Otel, rapor halinde sistem üzerinden otel kayıtlarını polise gönderir. Polis otelde kim kalıyor kim kalmıyor buna bakmaz, polisi ilgilendiren kısım otelde konaklayanlardan birisi aranıyor mu? eğer aranıyorsa polisin önüne o kişi düşer. Polis tek tek otelde konaklayanları incelemez. Sistem, zaten aranan şahıs kayıtlarda varsa direkt onu gösterir. Hatta polis otelde konaklayanların hangi odada kiminle konakladığını da bilmez. Sadece o otelde olduğunu görür ve aranan şahsı almak için gider.
Yani siz otelde konakladığınızda herhangi bir suçtan aranmıyorsanız o otelde konakladığınızdan otel çalışanları dışında kimsenin haberi olmaz.
Ana Sayfa > Tatil & Seyahat > Sorular > Arkadaşlar bir kişinin otelde kaldığını polis kimlik bilgisiyle araştırsa öğrenebilir mi her polis bu bilgiye ulaşabilir mi?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
11Cevap
Ya ne alaka emiyet saçmalama. Sevgilinle otele mi gidecekseniz
Ya öyle bişey okudum da polis kimle nerede kaldığını görür diye o yüzden emniyete bildiriliyor otelde kalanlar
Yaş 18 üstüyse kimse bişey yapamaz sana.
Oteller , Müşteri bilgileriyle ilgili Bağlı oldukları Emniyet birimine istenildiğinde verilmek üzere defter kaydı tutarlar.
otel kayıtları zaten emniyetteki şubeyle paylaşılıyor.
Evet ama bütün polisler ulaşabilir mi yoksa sadece ilgili birim mi ulaşabilir onu merak ediyorum
Evet öğrenebilir, yandın sen haberin olsun, otele biriyle gitmeyi kimseye açıklayamazsın
Merhaba dalga geçmeyin lütfen
Dalga geçmiyorum, tüm otel kayıtları emniyetin sistemine düşüyor, bunu öğrenecek kişinin de sana yaklaşımı pek normal olmaz o yüzden yandın dedim
Hayır öğrenemez. Senden kimlik bilgin gbt yapılması için alınıyor. Sonuçta aranan bir suçlu olabilirsin.
Evvett oteller liste gonderiyo emniyete
Evet biliyorum ama sadece ilgili birimde çalışan polis mi görür bütün polisler sorgulatabilir mi istedikleri zaman
Zaten o o araştırmaya girdiyse ilgili birime de sorcaktır yani
Kimle kaldığı gözükür mü peki
Taabiiki
Sonucta onun da kimligi işlenmiştir
Her şubeye açık değildir bu bilgi :)
Merhaba emin misiniz bütün polisler ulaşamaz mı
Emniyete gönderiliyor bu bilgi de ahlak masası genelde bakar her polis erişemez ama tanıdıgı varsa cok zor değil bakması
Araştırılırsa olabilir anca
Nasıl öğrenebilir açıklayabilir misiniz
Polis değilim kuralları kaideleri bilemiyorum
Peki teşekkürler
Zaten onun bilgisi emniyete gider
Gidip otele sorarsa görür.
ulaşır ancak sadece polis.
Merhaba emin misiniz
tabiiki.. zaten merkezi sistemle emniyete bağlı konaklayanların bilgileri. giriş çıkış zorunlu kayıt altında ve ancak polis ulaşır
polis polisin tanıdığı🤷♂️ilgili birimde illa vardır bu bilgilere ulaşacak arkadaşı vs
bak araştırdım
Otel, rapor halinde sistem üzerinden otel kayıtlarını polise gönderir. Polis otelde kim kalıyor kim kalmıyor buna bakmaz, polisi ilgilendiren kısım otelde konaklayanlardan birisi aranıyor mu? eğer aranıyorsa polisin önüne o kişi düşer. Polis tek tek otelde konaklayanları incelemez. Sistem, zaten aranan şahıs kayıtlarda varsa direkt onu gösterir. Hatta polis otelde konaklayanların hangi odada kiminle konakladığını da bilmez. Sadece o otelde olduğunu görür ve aranan şahsı almak için gider.
Yani siz otelde konakladığınızda herhangi bir suçtan aranmıyorsanız o otelde konakladığınızdan otel çalışanları dışında kimsenin haberi olmaz.
rahat ol 😀
Sadece belli birimler mi görebiliyor bunu
yoo, aramak isteyen her pls ulaşır
Emin misiniz
tabiiki. gir sisteme bak, pls için bu kadar basittir.. ama açıklamaya göre sorun yok.. en iyisi kayıtsız kuyutsuz günlük kiralık.
Ya bu rapor gönderme eskidenmiş. şimdi sistem otomatik gönderiyor otel bilgilerini
Olabilir
Merhaba hayır
Emin misiniz yani emniyette gözükmez mi bu bilgi
Mahkeme kararı olması ragmen
Neden baksinlar
Yani evleneceği kişi. Bakmak istese gbt kaydına falan yasal olmayan şekilde görebilir mi izinsiz