Tüketici Birliği Federasyonu'nun araştırmalarına göre bütçesi yeterli olmadığı için tatile gidemeyenlerin oranı bu yıl %2 artarak 71,76’ya yükseldi. Buna göre her 10 kişiden 7'si tatile gidemiyor. Tatil yaptınız mı bu yıl?

Tüketici Birliği Federasyonu'nun araştırmalarına göre bütçesi yeterli olmadığı için tatile gidemeyenlerin oranı bu yıl %2 artarak 71,76’ya yükseldi. Buna göre her 10 kişiden 7'si tatile gidemiyor. Tatil yaptınız mı bu yıl?

bence insanların tatil anlayışına bağlı. 50 bin liraya da tatil yapabilirsin 5 bin liraya da. bu kişiye kalmış. evet her şey çok pahalı ama kimse de tatilinden zevkinden geri kalmıyor. kredi kartıyla mı yapıyorlar bilmiyorum orasını. benim tatil anlayışım genelde ev tutmaktır. her şey dahil otellere verilen paraya ve zamana acırım. tuttuğum evler hep deniz manzaralı olur, evde istediğim her şey olur, o manzarada ister kendim yemek hazırlar yerim istersem dışarda yerim tamamen özgürlüktür. şu saatte yemeğe ineceksin derdi olmaz, istersem gece yarısı yerim. otellere göre de fazlasıyla uygun olur. örneğin ağustosun sonunda 5 kişi Kaş'a gideceğiz. full deniz manzaralı ev tuttuk. gecesi 1550 TL. 5'e bölünce 310 lira gibi komik bir rakam yapıyor :) 1 gün için kişi başı bu fiyat nedir ki? 2 kişi bile gitsen bir şey değil. biraz emek verin araştırın emin olun uyguna da çok güzel tatil imkanları var
Şükür tatil için yeterli bütçem fazlasıyla var. Kısa süre içerisinde tatile gitmeyi düşünüyorum, bir nevi burun ameliyatı zamanıma yakın olsun diye de.
4 senedir üst üste kendi başıma ve arkadaşlarımla tatile gidiyorum. Bazı şeyleri bu hayatta geç yaşta yaşadım ve çok pis acısını çıkarmaya çalışıyorum. Bundan sonra da tatile gidememek söz konusu olamaz. Maddiyat falan bunlar bahane.
Kendi kendinize sorun. Kendinizi genç olarak hissedeceğiniz kaç tane yaz mevsimi kaldı? 50 yaşında kilolu, her tarafı sarkık olunca tatile gitsen ne olur.
Tatil için büyük paralar gerekmiyor tatil yapmak kültür meselesi biraz ama öyle lüks oteller den story atmak istiyorsanız paranız olacak ve tatil yapmayacaksınız dünya senin hayat senin Allah sağlık vermiş otelin yıldızın da boğulmaya gerek yok.
Cevap
52Cevap
Hayır bütçem yok maalesef
Her 10 kişiden 7 si diye istatistik veren kurum tuik mi? Eğer bunu tuik diyorsa emin ol yalandır. Bayramda seyranda bulduğu her fırsatta uygun bir şeyler yapmak isteyen insanları tatil yapıyor diyen tuik^in tüm verileri yalan. İnsanlar kurban bayramında uygun fiyata kurban kesmek için memleketine gidiyor tuik bu insanları tatile gitti diyerek raporluyor. Ülkede tüm veriler oynanmış şekilde kamuoyuna duyuruluyor.
5000 TL ile 2 gece 3 günduz Marmaris tatili yaptım 😇
Az bile bunlar az. Oy verirken düşünselerdi. O yüzden:
Banane mk
Türkiye'de oy verenlerin %52'si de bu tatile gidemeyen 10 kişinin 7'sinden oluşuyor... Tatil neyine, gitsin çalışsın. Ekmek alsın, patates soğan alsın, kirasını ödesin yeter. Tatil haramdır wow
Yeni ev kurmak ve iş değiştirmek zor. Henüz yıllık iznim yok ve tatile zamanım yok. Ayrıca ev kurmak bütçeden alıyor, bu yüzden sadece hafta sonu kaçamakları oluyor.
Ne acı bir durum değil mi dışardan tüm dünya Türkiye ye geliyor ama kendi vatandaşı olduğumuz yerde biz tatil yapamıyoruzzz iştee bu düzen oldukça bizden bir şey olmaz
İstediğim zaman istediğim yere gidiyorum. Çamurlu çadırlarda sevinç kutlaması yapanlar gidemiyordur. Gitmesinler beter olsunlar
Türkler tatile gitmeye mi başlamış. Biz eskiden köyümüze gidebilirdik sadece... O da tarlamızı toplamaya...
Tanıdığım 100 kişiden yüzüde tatile gitti 4 sefer gidenler de oldu, gidemiyor yanlış olur gitmek istemiyordur onun yerine başka bir harcama yapıyordur
Yalan bence. Bazısı tatil niyetine memleketine gidiyor. Bazısı birkaç günlüğüne de olsa kafa dinlemeye gidiyor. Yani pek inandırıcı gelmedi bana.
Yaptım yapmayada devam edeceğim inş , yapamayanın hali vakti yerinde olmalı o yüzden umrumda değiller
en son 2019 da yillik iznimde gitmiştim migrosta calisiyodum 6 gece 3200 mü neydi 4 yıldızlı otel bodrumda 3 kişi gitmiştik artık hayal galiba
Bütçe var ama imkan olmuyor ya. Hep bibaksilik çıkıyor nasip değil midir anlamadm yani hep plan yapılıyor ama yk yani sürekli bı aksilik cikiyor
Bi gittim her mekana girişimde 2 2.5 hesapla çıktım 16 gün tatil yaptım açıkçası bütçe değil herhalde servet lazım ülke çok kazık ve boş
Oldurdum bi şekilde gidiyorum bu stres geçmez yoksa.
Geçen Migros’ta bi poğaça aldım 75 tl dkogııfıfırıfıdıducuucısıeıeıeıeırıffıfırı
Yaptım tatilimi tatilsiz yaşam çekilmez kusura bakılmasın 😒
Tabiki var şekerim tatilden eve gelmeyi unuttuk nerdeyse;)
Gidemiyor değil gitmeyi gereksiz görüyorlar o kadar bizim milletimizin tatil alışkanlığı yok
Gitmek için araba parası harcamak gerekiyor bundan olmasın
Var ama sağlık sektöründe çalışıyorum izin alamıyorum kolay kolay
bütçem var ama değmeyecek yerlre o paraları vermme
vizesiz yurtdışına gitmek daha mantıklı
Param var ama vaktim ve kafa dengi bir arkadaşım yok
Param kadar giderim ben de...
Elimden geldiğince gidiyorum. En çok bu sene gezdim
Faturaları kesileceği gün ödüyorum. Aylardır eve peynir et süt meyve zaruri olmayan hiç bir şey almıyorum. Tatil umurumda değil. Kirayı nasıl ödeyeceğim derdi olmasa o ay benim için tatildir zaten
En son ilkokuldayken gitmiştik kac senedir tatile gitmedim😅
Ben yaptım yeterince tatilimi, darısı yapamayanların başına.
Marmariste yazlık olmasa bende gidemezdim heralde tatile zor
Tatil para harcamak olarak algılanıyor maalesef ama tatil para harcamadan da yapılır
hiçbir şey için yeterli bütçem yok evden çıkmak için bile
Bu saatten sonra da gitmek zor. En iyi ihtimal köye gideceğiz 😔
Hayır yok ölünce sınırsız tatil yapacaz nasıl olsa.
öyle insan varki yaşı yetmişe gelmiş daha deniz görmemiş ne tatilinden bahsediyosn sen
Gidiyorlar bizim millet aç kalır yinede lüks ten vazgeçmez
Çok affedersin bir mesaj kutunu müsait olduğun bir zaman kontrol eder misin teşekkürler
9’u gidemesin. Hak ediyorlar. Onlar evde soğan ekmek yesin.
Tatile gitmiyoruz diyorlar hikayelerde de tatilden geçilmiyor maşallah
Sen gittin mi tatile 🤔
3. dunya ulkesinde normal boyle seyler turkiyenin yillarini calan akparti.
Heh onun ıcın tatıl bolgelerınde yer kalmadı mılyonlarca arac gırısı oldu mıllet yer bulamayıp parklarda yattı
evet aşırı pahalı ama bıraz daha dusuk imkanlarla tatile gidilebilir
Gittik de, bir süre ödemesiyle ugraşacağız tabi (((
fazlasıyla vara ama ben zaten hep tatildeyim ki
Türkiye'de artık tatil lüks oldu
Kısaca zengin misin fakir misin
Butcem yok tatile gidemiyorum
benim yok herked var demistir ama
Tatile gitmek nedir ki
Bütçe var ama tatile gidesim yok.
Paramız var da vaktimiz yok bizim.
çok şaşırmadım açıkçası
tatil yapmadım gerekte yok
Bütçem var vaktim yok
Bütçe var da işte ayak sıkıntı çıkardı 😔
Hayatımda bir defa bile tatile gitmedim.
2 haftadır tatildeyim
Evet var gideceğim Allah herkese nasip etsin
Bu bitik enflasyonda normal istatistikler
Bütçem var zamanım yok
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?