Gitmedim hiç ama gidersem yapacağım ilk iş yaylalarda koşturmak olur. Çok basit gelebilir belki ama kendi başıma kaldığım huzurlu bir ortamı çok istiyorum 🤧
1
15 Yorumla
Soran
+1 yıl
Doğada yapayalnız bir gece 🤌 var bi hayalimiz bee yaylaya yayan çıkmak zor olur ama turla gitmeyi düşünüyorum da o da cebimi yakacak gibi 🥲
Karadeniz, muhteşem dağlar, yaylalar, ormanlar ve doğal parklarla doludur. Zigana, Ayder Yaylası, Uzungöl gibi bölgelerde doğa yürüyüşleri yapabilir, temiz havayı soluyabilir ve eşsiz manzaraların keyfini çıkarabilirsiniz.
Karadeniz'deki birçok nehir, rafting için uygun sulara sahiptir. Rize'deki Fırtına Deresi veya Artvin'deki Çoruh Nehri gibi bölgelerde rafting yapabilir ve heyecan dolu bir macera deneyimi yaşayabilirsiniz.
Birçok yayla ve yayla köyüne ev sahipliği yapar. Yayla turizmi yaparak doğanın içinde huzurlu bir tatil geçirebilir, yöresel kültürü deneyimleyebilir ve geleneksel yayla evlerinde konaklayabilirsiniz.
1
6 Yorumla
Soran
+1 yıl
Trabzon'da ve Rize'de şiddetle tavsiye ettiğiniz yaylalar, tadlar neler?
Ben Trabzonluyum ve bahsettiğim yerleri defalarca gezdim. Eskiden daha güzeldi. Şimdi hızla betonlaşmaya gidiyor. Daha da beter olmadan görmeni tavsiye ederim.
Soran
+1 yıl
Teşekkürler. Bulutlu bir yer daha vardı da o Rize'deydi sanırım adını biliyor musunuz?
Aleyküm selam Karadeniz dedin mi durcan Trabzon’a gidersen Uzungöl, mençuna şelalesi, Sümela manastırı vs Sonra Rize de yaylalara çıkıp o başdöndüren havayı içine çekeceksin Sürmene gidip tereyağlı bir pide iyi gider Rize’den kavurma yenir Giresun’dan köme pestil mutlaka alınmalıdır Hamsiköyde sütlaç efsanedir Daha çok yazarım da yeterli olur bu senin için 😂 Doğası iklimi lezzetleri bambaşkadır gerçekten gelip aşık olup ayrılırken üzüleceğin bir yerdir Karadeniz
1
6 Yorumla
Soran
+1 yıl
Komple Karadeniz için vaktim olur mu bilemiyorum ama teşekkür ederim doğası yeter zaten 🤌
Ya ben Trabzonluyum gerçekten başka bir yere ait hissetmiyorum doğası kültürü yardımseverliği her çaldığın kapıdan koca ailelerin seni kabul etmeleri bambaşkadır Trabzon mutlaka git gez gör derim mutlaka sen nerelisin bu arada
Hasema giydim geldim canım elimde de bir sepet yumurtaları koyalım tavuklar gıdakliyor git git gidak bune biçim bir hayat hayvanlar bizden rahat türküsü eşliğinde tavuk kaçsın ben de arkasından
Pokut ve huser yaylasına kesin git ben de Karadeniz turundayım. Uzungöle gideceğim onun dışında Sümela manastırı da çok güzeldi. Rize de kahvaltı için Dağmaran a gidebilirsin muhlaması cok güzeldi