Bence hem fantastik hem de çok güzel bir fikir.
Bence hem fantastik hem de çok güzel bir fikir.
Tüm dünyayı değil ancak önceden belirleyeceğim birçok rotayı yürüyerek aşmayı deneyimlemek isterdim. Bu konuda biraz olsun tecrübem de mevcut.
- Tek seferde sırt çantası ile birlikte 40km kadar yürüyebiliyorum.
- Otobüsle 15+ saatlik birçok seyehat gerçekleştirdim.
- Şehre dönüp birşeyler almadan sırt çantasında olanlarla ormanda 3 gün geçirdim.
- Motosiklet ve bisikletle birçok kez uzun soluklu seyehatler gerçekleştirdim.
33 Şehir Ve 2 Yurt dışı seyehatim oldu.
Benim için önemli birkaç ayrıntı vardı.
- Doğru zamanlama
- Doğru ekipman ve gerekliliklerin karşılanması.
- Sohbet edebilecek bir arkadaşa sahip olmak
- Ne olur ne olmaz her duruma karşı gerekli sağlık bilgisine sahip olmak
- Nerede kim veya neyle karşılaşılacağı belli olmaz , gerekli savunma ekipmanı olmalı.
- Kendi sınırlarını bilmek oldukça önemli.
- Bir plana sahip olmak, bazen planı bozmak zorunda kalabiliriz ancak bir plana sahip olmak oldukça pozitif bir etki yaratıyor.
- Paraya fazla güvenmemek, bir keresinde dereden geçerken tüm paramız pul olmuştu ve karnımızı doyurmak için birisinin tarlasında yardım etmemiz gerekmişti. Gerekli iletişim donanımına sahip olmak önemli bu yüzden. Şuanlık aklıma bunlar geliyor.
Yürüyerek değil ama otostop ile istiyorum. Keşke şimdi bekar olsaydım. Bu hayalimi gerçekleştirirdim. Bazı şeyleri yapmak için arkanda kimse olmayacak. Geriye dönüp baktığında bıraktığın kimse olmamalı ki kafan rahat olsun.
Cevap
32Cevap
Bisikletle isterdim.
Hayvan fobim olmasa bu isteyebileceğim bir şey olabilir ama şurdan şuraya giderken bile karşıma bir hayvan çıkar mı diye korkuyorum, korkarak atıyorum adımlarımı, hayvanlardan korkmadan emin adımlarla yürümek isterdim. Keşke korkmasam ama öte yandan da bu korkumdan kurtulmak istemiyorum sanki, bu korkum beni emniyette tutuyor gibi.
Şahmaran dizisini izlerken mesela, Şahsu gece saatlerinde de göle gidiyordu tek başına, gündüz dahi o esrarengiz, ormanlik göle tek başına gidebilmesi ürkütücü gelmişti bana ve hayran da kalmıştım doğrusu böylesine korkusuz olmasına. Dünyayı yürüyerek gezmek de tutkulu ve korkusuz insanların yapacağı bir eylem
Gerçekten çok istiyorum böyle şeyler. Hiç denemediğim şeyleri deneyimlemek istiyorum. Mesela paraşütle atlamak ne biliyim bunge jumping ( umarım doğru yazmışımdır ) gibi. Hatta ev almak yerine karavan alıp her yeri gezmek isterim karavanda yaşamak isterim umarım gerçek olur hayallerim..
En büyük hayllerimden birisi olabilir ama ne yazık ki öyle bir rota yok... bildiğim en uzun güney afrikadan doğu asyaya gidiyor oda gerçekten dünyanın en tehlikeli rotalarından biri sırf yoldaki hastalıklar yeter...
deli değilim çoooook şükür.. gezmek istemem öyle
@canerozkum'u yürütürsün ama kara kışta
Kendi kaşındı baane
yalan süleme
@canerozkum kendin istedinnb
Olur gerekli imkanlar sağlanacaksa neden olmasın? Önce bir patenli ayakkabı ve içinde her şeyin olduğu bir sırt çantası alayım. Sonra yollara çıkarım ¢
Evet ama daha dayanıklı bacaklarım olsaydı. Gerçi çok dayanıyıklıyımdır herkess benden önce pes eder ama dünya deyince iş değişiyor. Dağlarda yürümeyi çok sevitorum.
Hayır istemem.
Normalde arabayı bile başkasına kullandırtmaya alışkın birisi için yürüyerek dünyayı gezmek çok yorucu. Başkası sürecek ben gezeceğim. Beğendiğim yerlerde inerim:)
Zaman ve para olsa olurdu mesela bundan yıllar önce Bulgar maciri olanlar bugün gibi kıymetli olacağını bilsem evlenirdim. AB pasaportu var. Kimlik yerine koy gez
böyle bir kitap vardı iki kız arkadaş yürüyerek dünya turu yapıyorlardı belli bir rota üzerinden kütüphaneme batkımda bulamadım ben yapamazdım ama gerçekten güzel olabilirdi
Yürüyerek çok fazla yorgunluk olur keyif vermez. Bir şehir olsa neyse, dünyadan bahsediyorsun. 🙄
Kendimi lotr filmi içinde gibi hissederim çok eğlenceli de olur ama ben dayanamam en azından bisiklet olmalı
Ömrümü dünyayı gezerek harcamak ve hiç bilmediğim bir yerde bilmediğim insanların arasında ölmek istemem.
Yürüyerek değil ama karavanla gezmek isterim. Ben rahatıma düşkün biriyim öyle yıllarda perperisan dolaşamam.
Bir dağ bisikleti olsa daha cazip gelirdi. Bisiklet ile Türkiye turu planlamıştık. Tabi Sadece planda kaldı 😂😂
Evet isterim hemde cok ama yanında sevdiğin olacak miss ❤
Yanımda sevdiğim biri olursa yaparım ama tek cesaret edemem sanırım.
İstesem bile mümkün değil, bayılıp kalırım bir yerde.
Yürüyerek değil ama karavanla dünya turu yapmak isterdim
Hayır sadece gittiğim bölgede yürümeyi tercih ederim
En İyi Cevap