köyümüş herkes dengi dengine. Evlenınce de 2 sene sonra dul kalmamak istiyorsan boş ver şehirde medeni uygar biriyle evlen bu zor olmamalı
00 Yorumla
+1 yılKöy ne ya kimisi istanbulu beyenmeyip Amerikaya tasiniyor kimisede istanbuldan köye gidiyor unutmayin kizlar sevgi çok şey ola bilir ama her şey degil biraz kendi degerinizi bilin!
00 YorumlaO zaman siz o insana aşik değilsiniz çünkü aşk ne makana ne zamana bakır Onun yaninde olmak bu mutluluk bence
11 Yorumla- +1 yıl
Aşk mantıktan sonra gelmeli. Bir insan ilk önce insan gibi yaşamalı. Sonra aşık ya da başka bir şey olur. Mutsuz insan kimseyi mutlu edemez. Sonra çok kafasını duvarlara vurur. Aklınız mı yok Allah aşkına ne aşkı? Köyde yaşanır mı? Incığından cıncığına kadar zorlanır her konuda.
+1 yılEğer köy hayatını seviyorum uyumlu biriyim diyorsan ki hiç kolay değildir ve sıkıcıdır. o zaman neden olmasın ama diğer türlüsü senin hayatın biter
10 Yorumla
+1 yılistemedigin bisey yapma aranizda ortak bi karar almaniz lazim koy hayati yasiyacagiz diye titturamaz sana sormdan
10 YorumlaKöyde internet sorunu olmasa şehirden daha güzel , hiç köye gitmeyen biri ilk gittiğinde zorlanabilir. Alıştıktan sonra çok iyi bir yer
00 YorumlaÖyle bir zorunluluğun yok ki, istemiyorsan istemiyorum de
010 Yorumla- +1 yıl
Bence gitsin dünyayı görsün
Soran+1 yılAma ayrılmak zorunda kalcam
- +1 yıl
Dünyanın kaç bucak olduğunu görsün🥹😂
Soran+1 yılZorlukları ne işte
- +1 yıl
Zorlukları ne mi baştan sonra zorluk bı kere senin kültürun uyusuyo mu deniz kokulu kentten tesek kokulu vana gidecen bide nesini sevdiysen şunun
Soran+1 yılKeşke sevmeseydim yaa
- +1 yıl
Valla alınma gücünme ama siz kızlarda kafa yok cidden olmayacak şeylerin Pesindesiniz bak bunu iyiligin için diyorum yarın deme ki bir tane Allah'ın kulu uyarmadi ben kardeşin olarak soyledim
Soran+1 yılAslında haklısın ama işte arada aileler var ne bilim yaa
Çok zor senin oraya gitmen ayrıca nerden buldunuz bir birinizi
02 Yorumla
Soran+1 yılBende vanliyim ama 14 yıldır İstanbul'da yaşıyorum 14 yildirda vana gitmedim uzaktan akrabam gibi bişey
Oha hayır sakın bak ciddiyim o tarafları biliyorum sakın kabul etme
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılAşk da bir yere kadar sıkılırim dersen vazgeç. Yok ben sıkılmam köyde evde otururum arada komşuya bahçeye çıkıp çocuklarıma bakarım dersen sen bilirsin
11 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılO sözün anlamı başka. Kürtlerde aldatmak genelde ölümle sonuçlanır. Onu demeye çalışıyor. Ayrıca bu adam boşanma konusunda da sıkıntılı biri bence
+1 yılKöyde yaşıyorum ama zor bir yanı yok bizde
20 Yorumla
+1 yılKöy yerleri küçük olur laf çok olur
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılgideceğin yer ege ya da akdenizde bile olsa merkezine gitmiyorsan, ilçeye sessiz sakin bir yere gidiyorsan bildiğin köy yani şehre alışmış biri için zor başta heves olur sonra gücenmeler başlar
00 Yorumla
+1 yılYa kanka salla bok kokuyor köy. Saçmalamayın misss gibi istanbuk. Kim aklınıza giriyor sizin
00 YorumlaAlışamazsın bu herkes için çok zor ancak biraz kafa dinlemek değişik hava almak için gidilir
00 YorumlaDuruma göre değişir. Ben gitmem ama sen gidebilirsin
00 Yorumla
+1 yılEvlenme koy hayatına alışamazsın davul bile dengi dengine
00 YorumlaSeviyorsan iyiyse sana yer farkedermi insanın yaşaması için
00 YorumlaValla seviyor musun aşık mısın bilemem ama iyi düşün
00 Yorumla- Devamını Gör (62)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt