Evet. Haklısınız. Türkiye ve Dünyada hemen her sektörde olduğu gibi, otelcilikte ve turizmde de fiyatlar ikiye katlandı. Hatta bazı sektörlerde üçe katlanan ürünler bile var.
Bu artışlar nedeniyle kimseyi suçlayamayız. Daha doğrusu böyle bir soru sorduğumuzda, herkes topu birbirine atıyor. İşin içinde, uçak şirketleri, acenteler, tur operatörleri, oteller ve daha birçok aktör var. Öyle cevaplar veriyorlar ki, hak vermemek elde değil.
Mesela, oteller hemen artan işçi ücretlerini ve satın alma maliyetlerini öne sürüyorlar. Ama gelinen nokta büyük ölçüde Covid19 pandemisi ve dövizdeki dengesizliğe bağlı.
Yine de bazı değişiklikler yaparak daha hesaplı tatillere çıkabiliriz. Bana sorarsanız, oteller bu yaz beklentilerini tam olarak bulamayacaklar. Bu da sonbaharda esaslı bir indirim kampanyasına neden olabilir. O zaman birkaç öneri paylaşayım.
Daha ucuza nasıl tatil yapılır?
Daha hesaplı olan sezon sonu ya da sezon başına program yapın. Mesela Etlül sonu ve Ekim başı. Eğer iş döngünüz uygun ise, Kasım’da da tatil yapılabilir. Antalya hala sıcak ve uygundur. Hem de çok daha hesaplıdır.
Pahalı ve çok yoğun yerler yerine daha hesaplı ve daha sakin yerleri tercih edin. Mesela Antalya ve Bodrum çok pahalıdır. Karadeniz, Kuzey Ege, hatta Mersin, Hatay tarafları çok daha hesaplıdır.
Oteller, erken rezervasyon dışında da dönem dönem kampanyalar yapar. Bunları takip etmenizi öneririm.
Komşu Ülkeler ( Yunanistan, Bulgaristan ) bize göre daha hesaplı olacaktır.
Mutlaka deniz, güneş, kum tatili olmayabilir. Önemli olan kafa dinlemek ise, yayla, göl kenarı ve başka tatilleri de deneyebilirsiniz.
Ama Avrupalılar için Ucuzladı 1747 EURO - Bende Turizm de çalıştım hayatımda çalıştığım o oteller de bir gün tatil yapmadım ancak işci olarak çalıştım Hayalimde bile göremem ama Avrupada Asgari ücretle çalışan biri Bir asgari ücreti ile Türkiye de En kaliteli En kral otel de en azından birkaç gün Normal 2 sınıf 5 yıldızlı oteller de Asgari ücreti ile nerdeyse 30 gün tatil yapabilir, zaten Bir yıl bir Avrupalı ülkesinde çalışsa asgari ücret ile kenara bir 100-200 euro atsa bir yıl sonra Türkiye de istediği gibi yapar, bir Türk Asgari ücretli bir Türkden bahsediyorum artık Yeni zamlar ile birlikte Bir yıl çalışsa bir Pansiyonda bile Tatil yapamaz
Aslında gitmemek en iyisi ❗ böylece paranız cebinizde kalır ve farklı aktiviteler yapabilirsiniz.
Mesela 13 bin TL otele vermek yerine 1 hafta doya doya gitmediğiniz şehirlere gidin.
3 şehir belirleyin kafanızda doya doya gezin.
💥 Tarihi hatırlayamadım ama şu ABD krizi çıkmıştı dolar 3 falandı bizde kriz çıkınca bir anda dört dört buçuk oldu. Üniversitede çalışıyorum ailemin gönderdik lerinden arttırıyorum 6 bin TL biriktirdim. Orta Avrupa'dan 3- 4 ülkeye gidecek bir hafta içinde ve benim param kıt kanat yetiyordu.
Kriz çıkınca haliyle benim param da düştü ve gidemedim o gün anladım ki TL nin hiçbir değeri yok o günden beri sürekli döviz alıyorum TL'dir para da tutmuyorum bana bir akıl nüshası oldu.
Sizin otellerimizde dolar endeksli artmış belli ki bunlara parayı yedirmeyin paranız cebinizde kalsın daha minimize tatiller yapın.
Sıfır arabayı geçtim ikinci el araba almak hayal oldu
Ev almak hayal oldu
Sadece karın tokluğuna bir hayat
Bütün gün çalışıp erkenden yatıp erken kalkıp evine sadece bir koltuk takımı alabiliyorsan (şu an o bile alınamaz) sen yaşamıyorsun diye bir laf var ve çok doğru bir sözdür.
