Arkadaşlar 5-6 günlük irana gitmeyi düşünüyorum tatil için pasaporta damga vuracaklar ama seneye abdye de giymeyin düşünüyorum zorluk veya sorun çıkartırlar mı iran damgası var diye
İran bunu çoktan düşünüp pasaportlara damga vurmayı bırakalı yıllar oldu hocam. Tam olarak 2019'da bu kararı aldılar ve uyguluyorlar. Merak etmeyin. Ben de İran'a gittim, biliyorum.
Turlarla giderseniz hem uygun oluyor hem de rehberler sizi can alıcı yerlere direkt götürüyor. Daha keyifli olur. Fakat benim çocuklar küçük, turlarda herkesi rahatsız ederiz diye düşündük. Ve benzin ucuz diye kendimiz gidip gezdik. 17 TL'ye depoyu fullemiştim, iyi hatırımda. Lüks otelleri değil de Misafirhaneleri tercih ettik kalmak için. Yemek dersen çok ucuzdu. Tebriz'de herkes, Tahran'da 5 kişiden birisi Türkçe biliyor zaten. Hiçbir iletişim sıkıntısı olmuyor. Ailem için çok güvenli idi ülke hem. Yemekler de damağımıza uygun. Benim favorim CÜCE KABABI olmuştu. 4-5 günlüğüne tüm ülkeyi gezemezsiniz. Tek başınıza en fazla iki şehri gezersiniz. Ama bence gitmişken bir hafta veya on günlük turlar varsa onlara katılın. Tahran, İsfahan, Şiraz, Meşhed, Tebriz.. bunları mutlaka görün.