Keşke ama çok zor
Bunun için uğraşıyorum
İstemezdim
Türkiye cennet cennet
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç

ülke kötü yönetiliyor yıllardır peki sen ne yapıyorsun hiç bişey ya silivri soğuktur ya sandıkta soracağız hesabını bir taraf iktidar yalakası olmuş bir taraf muhalefet yalakası KS ekibi sırf yalaka yazımdan bana ceza yaptırımı uygulayabilir sıkıntı yok ben gerçekleri yazayım da millet ve KS ekibi ne yaparsa yapsın umrumda değil önce cumhur ittifakından olmayanlara yazayım burayı daha sonra genel olarak paylaşım yapacağım 1. ülke kötü yönetiliyor siz muhalefetten medet umuyorsunuz ama her seçim dönemi akp'nin değirmenine su taşıyorlar 2. yaklaşık 10 yıldır her seçimin ikinci gününden itibaren geçinemiyorum sesleri yükselir isyan edilir ama bir bakıyorsun millet gül gibi geçiniyor 10 yıldır her taraf zenginleşti cafeler sokaklar ful dolu siteler rezidanslar bana kimse içinde türk kürt yok demesin sokaklar arabalardan geçilmiyor 3. pandemi ve sonrası millette geçim sıkıntısı var sanıyordum ama yok hala insanlar lüks harcıyor yahu bir kere tatile gitme ölür müsün? tatilden dönüyorsun para yok her şey pahalı 4. çocuğunuz okuyor okul bitip hop tatildesiniz durumunuz olmasa da borçla gidiyorsunuz bu yıl gitme bir dahakine git o parayla çocuğun ihtiyacını al evine gıdanı al hergün herşeye zam geliyor 5. üretim yok yani gıda üretimi bakliyatın %80 dışarıdan karşılanıyor ayçiçek yağı %85 tahıl %70 ya kardeş mazot kaç para biliyon mu ya gübre çiftçi para kazanmıyor onun için ekmiyor alakası yok kardeşim birinci sorun yaban domuzu (devleti yönetenlerin gram umurunda değil sen sessizsin) ikinci sorun birlik yani ortak mal almıyorlar üçüncü sorun akp hükümeti köyde yaşayan 65 yaş ve üzerine yaşlılık aylığını çok verdi yaşlılar pata çok olunca elini topraktan çekti gençler de köyde yaşamak istemeyip şehirlerin büyüsüne kapılıp terketti 6. yazıyı kısa keseceğim bu ülkede siyasetçiler seni aptal yerine koymuyor sen kendini onlara öyle gösteriyorsun iktidarı da muhalefeti de senin benim sırtımdan geçiniyor onlar geldiğinde el pençe... divansın onları seçiyorsun seçerken 86 milyonun da kaderini belirliyorsun mecliste 650 vekil var maaşları 56000 lira+tatil+sağlık+koruma+altındaki araba+yaptığı masraf direk bizden çıkıyor bir de dokunulmazlık veriyoruz yeme de yanında yat vekil sana küfrederse bişey olmaz sen aynı küfrü edersen hapistesin :) mevcut anayasayı kaç kişi biliyor kim haklarını biliyor kim devlet nasıl yönetilir biliyor meclisteki tüm partiler anayasayı değiştirmeye çalışıyor hepsi kendi çıkarına sende destek veriyorsun bu yazıyı okuyan tüm herkese sesleniyorum hangi partiyi tutarsan tut var mısınız mahkemeye tabi bu tarafsız ve vatansever bir mahkeme olması lazım hep beraber bir talep oluşturalım fetö'nün pkk'nın dhkp-c nin hizbullah, ışid ve diğer tüm örgütlerinin mafyanın siyasi, kamu, medya, işçi, memur askeri, emniyet ayağı araştırılsın diye dilekçe verelim ve suçlular ömür boyu ağırlaştırılmış müebbet verilsin inanın ki en az 5 milyon kişi hapse girer hele ki yurtdışına gidenleri de kapsasın bu sayı yükselir son olarak şunu söyleyeyim her şey bizim elimizde sen susarsan ben korkarsam öbürü bananeciliği oynarsa hiçbir zaman düzelemeyiz 1000 yıllık uykumuza devam ederiz şu sözü söyleyen adam bugune kadar ne kadar haklı çıktı çıkıyor UYUYAN MİLLETLER YA ÖLÜR YA KÖLE OLARAK UYANIR yav. ATATÜRK
Açıkçası realist düşünmek lazım kötü bir yönetim var her açıdan bundan kaynaklı olarak her insan gitmek istiyor Ülkemiz cennetten bir köşe ama liyatsizlik olunca Cennetin bir anlamı kalmıyor bir diger açıdan Hükümet değişse bile azami bir 10 yıl gerekecek ülkeyi düzeltmek herşeyi rayına oturtmak için
#Hükümdar
Londradayım
eig için teşekkürler.
günaydın
Türkiye cennet cennet diye genelde gurbetçiler söyler. Çünkü gelip bol bol euro ve dolar ezdikleri için onlara Türkiye cennet.