Tatiller hayal olmaz da sizin tatil yapma tarzınız hayal olabilir. Anadolu'nun her tarafı bir cennet köşesi. Alternatif tatile önem vermek lazım. Hayatta farklı renkler farklı zevkler var. Tadına bakmaya değer
130 odalı bir otelde çalışıyorum. İstanbul'da. Dolu falan değil. Gayet büyük yurtdışında da da şubeleri bulunan bir otel. Gecelik konaklama fiyatları kahvaltı hariç ortalama 100 Euro bizde standart odalar için geçerli. Mevcut misafirlerin yüzde 85 i Arap.
Tatil bizler için hep lükstü zaten buna bir noktada katlanabiliriz de hayal olan o kadar şey var ki. Et ürünleri, süt ürünleri, meyveler, sebzeler, benzin, kira... Ah ahh şimdi Bulgarlar akın akın memleketime geliyor ucuz alışveriş için. Ne hale geldin memleketim. Şu an Avrupa'da da aynı krizler söz konusu bunu inkar edemem ama alım gücü bizdeki kadar zayıf değil.
Ya gerçekten çok saçma geçen yıl çok güzel tatil yaptım defalarca kez ama bu yıl bir tatile anca gideriz ki eşimin o kadar avantajı olmasına rağmen yani
Yazık. Şu paralara yurt dışında güzel bir gezi yapılıp gelinebilmeli. Yurt içi kıytırık bir tatile hayatta bu kadar para vermem. Alırım çadırımı atlarım motoruma koy koy gezerim.
Babamda sömestr tatili yapalım diyor bu ara ama bu fiyatlarda tatil mümkün değil termal tatil köyünde yerimiz var oralardaki fiyatları hiç söylemiyorum bile.
@Sedakaram 🤣🤣🤣aynen benim Avrupa’da Türklere kızdığım tek nokta akepeye oy verenler göz göre onlar ateşe atıyor bizi ama akepeye oy vermeyen gurbetçiler candır
@Sedakaram bu mendebur suratlı benim ülkeme çok ucuz diyemez birincisi ikincisi de gösteriş yapmaya hakkı yok alan var alamayan var tatil yapan var yapamayan var.
Her şeyi dolara bağlayıp oteller aynen dediğin gibi oldu ama geçen sene tatile gidenler bu sene tahminimce %50 gitmeye bilir enayi yok iki üç katı verip 4=5 gün o paraya tatil yapacak
her şey hayal oldu normal çalışma şartlarıyla kimse bu tatilleri yapamaz üzgünüm ama yapamaz neye yetiştireceğiz kazandığımız para belli giderler belli yazık bize çok yazık
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Böyle olanlarin işlettiği otellere gitmeyecek kimse bakın nasıl indiriyorlar
O bile masraf kardeşim arabana benzin doldur git gel marketlere girilmiyor zaten ülke de yoksul tamamen yoksullaştı zengin daha da zengin oldu çok yakında Orta Afrika Ülkeleri gibi Avrupalılar ülkemizde istediği gibi tatil yaparken bizler onların hizmetçisi olacağız, belki Kendi ülkesinde Tatil yapacak güce sahip olan türk sayısı da kalmayacak
Illaki kesinlikle masrafli ama buradaki ifade ile karsilastirildiginda.. 32bin tl nerede kamp nerede diyebilirim. Ama senin dedigin sey sonuna kadar dogru bisey diyemeyiz buna.
Daha iyi günlerimiz bugünler, Venezualadaki gibi bir Ekonomik kriz bizi bekliyor dolar frenlenemedi, 20 lirayı bile geçecek Türkiyede yoksul daha da yoksullaştı zengin daha da zengnileşti
Merhaba @theterra
Evet. Haklısınız. Türkiye ve Dünyada hemen her sektörde olduğu gibi, otelcilikte ve turizmde de fiyatlar ikiye katlandı. Hatta bazı sektörlerde üçe katlanan ürünler bile var.
Bu artışlar nedeniyle kimseyi suçlayamayız. Daha doğrusu böyle bir soru sorduğumuzda, herkes topu birbirine atıyor. İşin içinde, uçak şirketleri, acenteler, tur operatörleri, oteller ve daha birçok aktör var. Öyle cevaplar veriyorlar ki, hak vermemek elde değil.
Mesela, oteller hemen artan işçi ücretlerini ve satın alma maliyetlerini öne sürüyorlar. Ama gelinen nokta büyük ölçüde Covid19 pandemisi ve dövizdeki dengesizliğe bağlı.
Yine de bazı değişiklikler yaparak daha hesaplı tatillere çıkabiliriz. Bana sorarsanız, oteller bu yaz beklentilerini tam olarak bulamayacaklar. Bu da sonbaharda esaslı bir indirim kampanyasına neden olabilir. O zaman birkaç öneri paylaşayım.
Daha ucuza nasıl tatil yapılır?
Mutlaka deniz, güneş, kum tatili olmayabilir. Önemli olan kafa dinlemek ise, yayla, göl kenarı ve başka tatilleri de deneyebilirsiniz.
Ben şimdiden iyi tatiller dilerim.