+1 yılkalacak yerin varmış, iki hafta kalacakmışsın. ben sana bir gezgin olarak şu yorumu yapayım. kalacak yerin olması çok önemli. ciddi maliyette oteller çünkü. bunun haricinde kalacak yerin merkezde değilse istediğin gibi zaten gezemezsin. nerde kalacağın önemli yoksa bin pişman olursun. İstanbul'a alışık olmayan insan bu şehrin yoluna, trafiğine, araçlarına katlanamaz. mutlaka taksiye binmek zorunda kalırsın... çok uçuk, lükse gitmeden yeyip içsen günlük en az 1000 lira yemeye verirsin. en azzz!!! 2 haftada sırf yemek paran eder 14 bin. gezmek istiyorsan, öyle günde 3 vasıta kullanmayacaksın, çok daha fazla kullanacaksın. gezen insan çok iner biner. toplu taşıma günlük 200 lira minumum harcarsın. toplam etti 16 bin 800lira... gelelim müzelere giriş, saraylara giriş, korulara morulara ya da bir boğaz turu yapmalar vs gibi konulara. bunlar da cidden değişir. yer yer çok tutar yer yer uygun fiyatlar bulursun ama ortalama gezecem dersen de minumum yine 1000 lira harcarsın. etti sana toplam 30 bin 800. ve alışveriş yapmayacan. çoğunlukla aç gezecen ve sadece ucuz yerlerde yemek yiyecen o da az yiyecen. böyle yaparsan benim dediğim gibi 30800 lik bir bütçe yeter. haaa şu da var. yazın çok fantestik bir ortam olabilir maddi açıdan. malum turistik dönem ve zamlamanla her saniye devam ediyor... özetle sadece şimdi gelsen geçerli bu fiyat.
07 Yorumla- +1 yıl
Çok sağ ol bütün hevesim kaçtı. ☹️
- +1 yıl
ben en iyimser anlattım inan ki. bak sana şunu söyliim geçen aralık ayında 15 metrekarlik bir mekanda bir bardak çaya 70 lira verdim. öyle lüks bir yer değl. bir bardak çay şu an en ucuz 30 lira. ama yaza bu fiyatlar ikiye katlar. nerde kalacağın çok önemli. merkezde kalırsan rahat edersn. çok yeyip içmez çok yorulmaz bazı turistik yerleri görüp gidersin
- +1 yıl
Bir tanıdık var neresinde oturuyor bilmiyorum öğrenince yazarım.
- +1 yıl
yani ben kendimde sabah çıkıp akşam dönüyorum, tüm gün dışarda ama max bir iki bardak çay içiyorm. parasızlıktan da değl. ama yani israf gibi. aşırı pahalı özellikle yeme içme ve inanılmaz kalitesiz
- +1 yıl
Biliyorum benim yaşadığım yerin de pek farkı yok aslında. O zamana kim öyle kim kala. Birikim yapıyorum yaza kadar, biriktiremezsem çöp zaten. ☹️
- +1 yıl
geçen yaz marmariste 5 yıldızlı bir otlede tatil yaptım. Marmaris filan bile İstanbulla kıyasta ucuz. Sen nerde kalıyorsn bilemem ama burayı iyi bilen biri yoksa yanında işin zor olur.
- +1 yıl
Şimdi çok uzun zaman var o yüzden bir şey diyemiyorum.
En İyi Cevaplar
Her şey her geçen gün pahalı hale geliyor.
Yıllık müze kartı al. Vapur, metro, otobüs kartlar al. Bunlar bir kişilik yaklaşık 3.000₺
Kalacak yer otel olursa geceliği 2-5 bin arası bir kişi. Kamu kurumlarının misafirhaneleri ortalama kişi başı 500₺ Kahvaltı iki öğün yemek ortalama kişi başı 1000₺Bu bir kişinin asgari harcaması. Kişi sayısı ve kalınacak gün sayısı ile rakamı sen hesapla. Uçak/Otobüs ve taksi parası hariç. 😎
04 Yorumla- +1 yıl
Kalacak yer var.
Ben 20.000 diyorum minimum. - +1 yıl
Birikim yapıyorum zaten gidene kadar ne biriktirirsem o artık.
+1 yılKaç gün kalacaksın nereye gideceksin nerede kalacaksın Bütün bunlar bilinmeli evvela otelde kalırsan çok pahalıya geli. Ama Airbnb uygulamasından bulursan daha makul fiyata daha düşük maliyetli kalabilirsin Ben ara ara gidiyorum O uygulamayı kullanıyorum tavsiye ederim
011 Yorumla- +1 yıl
Yaklaşık iki hafta kalacağım. Kalacak yerim var.
- +1 yıl
Kalacak yer için ücret ödeyecek misin peki
- +1 yıl
Hayır
- +1 yıl
O zaman tek masrafın; yol parası ve dışarıda yiyeceklerin olur... Büyükşehir Belediyesi'nin kafesi lokantaları var bir sürü yerde oralardan yersen daha düşük bir maliyete karnını doyurmuş olursun hemen hemen Birçok yerde var �stanbul'da
- +1 yıl
Daha çok gezmek var aklımda, yemek çok önemli değil.
