arkadaşlarım kampa gidecekler.. ben de tek olmamak için yakın bir kız kankamı çağıracağım ama ben çağırdığım için masraflarını benim mi çekmem lazım

arkadaşlarım kampa gidecekler.. ben de tek olmamak için yakın bir kız kankamı çağıracağım ama ben çağırdığım için masraflarını benim mi çekmem lazım

Öyle bir teklifte bulunuyorsan evett bence çünkü bu bir jest gibi bir şey olacağı için ondan bir şey beklemek anlamsız olur ama eğer oda böyle bir şey için önceden teklifte bulundu ve senin herşeyi karşılamaya imkanın kısıtlı ise onun da katkısı olmalı ki anlayışlı birisiyse senin durumunu bildiği hâlde zaten herşeyi sana bırakmayacaktır bırakıyorsa anlayışsız birisiyle ne kadar devam edilir sana kalmış..
Kendi payını kendi ödemeli çünkü onu kahve içmeye çağırmıyorsun kampa çağırıyorsun. Dolayısıyla kendi ekipmanlarını falan da getirmeli. Basit bir kafede buluşma veya yemeğe çıkma olsa çağıran öder derdim ama seyahatlerde durum farklıdır. Karadeniz turu yapmaya gitseniz 1 haftalığına, 2bin 3bin tl tutan turda onun payını da karşılar mıydın? Aynı mantık.
Hem çağırıp jest yapacaksın, hemde hesap ödeteceksin? Bu olmaz. Madem bir şey yapmak istedin, sorumlulukta sende olmalıdır. Bir erkek, bir kadına hesap ödetmez. İlk kural ve racon budur.
Sorunun içinde çağıracağım diyorsun çağırıyorsan sen ödeyeceksin mantıken doğru mu nasıl Türk evladısın misafirperver olacaksın ya da milleti çağırıp meşgul etmeyeceksin
Cevap
66Cevap
Evet senin yapman lazım
Ya sen davet ediyorsun o kendi rızasıyla kabul ediyor. Kampa gidilecek bende seninle birlikte gitmeyi düşündüm ama şu kadar bir masraf çıkabilir. Sen ne dersin, senin için sorun olur mu? Gibi bir konuşma yaparsın durumuna göre o da olumlu/olumsuz cevap verir. Kabul ederse ödemek zorunda kalmazsin ama kabul etmezse de ısrar etmenin anlamı yok.
Ben kampa değil mezuniyet çekimi için arkadaşımın yanında gittim ama o hiçbir masrafı karşılamadı (sadece yakıt ortak ödendi). Bende niye karşılamadın diye düşünmedim, sonuçta biz de kendi isteğimizle gittik.
Kamp'a davet ederken konuşma esnasında cümle içinde kamp yapmak için aşağı yukarı şu kadar bir masraf gerekir diye belirtirseniz.
O kişi de ona göre hazırlıklı gelir.
Fakat arada ki samimiyet sevgi ve sizin maddi durumunuz da göz önüne alınarak
İçinizden geliyorsa kamp masrafını siz karşılayıp arkadaşınıza bir jest yapabilirsiniz
Kız o kadar yakın olsaydı sen bu soruyu sormazdın burada. Yakın arkadaşlar herşeyi bilir birbirleri hakkında. Çok yakınsanız önceden söyle kıza para yok diye. Kusura bakma seni de davet ettim ama haberin olsun bu aralar harcamamı kısıtlamam gerek de. Hala gelmek istersen haberin olsun şu şu kadar bulundur yanında de. Çekinmeyin böyle sohbetlerden ya.
Erkek dahi olsa davetin üzerine geldiği için misafirin oluyor. Eve misafir gelse marketten bir şeyler alsan, alman usulü parası almazsın. Ayni şey, kadınlar nezaketi, cömertliği sever.
Elini cebine attırma bence.
sırf kadın diye böyle şey yapmam ben. hani eşitlik?
Biri beni davet etse onun ödeyeceği ihtimalini bile düşünmem doğrusu
Param varsa giderim yoksa gitmem
Karşıdaki basit bir arkadaş ise ne diye böyle bir beklentiye girsin ki 🙄
Şimdi çağıran karşılar mantığı doğru değil düşünceli olan bir arkadaş ya da karşı taraf zaten ortak olur masraflara ama dusunmuyorsaaaaa sen odeyecen
Ee aynen sen çağıruyosan sen karşilican ama bole durum var sende gel alman usulü falan yapalm dersen ona göre cvp verir bunu caktrmadan demen lazım ama kırıcı olur yoksa
Kardes neden yalniz olduğun açıkca belli. Kiz kankani çağırıyorsun. Çağırıyorsan parasi yoksa karşılarsin.
