Nişanlım Urfalı hiç gitmemiş kısmet başbaşa gitmekten yanaymış. Önerebileceğiniz otel var mı ve gezilmesi görülmesi gereken yeri restoran olarak gidilmesi gereken yeri varsa önerir misiniz?
Nişanlımla Urfa'yı gezmek istiyoruz, önerileriniz nedir?

Cevap
4Cevap
Urfalılar bile urfaya gitmiyor mardine gidin ora daha iyi
4 yıldızlı bir otel var Urfa’da orası güzel. Gezilecek yer de o kadar bilsin bir zahmet. Ciğer ve künefe yiyin bol bol
Valla bilmiyor😂o yüzden buraya yazıp paylaşmak istedim
YouTube da gezilecek bir sürü yer göstermişler yazman yeterli. Digerlerini göreceksin/)
gobeklitepeye kesinlikle gitmenizi oneririm hele tarih sewiyorsaniz mutlaka gidin bence hem kis ayinda daha iyi olur yazin cok sicak
balıklı göl, urfa kalesi
Urfa güzel şehir Balıklıgöl’deki gidin mutlaka
Urfalılar çok şerefsiz olur dikkat et
@asilprenses21 yoruma çok güldüm nerden bu kanıya vardın bilmiyorum ama doğru kdldlslsşşsşsşsğ
Balıklıgöle gid laa
Göbeklitepe
Peki 🤗 teşekkürler
gezmeyin
Balıklı göl
Olur bence güzel
Merhaba,
Uzun bir ara vermek durumunda kaldım. Özür dilerim. Biz turizmcilerin gündemi özellikle kış aylarında çok yoğun oluyor. Kaldığımız yerden devam o zaman.
Öncelikle mutlu bir nişanlılık dönemi ve akabinde güzel, sağlıklı ve huzurlu bir evlilik dilerim. Doğru bir seçim. Şanlıurfa insanı temiz, sağlam ve merhametlidir. Bu kente gittiğinizde de insanların samimiyetinden ve harika ev sahipliğinden çok memnun kalacağınıza bahse girerim.
Peygamberler Şehri olarak bilinen Şanlıurfa’nın değerleri, tarihsel ve kültürel mirası daha tamamen ortaya çıkarılmamıştır. Kazılar ve araştırmalar sürdükçe, bu kadim kentin daha nice değerlerine ve güzelliklerine tanık olacağız. Geleceğin kültür ve turizm yıldızı olmasına kesin gözü ile baktığımız bu kent, mutfağı ile de bir şaheserdir.
Şanlıurfa’yı ortalama iki günde gezebilmeniz mümkün. Şanlıurfa’yı, ilkbahar ve sonbahar aylarında ziyaret edebilirsiniz. Daha keyifli olur. Önceden bir müze kart alın.
Gelelim tarih, doğa ve kültür değerlerine; Önce müzelerden başlayalım.
Urfa Kalesi (Şanlıurfa Kalesi)
Şanlıurfa Arkeoloji Müzesi
Haleplibahçe Mozaik Müzesi
Şanlıurfa Mutfak Müzesi
İbrahim Tatlıses Müzik Müzesi
Müslüm Gürses Müzesi
Tarihin başladığına inanılan yer ve antik kentler
Göbeklitepe
Harran Evleri
Tarihi Harran Üniversitesi
Şuayb Antik Kenti (Şuayp Şehri)
Soğmatar Antik Kenti
İlginç Çiftlikler- Doğal güzellikler
Birecik Kelaynak Üretme İstasyonu
Gölpınar Tabiat Parkı
Tek Tek Dağları Milli Parkı
Karaköprü Mesire Alanı
Göller- Ovalar- Mağaralar
Balıklıgöl – Bu gölün efsanesini orada dinlemek çok güzel bir duygudur.
Aynzeliha Gölü
Fırat Nehri
Harran Ovası
Siverek Ovası
Hz. İbrahim Mağarası
Bazda Mağaraları
İnik Mağaraları
Yücelen Mağaraları
Takoran Vadisi
İlçeler
Halfeti
Birecik