- +1 yıl
O zaman Adalar a git mutlaka. Büyükada ya özelikle.
- +1 yıl
Nereden geliyorsun İstanbul a poncik sen?
- +1 yıl
Karadeniz
- +1 yıl
Ben de hep Karadeniz i merak ediyorum 😀
- +1 yıl
Burası daha ucuza gezilir.
- +1 yıl
Muhtemelen
+1 yılTahminen 50 bin ya da 75 bin falan.. Ne olur ne olmaz..
Yetmeyedebilir. Bu arada sagocusun bende öyle. Benden sana ufak hediye. :)
https://www.youtube.com/embed/-MfIQZrENFY02 Yorumla- +1 yıl
Bence biraz fazla söylemişsin.
Ceza'sız Sagopa daha güzel, barışmasınlar. - +1 yıl
Abartı söylediğim için kusura bakma. :)
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
49Cevap
Tatil & Seyahat konusunda 1,2b cevap paylaştı. - Müze giriş kartı 60 tl
- Vapur, metro, otobüs için aylik kart öğrenci 250 tl, tam 1388 tl.
- Kalacak yer airbnb den bakabilirsin en uygun.
- Ortalama kişi başı sabah kahvaltısı pastanede 50 tl
- Ortalama kişi başı öğle veya akşam yemeği 300 tl
Buna göre kalacak gün sayısı ve yapılacak aktivitelere göre değişiklik gösterebilir. Mesela 5 kişi iseniz saatlik araç kiralama daha uyguna da gelebilir.14 Yorumla- +1 yıl
Buraya arkadaş grubuyla gitmek daha mantıklı gibi.
- +1 yıl
Ben yürürüm keşke öyle arkadaşlarım olsa.
Tatil & Seyahat konusunda 763 cevap paylaştı. Nasıl bir planın olduğuna göre değişir ayrıca orada yaşayan birilerinden yardım alsan iyi olur bu konuda
01 Yorumla- +1 yıl
Kalacak yerim var.
Görebildiğim kadar yer görmek istiyorum, yeme içmeden çok gezmek önemli benim için.
- Tatil & Seyahat konusunda 22,8b cevap paylaştı.
u +1 yıl15 20 civarı bence
00 Yorumla Sıradan bir yerde sıradan bir esnaf lokantasında sıradan bir yemek yedik 3 kişi
1900 TL hesap ödedik gerisini sen hesap et.
İşim olmasa gidilecek yer değil.Eş dost akraba varsa 2 gün orada kal 1 günde bir kaç yeri gez gör yeter bence. doya doya tadını çıkarmak için 3 kişiye 50 - 75 bin TL gider gibi geliyor bana Yol hariç.
Adres bile sorsan cebinden 100 TL gidiyormuş gibi hissediyor insan :d
13 Yorumla- +1 yıl
Soygun mu bu şimdi? ☹️
- +1 yıl
Hayırlısı o zaman ne diyeyim.
+1 yılSenin tercihleriine göre değişir. Arac kiraliycaksan farkli, taksi tutcaksan farkli, toplu tasima kullancaksan farkli.. yeme içme zevklerine göre farkli, müze veya biletli yerlere gidiceksen daha farklı 🤣 ortalama bi asgari ücret tutar da, sonrası sana kalmış bi kahve olmus 90lira
12 Yorumla- +1 yıl
20.000'i gözden çıkardım artık. 😐
- +1 yıl
Aynen minimum o kadar giderin olur
- Tatil & Seyahat konusunda 662 cevap paylaştı.
+1 yılNerde yaşadığını bilmiyorum ama uçak 3000 hesap et. Kalınabilecek düzgün yerler 1500'den başlar. Günde de 1000 rahat yersin güne göre, sen hesapla artık. 😇
16 Yorumla- +1 yıl
Kalacak yerim var.
Sanırım 30.000'ini gözden çıkarmam gerekiyor. :// - +1 yıl
Kaç gün kalacaksın
- +1 yıl
Nasip olursa 2 hafta.
- +1 yıl
Kalacak yerin varsa günlük 1000-2000 arası gider evet
- +1 yıl
Fiyatlar katlanır zaten yaza kadar. Neyse nasip artık, teşekkürler. 🙏🏼
- +1 yıl
Sorun olursa burdayım iyi tatiller şimdiden 😇
İstanbul her gün her şeye 20'şer lira zam gelen memleket. Haliyle bugünden yaz aylarının fiyatlarını öngörmek söz konusu değil. Bunu Haziran ayında tekrar sor
110 Yorumla- +1 yıl
Birikim yapmaya başladım, en azından gelip gelemeyeceğimi öğrenmek istiyordum. 🥲
- +1 yıl
Kalacak yerim var. Günlük mü dedin bunları cidden?
