Kendim kazanamıyorum lanet olsun be xkxjxjx
Ara tatil için planınız var mı? Ara tatil etkinlikleri neler olabilir?
Kendim kazanamıyorum lanet olsun be xkxjxjx
15 tatilde yapılabilecek etkinlikler neler olabilir?
Sizin bir planınız var mı?
Pijama, terlik, televizyon mu? :D

Görüşlerde planınızı benimle paylaşın!
Yapmak istensin birçok şey yapabilirsiniz.
SeyahatBöyle bir tatilde hem çok uzun sürmeyecek çok da yormayacak ama birçok yeri görebileceğiniz aktivitelerden bir tanesi tabi ki ne olabilir, Tabi ki de Doğu Ekspresi olabilir. 1.365,204 kilometre uzunluğunda Ankara - Kars güzergahında harika bir kış seyahatı olur.

Kayak Merkezi - Tatil
Kış mevsiminde olduğumuz için Kaplıcası olan oteller veya Kayak Merkezleri düşünülebilir bu kış mevsiminde ister kışın nimeti olan kardan faydalanarak kayak yapın o manzara eşliğinde yemek yiyin, kahveniz için, isterseniz de Kaplıcalarda keyif çatın.

Spor
Bunlar dışında bir seçenek bu ara tatilde kendi sporunuzu yapabilir veya yeni bir sporu deneyimleyebilirsiniz. Koşu, Yüzme, Bisiklet, Güreş, Boks, Okçuluk, Eskrim, gibi bireysel sporlar denenebilir ve bu boş zamanı güzel bir şekilde değerlendirebilirsiniz hem fiziksel hem de ruhen büyük katkınız olmuş olur. Kim bilir belki de yeni bir hobi edinmiş olursunuz.

Hobilerinize daha fazla zaman ayırın
Kitap okumak, enstrüman çalmak, spor yapmak, kod yazmak. Artık kendinizi hangi işi yaparken zevk alıyorsanız, hobiniz neyse o alana daha fazla zaman ayırabilirsiniz ne de olsa tatil sizin ama zaman kısıtlı o yüzden elinizi çabuk tutun.

Kamp yapabilir veya doğayı gezebilirsiniz
Bu kısıtlı zamanınızda yeterli ekipmanınız ve özellikle eşlik edecek arkadaşlarınız varsa doğa gezisi ve kamp yapılmasını şiddetle tavsiye ediyorum. Güzel bir konum belirlenip orayı gezebilir, güzel manzaralar eşliğinde ateşinizi yakıp, çay ve kahvenizi yapabilir ve o güzel huzurun tadını çıkarabilirsiniz.
Ekipmanınız varsa bahsettiğim güzel konumlarda çadırınızı kurup konaklayabilirsiniz bazıları için ne kadar korkutucu da olsa bir o kadar ferahlatıcı bir şey, yeterli tedbirlerin alınması gerek tabi ki.
Hatta resim yapmak ile uğraşıyorsanız bu dönemde doğaya gittiğinizde bu güzel karelerin resimlerini çizebilirsiniz zaten aceleniz yok.

Sosyalleşmek
Tatilden önce görüşemediğiniz zaman geçiremediğiniz aileniz ve arkadaşlarınız ile zaman geçirmek için tatil önemli bir fırsat olur. İster aileniz ile yukarıda bahsettiğimiz aktiviteleri düzenleyip beraber zaman geçirin isterseniz de arkadaşlarınızla farklı aktiviteler düzenleyip, gerçekleştirin.
Sinemaya gidebilir, Bisiklet sürebilir, Buz pateni gibi şeyleri de deneyebilirsiniz. Önemli olan birlikte vakit geçirmek bu kış mevsiminin yarattığı buzları eritebilirsiniz :D

Dizi ve Film izlemek
Herkesin elinde internet var zaten internette birçok içerik de var yorucu bir süreçten sonra gelen bu tatille harika bir diziye başlayabilir veya film izleyebilirsiniz, şahsen ben olsam diziye başlardım önereceğim bazı diziler şunlar olabilir:
-Supernatural, The Vampire Diaries, The Originals, Smallville, Fringe, Doctor Who, Daredevil, Breaking Bad, Prison Break
gibi dizileri önerebilirim. Bazıları diğerlerinden çok uzun ama acele ederseniz bu tatilde bitirme şansınız var.

