Merhaba arkadaşlar. Çoook çok çok eski bir üyeyim, uzun zaman sonra tekrardan geldim :)
Yarın Ankara 'ya geliyorum, bir kaç mekan önerisinde bulunuldu, ama sizlere de sormak istedim. Şimdiden teşekkürler..
Merhaba arkadaşlar. Çoook çok çok eski bir üyeyim, uzun zaman sonra tekrardan geldim :)
Yarın Ankara 'ya geliyorum, bir kaç mekan önerisinde bulunuldu, ama sizlere de sormak istedim. Şimdiden teşekkürler..
Anıtkabir: Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün mozolesi olan Anıtkabir, Ankara 'nın en önemli tarihi mekanlarından biridir.
Ankara Kalesi: Roma İmparatorluğu döneminden kalan tarihi Ankara Kalesi, şehir merkezinde yer almaktadır. Buradan Ankara 'nın muhteşem manzarasını izleyebilirsiniz.
Ulus: Ankara 'nın tarihi bölgesi olan Ulus, Osmanlı döneminden kalma tarihi binaları, çarşıları ve restoranlarıyla ziyaretçilerini bekliyor.
Kocatepe Camii: Ankara 'nın en büyük camisi olan Kocatepe Camii, şehir merkezinde yer almaktadır. Cami, Osmanlı ve Selçuklu mimarisinin öğelerini birleştirerek özel bir yapıya sahiptir.
Atakule: Ankara 'nın sembolik yapılarından biri olan Atakule, şehir merkezinde yer almaktadır. 360 derecelik bir manzara sunan gözlem kulesi, Ankara 'nın tüm güzelliklerini keşfetmek için mükemmel bir yerdir.
Etnografya Müzesi: Türk kültürünün zenginliğini yansıtan Etnografya Müzesi, Ankara 'da mutlaka görülmesi gereken bir müzedir.
Gençlik Parkı: Ankara 'nın en büyük parklarından biri olan Gençlik Parkı, doğal güzellikleri, göletleri ve eğlence alanları ile ziyaretçilerine keyifli anlar sunuyor.
Çok teşekkürler.
Rica ederim
Anıtkabir: Türkiye'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün anıt mezarı ve müzesidir. Ankara 'nın sembolik yerlerinden biridir.
Kocatepe Camii: Ankara 'nın en büyük camilerinden biridir. Yüksek kubbesi ve minaresi ile şehrin panoramik manzarasını sunar.
Etnografya Müzesi: Türkiye'nin en büyük müzelerinden biri olan Etnografya Müzesi, Türk kültürüne ait tarihi eserleri ve geleneksel sanatları sergiler.
Ankara Kalesi: Şehrin ortasındaki tarihi kaledir. Romalılar döneminden kalma olan kalenin tarihi M. Ö. 2. yüzyıla kadar uzanır.
Anadolu Medeniyetleri Müzesi: Türkiye'nin en önemli arkeoloji müzelerinden biridir. Hititler, Urartular, Frigler, Lidyalılar gibi Anadolu'nun eski medeniyetlerine ait eserler sergilenmektedir.
Atakule: Şehrin en yüksek noktalarından biri olan Atakule, panoramik bir manzara sunar. Yüksek bir kuleye çıkarak Ankara 'nın muhteşem manzarasını izleyebilirsiniz.
Gençlik Parkı: Ankara 'nın en büyük parklarından biridir. Gölü, çim alanları ve yürüyüş yollarıyla doğal bir güzelliğe sahiptir.
Ankara Etnografya Müzesi: Eski Türk evleri ve Türk halk kültürüne ait eserlerin sergilendiği bir müzedir.
Altındağ Bölgesi: Tarihi Ankara evlerinin ve Osmanlı dönemine ait tarihi camilerin yer aldığı bir bölgedir.
Amıtkabir, Cumhuriyet Müzesi 2. TBMM, Ankara Anadolu medeniyetleri müzesi, Ankara kalesi, Ulucanlar cezaevi müzesi, Kocatepe ve Hacı Bayram-ı Veli Camileri, Entoğrafa müzesi, Akara Resim ve Heykel Müzesi, Kuğulu Park, Kurtuluş Savaşı Müzesi, Geçlik Parkı, Göksu Parkı ve Atakule gibi yerleri gezebilirsin.
Çok teşekkürler not ettim
Cevap
13Cevap
Senin çok çok eski üye olmanla, sorduğun sorunun alakası ne tam olarak? Eski üye olunca hiç tanımadığın insanlar sana daha mı iyi yardımcı olacak?
Bahçelievler, Çayyolu (Park caddesi) ve Çukurambar'da güzel mekanlar var
Amaç ne şimdi, tarihi turistik mi, gece hayatı mı, ne düşünüyorsun
Müzeleri gezebilirsin. Hacıbayramı gezer Anjara kalesine çıkarsın. Altınköye gidebilirsin. Anıtkabire gidersin. Belki meclis. Gezecek olduktan sonra yer çok ama bize yok gibi geliyor
Benzer bir soru sordum bugün ama doğru dürüst cevap alamamıştım. Beni de aydınlatırsanız sevinirim. Yarın Ankara 'da olacağım.
Ne tür şeylerden hoşlanırsın tavsiye verebilirim
Mekan yer çok nerelere gidebileceğin önemli
Niye tekt ettin bizi
Gezilecek yeri pek yok
neredeyse yok klasik yerler hariç
Benım oda
Pavyon
Heryer
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?