- +1 yıl
Uzatmak gibi olmasın ama neden bu kadar yüksek? Neye harcıyoruz bu ücretleri? Hiç gitmedim, ölmeden önce bir kere de olsa görmek istediğim bir yerdi. Sen böyle diyince hevesim bir gitmedi değil. 😕
- +1 yıl
Şimdi babacım İstanbul dünyanın en pahalı şehirlerinin neredeyse başını çekiyor. Üstelik turistik amaçla buraya geleceğin için, muhtemelen Sultanahmet taraflarında olacaksın. Dolayısıyla yiyeceğin her yemek, içeceğin her rakı, her bira turist tarifesinden olacağı için, günlük sadece 3 öğün yemeğe vereceğin para 3 bin lira tutacak. E icabında oturup rakı içeceksin, kahve içeceksin derken kafadan 6 bin kuş olup uçacak zaten. Bunun alışverişi hediyesi vesairesi olacak, kalan 2500'ü de ona yaz, iyimser bile söyledim rakamı.
Ha yok, ben BİM'den aç bitir salam alır ekmeğin arasına koyar yerim diyorsan, hiçbir mekana oturup içmem diyorsan bütçeyi düşürebilirsin tabii asjf - +1 yıl
Çok sağ ol açık sözlü olduğun için. :)
Alkolüm yok, öyle kafeye her gün oturmam ama gezilecek ve görülecek çok yer var oraları görmek isterdim. Sen nasıl geçiniyorsun peki? - +1 yıl
Rica ederim, hep beraber sağ olalım, başarabilirsek. :)
Sosyal bir adam değilim, alkolümü de kahvemi de evde tüketiyorum daha çok, önceleri dışarıda çok yerdim bunu bir iskender 400 lira olduğundan beri bıraktım. Olabildiğince evde yiyorum, kira da ödemediğim için geçinebiliyorum çok sorun olmuyor 🙃 - +1 yıl
Dışarıda yeme içmeyi ben çok israf olarak görüyorum zaten. Arada kafa dağıtmak için yenir içilir, gerisi israf.
Ben çok umutlanmayayım da birikimimi yapayım yavaştan, gerisi hayırlısı. 😊
+1 yılTarihî yarımada tavsiyem ve yürüyerek gidebilirsiniz heryere
Eminönü, mısır çarşısı, Kapalıçarşı, Sultanahmet meydanı Ayasofya camii Yerebatan sarnıcı Topkapı sarayı Gülhane parkı aşağısı galata köprüsü ilerisi galata kulesi istiklal caddesi Taksim meydanı ilerisi Beşiktaş yıldız parkı daha ilerisi de Ortaköy meydanı burası sabah 8 de başlasan gece 10 gibi biter03 Yorumla- +1 yıl
Zaten yürümeyi seviyorum, gezerim her şekilde.
- +1 yıl
Kaç gün kalacağına da bağlı biraz 20 bin 3 gün için yeterli olacaktır.
Benim çocukluğum bu yazdığım yerlerde geçti ne kadar şanslı olduğumu hissettim - +1 yıl
Tabii ki, çok şanslısınız. Keşke ben de İstanbul'da doğsaymışım.
- Tatil & Seyahat konusunda 339 cevap paylaştı.
+1 yıl2022 Senesinde uçakla geliş gidiş, şehir içi ulaşım, müzeler, yeme içme ve 6 günlük konaklama için yanlış hatırlamıyorsam 13-14 bin civarı harcamıştım.
Şimdi muhtemelen daha fazlasına mal olur.
08 Yorumla- +1 yıl
Çok sağ ol. ☹️
- +1 yıl
Bir de şu var, benim harcamalarım ve gezdiğim yerler çoğunlukla sanatsal ve kültürel alanlara yönelikti.
Yemek için oradaki arkadaşlarımın tavsiye ettiği yerlere, Google puanları ve yorumlarının iyi olduğu mekanlara giderek yedim içtim. Ulaşımda ise daima metro ve tramvayı tercih ettim.
Sana tavsiyem önce gideceğin tüm müze ve tarihi yerleri ya da mekanları listele. Ben böyle yaparak ekstra veya gereksiz yerleri görmekten kaçındım.
Bunları yaptıktan sonra kalacağın yeri, ulaşım için neyi seçeceğini, yeme içme noktalarını belirle. Sana çok faydalı olacaktır emin ol. - +1 yıl
Çok teşekkür ederim kendime bir plan yapacağım zaten. Sonra yorumları da okuyup kendime rota belirleyeceğim. :))
- +1 yıl
Tamamdır. Kalacağın yer konusunda Kadıköy'ü şiddetle tavsiye ederim.:)
- +1 yıl
Kalacak yer var. Sadece önce paramı biriktirmem gerekiyor. :))
- +1 yıl
Tamam o zaman. Yer sorunu aslında ilk konu. Eğer, onda sıkıntı yoksa biraz daha şanslısın emin ol :)
- +1 yıl
Yoksa gezme planını yapamazdım zaten. ✔️
- +1 yıl
:))
- Tatil & Seyahat konusunda 1b cevap paylaştı.
+1 yılOtel ücretlerini oda kahvaltı en düşük 1000 lira olarak düşünelim Hadi Öğlen yemeği yemedik diyelim Akşam yemeğini de 300 ile 400 lira ayıralım ulaşımı günde 100-150 Lira civarı tutar ekstra harcamalarını bunların dışında tutarız
016 Yorumla- +1 yıl
Kalacak yerim var.
