Her sene güneş yanıklarımız vücutta artıyor. Bu izlere nasıl engel olabiliriz ne yapmamız uygundur?
Denizde oluşan güneş yanıklarına nasıl engel olabiliriz?

Bende 2 yil once havuza gitmistim, sag kolumun oldugu yere gunes cok vuruyordu ama hic farketmiyorum bile. Sonra eve geldim dusumu aldim yataga bi attim kendimi heryerim yaniyor cayir cayir, dedim gecer aksama. Aman allahim sag kolum birdenbire sismeye su toplamaya basladi, canim acıdığı icin patlatmadim sonra sarıya döndü iltihap bağladi kolum boydan boya. Yanik kremi vs surdum hep sonra k iltihaplar kurudu deriyide soydum iyilesti kolum. Simdide turuncu turuncu noktalar var belli belirsiz bide ben olustu kolumda bi tane. Qllah kimsenin basina vermesin sızıdan 1 hafta uyuyamamistim
Ankara’da yaşıyorum 1 sene sonra deniz görünce güneşlenmeyi abartmışım 🤣 bu sene güneş yanıklarım çok sancılı geçti aman dikkat edin guzummm kafamın derisine kadar soyuldum, yanık kokusu yayıyordum etrafa 🤣🤣🤣
ya ben hiç güneşlenen biri değilim uzanıp dinlendiği de de mümkünse havlu ile örtüyorum üzerimi ama denizde saatlerce vakit geçirebiliyorum. Birde su mercek görevi yaparak daha çok yanmayada sanırım sebep oluyor. Yani biraz durumlarda farklı. Birde hiç güneşe alışık olmayan vücut çok aşırı tepki verebiliyor. Ben direk kırmızı oluyorum misal
Görüş
3Görüş
Kremlerde bir yere kadar cildin hassas sa zor denizde fazla kalma sık sık yıkan plajda birde yuzmeye uygun tshirtler var onlardan giyersen cok iyi korur
Ben çözümü öyle buldum
Evet. Uv korulamı yüzücü t shirt ü diye gecer
2 saatte bir yüksek faktörlü ve kaliteli (ucuza kaçmadan) bir güneş kremi, akşamları temiz vücuda saf kakao yağı (aktarlarda satılır, tereyağına benzer görüntüsü). Tabi tüm bunlara ek olarak güneşe doğrudan maruz kalmamak da önemli. Gölgeleri tercih etmek lazım.
Küçükken güneş kremi sürerdik. Öyle denize girerdik Yanmazdık. Yüzümüze sürerdik ozellikle. Işe yarıyordu.
Yanmamak adına evet kremler etkili kesinlikle ama ben daha çok benekler için merak ediyorum
Spor atletle gir denize
Ben öyle yaparım hep
güneş kreminin amacı o
En İyi Görüş