Tatil & Seyahat konusunda 6b cevap paylaştı. Erdek'te kişi başı 800 lira olan, sadece öğle yemeği hizmeti verilmeyen küçük bir motelde 3 gün 2 gece kaldık. 7200 lira motel, 1800 yeme içme, akaryakıt ve yol masrafımız oldu. Toplamda 9 bin TL harcadık. 50 binin çok altında. En düşük tatil yapan biziz.
15 Yorumla
Soran+1 yılbaya iyiymiş. denize de sıfırsa aşırı iyiyimiş
Soran+1 yılhayret. ismi neydi acaba
Soran+1 yılha ok bir odada başkalarıyla filan kalınan bir yer. normal aslnda böyle bir yer için
En İyi Cevaplar
+1 yılBu sorular ayarımı bozuyor. Rakamlar uçuyor. Kendi ülkemin içinde gezemiyorum. Elin adamı euroları basıyor ve yine yapıyor tatilini. Herkes 20 yılda yapamadığı tüm zamları yaptı. Ama şu dar gelirliye üzülmeyi bıraktım artık. Ağlayan kimseye inanmıyorum.
044 Yorumla
Soran+1 yılrakamlar dışarda daha fena uçuyor. Bu arada ülkedeki herkes de parasız değil. Bu rakamlardan çok daha fazlasını harcayan Türkler de var.
- +1 yıl
Ben 1.5 2 aydır bütün turistik yerleri geziyorum, hepsi yurt dışı plaka, hepsi ayrı bir yabancı dil konuşuyor.. 1.5 2 aydır kendimi yabancı bir ülkede gibi hissediyorum.. Türkçe konuşan birini görünce şaşırıyordum.. Bir yerden sonra bazen Türkçe'yi de yabancı dil gibi algılamaya başladım. Türkiye'de harcayanlar var diyorsun... Sen harcamayanlara baksana... Yok bakamazsin gerçeği.. Yoksulluktan kafasını evden çıkaramayan o kadar çok o kadar çok kişi var ki... Dışarıda para harcayanlar bunların sadecee yüzde biri yüzde ikisi gibi bir şey... Hepsi sağ selamet olsun... TL'nin diğer kurlar karşısında çokça değerlendiğini görmek dileğiyle...
Soran+1 yıl😂😂😂 kendi çevresi dışına çok çıkamıyorsa insan, diğer tarz hayatlar insana böyle gelir.
Soran+1 yılben TRde herkes iyi demedim ki. tabii ki kötü koşullarda yaşayan binlerce insna var. Ama parası pulu olan, yatırımı olan insanalr gayet rahat gidebilyorlar. Hatta Yunanistana giden 3 turist ten 1i Türkmüş diye biliyorum.
Soran+1 yılbenim tanıdığım çok çok iyi para kazanan insanlar var. Emin olabilirsin. Ama asıl mesele şu: turistik mekanlarda 2 ay tatili nasıl yapıyorsun? Bir çadır alıp ordan oraya dolaşan bir insna dahi olsan çok iyi para harcaman gerekir yemeye içmeye ve dolayısyla bu rakamlar absürt değil, çok normal olduğunu bir otelde kalmasan bile biliyor olurdun.
Soran+1 yılDalaman dan Marmarise taksi parasında habern var mı? Tam 2bin tutuyor
Soran+1 yılek olarak Dalaman uçak biletine kişi başı gidiş dönüş 4 bin harcadık. Bu rakamlarla hesap et bakalım otel vs vs de katarak şu yukarda ankette ki rakamlar hala uçuk gelecek mi.
Soran+1 yılben zaten herkes iyi durumda demedim ki, bunu nerden çıkardınız. ama ülke nüfusu 86milyon. bir ülkede 5 milyon zengin nüfus dahi olsa her yer dolup taşar.