Sadece gezmeye para gerekiyor. - +1 yıl
Doya doya gezmek istiyorsan günlük 1000 lira gibi bir bütçe ayırman lazım yeme içme içinde
- +1 yıl
Minimum 20.000 gerekiyor o zaman.
- +1 yıl
20 gün kalacaksan 20.000 lira harcamazsın daha az harcarsın
- +1 yıl
O kadar kalmam ya. Biri çok diyor biri az diyor ben anlamadım. Dhdhhdj
- +1 yıl
Nereden geleceksiniz
- +1 yıl
Karadeniz
- +1 yıl
Sen koy cebine 10 bin gel
- +1 yıl
Az bence o.
- +1 yıl
Ordydan gelirsen ben gezdirirşm😀
- +1 yıl
Ordu
- +1 yıl
Söylemem neresi olduğunu. 🤷🏻♀️
- +1 yıl
Ordu değilse gerisi ile ilgilenmiyorym zaten
- +1 yıl
Okey.
- +1 yıl
Şimdiden iyi eğlenceler gelin ve güzelzaman geçirin
- +1 yıl
Teşekkürler. 🙏🏼
Tam olarak nasıl bir tatil istiyorsun, konfor kriterlerin neler? Bunları bilmeden bir şey söylemek imkansız ama ortalama bir tatil için, bir haftalık minimum 5 bin lira olması lazım cebinde -konaklama masrafı hariç.
05 Yorumla- +1 yıl
Çok yer görmek istiyorum.
20.000 rahat olması gerekiyor anladığım kadarıyla. - +1 yıl
Eger orta segment mekanlarda olacaksan evet. Üst segment restoranları da denemek istiyorsan mesela, daha bile fazla gerekebilir.
Bir de kendi arabanız yoksa, araba kiralama fiyatlarını vb. araştırın. Taksi fiyatları delirdi, turist görünce de iyice saçmasapan uzatıyorlar yolu. Her gün dere tepe gezecekseniz, araba daha hesaplıya gelir. - +1 yıl
Tanıdık var orada, ona da danışacağım yol masraflarını. Çok sağ ol.
- +1 yıl
💗💗
Abartmayın araba kiralamayacaksa öyle var gazino alkol ortamı istemiyorsa galata kız kulesi Eminönü gibi yerleri gezecekse 10 15 bin bile yeter haftalık yediğin yemeghn lüksüne göre değişir bu rakam tabi
013 Yorumla- +1 yıl
Değil mi? Bence de ben de öyle düşündüm. Teşekkür ederim. 🙏🏼
- +1 yıl
Yıllık iznimi yazın kullanıyorum genelde. Neden o zaman dediniz?
- +1 yıl
Paramı ne zaman biriktirirsem o zaman gideceğim artık, nasip.
- +1 yıl
Geziyorum zaten. :))
- +1 yıl
Bunu paylaşmamayı tercih ediyorum.
kalacak yerin varsa sık sık dışarıdan yemezsen İstanbul kartına abonman yapıp gezersen müzeler için müze kartın varsa 3bin ile 6bin arası değişir ama müzekartsız ve abonmansız bununla her gün dışarıdan yersen 15bin 30bin arası değişir
03 Yorumla- +1 yıl
Dediklerini yaparım bilirsin. 20.000 minimum gerekiyor anladığım kadarıyla.
- +1 yıl
2-3 kişi yeter bazıları abartmış sokak lezzetleri tadarsanız ekstra olarak burger pizza falan tüketirseniz 2 kez falan kahvaltı 1 kere dışarıda yapsanız geri full evde yeseniz 30 gün için sadece yeme içmeye 4-7 bin tl arası diyebiliriz ama hergün dışarıda kahvaltı yemek falan 15 ve üzeri sadece yeme içme gider lüks tüketimle giderde gider
- +1 yıl
Yok ya yemek yemem o kadar yer görmek istiyorum ben.
+1 yılBelli tarihi yarım adayı gezeceksin yani Fatih ilçesini. Sana tavsiyem yeni havalimanına bilet al. Sabiha gökçen uzak kalır. Ve gideceğin yerlere navigasyon ile takip et çoğu yanlış yol tarif eder
03 Yorumla- +1 yıl
Yani evet tarihi yerleri merak ediyorum.
Navigasyon sayesinde çok yer keşfettim zaten, teşekkürler. ✨ - +1 yıl
Ufak bir tavsiye daha eğer kısa mesafe ise mümkün oldukça yürümeyi tercih et. Çok kalabalık olduğu için otobüsler veya taksiler yolda gidemiyorlar. Ama tramvay metro gibi yaşıtlar daha hızlı taşır.