Yeni şeyler öğrenmek
Yemek yapmayı öğrenebilir zaten biliyorsanız yeni tarifler keşfedebilirsiniz bilmediğiniz bir enstrümanı öğrenebilirsiniz. Tarih, Coğrafya ilginiz varsa bu alanlarda araştırmalar yapabilirsiniz.
Bir diğer önerim ama en sıkıcısı bu olabilir, Diğer dönemin derslerine çalışabilirsiniz bu da size ikinci dönem boyunca 1-0 önde olma ayrıcalığını verecektir size.

Oyun oynamak
Bir diğer seçenekte tabi ki telefondan veya varsa bilgisayarınızdan oyun oynamak yeni oyunları keşfetmek olabilir. Günümüz oyun sektörü sürekli gelişiyor ve yenileniyor eğer varsa size eşlik edebilecek bir arkadaşınız özellikle eşli oyunlarla bu tatil çok zevkli geçebilir ama uyarayım zamanın nasıl geçtiğini hiç anlayamazsınız :D

Etkinliklere katılmak
Eğer varsa çevrenizde düzenlenen Müzik, Tiyatro, Halk oyunları vb. gibi etkinlikler bu etkinlikleri değerlendirebilirsiniz, hem yeni şeyler de görmüş olursunuz.
Bir diğer önerim varsa etrafınızda Müzelere gidip gezebilirsiniz.
Son Önerim Yatış
Son önerim ise yatış, tembellik yapmak size verilen bu tatili yorucu günlere inat tamamen yatmak için kullanabilirsiniz.
Cevap
34Cevap
Bol bol müze gezmek, tiyatro ve sinemaya gitmek bence.
Biz ona

Malum her şey ateş pahası alışverişe desen çıkamazsın (zaten çıksan da her gün mü çıkacaksın) evde kendine güzel bi ortam yaratıp zaman geçirmek durumu güzel kılabilir. Yanında da güzel aburcuburlar, patlamış mısırlar deyme keyfime 😂 Hee bu arada Netflix ücretini arttıran yetkilileri de burdan hepimiz adına kınıyorum. Bi keyfimiz vardı ya.. Neyse 😘

Her gün yeni diziyle sömestr dolu dolu geçirilebilir. Okunması gereken kitaplar okunur listelenmiş ama vizelerden vakit bulunamayan diziler izlenir. Tatil bitince deşarj olmuş bir şekilde pozitif enerjilerimizle seneye kaldığımız yerden devam edebiliriz. Tatil diyince de illa ululdağda kayak yapmalardır kaplıcaların sıcak sularına kendünü bırakmalardır bunlara gerek yok öğrenci adamız gerçekçi olalım. Birçok öğrenci hem okuyup hem çalışıyor. Kim der Aa aşkoo! 💅 Ben sömestrda kayak yapmaya gittim odun ateşindee keyifli 💅 akşam yemekleri yedim, şarapımdan yudumladım 💅 bıdı bıdı bıdı Tamam yudumla şarapından.
Ben en verimli şekilde böyle geçirilceğini düşünüyorum tatilin :))
Küçük çaplı bi glow up yaşanabilir. Belki detokslar yapılır spora başlanır bunlarda insana kendini iyi hissettiren seçenekler. Sınav zamanı ben kilo alırım mesela. Spor yapmak da beni rahatlatır. Bu kısa tatil de bunun için var bi ara verelim nefes alalım rahatlayalım diye. Gerekenler neyse uygulanır 🤑

Bunlara panduf deniyordu sanırım. Emin değilimmm. Terliğin yerini bunlar aldı bi güncellemek istedim 😆 Çok tatlıılaar çok hoşuma gidiyolaaar 😸😸😻
Kapanış konuşması 🤓 :
En azından ben tatilimi böyle değerlendiriyorum. Varsa tavsiyelerinizi alırım. Benlik bu kadar vakit ayırıp buraya kadar okuduysanız bi like butonuna şaka şaka Okuyanlara teşekkür ederim..💐
Merhaba,
Öncelikle ara tatile girip karne alan herkesi tebrik ederim.
Aslında güzel vakit geçirmek her zaman mümkün olabilir;
Mesela bir sinemaya gitmek,

