Danışmanım şey demişti “İnsanlar ikiye ayrılır. Bir kısmının kanatları vardır, nereye gitse orada kendine bir yer bulup barınabilir. Bir kısım ise kök salmıştır, köklerini kopartırsan, muhteşem bir acıyla baş başa kalır”. Ben ilk gruba dahilim zannederken ikinci gruptan olduğumu, ülke değiştirip her şey hayal ettiğim kadar basit olmayınca anladım. Sanki kafa insanlar bulmanında bir ömrü varmış gibi. Taşındıktan sonra sadece yüzeysel ilişkiler kurabildim.
Heryerınde olmaz ama Akdeniz ülkelerinde kesin yaşarım🥰💃 Seviyorum sıcak kasabamsı beldeleri🥰 Romantık komedilerinin getirileride olabılir tabisi şimdi bilemedim. Asya Ülkeleri baya zorlar. Amerika falanda güzel olur tabii baya olur hatta muhteşem olur🙄
Ama dersenki senn ne istersın onu de Tabiki Pariiss 🥰🥰
yaşama yaşarım ama istemem, nasıl her horoz kendi çöplüğünde öterse, her kartal da kendi dağında avlanırmış (dandik oldu biraz idare et) çok dolnadım şehir şehir gezdim yaşadım, insanın kendi evi kendi şehri kendi toprağı, insanının yerini hiç bir şey tutmuyor.
Bu zamana kadar empati yoksunu, bencillikte zirve yapmış, yüksek egolarıyla kendilerini bir halt sanan, sosyolojik/ideolojik/ dini yönden sürekli birilerine dayatmalar içine giren, her şeye burnunu sokan, insanların; ne dediğine, ne yediğine, ne giydiğine, ne düşündüğüne, ne düşünmediğine, kimle konuştuğuna, kimle gezdiğine, kimle yattığına, neye inandığına takıntılı bir toplum içinde yaşayabildiysem sanırım rahatlıkla farklı bir ülke ve toplum içinde de yaşayabilirim.
Her Ramazan aynı fırından yumurtalı pidemi alıp elim yana yana eve dönmem lazım. Berberim de yıllardır aynı aldatıp başka ellere kestiremem. Hem okeyde iyi taş çalan ortağı bulamayacaksam İtalya'da takım elbiseyi çeksem n'olur =(
Yaşamak için gerekli meziyetlerin olması gerekir. Öncelikle dil.. Daha sonra damak zevkin farklı tadlara açık olmalıdır. Yaşadığın yerin kültürüne ayak uydurma en azından saygı duyup empati yapmalıyım. Bunlar olmadan çok zor..
Asla yaşayamam. Türkiye dışında zor. İnsan doğup büyüdüğü topraklara öyle alışıyor ki, farklı topraklara alışmak zor geliyor. Gezip görülür ama yaşamak çok farklı bir şey...
Sanırım hayır. Türkiye ve şu an bulunduğum yer hariç bi yerde yaşayamam. Büyük konuşmak istemem ama sülaleden falan birileri olsun. Aşırı aileci biriyim ben :) hepsine düşkünüm.