Ayrıca perşembe günleri modern sanat müzesi ücretsiz gelmişken gezmeni tavsiye ediyorum - +1 yıl
Yaaaa çok teşekkür ederim sağ ol. 🥰
Ne kadar cahilce bir tatil planlaması. Boğazda bir yemek var mı yok mu? gece hayatı var mı yokmu? yani soruda o kadar çok şey eksik ki neye cevap vereceğimi bilemedim. sen 3 bin lira al yanına yeter sana. Bu kafayla yapabileceğin en iyi şey iki simit alıp birini kendin diğerini de martılara vermek olur.
01 Yorumla- +1 yıl
Pardon da ne bu öfke bu kin? Sen kimsin ki beni aşağılıyorsun?
+1 yılİstanbul'da yaşıyorum ve sana şunu söyleyeyim; eğer dolu dolu birgün geçirmek istiyorsan (sabah öğle akşam yemeği, tatlılar, müze girişleri, toplu taşıma vs) günlük 2000-2500 lira civarı rahat gider. Sana tavsiyem bi tanıdıgın varsa onun yanında kal oteller çok pahalı
05 Yorumla- +1 yıl
Kalacağım yer var.
Yemeğe çok para harcamayacağım. - +1 yıl
O zmn günlük 100 lira bile yeter
- +1 yıl
İnşallah ya. 🤲🏼
- 1 yıl
6 ay geçmiş ne yaptın bakalım gelebildin mi İstanbul'a
- 1 yıl
Hayır tabii ki. :((
+1 yılYani bütçe konusunda net bir rakam vermek doğru olmaz sonuçta oraya gidecek olan sensin ya da nasıl söyleyeyim ne tür harcama yapacaksın veya ne şekilde ihtiyaçlarını olacak bilemediğim için net bir cevap vermem doğru olmaz
00 Yorumla
+1 yıl1600 x2 gidiş geliş uçak
2000tl/gün iyi bir otel veya 1000tl/gün airbnb
1000tl 2 öğün yemek içmek
Akbil çıkarırsan günlük 200tl yol09 Yorumla- +1 yıl
Kalacak yer var ona göre ne kadar olur?
- +1 yıl
Kalacak yeri görmeden topla))))
- +1 yıl
Söyleseniz ne olur? Shshshdj
- +1 yıl
4 işlem de sıkıntı mı var:))))
- +1 yıl
Nereden geliyorsun bu kadar İstanbul özlemi içindesin
- +1 yıl
Merak ediyorum sadece. 🤷🏻♀️
- +1 yıl
Nereden geleceksin ve gezi planın var mı
- +1 yıl
Karadeniz.
Hayır plan yapmadım henüz. - +1 yıl
Mutlaka gezi planı yap
+1 yılUçak bileti 100 Euro, otel günlük 40 Euro, yeme içme günlük 20 Euro ortalama, gezme eğlenme günlük 30 Euro.
Hemen hemen 1000 Euro yani.
02 Yorumla- +1 yıl
Sağ ol.
- +1 yıl
Asıl sen ol.
Ulan millet yurt dışı seyahat planı kurar , bizim millet de şehirlerarası
Yazık ekonomiye112 Yorumla- +1 yıl
Ne yapalım? Hem ben hiç gitmedim İstanbul'a, merak ediyorum.
- +1 yıl
Tabii ki o konuda haklısınız.
- +1 yıl
Ucuza kalmak için Taksim'de hostels var
Merkezi konum iyidir lakin bir oda 10 kişi
Kadınlı erkekli ve de karışık oluyor
Geldiğin an müze kart çıkar
Mümkün olduğunca turistik mekânlarda yeme , 100 liraya olan 200e satıyorlar
Yabancı gözüyle fiyat kakalarlar
Dün gittim ben baya kalabalık idi hiçbir şey yapmadım 1000 TL gitti
Balık ekmek olmuş 125 yanına turşu 40
Öncelikle gezi rehberi ayarla kendinize
Müze kart vs derken anın tadını çıkarın
En son 2020de gezdim ben o zaman parası ile iki asgari ücret ile 5 gün idare etmiştin iki kişiye
Şu an ne olur bilmem - +1 yıl
Kalacak yerim var.
Bilgiler için teşekkürler. 🙏🏼 - +1 yıl
Gidersem İnşallah, unutmam. :))
- +1 yıl
Bizim memleketin heryeri çok güzel neden görmeyelim ki gezilecek o kadar yer var dünyada en çok ziyaret edilen yerlerden biriyiz yabancılar bile buraya geliyor bunu demen saçma olmuş
+1 yılTamamen senin tarzına yaşam şekline bağlı ama en az 30 bin lazim
09 Yorumla- +1 yıl
Ölürsen hesabı düşün namazlarını kıldın mi Alalhin emirlerine uydun mu? İbadetlerini yaptın mı tesetture girdin mi?
- +1 yıl
Onları da düşünüyorum tabii ama her şeyi bunlara çekmesek mi? Para ile imanın kimde olduğunu bilemezsin.
- +1 yıl
E tabiki öyle rabbim yar ve yardımcın olsun. Güzel insanlar ile karşılaştırsın seni.
- +1 yıl
Eskisehiri gezdin mi peki?
- +1 yıl
Amin çok teşekkür ederim, bilmukabele. 🤲🏼
- +1 yıl
Önceliğim İstanbul.