Soran+1 yılyani 10 günlük 4 kişilik aile kaliteli bir otelde kalıyorsa aşağı yukarı 300/400 bin civarı harcıyor. orta sınıf oteller gecesi 5 binden başlıyor. Bu site için bilemem ama bu rakamları yılda bir kere harcayanlar zengin bile sayılmaz
- +1 yıl
Kızlar gerçek şu krizleri zenginler sever. Çünkü mal ve döviz varlıkları katlanır. Bu kesim ülke nufusu un yüzde 3 ile 5 arasında değişir. Bu insanlar her zaman dahada zenginleşir. Bakın hepimiz şuanda zengine çalışıyoruz faiz ve kkm yüzünden. Peki kim yaptı kim bu hale getirdi? Ben bıraktım şikayeti. Bulduğunuzu yiyin için harcayın. hadi ordan edin gerisini. Altta kalanın canı cıksın mağdem böyle.
- +1 yıl
İkinizde eurocuymuşsunuz😆😆 Biz fakirleri ezmeyin daha fazla artık. Biri yüzelli diyo biri üç yüz diyor. Bizim yıllık gelirimiz bu kadar yok😆😆😃😆
Soran+1 yıleurocu filan değilim ben şahsen. iyi tasarruf yapan bir aileyiz tam tersi. işin özü de bu bana göre.
- +1 yıl
@aloovera Masallah bu ülkede tasarruf yapmak kolay değil.
- +1 yıl
@aloovera Bakın ben bekar bir mühendisim. Hani şöyle 10 günlük bir tatil beni yormaz. Ama cidden rakamlar yüksek. Düşer mi? Düşmez. Ama o paraları onlara o şekilde vermem. Bu kadar zor kazanıp bu kadar kolay harcamam. Her kesimle konuştum. Aslında yabancı turistlerde rahatsız. Çok ucuz olmadığımızı düşünüyorlar. Onlara bile yüksek geldiyse bizim halimizi düşünün geldiğimiz noktayı.
Soran+1 yılyalnız trye gelen turistlerin diğer ülkelerin alt kesimleri olduğunu bilmekte yarar var.
- +1 yıl
Kesinlikle zengin turist çekemiyoruz. Ruslar harcamıyor. Almanlar Yunanistan kaymış. Almanlar iyi harcıyormuş. Diğerlerini bilmiyorum.
Soran+1 yılyukarda belirttiğim gibi çoğu Türk turistin Yunanistana gittiğini de söylüyorlar.
- +1 yıl
Bir kesim hep gidiyordu. Adamlar iyi korumuşlar sahillerini ve tarihi yerlerini. Belgesellerde içim gitti. Osmanlı eserleri bile çok iyi korunmuş😒
Soran+1 yılevet aslında bana sonradan mantıklı geldi. marmaris yerine Yunanistan'ı tercih edebilirdik
- +1 yıl
Marmaris koylarıda güzeldir. Ben turunç koyuna bayıldım. Ağırlık ingilizler var. Çok sakin ve ılık bir suyu var. Zaten mavi bayrakta almış koy.
- +1 yıl
Evet bize aslında fakirleri geliyor. Yine de iyi kötü tatil yapıp gidiyorlar. Yunanistan'a giden Türkler vardı, şimdi de vardır muhakkak. Ama bu tarz haberler algı operasyonundan başka bir şey değil. Turistik yerlerde Türk göremiyoruz haberlerinden sonra çıktı bu haberler, bakın Türklerin de durumu iyi, onlar da yurtdışına tatile gidebiliyor mesajı vermek için.
- +1 yıl
@aloovera Bilmiyorum. Ama Yunanistan her dönem hali vakti yerinde olanlar gidiyordu zaten. Yine gidiyorlardır.
- +1 yıl
@aloovera öyle gözüküyor😆
- +1 yıl
@aloovera 😒😒Lütfen şaka olduğunu söyle. Ne kanseri ya?
- +1 yıl
Ya tamam üzülme. Henüz bir şey belli değil. Baktırmadım. Doktor birkaç kez gastroentorolojiden randevu almamı istedi ben hep erteledim. Daha baktiricam ama ülser tarzı bir şey olduğu kesin. Daha önce septik ülser teşhisi konmuştu. Devamlı vardı o. Sonra ihmal mi ettim ne oldu çok başka bir şeye dönüştü. Umarım kansere dönüşmemiştir. Daha bebeğim küçük..
- +1 yıl
@aloovera manyak çok üzüldüm birden. Bunun şakası mı olur? İçimden sövüyorum şu an. 😡Midene baktır zor değil ben çarşamba günü endoskopi ve kolonoskobi yaptırdım.
