Benim tek çıkabileceğim yer yurt içi bu ekonomiyle sdhghfdg

Benim tek çıkabileceğim yer yurt içi bu ekonomiyle sdhghfdg

Türkiye' de yılda, 5 gün tatil yapsam ; şükrediyorum. Zira Yurt dışına, aylık geliri ;10-12.000 tl den aşağı olup da ev geçindirenler çıkamaz. Yani bekarsan, kira hariç ;10-12.000 tl gelirin olacak. Evliysen,20.000 üstü gelirin olacak ki ; yurt dışına çıkabilmesin. Ama halkın, %60 ı dar gelirli olunca, çoğunluk; yurt dışını geçtim, yurt içi tatili de gidemiyor.. Ama yabancının en fakiri, memurlarımızın kalamayacağı otellerimizde kalıyor.. Akp yine kazanırsa ; daha kötü günler bizi bekliyor. Bunlar, daha iyi günler..
Peki kurtuluş nedir? Tek kurtuluş, Zafer partisidir. Zira Altılı masa, ekonomiyi Ali Babacana devredecekmiş. 15 milyon kaçağı da zorla göndermeyeceğim diyor. Ali Babacan, ekonomik krizin çözümü olmaz. Zira döneminde, ekonomi nasıl iyi oldu biliyor musunuz? Akp, Amerikanın kucağında idi. Şimdi ise, Çin kucağında. ABD nin kucağında olunca, sıcak para aktı
Yani altılı masa, kesinlikle çözüm değil. Bir kere 15 milyon kaçağı, zorla sınır dışı etmeden ; ekonomik reformlar için, kaynak bile oluşturamazsınız. İşte Zafer partisi, "hepsini sınır dışı edecem, . İsrafı da yok edecem ve böylece ekonomik reform için, kaynak oluşacak" diyor. Çözüm de bu!.
fotodaki pasaport devlet memurları için verilen avrupanın bir çok ülkesine vizesiz gidilen pasaporttur.
Afrika Ülkeleri
Botsvana, Cezayir, Cibuti, Fas, Gana, Güney Afrika Cumhuriyeti, Kamerum, Kenya, Libya, Mauritius, Mısır, Moritanya, Şeyseller, Sudan, Tanzanya, Tunus ve Zambiya.
Asya Ülkeleri
Azerbaycan, Bahreyn, Bangladeş, Birleşik Arap Emirlikleri, Çin, Ermenistan, Endonezya, Filipinler, Gürcistan, Hong Kong, Irak, İran, İsrail, Japonya, Kamboçya, Katar, Kazakistan, Kırgızistan, KKTC, Kuveyt, Güney Kore, Lübnan, Makau, Maldivler, Malezya, Moğolistan, Pakistan, Singapur, Sri Lanka, Suriye, Tacikistan, Tayland, Tayvan, Umman, Ürdün, Vietnam ve Yemen.
Avrupa Ülkeleri
Almanya, Andorra, Arnavutluk, Avusturya, Belçika, Beyaz Rusya, Bosna Hersek, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Hollanda, Hırvatistan, İspanya, İsveç, İsviçre, İtalya, İzlanda, Karadağ, Kosova, Letonya, Lihtenştayn, Litvanya, Lüksemburg, Macaristan, Malta, Makedonya, Moldova, Monako, Norveç, Polonya, Portekiz, Romanya, San Marino, Sırbistan, Slovakya, Slovenya, Yunanistan ve Ukrayna.
Güney Amerika Ülkeleri
Arjantin, Bolivya, Brezilya, Ekvador, Kolombiya, Paraguay, Peru, Şili, Trinidad, Uruguay ve Venezuela.
Orta Amerika Ülkeleri
Bahamalar, Barbados, Belize, Dominika, Dominik Cumhuriyeti, El Salvador, Guatemala, Grenada, Haiti, Honduras, Jamaika, Kosta Rika, Küba, Meksika, Nikaragua, Panama, Christopher ve St Lucia.
Okyanusya Ülkeleri
Fiji, Palau, Mikronezya, Tuvala ve Vanuatu.
Vizem olduğu için çıkabiliyorum. Ocakta bitiyor vizem gerçi, pasaportu da aralıkta uzatmam lazım bir 10 yıl daha. Ama vize verecekler mi bakalım. :D Hiç sanmıyorum.
