İngiltere’ye gitmek istiyorum, dilim henüz yok ama öğrenirim. Taşınmak dediğim 1 yıl kalmayı, birikim yapıp Türkiye’ye dönmeyi düşünüyorum.
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılİngiltere zor vize alınan bir ülke yani hiçbir sebep olmadan 1 yıl boyunca orada kalman mümkün değil.
Eğer anne, baba, kardeş gibi akraban değilse aile ziyaret vizesi de vermezler ki bu vizeler 1 2 yıl süreli olabiliyor.
Onun dışında turistik gibi gidip 1 sene kalma şansın yok.
Okul amaçlı desen zaten İngiltere Türkiyedeki en iyi üniversiteleri dahi denk görmüyor ve sadece AB ülkelerinin üniversitelerine denklik verdiğinden yüksek lisans vs bahanesi ile de uzun vize almak oldukça zor oluyor.
Yani anlattığın şartlarda 1 sene vize alman zor hatta imkansız gibi.
Oraya tek başına gidiyorken İngilizce bilmiyorsan İngilteredeki huduttan geçerken bile sorun yaşarsın muhtemelen.
Yani işin zor diyebilirim.32 Yorumla- +1 yıl
Avrupa vatandaşiyim sence benim için zor olur mu?
- +1 yıl
@simgee_yuuna Avrupa vatandaşı için bilgim yok.
En İyi Cevaplar
Yaşın zaten 18
7 sene İngiltere de kal.
25 yaşında ülkeye gel
Hem İngilizceni geliştir ana dilin gibi konuş
orada bağlantılar kur
Ülkeye döndüğünde hem tercümanlık yap, hem İngiltereye gitmek isteyenler e yardımcı ol belli bir tek seferlik komisyon karşılığında orada iş imkanı sağla türklere
Ayrıca burada da kendine iş kur
E ticaretle uğraş ayrıca
Hedefin küçük olmasın
Büyük hayaller kur34 Yorumla
Soran+1 yılBu konuda pek bilgi sahibi değilim tam olarak. Dil kursu aracılığıyla gitmek istiyorum
Gizli Üye(25-29)+1 yılDil yok, vize yok, maddi konular vs derken taşınmak öyle kolay değil işte.
Annem ve Babam iş gezisine ABD ye gittiklerinde ben doğmuşum ve haliyle ABD vatandaşlığım da oldu.
Kendimi bildim bileli Türkiye de büyüdüm ve okudum. Bu vatandaşlığın artılarını kullanmak istedim ve ilk işim konsolosluktan güncel bir kimlik kartı çıkartmak oldu.
Daha sonra ABD ye gidecem ama ne maddi durumum var, ne de kalacak bir yerim. Bankadan kredi çektim 2 sene önce ve ABD yolunu tuttum. Kalacak yer buldum ve şu an ki çalıştığım işi bulana kadar cafelerde garsonluk vs yaptım. Hem ruhen, hem de fiziken çok yoruldum. Gittiğin ülkeye kolay adapte olamıyorsun.210 Yorumla- +1 yıl
şu an Amerika'da mısın
Cevap sahibi+1 yıl@Michael4732fs Türkiyedeyim. 2 hafta izin aldım geldim.
- +1 yıl
biz seninle konuşmuştuk.
2 hafta önce aynı soruyu sordum iki hafta izin aldım geldim dedin.
hatta paran yoksa burada hiçbir şeysin demiştin o sen miydin
Cevap sahibi+1 yıl@Michael4732fs Hayır ben değilim.
Cevap sahibi+1 yıl@Michael4732fs maalesef. O kişi de her kimse çok doğru demiş. Paran yoksa burada hiç bir şeysin.
- +1 yıl
neden konuşmak istemiyorsun
Cevap sahibi+1 yıl@Michael4732fs Bu sitede kalıcı değilim. Birde insanlara karşı mesafeliyim bundan dolayı
- +1 yıl
20 yaşındayım. İstanbul 'dayım.