2 hafta biri yurtiçi diğeri yurtdışı…
bence iyi fiyata yapmışsınız tatilinizi. Cidden çok yüksek fiyatlar ve ben bu sene bu yüzden otel tatili yapmadım.
110 Yorumla
Soran+1 yılyurtdışına mayısta gittik. şu an gitsek belki de iki katı çıkar. özellikle uçak biletler aşırı yüksek
Soran+1 yılRusyadaydık. 60 bin gitti 6 günde. yani orası da öyle ucuz değl ki bu Mayıs ayı rakamı. O zamanlar kur da baya düşüktü çünkü şimdiye kıyasta
- +1 yıl
Yani şöyle söyleyeyim. Türkiye’de otel fiyatları Avrupa otel fiyatlarından yüksek hale geldi neredeyse. Eskiden burası daha ucuzdu oralara göre ama şimdi cidden oralardan da pahalı diyebiliriz. Buna rağmen oldukça dolu oteller.
Benim bu dönemde o miktarda parayı 5/6 gün için vermem, verebilmem mümkün değil. Tatil de olmazsa olmaz değil. Böyle zamanlarda mümkün oldukça artırıp kenara koymak daha önemli benim için.
Bu yüzden gitmedim ve gitmem :)
Soran+1 yılAvrupa çok daha yüksektir ama mesela Rusyada da çok farklı değl fiyatlar TR ile kıyasta. Ha şu var buranın bir marmaris bodrumu antalyası oralarda yok, ee haliyle burada sınır da yok. Aslında insna yurtdışına çıkınca ne kadar fakir olduğunu daha iyi anlıyor. valla biz orta sınıf bir aileyiz. Bu sitedeki insanlarn tepkisine bakınca tabloyu daha iyi alyorm. Aslında çoğu insna alt sınıf. Twitterda bir grup tartışma vardır, onlar da pahalılıktan yakınan ama bu rakamları çerez parası yapan kitleydi. yani sosyal platformlar bile sınıflara göre ayrılmış durumda. o yüzden kimse kimsenin dediğini anlayıp, hazmedemiyor. burdaki hayır o rakamları Koç, Sabancı öder diyor, ordaki bambaşka...
Soran+1 yıl:d katılmıyorum. Bir İtalya tatilini araştırdım da şu harcadğmızın birkaç katı gerekiyor.
Soran+1 yılonlar da önümüzdeki seneye kaldı :d
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
38Cevap
- Tatil & Seyahat konusunda 22,7b cevap paylaştı.
u +1 yılben gitmedim.
02 Yorumla
Soran+1 yılmaddiyattan dolayı mı
- +1 yıl
Evet birde kimse yok gideceğim
Lan gardaşım pandemi öncesi bi Olimpos yaptık iyi ki, bakıp bakıp resimlere iç çekiyorum.
Gidemedik kaç senedir.
02 Yorumla
Soran+1 yılanlıyorum o duyguyu. aynen bazı şeyleri zamannda yapmak insana itiki dedirtiyor
- Tatil & Seyahat konusunda 1,8b cevap paylaştı.
+1 yıl60 bin otele artı yol için yakıt yeme içme derken 70 e yakın bir tutar
10 Yorumla
+1 yıl50 binin altında diyenler tatili Yozgat ya da Bayburt'da yaptılar herhalde. Nasıl 50 bin altında oluyor?
01 Yorumla
Soran+1 yılhiç yapmamış olabilirler ya da yazlıkta geçmiş olabilir tatilleri
+1 yılYa biz arkadaşca gittikte her şeyin fiyatı arttığı için ve birazda kalabalık olduğumuz için toplam 250 bin civarı harcamışızdır
02 Yorumla
Soran+1 yılorada biraz daha kişisel bakmak daha mantıklı olur o zaman
- +1 yıl
Biz zaten cluba falan çok gittiğimiz için bu kadar tuttu oradada çok alışveriş yaptık birde öyle öyle 250 bin civarı oldu büyük ihtimal
250 300 bin diyenleri sahneye alalım.. Nerelere gitmişler, nerelerde kalmışlar...