- +1 yıl
Rica ederim, kültürlü bir hanımefendisij belli
- +1 yıl
Teşekkür ederim görüşün için. 🙏🏼
- +1 yıl
🌹😊
+1 yıl2 hafta üzerinden hesaplarsak sana 30-40 k yeter yeme içme dışında 😀
02 Yorumla- +1 yıl
Maşallah. ☹️
- +1 yıl
Ama ne yapacağına göre değişir eğlence için gider bu para
Tatil & Seyahat konusunda 613 cevap paylaştı. Off şu an ne kadar desem az yani, her gün bir fiyat değişikliği.. yol, ulaşımla burada zaten paran biticek emin ol
03 Yorumla- +1 yıl
Ondan şüphe yok. ☹️
- +1 yıl
Sanki imkânsız bir yer gibi, moralim çok bozuldu. 😕 Hedefim hem gezmek hem de orada görmek istediğim biri var onu da görmekti hedefim, ama bu sayıları görünce pek umudum kalmadı. 😕
+1 yılKişi başı bir hafta kalacaksan cebinizde adam başı 40-50 bin olsun paşa gibi gezin
04 Yorumla- +1 yıl
O kadar zor.
- +1 yıl
Kaç gün kalacaksınız
- +1 yıl
Kalabilirsem 2 hafta.
- +1 yıl
İki hafta da dediğim para anca yetet
+1 yılAraba kiralayacak mısınız? Yoksa metrobüs falan mı ?
04 Yorumla- +1 yıl
Otobüs falan sanırım.
- +1 yıl
günlük 300 400 yola gider gibi geliyo çok gezerseniz, yemekler değişkenlik gösterir 50 liraya da var 500 liraya da. Yediğin şeye göre değişir daha doğrusu yediğin semte göre hatta. ortalama kahvaltı 100 desen (Börek Poaça falan) öğle ve akşam yemekleri 250 den hesapla , çay 30 altında bulamazsın sahil kenarında , müzelere falan da verirsen kişi başı 5 bin falan gider gibime geliyor (Kalacak yer hariç)
- +1 yıl
Burada yaşanan insanlar nasıl yaşıyor?
- +1 yıl
evde yeyip evde içerek , köle olarak sömürülerek falan
+1 yılBiz burdan kurulmak istiyoruz senin düşüncene bak 😁
01 Yorumla- +1 yıl
Gezmeye geleceğim. 🤷🏻♀️
Kredi çekmen gerekir özellikle Nisan ayından sonra!
07 Yorumla- +1 yıl
Ne kadar peki?
- +1 yıl
İroni yapıyorum. Gelirini, bütçeni bilmiyorum. Demek istediğim şey geçmişte Tayland'a gidiyordu binlerce insan, çok ucuz diye.. Şimdi Türkiye'ye geliyor insanlar çok ucuz diye!.. Ülkede yaşayanlar için ise her gün daha zor geçmeye başladı. Özellikle seçimden sonrası kızılca kıyamet!
- +1 yıl
Yani sen diyorsun ki unut kardeşim boşa hayâl kurma. 🥲
- +1 yıl
Teşekkür ediyorum bu bilgiler için. Ben yine çok hevesli olmayayım en iyisi üzülmemek için.
- +1 yıl
İnşallah. 🤲🏼
+1 yılOrtalama 1 hafta icin İstanbul'da airbnb airbnb ev dahil 15bin gider
00 Yorumla
+1 yıl3 kişilik bir ist gezisi haftalık 30 bin civarı olur
00 YorumlaKaç gün vaktin var?
19 Yorumla- +1 yıl
Nasip olursa 2 hafta kalmayı düşünüyorum. Bir akrabamın yakınında kalacağım da nerede olduğunu bilmiyorum.
- +1 yıl
Sehir içinde metroyla gidebilecegin yerlere metroyla gidersin, onun haricinde taksi ya da akrabalarin sana bulabilirse korsan taksi kullanirsin. Otobus sana zaman kaybettirir. Bazi seferler iptal olur, dolmus beklersin vs, otobusle dolmusla seyahat etme. Metro ve taksi kullan, google haritalardan cok faydalan.
Oncelikle sirf cantanda icecegini ve yiyecegini evden tasiyabilirsin akrabanda kalacaksan, her seferinde disaridan yemek yemek zorunda degilsin, sembolik yerlerde yemek yemen yeterli. Ornegin tabii ki ortakoye gittiginde bi balik ekmek ye, kanlicaya gittiginde tabii ki sekerli yogurt yemeden donme ama bunlari bu sembolleri yerine getirmis olmak icin, o anin keyfine varmak icin yap, tadimlik, doymak ve surekli icecek tuketmek istiyorsan bunu akrabalarinin evinden karsilayabilir ya da eger akrabalarindan surekli yiyecek almak istemiyorsam. a101, BİM, şok gibi marletlerden daha uygun fiyata yiyecek ve icecekler bulabilirsin. Onemli yapilara giris ucreti kaliyor geriye. O da yapidan yapiya degisiyor ama yurtdisindan gelecek olan biri icin bu yapilarin giris ucreti pahali degildir. 5 bin Turk lirasindan daha azina bu yapilara giris icin yeterli paran olur diye dusunuyorum, iyi sanslar ve iyi eglenceler - +1 yıl
Yaaaa ne tatlı bir insansın çok teşekkür ederim. 💗 Çok güzel anlatmışsın. 💗
- +1 yıl
Ben asgari ücretin biraz üstünde alıyorum. Şimdi kira falan da ödeyeceğim. Gram biriktirmeye çalışıyorum o şekilde gideceğim İnşallah. Hiç bir şehre gidip gezme imkânım olmadı. Şimdi nasip olursa bakalım.
