Selam 👋
belcika brugge’da yaşıyorum. İş yerimde pozisyonumu değiştirdim ve artık uzaktan çalışıyorum ☺️
İstanbul’da dayım ve teyzemler var. Eşyalı 2+1 ve 1+1 kere bakıyorum fiyatlar korkunc 🥺

ben brugge’da şehir merkezine 5dklik mesafede 2+1 ful eşyalı evde 710€ ya kalıyorum İstanbul’da fiyatlar 18K dan başlıyor 🥺 maaşımın yarısında fazlasını kiraya vermek istemiyorum ve akrabalarıma yükte olmak istemiyorum.
uygun fiyatlı daire nasıl bulabilirim?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
7Cevap
Filtrele kısmından "Kimden" seçeneğini sahibinden yaparak komisyonsuz dairelere bakabilirsin kimseye direk kapora gönderme bu arada harbiden bu fiyatlar ne olacak
İstanbul, döviz bazında da pahalı bir şehir, 1800 avroya yaşama şansın yok. Minimum 4 bin avro kazanmadan Türkiye'ye uğrama bile
Asgari ücretin 400€ olduğu ülkede nasıl 1800€ ya yaşanılmıyor 🤨 1800€ öğretmen hakim savcı maaşlarından bile fazla ve onlar İstanbul’da yaşayabiliyor ise ben neden yasayamayayim ki?
Asgari ücretlinin İstanbul'da tek başına yaşam şansı yok, 6 ev arkadaşıyla birlikte yaşar ancak. Öğretmen maaşları da ha keza öyle, İstanbul'da yaşamanın yolu takribi 2500 dolar kazanmaktan geçer. Hali hazırda İstanbul'da yaşayanlar eski fiyatlardan kira ödeyenler, 20 bin kira ödeyenler değil
Belçika biraz pahalı diye biliyordum kira konusunda özellikle antwerpende
Evet çarşıda yani şehir merkezinde kiralar pahalı ve orada yaşayanlar aylık 7-10k dan fazla kazanan kişilerden oluşuyor. Benim gibi ek destek vs ile 2000€ civarı kazananlar ise şehir merkezine 5-15dklik mesafeli yerlerde yaşıyor 😅 ama kiralar uzaklaştıkça uygunlasiyor 550€ ya yine daire var ama ise gitmek için 1 saat önceden kalkıp uykumu bölemem 😂
10 k mı? Yani 2-3 sene öncesine kadar 5 k dan fazla bilmiyorum alanı. Belkçikaya gidecektim az kalsın antwerpen son bir hayal kırıklıgı oldu döndüm İstanbul'a. Burası İstanbul evet pahalıdır maalesef.
Yinede güzel sehirdir :)
10k dan fazla alan sürüyle insan var burada. Mesela eski komşum anestezist kendisi yaptığı tek iş ameliyat öncesi hastayı bayıltmak 😅 ayda 8.5K para alıyordu. Sonra komşumun oğlu diş hekimi aylık 25k kazanıyordum eğer yanlış duymadıysam. Sonra esnafların kazançlarını duysan 1 aylık kazançları turkiyedekibasgaei ücretlilerin 1 ömür göremeyeceği paralara tekabül ediyor. Kısaca burada kimse fakir değil! En fukara benim 😂 ama şikayetçi değilim
Tekrar mı gelsem belcikaya acaba :D
Dogrudur. İçimde ukte kalan bir ülke.
Yeter tabii. Yalnız Avrupa'da ücretler bu kadar düşük mü? Almanya'da asgari ücret 1500 €'dan fazla değil mi?
Arkadaşım defalarca dedik yine diyeceğim 🤒 Avrupa’da asgari ücret diye bisey yok! Ne iş yaparsan ve ne kadar çalışırsan ona göre maaş alırsın! Türkiye’deki gibi burada her ise aynı ücreti vermiyorlar.
Yani işveren dilerse ve çalışan kabul ederse işçiye maaş olarak 100 € verebilir :) İ
İstanbul'da yaşıyorum bende gerçekten yüksek fiyatlar☹️
Brugge da neden kalmıyorsun
Birazda Türkçe konuşmak istiyorum Türkçeyi unutacağım 😄 hemde İstanbul’u özledim 🥹 4 yıldır gitmiyorum İstanbul’a
Ne var sanki İstanbul'da ya 🙂 brugge nasıl peki
Yeterlidir ya tc ucuz bizler için.