Kaldiki kiz kendi icinden gecerse sana destek olur zaten
Kardes hic yuregini tuketme , degecek kisiyle kampa cik hic onun elini cebine sokturma derim ben. Ha kiz calisiyorsa zaten essek degil ya oda katkida bulunmasi lazim
Bu sorunun cevabı kişisel tercihlerinize, yaşadığınız kültüre ve ilişki dinamiklerinize bağlı olarak değişebilir.
Genellikle bir tatil davetiyesi gönderen kişi, masrafların kendileri tarafından karşılanacağını varsayabilir. Ancak bu, davet edilen kişiye bağlı olarak değişebilir. Bazı insanlar, masrafların eşit şekilde bölüneceğini düşünürken, bazıları ise davet edilen kişinin masraflarının kendileri tarafından karşılanması gerektiğini düşünebilirler.
Sen davet ediyorsun sonuçta senin daha fazla ödemen gerek centilmenlik gereği ama kız da az biraz katkı da bulunmalı.
Hayır zorla gelmiyor sonuçta ama birkaç jest yapabilirsin tabii ki
Züm. naber
Herkes kendi masrafını karşılamalı, buna imkanı yoksa da teklifinizi reddedebilir zorla götürüp para ödemeye mecbur bırakmıyorsunuz sonuçta.
Gidiş geliş ucretlerini karsilaman gerekir. Orada yapacaği masraflar onun sorumlulugunda olmali. Hep bu sekilde karsilastim
YAkın kız arkadaşını çağırıyorsun ona göre hesabını yapacaksın aama onunla da konuşacaksın aranıza ne yapacağınızı ne edeceğinizi kararlaştırın
knk kampa gitsek mi dese arkadaşım param var ya da yok ona göre cevap ceririm param yok knk bi sonraki ay derim mesela, kimse benim şeyimi ödemeli diye düşünmem. eğer öyle düşünüyorsa da kampa mı gitsek diye fikir at sadece
Sevgilin kampa çağırsa gitmez misin
@Şahingöz16bursalı sevgili yapmıyorum kampa da gitmezdim
Eski sevgilinle hic gitmedinmi
@Şahingöz16bursalı sevgilim olmadı dayı
Ben davet ettiysem, gel her şey benden dediysem ben öderim ama, ben ortak fikir sunduysam ortak ödenir bunun artısı eksisi yoktur.
Kız akıllı biriyse ortak olur zaten ama sen davet etmişşin ve genel olarak davet eden öder. Kızın nezaketine kalmış.
Kampa gidecez fiyatı uygun katılmak istersen falan deseydin fiyat verseydin şu an masraflar sana girebilir geçmiş olsun
Cidden bunu mu düşünüyorsun? Madem bunun derdine girecektin neden kızı çağırıyorsun? Sen kızı falan çağırma. Tabikide sen ödemek zorundasın.
İnsanlar neden bu bir zorunlulukmuş gibi davet eden öder diyor hiç anlamıyorum ya ortak ödensin.
Karşı taraf çağırsa da masrafların tek bir tarafa yüklenmesini doğru bulmuyorum ben.
Çağırdı diye*
Davet eden öder, ancak gelen kişi de. vermek isterse zorlanmamak için kabul etmen de mantıklı.
Davet eden senden Comert ve centilmen olmalısın
Sonuç olarak böyle bir şeyi sen teklif etmişsin ama Gine’de biraz katkı sağlayabilir
Sen çıkaracaksın normalde sen ödersin ama hadi ortak olsun bu sefer.
"Kanka kampa gideceğiz, tahmini masrafı aşağı yukarı şu kadar lira olur ama haber vereyim önden. Uygunsa sen de gel?" Diyeceksin.
sen davet ediyorsun tabikide senin masrafları karşılaman gerekir.
Gelende düşüncesiz değil ya elini atar cebine zorla götürülmüyorsa
Maddiyatı uygunsa kendisi ödesin maddiyatı çok yoksa ortaklaşa ödeyin.
Teklifi sen yapacaksan tabiki üstlenmen gerekir. Nezaket bunu gerektirir.
Ben her davet ettigim yerde kendim harcadim asla kendine masraf ettirmedim
yahu sorumu bu şimdi kardeşim elbette davet eden sensin sen ödeyeceksin
Bi zahmet cagiriyorsan yapman gereken budur o da illaki destek olur zaten
yoo. konusursun. ama geneli odur yani belese bilmiyorum zaten az buz para değil sana da yazık
Sen çağırıyorsun sen çekeceksin. O nasıl soru?