Cevap sahibi+1 yıl@aysslay Teşekkür ederim.
Ha deyince yurt dışına taşınılmıyor. Dil olmadan biraz zor. Maddi olarak da rahat olmalısın. 18 yaşındaki birinin tek başına yurt dışında yaşaması düşündüğün kadar kolay bir şey değil.
12 Yorumla
Soran+1 yılOrada tanıdığımız var bana yardımcı olurlar. Dil de çalışırım zaten gerekirse kursa da giderim ama yurt dışına zaten dil kursu amaçlıya vize alcam. Maddi olarak babam yardımcı olur.
- +1 yıl
O zaman rahat olur, sorun yaşayacağını sanmam.
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
68
Cevap
106Cevap
- Tatil & Seyahat konusunda 22,8b cevap paylaştı.
u +1 yılhayır bence gayet iyi
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılEvet orada büyük bir hooker eksiği var. Yaşlı göbekli tavuk derisine dönmüş amcalar gençleri ingiltereye bekliyor 🤣😂
orada yapabiliceğin işler hooker'lık döner kebap sektörü... It sekötrü... Diğer sektörler gerçek ingiliz vatandaşlarına ait sektörler.
Türkiyenin suriye afgan alması gibi gel gel çalış diyen ülke yok avrupada. Özellikle iskandinav kısmı avrupanın imkansız! max IT, blaşıkçı beleş köle olursan falan belki o da türkiyede mühendis olucan sıkı güçlü bağlantıların olucak kefil felan çıkıcak...00 Yorumla
+1 yılBir yılda zaten anca düzen kurup hayata alışırsin biraz zor bence
22 Yorumla
Soran+1 yılKolay alışacağımı düşünüyorum, alışmaktan yana sıkıntım olmaz. orada zaten tanıdık var bana yardımcı olurlar.
+1 yılSelamlar, umarım her şey istediğin gibi olur. Sevdiklerin, eşin, dostun herkesi arkanda bırakıp bambaşka bir ülkede, başka bir dilde, başka bir kültür de yeniden düzen kurup oraya adapte olmak çok zor cesaret isteyen bir şey. Ama yaşın çok genç aklına koyduğun çoğu şeyi yapabilecek zamanlardasın
00 YorumlaBu şartlarsa gitmen imkansız. Ancak yatırımcı vizesi ile gidebilirsin. Ki bu işlemler de bu gelecek ay kaldırılacak. Onun dışında Aile bağı gerekiyor. O da yoksa turist olarak gidersin ama 1 sene kalamazsın. Ama 6 ay alıyorsun. 6 ay içinde kaçak çalışırsan olabilir.
00 Yorumla
+1 yılKendinizi geliştirip gitmeniz daha iyi. En azından 2 sene daha.
21 Yorumla
Soran+1 yıl2 sene çok geç. ülkenin durumu zaten vahim. Üniversite desen okumak bile istemiyorum. Zaman kaybetmek istemiyorum
+1 yılGayet iyi bir yaş. İnsanlar daha da genç iken gitmek istiyor..
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılSelam, 18 yaş harika bir sınır, tavsiyem işine yarar. 😄
https://www. kizlarsoruyor. com/tatil-seyahat/a180106-yabanci-ulkeye-tasinmak-isteyen-buraya-yeni-bir-ulkede-nasil-arkadas? utm_source=dynamic&utm_medium=androidapp&utm_campaign=question&utm_content=q18010600 YorumlaDüz lise mezunu birisin. hangi işte, alanda uzmanlığın ya da bilgi birikimin var? Hayal ediyorum o halde giderim diyorsun da seni İngiltere neden kabul etsin?