- +1 yıl
Hesap konusunda iyiyim İnşallah bakalım bakacağız. 💗
- Tatil & Seyahat konusunda 339 cevap paylaştı.
+1 yıl500 usd yeterli olur 4-5 gun için kalma dahil
00 Yorumla uçakla gidersen bilet 2500, sabah vardın diyelim kahvaltı 500, havalimanından taksiye bindiniz başladınız gezmeye akşama kadar 10bin, öğlen akşam yemeği 1000, dönüş yine 2500...
01 Yorumla- +1 yıl
Kalacak yer var kalacağım bir süre.
Tatil & Seyahat konusunda 746 cevap paylaştı. 1000 dolar al gel 2 haftalığına dışarda yemek yiyceksen
02 Yorumla- +1 yıl
Hayır dışarıya o kadar açılmayacağım yemek konusunda.
+1 yılNasıl bir tatil istediğini kim bilebilir ki?
Soru değişik
Bugün İstanbul'da 1 kişi günde 1000 lira ile de gün geçirir 1 milyonlada02 Yorumla- +1 yıl
Minimal bir gezi düşünün. Zengin biri değilim ünlü de değilim yani. Abartıya gerek yok.
- +1 yıl
Diğer yorumlarda ;
bakın detaylandırılmış müze , çay , kahve , kahvaltı
Kısa bir 4 işlemle size bir rakam çıkar
Kaç gün kalacan kaç yer dolasacaksin yani bir hafta sonu sana en az üç bin
18 Yorumla- +1 yıl
Tahmini iki hafta.
İstanbul hakkında hiç bilgim yok araştırmadım henüz. - +1 yıl
Evet var.
- +1 yıl
İnşallah daha fazlasını da koyacağım.
Kaç gün kalacağına bağlı
Min 20 binin olması gerekiyor çünkü çok pahalı03 Yorumla- +1 yıl
2 hafta tahmini.
- +1 yıl
Tamamdır teşekkür ederim.
Merhaba İstanbul akıl almaz derece de pahalı senin tercihlerine göre değişir tutar
01 Yorumla- +1 yıl
Tutumlu biriyim ya çok lükse gitmem ben de. 🤷🏻♀️
+1 yılÇok para İstanbul pahalı bir yer 50 bin lira olursa istediğin gibi tatil yaparsın
03 Yorumla- +1 yıl
Biraz abartı olmadı mı?
- +1 yıl
Tamam sağ olun. ☹️
+1 yıl20.000?
01 Yorumla- +1 yıl
Evet, minimum.
yurt dışı seyahati planla daha kârlı olur.
01 Yorumla- +1 yıl
Hedefim İstanbul.
+1 yılYaza kadar fiyatlar ikiye katlanır 😂
02 Yorumla- +1 yıl
Deme. ☹️😕
- +1 yıl
Erken rezervasyon yaptırın. Para durumunuzu söylerseniz mekan da önerebilirim 😃
Nerede yaşıyorsun? Hızlı trenle de iyi olur
01 Yorumla- +1 yıl
Onu söyleyemem.
Uçakla gideceğim en hızlı.
+1 yılTuristler için pahalı bir şehir
022 Yorumla- +1 yıl
Yav Türk turistim ben ama shshhdd
- +1 yıl
Orada türk var mı ki 😅😅 ben geçen gittim yoktu
- +1 yıl
Haklısın bu hâle getirenler utansın.
- +1 yıl
Aynen aşkım. Şaka bir yana. Gerçekten pahalı bir şehir ve turistik yerleri çok daha pahalıydı. Euro ve dolar ile ödeme yapılan şeyler bile vardı
- +1 yıl
Öyledir ama çok da lüks yerlere gitmem ben de, parama göre hareket ederim. 😕
- +1 yıl
Tamam otellere uçağa bak onların dışında ekstra 15/20 bir şeyler al yanına. Ne kadar kalacağına göre
- +1 yıl
Kalacak yerim var. Gezmeye harcayacağım sadece. 20.000'i gözden çıkardım.
- +1 yıl
Bence yeter ozaman. Yetmezse buraya gel birde burayı gezersin 😅😅
- +1 yıl
Neresi orası? 😀
- +1 yıl
İzmirr
- +1 yıl
Orası da pahalı. ☹️
- +1 yıl
İstanbul kadar değil ya hem ben sana yardımcı olurum
- +1 yıl
Teşekkür ederim. 😊 Önceliğim İstanbul ama. Nasip bakalım İnşallah gitmeyi çok istiyorum.