17 Yorumla- +1 yıl
Hahaha burada 250 300 binlik kişinin ne işi sallamak parayla mı sallayın 😂😂
Soran+1 yılaile sayı çoksa olabilir
- +1 yıl
Bodruma gitmiştik 3-3.5 ay önce 3 kişi sadece konaklama ücreti 1.5 haftalık sürede 115 bin TL tutmuştu kahvaltı akşam yemeği havuz spa her şey full dü alışveriş falan hesaba kattığımızda 180 bine gelmişti sanırım
- +1 yıl
@Enes06060606 Aksam yemeği?
- +1 yıl
Restoran vardı akşam yemeğinden kastım o
- +1 yıl
@Enes06060606 kastım?
- +1 yıl
www.etstur.com/Maxx-Royal-Otelleri
2 kişi 6 gece 140k sadece otel parası. Hemde eylül fiyatları.
Oteller gerçekten çok pahalıydı bu sene
- Tatil & Seyahat konusunda 430 cevap paylaştı.
+1 yılBu aralar gittim tatile ki yarın bitiyor tatilim elli bine yakın gitti hatta o kadar gitti
02 Yorumla
Soran+1 yılkalacak yer var herhalde
- +1 yıl
Ev tuttuk makul fiyata birde ben ve bir arkadaş yani kalabalık değildik
50 bin mi ahahaha şey 500 TL oda haftalık alışveriş:(
04 Yorumla
Soran+1 yıltatile mi
Soran+1 yılbir gün nasip olur kim bilir.
+1 yıltahmınım 50 binden biraz fazla harcadım bu normal bir rakam
02 Yorumla
Soran+1 yılotelde vs kalınmyorsa normal
- +1 yıl
Ailemin yazlıgı vardı orada tatil yaptım 33gun kadar bir şey. konaklama ücresiz oluyor ama benzın yemek eglence 50/80 arası bısey olabılır
+1 yıl0 lira harcadım. Doğduğumdan beri her tatil giderim 0 lira. Tatile çıkmıyoruz aq.
08 Yorumla
Soran+1 yılbak o da seçenekler arasında olmalıydı. ama anket yetmedi
Soran+1 yılama a şıkkını seçebilirsin belki
- +1 yıl
Anketin büyük çoğunluğu 0 lira olurdu :(( 250 tl ile tatil yapan mı kaldı? Tatil diye ailecek köye gidip babannelerinin yanında bedava konaklasalar gözleme yeseler onu ve ayranı bedava getirseler bile sadece benzinden 1000 lira tutar.
Soran+1 yılbu sitede çoğunluk dediğin gibi ama twitterda filan bakıyorum gayet yüksek ödemelerle tatil yapan çok kişi. ha bir de kredi çekip yapanlar da yok değil
- +1 yıl
Evet ya yani tabi ki var zenginin zenginleştiği, fakirin fakirleştiği bir devirde yaşıyoruz bu ülkede. Artık tatile çıkmak bile lüks olmuş, millet babannelerini ziyaret etmek için bile kredi çekecek yakında skdhdkdj ama tabi instagramda, twitterde falan baya gözüküyor, onların da tam olarak gösterdikleri gibi mi bilmiyoruz.
Soran+1 yıldurumu iyi olan bir kısım insan tabii ki var. şahsen tanıdığım çok uçuk kazançları olan insanlar var.
- +1 yıl
Evet ülkede orta gelirli diye bir kavram kalmadı ya fakir var, ya fasfakir var ya da zengin var.
- +1 yıl
Sjjsjsjsjs benimde aynı valla
Antalya’da yaşıyorum o yüzden çok para harcamama gerek kalmıyor. :)
10 Yorumla
+1 yılTatile para harcamadık. Çünkü yapmadık. Burada deniz var, burada gittik.
00 Yorumla
+1 yılEkonomik şartlar el vermiyor ve çalışmaya alışmışız.
00 YorumlaŞuana kadar 150-200 arası haftayada harcıycaz net 300 olur
00 Yorumla0 tl seçeneği niye yok😂
126 Yorumla
Soran+1 yılevet gerekiyormuş cidden 😂 çoğunun bu yüzden ankette sallamış olma ihtimali var
Soran+1 yılevet mantıklı o olur.
Soran+1 yılsıfır da 50binin çok altında 😂😂😂😂😂
Soran+1 yılahaha ver bakalım sonuçlar seni şaşırtacak mı
Soran+1 yılbu siteye özgü bir şey sanki ama.