Ülkenin durumu kötü, üniversite boş ben kaçtım hoşçakalın mı diyorsun 😂10 Yorumla
+1 yılÖnce bir dil öğrenebil, ondan sonra bunu planlarsın. Dil öğrenmeyi her isteyen başaramıyor maalesef kolay bir şey değil. Soruna gelecek olursam, hayır normal bir yaş fazla erken olduğunu düşünmüyorum.😊
00 Yorumla
+1 yılTürkiye ye dönmek çok mantıksız. Avrupada yaşıyormuşsunuz, memnun değilseniz ingiltere hayat kalitenizi arşa çıkarabilir ancak ayak uydurmanız zor olabilir. Oraya alışmak için harcayacağınız 1.2 sene ile avrupa da güzel işler kurabilirsiniz.
00 YorumlaErken değil nasıl gideceğini planladıysan sorun yok, en azından senin için deneyim olmuş olur. Ben de düşünüyorum ama orada kalmak için hesabında belli miktar dolar olması gerekiyor onun için de burada 1 sene kölelik yapmak gerekiyor :D
00 Yorumla
+1 yılSene olmuş 2022, reşit bir genç eğer geçimini sağlayabilecek yetkinliğe sahip ya da yeterli maddi gücü varsa direkt gitmeli. Ama sonrasında ülkesine hayırlı bir insan olmak için dönmeli, ülkesinden vazgeçmemeli. Bakınız: Hintliler.
00 Yorumla
+1 yılEn uygun yas bence. Dil okuluna gidip dil öğrenip sonrasinda birkaç unv. e başvuru yapıp kabul edilirsen unv. I orada okuyabilirsin. Dil ogrenimin sırasında part time iş bulup calisirsin
03 Yorumla- +1 yıl
Ne dememi bekliyorsun? Kader mi? 🤣
18 yaşındasın, ingiltereye gideceksin, bir yıl kalacaksın, dil lisan yok, iş bulacaksın, birikim yapacaksın, sonra döneceksin.
Hanım kızım şaka yapıyorsun değilmi, şaka şaka eminim.
dediğin ülkede çalışma iznin yoksa zaten unut,
Kimin kimsen yoksa orada zaten bir yıl vize alamazsın,
Neyse yaz yaz bitmez, uzun uzun yazmak olmaz.00 Yorumla
+1 yılNe erkeni, çok geç bile kalmışsın, kaç hemen kurtar kendini 🙂
111 Yorumla
Soran+1 yılİnşallah diyelim:)
- +1 yıl
İnşallah la maşallah la olacak iş değil, ben yarın gidiyorum, gel istiyorsan götüreyim seni.
Soran+1 yılHahahhahaha ciddi mi nereye gidiyon
- +1 yıl
Londra ya gidiyorum, fuar var.
Soran+1 yılVizeyi nasıl aldınnn
- +1 yıl
Kraliçe den davetiye gelince, bırak vizeyi kırmızı halı bile seriyorlar 🙂
Soran+1 yılNe güzel ya ama ne kadar kalcan Li
- +1 yıl
10 gün kalıp geri döneceğim, sonra ekim de tekrar geri gideceğim.
Soran+1 yılO zaman ne icin dönücen
- +1 yıl
İçlerim var Türkiye de dönmem lazım
Soran+1 yılanladimmm sanslisin valla
+1 yılÇok güzel bilgilendirici yazı yazmıştım. Detayı okuduğumda vazgeçtim. Tavsiyelerimi geri gelen biri hak etmiyor.
00 Yorumla
+1 yılHiç durma git kardeşim… Karşına çıkan fırsatı asla erteleme… Şimdiki aklım olsa, 18 yaşımda giderdim yurtdışına…
00 YorumlaKolay öğrenirsin merak etme kardeşim. Yaş olarak bu kadar kasma kendini. Orada daha uzun süre kalmaya bak fırsatın varsa.
00 Yorumlaİngiltere 😂
Almaya ya git, orası dahi iyi bir ülke daha sağlam İngiltere ile Türkiye arasında pek fark yok00 YorumlaLan paran yok dilin yok yol bilmiyorsun hiçbir bilgi sahibi değilisin saaalak saaalak gitmek istiyorum bu ne cehalet
00 Yorumla
+1 yılhayır neden erken olsun ki yaş sadece rakamlardan ibarettir kendini hazır hissediyorsan gitmelisin benim imkanım olsa giderdim
00 Yorumla
+1 yıl1 yil icin ingiltere'ye tasinmak degmez bence ne icin gidiyorsun tam anlamadim detay yok
04 Yorumla
Soran+1 yılOraya gidip çalışmak istiyorum. Çalışıp para birikimi yapıp Türkiye’ye döneceğim ve buradaki hedefim için uğraşacağım.