Ya da yurt dışına veya şehir dışına gitmek,

Sevdiklerinizle vakit geçirmek,

Hatta ve hatta camdan dışarıyı izlerken sıcak bir kahve içmek olabilir,

@KizlarSoruyor12Yaşında
Ara tatil döneminde, birçok farklı aktivite yapabilirsiniz:
Seyahat etmek: Tatil döneminde, farklı yerleri keşfedebilirsiniz. Yurt içi veya yurt dışı seyahatler planlayabilirsiniz.
Spor yapmak: Tatil döneminde, spor yaparak vücudunuzu harekete geçirebilirsiniz. Örneğin, yürüyüş, koşu, bisiklet, yüzme, gibi aktiviteler yapabilirsiniz.
Kültürel etkinliklere katılmak: Tatil döneminde, farklı kültürleri ve sanatları keşfedebilirsiniz. Örneğin, müzeler, sergiler, tiyatrolar, konserler gibi etkinliklere katılabilirsiniz.
Doğayı keşfetmek: Tatil döneminde, doğayı keşfedebilirsiniz. Örneğin, yürüyüş, trekking, dağcılık, kamp yapma gibi aktiviteler yapabilirsiniz.
Hobilerini takip et: Eğer bir hobiye sahipseniz, tatil döneminde bunu yapabilirsiniz. Örneğin, resim yapmak, kitap okumak, fotoğraf çekmek, müzik yapmak gibi aktiviteler yapabilirsiniz.
Arkadaşlar ve aile ile vakit geçirmek: Tatil döneminde, arkadaşlarınız ve aile üyelerinizle vakit geçirebilirsiniz. Örneğin, yemeğe gitmek, film izlemek, oyun oynamak gibi aktiviteler yapabilirsiniz.
Dinlenmek: Tatil döneminde, sadece rahatlamak ve dinlenmek için de vakit ayırabilirsiniz.
Bu gibi kısa tatillerde yapılacak en güzel şey kış ayı olduğu için memlekete gitmek memlekete gitmek. Evde zaman geçirecekler için yemek yapmayı öğrenmek olabilir kek pasta çörek yapmayı öğrenmek olabilir. Öğrenciler dışında bu tatil değerlendirecek öğretmenler olduğu için onları daha çok uygun olabilir. Öğrenciler için ise gündüzleri gezip eğlenmek akşamları da küçük de olsa kitap okuma zamanı ayırabilirler. Yine öğrenciler 1 dönem derslerini tekrar edebilme zamanı ayrı biriler kendilerine çünkü önlerinde her zaman bir sınav var LGS YGS hiç bitmeyen sınavlar.
En mantıklı yol ucuz çözümlere yönelmek. Hem havaların düzeni hem de mali durumlar çok belirsiz. Mümkünse genel insan kitlesinin gideceği yerlerin dışında yerlere gitmek mantıklı olacaktır.
Hem zihin dinlenmesi hem de hastalık mevzusu nedeniyle, dönüş yolunda tatilden zararlı çıkmamak için kontrollü hareket etmek gerekli.
Bolca kitap ve temiz hava fayda sağlayacaktır. Pek çok kişi farkında olmasa da temiz hava alabileceğimiz mekanlar aslında çok yakın.
Her gün işe giderken önünden geçtiğimiz parklar, sakin sokaklar bizi dinlendirmeye yetecektir. Beklentinizi yaz tatili gibi yüksek tutmazsanız güzel bir tatil geçirebilirsiniz. İyi tatiller
-Tek yaşama yalnızlık psikolojisine alışmak
-Kitap okumak
-Film izlemek
-Dizi izlemek
-Yürüyüş yapmak
-Bisiklet turlarına girmek bisiklet sürmek
-Sinemaya gitmek
-Yüzme
-Ders konularını unutmamak için tekrar yapmak
-Kendinize uygun gördüğünüz bir sporu yapma
Ara tatilde kendinizi hazır hissedene kadar dinlenin bence hemen çeşitli aktivitelerle kendinizi boğmayın, önce güzelce dinlenilmeli sonra gezilebilir yeme içme kişisel bakım en son da dersin başına oturun
