İzmir'e bağlı Şirince köyüne, Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü’nün ‘Best Tourism Villages 2023‘ ödüllerinde 'Dünyanın En İyi Turizm Köyü' ödülü layık görüldü.
Bu güzel köyü görebilme şansınız olmuş muydu? Gitmek ister misiniz?

İzmir'e bağlı Şirince köyüne, Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü’nün ‘Best Tourism Villages 2023‘ ödüllerinde 'Dünyanın En İyi Turizm Köyü' ödülü layık görüldü.
Bu güzel köyü görebilme şansınız olmuş muydu? Gitmek ister misiniz?

Evet çok tarlı bir yer ama abartıldıgı kadar da olmadıgını düşünüyorum. Şarabı ve karadut suyu ile meşhurmuş standart bir kasaba gibi aslında içerde bol boş pansiyon var. Oranınn yerlileri genelde evlerinin bir kısmını otel odasına çevirmiş. Geneli evinin bir kısmını restorant şekli yapmış. Bol bol ananın yeri, teyzenin yeri var 😄 İnsanları da tatlı ama dediğim gibi bu kadar abartılacak bir yer olmadıgını düşünüyorum.
Hayırlısı olsun hakkınızda ama denize bile yakın bir yer değil bilginiz olsun🙏🏻
Ben yolumun üstüydü ugradım vallahi özellikle gitmedim yani
Şarap almak için bir defa uğramıştım ve bir kaç saat gezme fırsatım oldu.
Mekanlar , yemekler, özellikle şarapları harika bir yer.
Atmosferi muazzam.
Kesinlikle atmosferi çok iyi ama biraz kalabalık bazı dönemler
Cevap
41Cevap
Yok gezmedim ama görmek isterdim
Hayır ben hiç gitmedim
Hayır ama gitmek isterim gadası
Hayırlı uğurlu olsun vatana millete Türki Cumhuriyetlere
Evet, abartılıyor, sokaklarını gezerken yapışıp zorla şarap tattırmak isteyen satıcılardan başla bir şey kalmıyor insanın aklında…

Evet 2 kere gittim çok güzel bi yer
3-4 sefer gezme fırsatım olmuştu. Stant açan teyzelerde papatyalı taç alıp öylece dar sokaklarında dolaşmak çok güzeldi. Üst taraftaki kahvaltı evinde gözleme yemek vs de.
Gittim bence bir numarası yok. Bir kahvaltıya 1250 TL verdik. Efes daha güzel buradan en azından tarih var. burada dandik bir kilise ve şaraplar harici bir şey yok.
İzmir'de olduğumdan birkaç kere gittim ama yokuşları biraz yoruyor düz ayak olsaydı daha iyiydi
Yaa evet güzel bir yer her köşe başında şarap tattirmak isteyen yerler var kumda kahveler şirin evleri küçük sokakları güzel bi yer
Köyün Hristiyanlık tarihi ile bağlantısı olduğu için seçtiler. Yoksa İsviçre'de, Norveç'te ne köyler var
Koyun güzelliği isminden belli diyelim, hiç gitmedim lakin böylesine methedilen şirin köyü görmek isterim.
Şirinceyi tabii ki de görmedim. Ancak dünyanın en iyi turizm köyü seçilen bu küçük ve adı gibi ŞİRİN olan şirinceyi görmek ve gezmek isterdim.
burası kıyamet kopunca insanların geleceği sözde yer değil miydi? 2012 de ne geyikler dönerdi var ya film bile yaptılar 2012 diye
kıyametle dalga geçmiyorum bu arada
En son 2001de kıyamet kopuyor ve Şirince kurtuluyordu dünya üzerinde. Sanırım bu ülkeye ait olmayan birtakım zenginlerin ikamet ettiği bir yer.
Bu yaz gittim. Adı gibi şirin ve çok sevimli bir yerdi. İlk fırsatta tekrar gidip gezmek istiyorum.
Hele kış vakti pek ziyaretçisi yok iken sakinliği, tepelere çıktıkça güzelleşen o manzarası💕
Evet 5 sene önce gitmiştim bu yaz temmuzda yine ziyaret etme şansımız oldu çok güzel gerçekten
Çok kere gidiyorum sıklıkla. Gayet iyi biliyorum. Gözlemesi , kaşık salatası , incirli tatlısı.
Davet ederseniz düşünürüm sayin seymasi firarda olan arkadasim.
Çok gittim. En yakın zamanda gittim ve güzel yer. Kafanı dinliyorsun o derece.
2008'de dernek gezisiyle bir kez gittim. Fırsatım olursa yine gitmek isterim.
Vaay guzel haber ulkemiz adina👏.. hic gitmedim ama cok video izledim burasi hakkinda
Ben şirinceyi çok severim geçen hafta ordaydım arkadaşımla
Merak ediyorum mayalar ne gördude burası kiyametde sağlam kalacak
Çok güzel bir köy bir gün mutlaka gitmek isterim yakışır :)
Yakın olması sebebiyle gittim güzel şirin bir köy evlerinin mimarisi doğası şarapları meşhur.
Daha önce gitmedim ama gitmek istediğim yerler arasında.
İzmirli olarak her yaz mutlaka gidilen mekanlarim arasında.
Bugün neyi var lan bugün ne alaka lan ben bu köyün neyi var bu köyde ne istiyorsunuz ya bir bakın sana yazacaksın ya
Gittim beleşe konakladığım hatta 10 yıl oluyor 🤣
Kutu gibi köy neyine ödül verecekler
hatta arabayla asagiya 29 metre bile uctum:)
Ne özelliği varmış ki
Şarapçıların sevdiği köy
Hayır, ileride bir gün giderim belki.
Gezme firsatim olmadi ama çok merak ediyorum.
Gıttım gerçekten çok güzel
evet birçok kez gittim
Şarabı meşhurdu buranın galiba 🙂
olmadı ama çok istiyorum
Hayır malesedki olmadı çok uzak evimee
Adaya gittiğim her turda uğramadan İzmir'e dönmem.
Üç defa gittim. Abartılıyor bence
Gitmiştim, güzeldi.
Hiç gidemedim merak ediyorum ama
Hayır maalesef olmadı
Her yıl birkaç kez giderim.
Güzel yermiş
2 kere gittim evet.
O kadar da ödül alacak bir yer değil bence
Hayır maalesef
olmadı
Yalan, cokk pahali , dibindeyim hemen hemen
Gitmek isterim evet.