Merhabalar 18 yasindayim.
Antepte yasiyorum.
Universiteye hazirlaniyorum.
Bir arkadasimla 2 kişi kafa dagitmak icin 1 haftalik bir tatile gitmek istiyoruz.
Ogrenci butcesiyle en uygun tatil nasil olur?
Gitmek istedigim yer karadeniz veya akdeniz.
Antepte yasiyorum.
Universiteye hazirlaniyorum.
Bir arkadasimla 2 kişi kafa dagitmak icin 1 haftalik bir tatile gitmek istiyoruz.
Ogrenci butcesiyle en uygun tatil nasil olur?
Gitmek istedigim yer karadeniz veya akdeniz.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Merhaba @zxcvl,
Nasıl ucuza tatil yapabilirim?
Eğer ilk kıstasınız makul bir bütçe ise, o zaman ilk yapacağımız iş, bu kıstasa uymayan bölgeleri elemektir. Yani pahalı bölgeleri listeleyelim ve onları eleyelim.
Antalya’da en pahalı gölgeler hangileri?
Lara, Kundu, Belek, Kemer (özellikle Tekirova), Kaş ve Kalkan’dır. Bu bölgelerde genellikle üst segmente hitap eden lüks ve pahalı tesisler vardır. Bu nedenle bu bölgeleri silelim.
Beldibi, Göynük, Çamyuva, Alanya, Manavgat göreceli olarak hesaplı tesislerin olduğu bölgelerdir. Çolaklı, Kızılağaç, Kızılot, Alanya, Avsallar gibi bölgeleri masaya yatıralım.
Buralarda eğer denize biraz uzak, ikinci ve üçüncü banttaki oteller sahildekilere göre daha hesaplıdır. Hizmet ve ürünleri de hemen hemen eş seviyededir.
Açık büfe uygulaması hemen hemen bütün kategorilerde var. Yani yerine göre pansiyonlarda bile açık büfelerden yararlanabilirsiniz. Ama ben yine de açık büfelerdeki risklere karşı bir uyarıda bulunmak isterim. Çok lezzetli olmayabilir.
Ucuz tatil rotaları
Sanıyorum beklentilerinizi her anlamda karşılayabilecek olan bölge Alanya’dır. Yani Alanya, çevresi ve hemen bitişiğindeki Kestel ve Mahmutlar da listeye dahildir. Manavgat çıkışından başlayın ve bütün bölgeleri dikkatle inceleyin. Otellerin kalitesi konusunda endişe etmeyin ortalama bir Akdeniz standardı vardır.
Bu bölgelerde 3 ve 4 yıldızlı otellerde hesaplı tatiller yapabilirsiniz. Saydığım bölgelerde en uygun seçimleri yapmak için Trivago uygulamasını tavsiye ederim. Fiyat, sahile uzaklık, hizmet ve ürün yelpazesi. Bütün filtreleri uygulayın. Em ideal olanı seçebilirsiniz. Anladığım kadarıyla gündeminizde apart ya da daire kiralamak yok. Ama bu yıl özellkle bu kategoriler tercih edilmeye başlandı Bilgilerinize.
Bu soruya bir başka cevabım daha var. Burada paylaşmıştım. Size de tekrarlıyorum.
Otel ya da pansiyon yerine ev tercih ederseniz, bence daha hesaplı bir konaklama imkanı yakalamış olursunuz. Bunun için de başta airbnb olmak üzere, bazı uygulamalar var ve buradan fiyat ve coğrafya filtrelerini kullanarak hesaplı evler bulabilirsiniz.
Mesela, ben bir baktım ve airbnb’de 98 TL gecelik ücreti olan bir kiralık ev gördüm. Arama yaparsanız, daha düşük bütçelere sahip evler bulabilirsiniz. Demek ki, 1 hafta geceleme için maksimum 1000 TL harcama yapmanız gerekecek.
Eğer 1 hafta için alış verişinizi pazardan ve uygun marketlerden yaparsanız, bence yemek içmek gereksinimi de oldukça hesaplı bir bütçe ile çözümlenebilir. Şöyle kabaca bir hesaplama yaparsak, günlük 100 TL yeme ve içme masrafı size 7 günde toplam 700 Tl bir bütçe oluşturur. Yani haftalık 700 TL harcama ile yeme içme işini çözersiniz.
Eğlence, şehir içi ulaşım, ıvır zıvır harcama için de bir 500 TL ayıralım.
Bulunduğunuz kent ile Didim arasında ortalama bilet ücreti 170 TL civarında. İki kişi gidiş ve dönüş 680 TL olacaktır.
Şimdi bütün kalemleri toplayalım.
1000 + 700 + 680 = 2.380. Siz bunu maksimum 3000 TL olarak görün.