Merhabalar, bir süre Erzurum'da bulunmak zorundayım :/ Gezilecek yer ve yapılacak aktivite önerileri alabilir miyim?

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Merhabalar, bir süre Erzurum'da bulunmak zorundayım :/ Gezilecek yer ve yapılacak aktivite önerileri alabilir miyim?

Erzurum, tarihi ve doğal güzellikleriyle dolu bir şehir. İşte Erzurum’da gezilecek yerler ve yapılacak aktiviteler:
Gezilecek Yerler:
Çifte Minareli Medrese: Erzurum’un tarih ve dokusunu yansıtan önemli bir yer.
Yakutiye Medresesi: Tarih ve kültür gezisi olarak mutlaka görülmesi gereken bir yer.
Tortum Gölü: Bahar aylarında ziyaret edilmesi önerilen güzel bir doğa manzarası.
Palandöken Dağı: Türkiye’deki ilk kar düşen dağların başında gelen kayak merkezi.
Tortum Şelalesi: Erzurum’dan biraz uzakta ama görülmeye değer büyük bir şelale.
Adurrahman Gazi Hz. Türbesi: Maneviyatı yüksek bir yer.
Erzurum Kalesi, Üç Kümbetler, Çifte Minareli Hamam, Erzurum Kongre Binası.
Yapılacak Aktiviteler:
Çermik Festivali
Palandöken Buz Tırmanışı Festivali
Ulusal Doğa ve Su Sporları Festivali
Bu yerler ve etkinlikler, Erzurum’un tarihini, kültürünü ve doğal güzelliklerini keşfetmek için harika fırsatlar sunar. Ancak, COVID-19 pandemisi nedeniyle bazı yerlerin veya etkinliklerin geçici olarak kapalı olabileceğini unutmayın. Ziyaret etmeyi planladığınız yerlerin güncel açılış saatlerini ve ziyaret kurallarını kontrol etmek her zaman iyi bir fikirdir.
Rica ederim! İyi eğlenceler :))
1. Çifte minareli medrese
2. Yakutiye medresesi
3. Tortum gölü
4. Palandöken Dağı
5. Erzurum kongre ve milli mücadele müzesi
6. Atatürk evi müzesi
Ha bu arada oltu çağ kebabı yemeden ve tatlı olarakta kadayıf dolmasını mutlaka yemelisin çok lezzetlidir.
Tarihi ve doğal güzellikleri gezebilirsin, kaplicalara gidebilirsin, palandokene çıkabilirsin ama kayak yapılır mı henüz bilemiyorum, ilce olarak uzundere Tortum şelalesi, gölü vs ,
Cağ kebabı da olmazsa olmaz özledim valla ya
Tedbir amaçlı bulunsun, soğumuştur şimdi
Akşamları soğuk olur , eski soğuklar da yok arada güneş açar kış ortasında falan, tedbir iyidir belli de olmaz
Var evet ama kafe ortamı hâkim, canli müzik araya serpiştir
beklentin ne tam olarak
Öğrenci ortamı genelde, keko ortam da oluyor olmaz mı ama dediğin tarzda nezih yerler var Zaten öğrenciden bol bı şey yok son yıllarda
Terminal caddesi öğrenci durağı, cumhuriyet caddesi var merkez o zaten bu ikisi ana rotan olur
Otantik, ciddi manada geçmişe dönük bir ortam soba vs istersen Erzurum evleri müthiş
Orta halli ekonomik ve nezih bir yer olarak müceldili konağı iyi , öneririm
Elit bir şey istersen lüks pastanesi şubeleri fena değil
Ekstra olarak bu iki ana rota haricinde Dr. salad var waffle mekanı ve aile vs için de uygun bir yer , tavsiye ederim güzel oluyor
Bi avm gezer oturur kahveni içersin artık bi yerde. d
Evet memleket aynı zamanda, ayri düştüm şu sıra
Erzurum evlerine mutlaka git ama, oturmak şart değil en azından gezer çıkarsın özel bir yer bence
Çifte minareli medrese ve kaleye de yürüme mesafesinde, medrese minaresinin hikayesini de öğrenmeden gitme :d
Oha cidden mi
Bi mimar daha doğrusu tecrübesiz ve acemi mimarlık mezunu olarak iş, staj gereği ayrı düştüm diyelim)
Kale, uc kümbetler, lalapasa camii, yakutiye medresesi, cifte minareli medrese, rustempasa kervansarayı, erzurum evleri bunlar hep yürüme mesafesinde , ulu cami vardı bir de Selçuklu mimarisi olduğu için kubbe yok onda
Aklıma geldikçe ekliyorum. d
mimarın tecrübelisini bulmak imkansız bir şey zaten :D ben de hiç mimarlık yapmadım, hayat çok başka yerlere götürdü. hayırlı olsun kariyer için büyükşehirlere gitmek bir zorunluluktur böyle işlerde.
gündüzleri yarım gün şeklinde çalışıyor olacağım kalan vakitlerde her gün 2 yer şeklinde bu yazdığın yerlerin gezebildiğim kadarını gezerim diye düşünüyorum bende:)
Bi gün bile yeterli bunlara, size de iyi eğlenceler şimdiden)
Evet ama bende durumlar biraz karışık olunca ekstra tecrübesiz kalıyorum :d
Teşekkür ederim, buyuksehre de geldiğim sayılmaz ama bakalım artık hayırlısı olsun, Erzurum da ogrenciligi özledim sadece:/
Ulu cami de kubbe yok dedim de yanlış bilgi olmasın var ama dışardan düz çatı gibi gidersen anlarsın zaten . d
öğrenciliği ben de çok özledim, bütün gün muhabbet oyun eğlence :D hayata dair sorumluluk yok, en güzel zamanlar :D
Türkiyede mimarlık yapmak zor ve önü çok kapalı, alternatif alanlara yönelmek lazım diye düşünüyorum. eğer yapabileceğim bir şey olursa ben de sana detaylı cevaplar veririm.
stajla ya da düşük maaşlarla hiç kendini yıpratma
Benim kaygim şu an için mesleki, isi öğrenmek diyelim, tesekkur ederim )
Takip atsam sorun olur mu
Evet iyi yapıyorsunuz bu konuda, ben çok mimari düşünemiyorum yorum katamiyorum fazla
Mühendis kafası o zaman
O da yok. d
Teşekkürler takip için bu arada
Cevap
4Cevap
Çifte Minareli Medrese var güzel yer
Çok küçük bir şehir ve kışı 9 ay sürer. Karı sadece Haziran'da erir.
Yakutiye medresesi, Narman peri bacaları, Tortum şelalesi'ne falan git.
Soguk aylar basliyor orada
Cumhuriyet caddesinde gez işte başka ne etcen Erzurum daa
Hiç gitmedim
Kaplıcaya git
Neden
Ne alaka
Gitmedim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?