Soran+1 yılvalla son otele yer ayırırken deniz manzaralı oda bulamadım 😂😂😂 hepsi kapılmıştı, biz de karadan aldk
Soran+1 yıldeğişiyor diyelim. ülkede 80 milyon sonuçta. herkesin koşulu farklı
Soran+1 yıl🙂
Soran+1 yılMayıs sonu Rusyaya gittik gezi için, geçen hafta da Marmaristeyedik
Soran+1 yılMayıs sonu ve Haziran başına düştü bizim gezi. hava gayet güzeldi. güneşli ve bahar havası. fakat evet turist olarak giidlmesini tavsiye etmem. halk olarak çok ciddi problemleri var.
Soran+1 yılşöyle anlatayım. İlk önce ruhsuz ölü bir millet. ayrıca aşırı duyarsız ve kabalar. yolda biri düşse kimse el uzatmaz. kabalıkları herkese karşı. Bir birilerine karşı da öyleler, yaşlı çocuk farketmez. öyle ordan gelen iki üç paralı turiste bakıp aldanmamak lazım. aşırı süslü ama aşırı fakirler. aşırı havalı ama aşırı kazıkçılar. özetle bir turist olarak birine yol sormadan gezebileceiğie emin değlse asla gitme. çünkü asla kimse yardım etmez.
Soran+1 yılsadece Petersburglu ruslar biraz güler yüzlü filan o da zenginlerinin geneli Petersburgda ve Petersburg Avrupaya hem yakın hem çok etkilenmiş Avrupada. Malum sanatçıları vs hep Petersburgda. Fakat Moskova fena. ama herkes görüntüde çok süslü. Taksiye eğer uygulamadan çağoryorsan sorun yok fakat çevirip biniyorsun sçtn. illa yersin kazağı orada da. Erkekleri kadınları zaten hepsi çok iyi giyinyor. Fakat sokaklarda, kafelerde vs insan çok göremezsin. Ve dediğim gibi daha havalimanından Rusların azarını yemeye başlıyorsun ve herkese öyleler. Gözümün önünde bir olay yaşandı hiç unutmam., yaşlı bir adam genç bir kızdan bir yardım istedi bilet alıyordu müzeye, kız kafasını çevirip ileri geçti. Orada o kadar nefret ettim ki hepsinden, dönerken küfür edip duruyordum.
Soran+1 yılama şunu vurgulamam lazm trafik konusunda çok kuralcılar. normalde birine bir yeri sorsan kimse durup ne diyor bu diye bile bakmaz ve yardm etmez ama trafikte yayalara öncelik verirler. buna başka şaşırdm işte. herhalde kanunları o konuda sert.
- +1 yıl
Başka bir sebebi vardır güler yüzlü olmalarını avrupadan aldıklarını sanmıyorum bu taksiciler dünyanın her yerinde dolandırıcı heralde ben sadece burada zannediyordum😅 süslü olma konusunda bir Araplar iki ruslar sjsjsj bu kadar agresif bir halk trafikte anlayışlı olması şaşırtıcı sen yinede küfür etmeseydin😅
Gizli Üye(18-24)+1 yılAlmanya'ya gideceğim toplamda 17 bin harcadım
02 Yorumla
Soran+1 yılo tatil değl sanrm pek
Cevap sahibi+1 yılHem tatil hem kaçış
Gizli Üye(36-45)+1 yılAvrupa turunda 9 bin avro civarında harcadım. Mayısda Antalyada, Haziranda Muğlada harcadıklarımı bilmiyorum kartlara yüklendik bir ara bakarım nereye ne kadar harcamışım. Bu sene ipin ucu kaçar gibi oldu.
00 Yorumlayurt dışı kaldığım icin 46 gun iznim ucak araba kiralama 4 kisilik bir aile 400 bin tl gitti ama esnaflar sağ olsun cok kazikladilar🤣🤣🤣
00 Yorumla
+1 yıl500 e yakın harcamışımdır alaçatı ve çeşmede geçti yazım bence çok normal ülkenin bu halinde.
01 Yorumla
Soran+1 yıl500le bir insan bu devirde bir yemek bile zor yer. Nasıl başardın
+1 yılTatile gidemedim ki çalışmaktan zaten ömrüm hep böyle geçti
00 Yorumla
+1 yılHarcamadım.