Bol bol kitap okur, yeni bir dil öğrenmeye ya da bir yazılım dili öğrenmeye falan çalışırdım, resim ya da dans kursuna giderdim.
Yapacak çok şey var aslında :)
-Sinemaya gidilebilir
-Korku evine gidilebilir arkadaşlarla
-Herhangi bir kursa gidilebilir (En basitinden resim, ahşap boyama vs.)
-Muzeler gezilebilir
-Sergiler gezilebilir
-Tiyatroya gidilebilir
-Daha önce gidilmeyen yerlere gidilebilir
-Kitap okunabilir
-Alisveris yapılabilir
-Ya da sadece kendinize vakit ayırabilirsiniz.
Ara tatil için en güzel yer deniz kenarı orman içi bungalow evlerde dinlenip her gün mangal yakmak , Sapanca ve Antalya da beğeninize sunuluyor.. internetten bakabilirsiniz...
Ben öğrenci değilim. Tüm öğrencilere gönüllerinde geçen en mutlu tatili yapmalarını diliyorum...
Dil öğrenme, düzenli antrenmana başlamak için mükemmel zaman ve dostlarla buluşup gezip eğlenmek daha pek çok şey sayılabilir aslında
Sinemaya gitmek, oyun alanları, diziye başlamak, kitap okumak, spora gitmek, alışveriş yapmak
Yine bir Ankara planım var ama ara tatil bize vurmaz.
Turizm sektöründeyim ben.
Herkes tatil yaparken biz çalışırız.
Barış Manço'nun evine gittim, sırada Balat ve Aydos Kalesi var ama havalar bozdu baya çok soğuk🤪🤧
Bol bol kitap okumak değişik yerler keşfetmek
Ara tatul döneminde hep beraber Kars Sarıkamışa gidiyoruz.. 🤗
Ben tatil değilim. :( Tavsiye olarak da aklıma bir şey gelmiyor.
Kar bile yağmadı ki adam akıllı şöyle kış tatilimiz olsun... Ocak ayında havaya bak
Ne ara tatili yaa iş güç devam. O tatil öğrencilere
Btk akademi ve e devlette dünya kadar eğitim var bakanlık sertifikalı
Bilime katkı sunmak üzere uzmanlık sınavına çalışacağım ☺️
Bu tatil için plan yapan ya öğretmendir ya da reşit değildir.
Hangi iş üzerinde çalışıyorsa ona göre planlamalar yapmak. Mesela ben öğrenciyim üni sınavı için ekstra çabalamak üzerine yoğunlaşıyorum ki inşallahta başarılı olurum 😁
Merhabalar
Böyle kısa tatilerde tanisabildigin kadar farklı insanla tanışma fırsatı doğuyor ara tatilde sosyal medyaya yüklenip yüz yüze date yapmak lazim
merhaba ben mağarcıyım.
mağarcaılar ara tailde çalışmıyor çünkü arazi taraması ve mağaraların bulunması kışın zor oluyor.
mağaracı oplmak bana kış tatailini boş geçirmeme sebep oluyor.
Bence eger muzik becerimiz varsa hevesliysek beste cikarabiliriz resim yetenegin varsa resim çizebiliriz
Bence ev-kitap-kahve-müzik bence gayet kaliteli zaman olur:)
Valla ben diyodum evde uyurum köye geldim 20 kişiye hizmet ediyom 😕 djdj
maalesef var ders çalışmak keşke eşofman terlik televizyon olsaydı😞
Bu iş öyle olmaz paran varsa zaten her türlü eğlenirsin
Benim kızım ara tatilde telefonu elinden düşürmüyor, tek yaptığı etkinlik bu
Uyumak ve telefona bakmak en iyi tatil planıdır 😎😎
Vur kafayı yat uyu uyuyabildiğin kadar
Çalışmak sonra uyumak sonra tekrar çalışmak 😁
Ara tatili burada yok
Her zamanki gibi sınava hazırlanıyorum.
Hazır mevsim de kış, bir kayak fena olmazdı 👍🏻😚
Home sweat home
Yatıp kafa dinlemek istiyorum