Evet doğru söylüyorsun.
Cevap
51Cevap
Zamanında istedim, sonra ailemi yılda bir görme olayı içime sinmedi. Şu an da bunun için çok geç ama imkanı olan gitmeli. Para için değil, özgür, hukuki ve huzurlu bir hayat için.
Hayatımın belli bir döneminde bir süre yurt dışında yaşamak isterim. Ama şu sıra böyle bir dileğim yok.
Evet isterdim ama çok zor.
Ülkemiz dünyanın en iyi coğrafyasında yer alıyor ancak kötü yönetimler ülkemizin gelişmesinin ilerlemesinin önünde ayaklarına pranga olmaktadır. Tüm yetenekli insanlarımızı göz göre göre yabancı ülkelere gitmesini devlet eliyle giderlerse gitsinler diyen yöneticilerimize adeta teşvik ederek yetişmiş insan kaynağından oluyoruz. Onun için ülkesini kendi menfaatlerinin önünde tutan yöneticilere ihtiyaç var. Değilse biz bu ülkede kalıp ülkenin gelişmesine yardım etmek isteriz. Ülkemizi seviyoruz
Neden? Yurt dışında gidince bütün derler bitecek mi? Dert yerde. Sen daha kendi ülkendeki dertler ile mücadele edemezsen bilmediğin bir ülkeye gidip, bilmediğin dertlerle nasıl mücadele edeceksin.
Dert, tasa her yerde. İster zengin ol ister fakir dertlerden kurtulamayacaksın. Biri bitip diğeri başlayacak.
Kaçmak yerine derler ile mücadele etmeyi öğrenirsen hayat daha kolay olacaktır.
işte muhteşem bir soru, hayır kesinlikle hayır zira bize bu cennet vatanı evet cennet vatanı emaanet edenler nasıl mücadele vermişse bizimde aynı cesaret ve itaat ile bu mücadeleyi verip hiç bir yere gitmememiz gerektiğini düşünüyorum
Hayır gitmek istemezdim her ne olursa olsun Türkiye'yi çok seviyorum 🇹🇷🇹🇷 ve ulkemden başka bir yere gitme hayalim de hiç olmamıştır
Türkiye istediği kadar cennet olabilir. Ancak şunu da görmek gerekir ki ekonomi batmış bir durumda. Çocukların yumurtayı dahi zor yediği bir ülke haline geldik. burada yaşanılmaz. O günler eskidendi.
Yaşam şartları açısından oldukça iyi düzenli olmak üzere farklı coğrafi yapısı insanı oldukça etkiliyor doğrusu
Evet gitmek isterdim özellikle Hollanda'ya
Peynir tutkunu biriyimdir ve çocukluğumdan beri hayalimdir o koca peynirlerden yemek
Hollanda peynirleriyle oldukça tanınmış bir ülkedir
Düşünüyorum sağlam bir araştırma yapmak lazım her şey para değil az ile yetinirim zihniyeti bozuk bir toplumda yaşamak istemiyorum
İnşallah Suriye'ye kaçacagim. Orada gerçek dünya lideri, huzur, adalet var 🥳
Evet İrlanda’ya gideceğim ben de vize sürecim okey
Açıkçası isterim. Adalet, özgürlük, baskıcı olmayan anlayışlı toplum, fırsatçı olmayan esnaflar vb. gibi sebepler beni buna heveslendiriyor.
Şu an yurt dışı cazip fakat olmaması için birçok engel var. Uyum sorunları, mali olarak neyle karşılaşacağız vs vs.