- +1 yıl
Gez toz bebeğim. Gelirsen buraya yazarsan. Ne kadar guvenirsin bilmem ama bende kalabilirsin. Beraber gezerizde biraz girl power 😅😅
- +1 yıl
Ay öyle düşünme, gelirsem mutlaka yazarım. 😌
- +1 yıl
Yerim ya 🥰😘
- +1 yıl
Şirin kız haha. 😊😌💗
- +1 yıl
Sende çok sirinsin 🥰 bu kadar sevgi sözcüğünden yanlış anlaşılmaktan da korkuyorum. Azaltarak yazıyorum. Her türlü insanın olduğu bir yerde olmak zormuş haha
- +1 yıl
Hayır sorun değil hemcinsimin güzel sözler söylemesi tabii ki hoşuma gider 😀
- +1 yıl
Aşkım burada lezler de var az temkinli ol ondan korktum 😅😅
- +1 yıl
Hahah doğru haklısın 😬
- +1 yıl
😅😅
Gideceğin ilçelere göre bütçe değişir
01 Yorumla- +1 yıl
Hiç bilgim yok, araştırıp öyle gideceğim.
+1 yılKanka 2-3 kişi 30-40'ı bulur
02 Yorumla- +1 yıl
O kadar azsa iyi yine, yorumlara baksana.
- +1 yıl
O sizin gitmeyi düşündüğünüz yerlere, zevklerinize ve yapmayı planladığınız şeylere göre değişir
Kacgğn kalacağına bağlı
03 Yorumla- +1 yıl
2 hafta tahmini.
- +1 yıl
Ben de öyle düşündüm.
+1 yılKaç günlük bi plan yapıyorsun
010 Yorumla- +1 yıl
Kalabilirsem 2 hafta kalacağım.
- +1 yıl
Beslenme ve konaklama tercihlerine göre aralık değişir tabi ama 20-30k arası bir tutar gözden çıkarmalısın diye düşünüyorum
- +1 yıl
Kalacak yerim var sadece gezmek için?
- +1 yıl
10-20 arası o halde konforlu bi şekilde daha da kısarak düşebilirsin tabi bütçeyi
- +1 yıl
10.000 ise biriktirebilirim o kadar ya, tabii bu tutar artmazsa. 🥲
- +1 yıl
Ya dediğim gibi kendi alışkanlıklarına göre bi hesap yapman daha doğru olur tabi öngörüm bu şekilde benim 🙃 umarım keyifli geçer ✨
- +1 yıl
Teşekkür ederim, İnşallah birikimimi yapabilirim yoksa sadece hayâlde kalacak. 🥲
- +1 yıl
Sıkma canını daha güzel fırsatların olur belki 🤷♂️😉
- +1 yıl
İnşallah. 🙂
- +1 yıl
İyi eğlenceler şimdiden ✌️😉
+1 yılKaç gün kalacaksın ona göre değişir
00 Yorumla
+1 yılSevdiğim şehir benim. Mekanım
00 Yorumla
+1 yılgel bir günlüğüne ben gezdiririm sizi :D
02 Yorumla- +1 yıl
Beni gezdirecek var teşekkürler. :))
- +1 yıl
Olsun onu da gezdiririm :D
+1 yılDP olayı nasıl halledilevek
01 Yorumla- +1 yıl
?
+1 yılSadece gidiş dönüş yol masrafı için en az 6 bin tl
01 Yorumla- +1 yıl
Doğru. ☹️
+1 yılGunluk 5 bin falan ?
01 Yorumla- +1 yıl
Günlük?
+1 yılMin 8000 tl
05 Yorumla- +1 yıl
Kalacak yer
Asıl sorun çok yüksek otel parası - +1 yıl
iki üç kişi olacağız diyorsan kişi başı 4000 Yeter gibi
- +1 yıl
Kalacak yer var.
- +1 yıl
O zaman kişi düşük bir bütçe size yeter
- +1 yıl
Tren kullanın tren daha ucuz
Böylece cebinizde para kalır
Geze geze gelirsiniz
+1 yılKaç gün kalacaksın?
04 Yorumla- +1 yıl
Yaklaşık iki hafta.
- +1 yıl
4 /4luk olsun istiyorsan 100 bin gider.
- +1 yıl
Anlıyorum. ☹️
- +1 yıl
3 kişinin giderini hesapladım ama tek kişi değil.
+1 yılYalniz Ist 😁hic iyi bir fikir degil
01 Yorumla- +1 yıl
Niye niye? 😕
+1 yıl10-20 bin net.
01 Yorumla- +1 yıl
Aynen minimum.
Gel gel. Gel de gör.
01 Yorumla- +1 yıl
İnşallah.
- Tatil & Seyahat konusunda 2,5b cevap paylaştı.
+1 yıl100 bin
01 Yorumla- +1 yıl
Yok artık ciddi mi bu?
20 diyim
02 Yorumla- +1 yıl
O bile az sanırım.
- Devamını Gör (15)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026