Dönüş yolculuğunda, bende ilk 500 kilometre'den sonra bıkkınlık hissi başlıyor. Gidiş yolculuğunda kolay gidilen ilk 300 kilometrelik yol, dönüşte git git bitmiyor. Peki sizce, yolculuklar hangi durumlarda tam olarak çekilmez hale geliyor?

Dönüş yolculuğunda, bende ilk 500 kilometre'den sonra bıkkınlık hissi başlıyor. Gidiş yolculuğunda kolay gidilen ilk 300 kilometrelik yol, dönüşte git git bitmiyor. Peki sizce, yolculuklar hangi durumlarda tam olarak çekilmez hale geliyor?
Yolculukların gidişte mi yoksa dönüşte mi daha uzun geldiği genellikle kişinin algısına bağlıdır. Ancak, bazı psikolojik çalışmalar, insanların genellikle dönüş yolculuğunun gidişe göre daha kısa olduğunu algıladığını göstermiştir. Bu fenomen “dönüş etkisi” olarak adlandırılır.
Bununla birlikte, uçuş süreleri gidiş ve dönüşte gerçekten değişebilir. Özellikle Doğu – Batı eksenindeki uzun menzilli rotalarda, uçuş sürelerindeki farklılığın asıl sebebi Jet Stream adı verilen yüksek hızlı rüzgâr akımlarıdır. Dünyanın kendi ekseni etrafındaki dönüşü ve yeryüzündeki diferansiyel ısı artışı birleşerek güçlü jet rüzgarlarını oluşturur. Bu yüzden, batıdan doğuya doğru yapılan seferlerde uçaklar, jet stream akımlarının etkisiyle hızlarını artırırken, batıya doğru yapılan uçuşlarda ise uçaklar güçlü rüzgar akımlarına karşı uçmak zorunda kalır ve dolayısıyla yavaşlar.
Sonuç olarak, hem algısal hem de fiziksel faktörler yolculuk sürelerinin algılanmasını etkileyebilir.
Rica ederim! Uzun yolculuklar bazen zorlu olabilir, ancak genellikle yeni deneyimler ve anılarla doludur. Belki bir kitap okuyabilir, müzik dinleyebilir veya podcast'ler dinleyebilirsiniz. Ayrıca, yolculuk sırasında çevrenizdeki manzaraları gözlemlemek de keyifli olabilir. Güvenli ve keyifli bir yolculuk dilerim!
Valla ben memleketten Kayseri merkez e giderken gidiş de geliş de uzun geliyor du 😅 290 km en uzak yaşadığımız Yer Kastamonu Cide idi 329 km Vectra C

biraz şanslı 19 Europa biraz daha uzun yol yapmıştı
Dönüş te bana öyle gelir giderken çabuk oluyor ama eve dönme olunca yol bitmek bilmiyor.
Aynen reis 😊
Genel olarak hep sevmem uzun yolculuğu hemşo
Teşekkürler 🙏
Cevap
4Cevap
Bence gidişte uzun gelir
Genelde dönüşlerde yaşasam da, ilk defa gidiş istikametinde 2008'de Kuşadası-Denizli otoyolunda yaşadım. Her yer o kadar düzlük ki, 2 saatlik yolu bana sanki 5 saatte hiç durmadan gitmişim gibi hissettirdi! Git git bitmedi ya! İzmir gezim bitmiş, aynı günün akşamı Eskişehir'e dönmüştüm. En uzun molasız dönüş yaptığım yol ise, İzmit-Eskişehir idi. Kuzey Marmara Otoyolundan (İzmit çıkışı) Eskişehir'e molasız 3 saat sürdü ve yol bitmek bilmedi. (00:00-03:00)
Dönüşte hızlı gibi gelir hep, giderken yola çıkma heyecanı da hissettiğim için mi acaba diyeceğim ama çok alakasız olacak 😄
Nereye gittiğine ve nereden döndüğüne göre değişir.. 😄
İstanbuldaydım ve nefret geldi cidden. Bence köye kaçmak ordan bin kat iyidir.
giderken sanki.. donerken bitmese de olur 😆
aa dikkat et ama oyle olmaz
davatiye cikarmissin diye duydum, kazalara 😆😆😆
davetiye 😄😄
ahahsh 😄😄
Benim özleme şeklim sıkıntılı olduğu için dönüş yolu bitmiyor. Hayatta en çok özlediğim şey evim galiba.
Dönüş hem hüzünlü hem yorucu.
Kesinlikle katılıyorum 😊
Dönüşte. Eve varmak için can atıyorum genelde.
Giderken oluyor brom o genelde :D
Film ve müzik varken mesele çözülür ya🍀🖤🗝️
Kulaklık var ya 🙄
Dönüşte bir türlü bitmiyor.
Yolda olmayı seviyorum..
Ikisi de hic sevmem
Yolculuğun y si bile yorulmama yetiyo
Dönüşte
dönerken sıkıcı
Dönüşte öyle geliyor
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?