Türkiye Cennet cennette Türkiye'de her şey var insanlık yok
Ben yerleşirim ama gene Ülkeme de faydam olur gel hatta senle ada satın alalım :D
https://www.youtube.com/watch?v=2UcbHrcFN7c
Uzun ince bir yoldayım gidiyorum gündüz gece
Öyle bir düşüncem var ama buralarıda bırakamıyorum, zamana yaydım, bakalım✌🏻
Hayat şartları ne gösterir bilmiyorum ama seçenek olursa denemek isterim yurt dışı da
İstesem giderim Rusya'da oturum iznim var ve Türkiye'nin ekonomik olarak şartları zor ama yine de Türkiye'yi seviyorum. Rusya'yı da seviyorum 6 yıl yaşadım. Gerek adalet gerek ekonomik olarak Türkiye'nin iyileşeceğine hâlâ daha umudum var
Bir yanım “git bu ülkeden başka yere, keyfine bak” diyor.(şu anda da rahatım yerinde).
Diğer yanım “sen git, o gitsin, bu gitsin. Kafası çalışanların hepsi kaçarsa bu ülke ne olacak, kimlere kalacak” diyor.
Ama kalacağım.
Dünyanın en güzel ülkesindeyiz ve çok kötü yönetiliyoruz ❗️Umarım bundan sonra halkını ve vatanını çok seven siyasetçiler gelir 🙏
Evet isterdim ama herkeste eşit fırsatlar yok maalesef
Zaten istenilen bu herhalde burada da daha çok yabancıya hizmet ediliyor. Yurt dışına taşınmama daha sıra çook var ve kararsızım.
Sensiz yerleşmem canımmm 😊😊😊 günaydın nasılsınnn
Hiç istemedim , şimdide istemiyorum, 3 tarafı denizle çevrili şehrimi seviyorum. Ayrılamam
İnsanca yaşamayı hak ettiğimi düşünüyorum ve bu sebeple yurt dışına gidip orada yaşamak isterdim...
Tr de İstanbul'da yaşamaktan mutluyum ve rahatim yerinde buraya gelmek için uğraşan yabancılar varken ben neden gideyim
Yaa yurt dısına gitmek isyemen yabacı herşeyiyle ama şartlar ekonomik durum insanca yasanak için gitmek şart
Zaten Almanya dayım:) ama isviçre ye yerleşmek isterdim herkesten uzakta:(
Almanya dayın mı?🤣
😅anladım da kelimeyi ayrı gorunce dayanamadım sogukta olsa espiriye verdim
Yok estafurullah😏
☺️☺️
İstemem, ama illa da gidersek iskandinav ülkeleri olması lazım. Gidelim mi Norveç'e @nirhamm Zalımın kızıı.
Türkolar da sorunlu bir millet, ülkede mülteci yabancı istemezler ama başkasının ülkesini işgal etmeye gelince de affetmezler
Son şıkka haykırmak ahajajaj yurt dışını düşünmek aklıma gelmiyor şu an maalesef
Ülkemi terketmem ama bir müddetliğine yurt dışına çıkmayı çok isterdim.
şu an vizeyle uğraşıyorum umarım en yakın zamanda çıkar
Düşünüyorum valla. Beni burada bağlayan bir şey yok pek..
Sadece Japonya'da yaşamak isterdim.
Ana vatanım, öz ülkem xjxjxjxj
Gitme imkanı çok yakalamış biri olarak yinede gitmedim. Alışık değilim..
Keşke ama çok zor dil bilmek kolay öğrenmesi de ama iyi bir iş bulma konusunda ne yazık ki
Zaten yurt dışı bizi bekliyor kollarını açarak, herkes yurt dışı arayışında
hiç heves etmeyin mumla arasınız Türkiye'mizi
Yabancı dil bilgim yok, ondan dolayı kalsın.
Yerleşmem şu an için imkansız, ekonomi düzelirse birazcık, hemen giderim.
Evet bunun için dil okuyacağım
İsterdim, imkansız maalesef.
2 3 yıla mesleğim de ilerleyince şirket açarak gitmeyi düşünüyorum
Türkiye güzel ülke ama ekonomik şartlar yerlerde
Keşke ama çok zor
İmkan olsa ben de giderim
İsterdim tabi ama zor
boşunamı yani bunca zaman almanca fransızca rusca japonca korece ögreniyorum ehüg tabiki gidicem mutsuz oldugum bir yerde yaşayamam :)
Türkiye cennet cennet diyen AKP'li tayfa ya babası akp binasında çaycı , ya bir şeyler kalmış olmalılar.. cehalet
yerleştim bile.
İsterdim ama çok uğraşmak lazım ya
Türkiye cennet cennet djkd
Tabiki gidip görülür ama yaşamam.
Evet ama zor be
imkanım olsa bi dakka durmam.
İngilterenin kuzeyi olabilir
Hayır
deniyoz bakalım bişiler
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?