Kim davet ederse o öder adet böyle bizim ulkemizde..😎👍
Kamp ayağına kıza kitleyecen dağda bayırda. Bari masrafları öde bı zahmet
Bir zahmet yani... Davet eden kimse o öder. İyi o zaman ben de evime davet edeyim seni gelince sana söylerim yemek yapmaya ne kadar harcadığımı ödersin djjsnwn
Kes sesini ya paragozler. Bizi de bir yyerlere çağırıyor arkadaşlarımız ama hesabı onlara kitlemiyoruz
@sjsjsjssjahsjw Paragöz değilim ben aksine cömertim ve severim sevdiklerimle de paylaşmayı.. Ama davet ediyorsa ödemeli. Kadını erkeği de yokkk. Ben şimdi seni bir yere davet ettim, senden para mı alacağım? Buluşalım deriz buluşuruz başka ama ben davet ettiysem ben ödemek zorundayım
Bazi kadınlar erkek ödemeli, erkek para ödetmemeli diyor.. Onlara ben de karşıyım. Benim demek istediğim, davet edenin ödemesi. Bir kız olarak bir erkeği davet ediyorsam da ben ödemeliyim
Hanımefendi farkindaysan bu bir yemek değil kamp? Kamp boyunca çocuk mu masraf karşılayacak? İçiniz rahat eder mi bu durumda? Tuhafsiniz ya. Tezat söylediklerin birbirine
@sjsjsjssjahsjw bir soru soruldu ve fikrimi söyledim, gelip sataşan sensin yani benim görüşünden sana ne öncelikle.. Biraz haddini aşmaman gerekiyor. Ben davet etmem karsilayamayacaksam? Mecbur muyum kampa gitmeye
@sjsjsjssjahsjw Ya ben senin gibi biriyle arkadaş olmak ister miydin bakalım.. İp adresin alındı, ezik gibi bir hakarete devam etme 🤣
Ailen seni çok ezmiş anlaşılan burada gelip bana sataşıyorsun fikrimi söyledim diye.. senin gibilere Allah Yardım etsin.. Seni ezen aileden bir an önce kurtarsin da seni sen de böyle mutsuz mutsuz sataşma insanlara..
@sjsjsjssjahsjw ne yiyicisi ya. Yaşın 13 falan galiba. Kusura bakma. Seni yetişkin sandım da konuştum.. çocuğa kızamam da.
@sjsjsjssjahsjw Cimer e şikayet tamamdır 😘 Tek hakaretine yolluyorum şikayeti cimere.. boşuna yazma cevap vermeyecegim. Mahkeme kadıgi 1 aya gelir eline tek hakaret daha edersen.. boşuna cevap bekleme benden.
Selamımı da yolla cimere. Haydeeeee
Türkiye'de kadından namusunu iste parasını isteme.
O derece...
Hiç bir kıza bankamatik-atm görevi görme. Büyüğünden nasiyat olsun. Anan-baban bile demez. ATM olursan atm olduğun sürece aranır sorulursun. Davet et... gelmez ise sen git kendi yoluna.
Normal de davet eden masrafları karşılar kankan ise konuşur masrafları bölüşebilirsin?
Arkadaşınsa ortak ödeyin. Yani yazlığına çağırsan dicem misafirdir olmaz ama beraber kampa gidiyosunuz neden sen ödeyesin manitan da değilse gerek yok
Ağırlıklı olarak masrafları senin üstlenmen gerek diye düşünüyorum çünkü sen davet ediyorsun. tabi bu karşı tarafında bi katkıda bulunmaması anlamına gelmez.
Öyle bi zorunluluk tabiki yok fakat incelik yapmak istersen neden olmasın
Eigg
Sen öde nolucak senin için o kadar geliyor şahsen ben birini davet etsem ödemeyi ben yapardım
Sevgilin kampa çağırsa senmi öderdin masrafları
Eğer ben davet etseydim öderdim ama o davet ettiyse o ödesin.
Peki hiç kamp yaptınız mı sevgilinle
Davet eden masrafları öder. Erkek adamsın. boş ver öde gitsin.👍☺
Sen davet ediyosun illaki bazı şeyler ödenebilir ama önden şu kadar masraflı gelmek ister misin gibi sorarsan kendi ödeyecektir
Kampta ş. kersen ödenen gerekir. Ha yapmazsan ödememe gerek yok
Bir yere herhangi birini davet ediyorsan elbette tüm masraflar sana aittir.
Cinsellik veya duygusal bir şey beklemiyorsan kızdan para ödemene gerek yok
Yooo sor önce gelmek istermisin diye sonrada ortak paylaşırsınız tabi herşeyi sana kitlerse bir şey diyemem
Davet eden karlisalar. her iki taraf icin. ortak ta ödeyebilirler. duruma göre değişir. samimiyete göre de değişir. bana her yol uyar.
Yok masrafları ben ödeyeceğim tabi sen ödeyeceksin senden başka ödeyecek kimse yok hamama giren terler😀😅
Sen yol yakinken bu işleri bırak. Kızdan para beklemek😔
Yok kanka sen git ben öderim fndjjsjsjs tabi sen ödyce bu da sorumu
O da katılabilir masraflara bence. Ama parası yoksa sen ödemelisin çağıran olarak
Sen çekeceksin tabi ne zannetin ya. Bir laf var eşşek boş çuvala gelmez
Çağırmış olman masraflarını karşılamanı gerektirmez. Nezakete , nezaketsizlik olmaz.
Ortak olamsı gerekiyor
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?