01 Yorumla
Soran+1 yıltatil yok muydu bu yaz
+1 yılTatile gitmedim ki harcama yapayım :'(
01 Yorumla
Soran+1 yılbaşka seneye o zaman :)
Tatil & Seyahat konusunda 431 cevap paylaştı. Aile one? Stres kaynağı değilim
00 YorumlaHarcamadım ki yazlığımız var 😄
00 YorumlaTatile çıkmadım
00 Yorumla
+1 yılTekte 50 yi geçebilir. Yakıt masrafım 10k idi
00 Yorumla
+1 yıl10. 15 k civarı tuttu en fazla
00 Yorumla
+1 yılTatil mi o ne?
00 Yorumla- Tatil & Seyahat konusunda 737 cevap paylaştı.
+1 yılTatile gitmedik
00 Yorumla
+1 yılKızla beraber 90 bin civarı.
00 Yorumla
+1 yıl50 bine yakın dedim ama biz yazlıkta kalıyoruz
00 YorumlaSaymadım..😅
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılkendi yazlıgım olunca :) az cok harcadım
01 Yorumla
Soran+1 yılne güzel:)
Gizli Üye(30-35)+1 yılHarcamalarınıza dikkat edin
07 Yorumla
Soran+1 yılediyoruz tabii ki
Cevap sahibi+1 yılNe kadar masraf yaptın
Soran+1 yıldetayda belirtmiştim
Cevap sahibi+1 yılOha
Soran+1 yıl😶
Cevap sahibi+1 yılÇok israfçısın
Soran+1 yılnapalm ot gibi mi yaşayalım. minumumda böyle
tatil mi oda nedir :)
00 Yorumla
+1 yılNe yaptınız ya o kadar zengin değiliz ya 😂
03 Yorumla
Soran+1 yılne yaptnız derken?
- +1 yıl
100 bin falan aşar bizi
Soran+1 yılherkes kendi harcadğnı söyleyebilir sonuçta. 50nin çok altında da olur
Gizli Üye(45 üstü)+1 yıltatilmi.. o ne 😕
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıl100 bin harcadım
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yıl50 binden fazla yedik
00 Yorumla
+1 yılTatil yok 🥺
04 Yorumla
Soran+1 yılneden
- +1 yıl
Gitmeye kalktım arkadaşıma burnumdan geldi zehir oldu 2 günüm heba oldu rezil rüsva etti beni gitmemle dönmem bir oldu kimseye güvenmeyecen bu devride 🙄😤
Soran+1 yılne yaşandı öyle
- +1 yıl
Çok uzun hikaye yaa. Bir yerlerde cevaplamıştım da.
Tatil ne
02 Yorumla
Soran+1 yılişte deniz kum yatış bazen, bazen de gez gez ye iç eğlen vs
Emin ol ben tek başıma 150 harcamisimdir
01 Yorumla
Soran+1 yılyani kendin bilmiyor musun tam ne kadar harcadğnı :d
- Tatil & Seyahat konusunda 9b cevap paylaştı.
+1 yılTatile gitmedm
00 Yorumla
+1 yılKnk hesap benden cikmadi idk
00 YorumlaÇok gitti
00 Yorumla
+1 yıl100-150 bin arası
00 Yorumla- Tatil & Seyahat konusunda 352 cevap paylaştı.
+1 yıl50 binin çok altında
00 Yorumla Tatil & Seyahat konusunda 361 cevap paylaştı. 70 bin gibi
00 Yorumla
+1 yıl50 bine yakın
00 Yorumla- Tatil & Seyahat konusunda 516 cevap paylaştı.
+1 yılharcamadım
00 Yorumla
+1 yıl80 bin gibi
00 Yorumla
+1 yılHiç biri değil
00 Yorumla50binin çok altında
00 Yorumla- Tatil & Seyahat konusunda 365 cevap paylaştı.
+1 yıl50.000 tl
00 Yorumla Tatil & Seyahat konusunda 630 cevap paylaştı. Gidemedik
00 Yorumla
+1 yılBiz sadece evde *
00 Yorumla
+1 yılHarcamadın
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026