6 kere schengen vizesi alan arkadaşa bile ilk defa ret vermişler.
tüm ülkelerde gri listeye alınmışız , eğitim ya da au pair için bile 3 aylık vize vermez olmuşlar , sizin yönetim kötü kaçmak istiyorsunuz diyor konsolosluk , isterse o pasaport kapağı açtığında şarkı çalsın , önemi, yok
Bmw hannover fuarına katılımcı olarak şirket sahibi olarak zar zor aldım düşün sen gerisini
Cevap
93Cevap
İnşallah sene gelmeden bende pasaport alacağım gadası. Seneye yurtdışına tatile gitmeyi düşünüyorum.
Çıkamıyorum
haydaaa bizim aldigimiz umumi pasaportu kim uretiyordu daha once? :o
yurt disinda yasiyorum ve Kanada pasaportumu kullaniyorum cunku guvenlik ve vize islemleri olmadan 150den fazla ulkeye giris hakkim var.
Şu an çoğu ülkeye vizesiz girebilirken giremiyorum neden çünkü çok pahalı 😬😬 ama yakın zamanda Hollanda'ya gideceğim ordan da Almanya'ya geçerim. Dönerken de büyük ihtimalle param kalmaz yurt dışı edilmeyi beklerim 😂

Pasaportum yeni geldi ve yakın zamanda yıllık izin kullanacağım 👍 bazı planlarım var.
Yurtdisinda yasiyorum da yasamasina benim turk pasaportum yok :/ Cikarmak lazim ama sadece cekmecede dursun diye de para vermek istemiyorum ustelik en son temmuzda zamlanmisti yanlis hatirlamiyorsam
Almanyada mi yasiyorsun
@simgee_yuuna Isvicre :)
Yardimci olabilecegim bir konu var mi?
Yok sadece merak ettim xd
Halam yaşıyor diye birkaç defa Almanyaya gittim birde çok istediğim için abimi kandırarak koreye gittik ikisindede masraf benden çıkmadı güzeldi
Sehirler arası pasaport yapsinlar daha iyi tutar millet sehir icine binemiyo yurt dısı neyimize be parası olan bu yoruma kucümseyici bakcaktir da parası olmayan okadar cok insan varki eve ekmek götüremiyenler iş yok iş yok ben gurbette calısiyorum ne is varsada yapıyorum
Yurtdışına çıkmak için Türk pasaportuma gerek duymuyorum. Zaten birçok ülke artık sınırda bile almak istemiyor Türkleri. Yerli ve milli olunca alacaklar mı sanki
Ul'an anlamlarla aynı il içindeyiz aramızda 75km mesafe var. Gelir gidiş 180tlye patladığı için ayda 1 gidip geliyorum sen yurt dışından bahsediyor 😑
Ablamlarla yazmak istemistim
Yerlisinden yabancıdan bize ne? Zaten 300 USD maaşla millet yurtiçinde bile seyahat etmekte zorlanıyor. Bu bir hizmet değil. Bunun reklamıni yapmak abtallik göstergesi.
Dipnot olarak keşke şunu da paylaşsaydın; Dünya da 193 ülke var bu 193 ülkenin sadece 10-15 ülke pasaportu gri listede yani mülteci katagorisinde Türk pasaportu da o listede yer alıyor son 3-4 aydır.
Yine sarıklı dergah şeytan köpekleri rahat kaçsın diye yapılan icat.
Yurt içinde bile gezemiyorum ben biletler çok pahalı
Tekne ile birkaç defa Yunan adalarının açığından geçmiştim. yurt dışı maceralarım korsanlık faaliyetinden ibaret 🤣
bae nin pesinde kos
israille butun ticaretini yap
usa ne derse hazrola gec :)
sonra pasaport yerli ve milli olsun :))))))
schengen vermiyorlar biizm pasaporta
ama devam üretsinler
ugandaya vizesiz girebiliriz nasıl olsa
Al benden de o kadar.
Bu ekonomi ile markete bile çıkmaya korkar olduk! Bir de yurt dışı düşünceleri falan kalp krizi yaşatır.
İnsanlar yan sokağın mağazasında harcadığı para miktarından şikayetçi bu soruya insanların genelinden pozitif bir cevap beklenir mi
Vizen ve pasaportun olmasıyla bitmiyor iş Banka hesabında para göstermen gerekiyor yüklü elini kolunu Sallaya Sallaya giremiyorsun maalesef.
Yurtdışında yaşıyorum zaten yakında kanada’da kendi pasaportuna alırsam her yere gidebilirim Türkiye pasaportuyla pek bir yerlere gidiliyor
Rus vizem var.