- +1 yıl
1 yil cok kisa bir zaman turkiye'de is acman icin yeterli parayi birikitiremezsin ne yapacagina da bagli soylemiyorsun ki yorum yapayim ozel ise bilemem
Soran+1 yılİs açmıyorum aslinda. Yurtdışında tiyatro dersi alıp Türkiye’ye geleceğim. Belki de Türkiye’ye gelip burada alırım. Ayrıca kendimde yapacağım bazı fiziksel değişiklikler var. Burun estetiği ve dişlerimi değiştireceğim. sonra da ajansa gireceğim. Bu kadar yani mesleki hedefim yok.
- +1 yıl
anladim tiyatro egitimi alman icin para odemen gerek burun estetigi dislerini degistirmen icin de bir miktar para gerek anlamadim ben seni karisik nasil olacak butun bunlar
Bence değil, git. Hazır böyle bir isteğin enerjin varken gitmek çok mantıklı.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılİmkanın varsa gir gelme sadece Türkiye'ye ziyaret gezmek icin gel. omun dışında. ne işin var bu ülkede benim imkanım fırsatım olsun 1 dk düşünürsem ne olayim hemen giderim
00 Yorumla
+1 yılNasıl gidiceksin dilin olmadan? Ya da bir meslegin olmadan?
00 Yorumla
+1 yılDeğil fakat yabancı dil ve ülke kuralları konusunda onceden bilgi sahibi ol.
00 Yorumla
+1 yıldil bilmeden yurt disinda ne yapicaksin ise bile almazlar seni nasil birikim yapmayi dusunuyosun
00 YorumlaÖyle bir fırsatın var değil 1 gün 1 saat bile durma
00 Yorumla
+1 yılOraya taşındın da geri dönmesi kaldı çok erken tabi ama iyi bir mesleğin olmaaı gerek
00 Yorumla
+1 yılHayır gayet güzel 1 yaş bende o yaşta gelmiştim ne zaman düşünüyorsun
00 Yorumla
+1 yılHiç gelme gidebiliyorsa. Git kal Türkiye'ye dönüp ne yapacaksın ki
00 Yorumla
+1 yılErken değil ama gidenler genelde çok birikim yapamıyorlar bir deneyim olarak düşünüyorsan mantıklı
00 YorumlaIngiltere çok pahalı bir ülke orada iş bulman da zor bence başka bir ülkeye gitmelisin.
00 YorumlaYaş önemli değil. Olgunluk ve kişisel güç önemli. Ayakta durabilme gücü.
00 Yorumla- Tatil & Seyahat konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılgidebilirsin ama 18 yaş senin için biraz zor olabilir birde iş durumu lazım
00 Yorumla
+1 yıldegil bence imkan varsa hemen cıkılmalı malum dolar euro beklersen cıkamayabilirsin
00 YorumlaBende yurtışında yaşıyorum bir yıl değmez ancak 1 yılda dil öğrenirsin
00 Yorumla
+1 yılBen dilim olmadan Almanyaya taşındım 18 yaşımda erken değil
07 Yorumla- +1 yıl
ailen veya akraban var mıydı orada
- +1 yıl
@Michael4732fs Hayır dostum tek başımayım
- +1 yıl
aldığın vize türünü merak ettim. birde çalışıyor musun orada
- +1 yıl
@Michael4732fs Dostum vize almadım alman pasaportum var çifte vatandaşım biletimi aldım geldim çalışmıyorum şimdilik devletten işsizlik yardımı alıyorum üniversiteye gidene kadar sürecek yardımım
- +1 yıl
üniversiteyi orada mı okumayı düşünüyorsun.
yasaya göre işsizlik yardımı üniversiteye başlayana kadar mı sürüyor - +1 yıl
@Michael4732fs Evet üniversiteyi burada okuyacağım yazılım bölümü ve evet yardım kesiliyor öğrenci olunca
- +1 yıl
öğrenci olunca masrafları nasıl karşılayacaksın.
ne zaman başlıyorsun üniversiteye
Yalnız fotoğraf Venedik.
