Erkek yeğenimle bir otelde kalıcam fakat otel evlilik cüzdanı istiyor bu uygulama hala devam ediyor mu? Yasal mı?
3 ay
Otelde evlilik cüzdanı istenilmeye devam ediliyor mu?

otellerde artık evlilik cüzdanı istenmiyor malum fuhuş yasası kaldırıldığı için. bazı nyerler yaş haddinden dolayı sıkıntı çıkartabilir ama onu da nüfus kayıt belgesi ile akrabalık olduğunu kanıtlayarak giderebilirsiniz
Bu konuda bilgim yok. Bildiğim kadarıyla her otelde değil, özellikle İslami otellerde o uygulama var, ama yeğenin 16 yaşındaymış, sen ise 26 yaşındaymışsın. Yani o senden bayağı küçük, aranızda bayağı yaş farkı var. O yüzden bir sıkıntı olsa bile rahatlıkla açıklayabileceğinizi düşünüyorum.
Cevap
9Cevap
1774 sayılı kimlik bildirme yasasına göre kalacak kişi veya kişiler kimlik belirtmek zorunda, bu kanun maddesinde evlilik cüzdanı alıntılanmamış, aynı oda da kalmak için istenmiş olabilir. ancak, üç yıldız ve üzeri otellerde evlilik cüzdanı sorma hakkı yoktur
aile otelleri ve islami otellerde devam ediyor ama zaten rezervasyon öncesi belirtiyorlar
Yanında düzgün giyin çocuğun durduk yere saçma sapan şeyler gelmesin aklına
Bu uygulama hala devam ediyor. Fakat bazı otellerde bu aranmıyor sanırım.
Kimliğini görse bir şey demez ki reşit bile değil ne evlilik cüzdanı? Saçma
Devam etsin bir zahmet, sonra baskın yese o otel fuhuştan açıklama yapamazlar. Ayrıca yeğeninse zaten akrabalığı gösteren bir belge de olsa yeterlidir bence
Akrabılığı gösteren belge nasıl alıcam
Ya dostum akrabalığı gösteren derken e devlette o yeğenin nüfus kayıt örneği çıkarsın. Orada senin soyadını da görünce akraba olduğun anlaşılır. Anlatabildim mi
Ama o kız kardeşimin oğlu soyadlarımız farklı
Tamam o yüzden dediğim ya nüfus kayıt örneği diye. Nüfus kayıt örneğinde annesinin kızlık soyadı da gözüküyor.
tamam teşekkürler
aynı odada mı kalacaksın kuzeninle.)
Yeğenimle
yaş kaç senin ve yeğenin
Ben 26 o 16
çocuk erişkin yaşta normal değil
Aynı odaysa şart da neden aynı 🤔🤔
Zaten 1 gün kalıcaz ne gerek var 2 odaya
Saçmalama
hayır öyle bir uygulama yok
Kimlik bilgisini her yer ister.
Ben sana yardımcı olurum kanka