Orta Asya'da ki çoğu ülkeyi gezebiliyorum istediğim gibi.
Lakin henüz o kadar zengin olamadım xd
Rusya bileti olmuş 17 Bin
İstanbul'dan Adapazarı Tekirdağ tarafına en fazla gidiliyor gerisi aşırı lüks olmaya başladı yakıt fiyatlarından dolayı
Erkek arkadaşımla 9 aydır kurduğumuz bir plan. Umarım çıkabiliriz biz de.🇨🇦
Benim yeşil pasaportum var yani vize olmadan 9 ülke gezdik hiç bir sorun olmadan
Geçen haber okudum bizim Avrupa gidişlerimiz ruslardan daha çok reddediliyormuş.
Eskiden en az ayda bir çıkardım gezerdim günübirlik çok yere gittim ama artık çok zor
2025 eylülde doluyor 10 yıl. Dolmadan alıcam da bakalım daha var
Şuradan iki saatlik mesafeye bile gidemeyen ben. dsjcsjcks
Ülke batıyor, pasaport çıkartıyorlar.. Her işleri ters her..
Bi kumar oynamaya kıbrısla Gürcistana gitmiştim birkaç kez o kadar
Bu sene memlekete gidebildiğimize şükrettik. Yurtdışının hayalini bile kuramıyoruz
Pasaport gri listede, bir hükmü kalmadı ki. Yerli olsa nolcak
yurt dışı hımm :) bu kurla mı? bırak yurtdışını İstanbul'a gitmek için kaç kez düşünüyorum
Alman pasaportum var çıkıyorum sık sık daha yeni Almanyadan geldim
Evin kapısından çıkmak cüzdanı silkeliyor sinir kapısından çıkmayı düşünemiyorum
Bunun neresi yerli milli kağıdı bile yurtdışından geliyor
Güldürmeyin Allah aşkına 😂
pasaportumla beraber tek yönlü bir yolculuk yapmak geçiyor aklımdan
Maalesef maddi imkansızlıktan hiç çıkamadım.
Bu ne? Şimdi de şehirler arası pasaport mu isteyecekler jcjejfj
Yurtdışındayım zaten iki ay oldu pasaportumu uzatmak için vereli daha gelmedi
benim de çıkabildiğim yurt dışı en fazla kıbrıs oldu 😂
Pasaportum var bikaç ülkeye de gittim. Yakın zamanda bir planım yok
Pasaportla ilgili sorunumuz basımı ile mi alakalıydı ya?
Merak ediyorum kalitesini.
Yurtdışında yaşıyorum
Pasaportumun süresi dolmuştu. 27 Haziranda başvurdum. Hala bekliyorum. Üstelik yeşil pasaport.
Alman pasaportuyla her yere gidebiliyorum ama gidecek para yok tabi seneye inş isviçre alp dağları düşünüyorum ordan da fransa paris nice falan belki luxemburg
Pazara gidemiyoruz yurt dışı ne ben bilmiyorum neresi orası 😂
13 milyon suriyeliyi alınca vize serbestliği olacaktı ya onu bekliyorum.
Hedef 2023!
artık hiçbir ülke vize vermiyor. meksika bile vizeniz olsa dahi Türkleri almıyor. Pek çok insan ülkeden kaçak yollarla sığındığı için hemen her tarafımızı kapatmış durumdalar
Berbat olmuş, çıkıyorum işim gereği zaten ayda 1-2 ülke geziyorum.
Ekonomik bir durumdan ziyade seçtiğiniz bölüm, kariyer hedefiniz hayatınızı yönlendirir TL ile kazananlar çıkamaz.
Komsu ile gidemez olduk. Çarşıya gidecek parayi zor buluyoruz
yurt dışı gezılerım olmasa bıle sırf havası için alabılırım ((:
Altın kaplama pasaport olsa ne yazar. Çogu ülke vize vermemeye başladı.
Kafam bir milyon bütün dünyayı ücretsiz dolaşıyorum
Pasaport vardi zaten neresi yerli milli anlamadim
Çıktım Almanyaya, Fransaya, çıkabiliyorum. Maddi durum yok sadece. 🤣😔
Yurt ici bile zorluyor ucak biletleri 900-1000 lira oldu
O kadar milliki türkiye dışı bir yerde işe yaramıyor
bu ekonomiyle yurt içini bırak şehir içi gezecek param kalmıyo :D
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?