Erken değil. Ailen destekliyorsa tam zamanı00 Yorumla
+1 yılHayır bence değil ailenden ayrı kalmak seni üzmezse taşın
00 YorumlaBen yanımda yurtdışına götürebilecegim eş adayını uzun zamandır arıyorum henüz bulamadım
#Hükümdar00 Yorumla
+1 yılBir yılda bırak birikim yapmayı oraya alışma sürecine anca yeter. Orada tanıdık birilerinin olması ve gider gitmez çalışmaya başlamalısın. Türkiye de iyi bir hayat sürmek için orada en az 3 yıl para biriktirmen gerekiyor
00 YorumlaÇok geç kalmışsın bence. Yarından itibaren hemen işlemlere baslamalisin
00 Yorumla
+1 yılElinde fırsat varsa git ama oraya gidersen bile kimse sana ekmek vermeyecek dilin yok, bir çalışma deneyimin yoksa sıkıntı üniversite olarak yüksek bir puan kazanamadıysan zaten havada bir hayal gibi görünüyor
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılKeşke imkanın olsa direk kanada bizimkiler şebeke ile gitti dayım ve amcaoğlum bende para olsa gideceğim ama 200 k çok be belki onlar bı kız ayarlar
00 Yorumlaİngilterede yasayacak paran, kalacak yerin, hepsinden once vizen var mi? Oturma iznin var mı?
00 Yorumla
+1 yılyurtdisini ne saniyorsunuzki daha dilin yok meslegin yok, hic birsey yapamazsin burada hele londrada yani
01 Yorumla
Soran+1 yılDil için fazla bi seviye istemiyorlar zaten dil kursu icin gidiyorum
Gizli Üye(18-24)+1 yılYo orada bir tane sünepe bul onla evlen hem seks yap hemde parasını ye
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılErken değil hatta çok da faydalı olur senin için keşke imkan olsa da
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılHenüz ortada dil yok yurt dışından bahsediyorsun bu şekilde hayalini kurarsın ancak
00 Yorumla
+1 yılCanim bence ilk olarak dilini gelistir sonra orada zorluk yasarsin dislanirsin
Imkanin varsa git bence
Bende yurt disinda yasiyorum ve dilin olduktandan sonra hersey iyi00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılhayır aksine bu erken yaşta gidip oraları görmek çok daha iyi
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılDilin yoksa nasil is bulucaksin oturum izni nasil alacaksin
00 Yorumla
+1 yılDaha poponun kiblesini bilmiyorsun diye bir söz var
00 Yorumla
+1 yılBende hollandaya gidicem yas oldu 28 turkiyede bir cacik olamiyoz
00 Yorumla
+1 yılBu tarz hayallerini gerçekleştirmen için maddiyatçı iyi bir ailenin çocuğu olman lazım veya çok çalışman lazım gidebilmek için
00 YorumlaBence değil, çok çabuk adapte olur ve öğrenirsin. Ama güvenlik açısından biraz erken olabilir, tanıdık birisinin olmasında fayda var..
00 Yorumla
+1 yılÇok erken hayat tecrüben ve bir mesleğin yoksa çok zor zamanlar geçirirsin elindekileri de kaybedersin ki zaten dilin yoksa oturma izni vermezler
00 Yorumla
+1 yılÖncelikle dil önemli ve emin ol ki İngiltere hayal edebilecegin kadar güzel ve gorkemli değil calisma olarakta eğer türk isen hep geridesin
00 Yorumla- Devamını Gör (114)
Devamını Gör(159)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem