Turizm= Gezmeyi düşünme eylemi
Turist= eyleme geçen kişi
Bu anlamda sen ne kadar turistsin ne kadar eyleme geçiyorsun yoksa sadece düşünüyor usun?

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Turizm= Gezmeyi düşünme eylemi
Turist= eyleme geçen kişi
Bu anlamda sen ne kadar turistsin ne kadar eyleme geçiyorsun yoksa sadece düşünüyor usun?

Turizm Dünyadaki her hangi bir noktayı görmek için yapılan planlar bütünüdür. Örneğim benim turizm planlarım seneye Avustralya ve Yeni Zelandaya gitmek. Turist ise bu planlar bütününü eyleme döken ve gezen kişiye denir.
ben ne kadar Turistim sorusuna gözüm kapalı çok turistim derim, 80’e yakın ülke gördüm sadece Avrupada 28 asya da yaklaşık 20 amerikalar ve Karayipler’de de totalde 17 Afrika’da 15 ülke sayılamayacak kadar da şehir gördüm. Anlaşılabileceği gibi basbayağı turist kelimesinin ete kemiğe bürünmüş haliyim. Tabi ben maddi açıdan birazcık şanslıyım, bunun getirisi de olabilir ancak herkesin gücü yettikçe Turist olmasının çok önemli bir şey olduğunu düşünüyorum. Özellikle yaşlı insanlarda bir Avrupa sevgisi var ancak ben buna çok ters birisiyim. Bence gezilmesi en güzel kıtalar asya ve amerikalardır (karayipler). Gezinti yapacak herkese de buraları öneririm.
Turizm, yani gezi mahiyetli tur işinin yapıldığı alan. Turist de gezi mahiyetli mekan değiştiren, giden, gelen, konaklayan kişi.
Yılda iki sefer yurt dışı gezisi yaparım. Yeni Suudi Arabistan"dan umreden geldim. Bu arada hac farizası için de ön kayıt yaptırdım, inşAllah çıkar. Nisan ayında da Endonezya'ya gidiyorum inşAllah.
Geçen yıl Haziran ayında 14 Avrupa ülkesini ve 27 Avrupa şehrini gezdim.
2024 için planım, ömrüm yeterse Güney Amerika ve And Dağlarına bir seyahatim olsun istiyorum.
Türkiye'de 61 şehir gördüm, gezdim, konakladım.
İnsanın en güzel huzur bulduğu yer, farklı yerleri, tarihî, kültürel özelliklere sahip mekânları gezdiği yerlerdir.
Toprağın altına malvarlığımı götürmeyeceğime göre harcamak gerekiyor. Bir kısmını hayır işlerinde, sadaka vb konulara, geri kalanı gezerek...
Cevap
5Cevap
Benim için gezmek demektir
Turizm tur'dur.
Turistte tur'layan kisidir.
Dünyanin dört bir yanini turlayip dururlar iste.
Ben gezmeyi düşündürüp gezdirenim aynı zamanda gezen 😎
Turizm deniyormuş bana demekki hep düşüncede.
Abi Turist diye sana denir, senin yanında da bize turist denmez.
Çok gezdik ya. Bir defa keyif almadım. Şimdi meyvelerini yiyorum orası doğru ama sıkıcıydı hepsi
Pek turist sayılmam
Ben düşğnmüyorum bile gezmeyi
Ben isin düşünen kısmını üstleniyorum 😂😂
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?