Azerbaycan'a seyahat etmiş olanlarınız ve varsa önerileriniz var mı?

Merhabalar, önümüzdeki yıl içerisinde Bakü'yü ziyaret etmeyi hedefliyorum. Moskova'da 8 sene önce bir rus taksici bana 3 kat fiyat biçerken, Azerbaycanlı taksici tam 7 kat fiyat biçip gardaş gardaş gel ben seni götürürüm diye tokatlamaya çalışmıştı. Uçak fiyatlarını Türkiye vatandaşları dahil olmak üzere 20-30% daha çok şişiriyorlar yurtdışından gelen herkese Azerbaycan vatandaşları hariç. Türklere de çok faiş vergiler alıyorlar otelde oralarda buralarda gavurdan farkımız yok resmen ha.

Polisin, zabıtanın (varsa öyle bir şey), devlet memurlarının sürekli haraç ve rüşvet aldığına dair uyarılar da aldım tonla internette şikayet de okudum. Bu durum Aliyev'in halkını sömürüp oldukça düşük maaşlara çalıştırmasından ötürü çok da şaşırmayacağım bir şey açıkçası (tanıdık geldi nedense hüloooğğğ gılıyıh gılı). Kadınlarla asla iletişime geçme dolandırırlar seni donuna kadar soyarlar kadınları kullanan mafyalar bile çok diye de şiddetle uyarıldım. Bir de bizleri hiç sevmezlermiş genel olarak. Öyle dendi. Benim Türkiye'deki tecrübelerim de bizi sevmedikleri yönündeydi ancak 15-20 kişiyle genelleyemem bunu sonuçta.

Hal böyleyken bir gezgin olarak bizzat Moskova tecrübem negatif de olsa ben bunların ne kadarı gerçek, kısmen de olsa gerçeklerse nasıl dikkat etmeliyim nasıl tokatlanmamalıyım? Varsa tavsiyelerinizi yorumlara bekliyorum. Objektif olalım lütfen, durum neyse o. Kötüyse kötü, iyiyse iyi veya nötrse nötr. Benim gerçeklere ihtiyacım var, subjektif fikirlere değil.

Saygılar
Azerbaycan'a seyahat etmiş olanlarınız ve varsa önerileriniz var mı?