Abimin düğünü için Adana ya geldik. İskenderunlu biri olarak, oradan bile beter burası. Adana da yaşayan arkadaşlar, Adana sıcağında neler yapılabilir?
Gerçekten çok sıcak Ben de Adana'da yaşıyorum benim sana tavsiyem Çukurova Bölgesi'nin aşağısına inme özellikle Çarşı denilen kısımlara falan gitmeyin tabii ki işlerinizi nerede hallediyorsunuz Ne yapacaksınız bilmiyorum ama özellikle Menderes kısımlarına gidebilirsiniz piknik alanları falan var kafeler var oralarda durabilirsiniz zaten sahil kenarı ister istemez serinlik oluyor. Onun dışında dediğim gibi aşağı taraflara Çarşı kısımlarına kesinlikle gitmeyin çok çok sıcak oluyor emin olun Çukurova Bölgesi'nin aşağısına inmemeye çalışın. Güzelyalı var eğer isterseniz oralara da gidebilirsiniz burası da Çukurova'nın hemen aşağısı Seyhan devletin arkaları falan oluyor dilberler sekisi var isterseniz oraya gidebilirsiniz hem kafe var hem de yeşil alan var serin bir yerdir. Turgut özal'da kafeler var yine klimalı falan birkaç saat oralarda oturup vakit geçirebilirsiniz.
Bende bu bölgeye yakın biryerdeyim,, evet sıcak.. Nemde var.. Yapılmadı gereken tek şey su ki sıcağın yoğun olduğu saatlerde çıkmamakla, evde zamanımızı geçirerek, küçük bir duş alarak veya bacak kol ense bölgemizi sürekli soğuk suyla yıkayarak, klima çok karşısında durmamak kaydıyla çünkü hasta edebilir, vantilatör gibi soğutucu cihazları kullanarak.. Bu ülke de elektrik zammı varken , ilaçlar pahaliyken nasıl olacak bilmiyorum ama artık tek çözümün biz öyle yapıyoruz rüzgârın çok yoğun olduğu bir odanin bölgesini seçip orada oturup , küçük duşlar alarak ve güneşin çok yoğun olmadığı saatlerde dışarı sapkayla ve suyla çıkarak kendimizi korumaya çalışıyoruz.. Güneş kremini de unutmamak lazım tabi Teşekkürler 😌
Ben oranın sıcağını da seviyorum. Dilberler sekisinde yürüyüş yapın, eski Adana daha güzeldir, taş köprüde gezin, çakmak caddesinde sokak tatlicisindan tatli yiyip yandaki abladan taneli şalgam için.