Şırnak’ta yaşayan Taybet ve Feyzullah Artuç çifti hayvancılıktan sağladıkları gelirle 4 kıtada 35 ülke ve 85 şehir gezdi! Siz kaç ülke, şehir gezdiniz?
Ya çok tatlı değiller miii? Ben daha 6 şehir gezdim :( Helal olsun <3
Şırnak’ta yaşayan Taybet ve Feyzullah Artuç çifti hayvancılıktan sağladıkları gelirle 4 kıtada 35 ülke ve 85 şehir gezdi! Siz kaç ülke, şehir gezdiniz?
Sadece Türkiye'yi gezebildim o da birazcık. Marmara: *İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Tekirdağ, Bursa, Balıkesir* Ege: *İzmir, Muğla, Aydın, Manisa, Denizli.* Akdeniz: *Antalya, Mersin, Adana.* Karadeniz: *Düzce, Kastamonu, Sinop, Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Artvin.* İç Anadolu: * Ankara , Eskişehir, Konya, Kayseri, Sivas.* Doğu Anadolu: *Erzurum, Erzincan, Malatya.* Güneydoğu Anadolu: *Diyarbakır, Mardin, Şanlıurfa, Gaziantep, Batman.*
35 il ediyor sanırım. Yakında Gürcistan ve Kıbrıs'a gitmeyi düşünüyorum. İlk yurt dışı tecrübem de yakında olacak umarım. Başlıktaki çifte de mutlu oldum umarım daha çok gezerler :)
Ya çok tatlılarda bende kazanç yapayım diye 30 tane nar diktim 10 tanesi kurudu geri kalan 20 ağacın bir yılda kazandırğı 5 bin bile değil oda geçmis senelerde bu yıl meysuya satarak bin tl ancak kazanabildim sence ben hangi ülkeye gitmeliyim?
Kendini gerçekleştirme aşma bu. toplumun yarısı gibi mülkiyet hastası değiller yaşamlarını güzelleştirmek adına elinde kalan para ile kendilerine katkı vermişler. Mutluluk bu. On evim olacak diye çırpınıp 70 ölmekten daha iyi bir aktive.
Evet çok tatlılar.. tanıyorum onları üstelik kadın hiç okula gitmemiş adamda ilkokul mezunu bi köyde yaşayıp büyüdüler bunlarda olunca insana daha garip geliyor
2 ülke ve bunlarin çok şehrini gezdim ama hayallerim çok. Bu çift hayatın keyfini yaşamanın formülünü bulmuşlar, tebrik etmek lazim. Bir cok insan gibi betona yatırım yapacaklarina kültürlerine ve keyiflerine yatırım yapmışlar.
Uluslararası ticaret ve denizcilik sektöründe 7 yıl çalıştım. Bu 7 yıl zarfında, 38 ülke - 60 şehir gezdim. Hani bazen gitmek vardır, görmeden, gezmeden.. Birebir gittiğim her ülkede ve şehirde gezme görme, farklı farklı insanlarla tanışma, iklimini iliklerime kadar çekme, kültürünü ve yemeklerini tatma yeme şansını buldum. Yaşım 32, yaşımdan fazla ülke ve şehir gezdim. Hayalimde hep buydu benim dünyaya açılmak ve görmek istiyordum hep çocukluğumdan beri. Biraz dua, biraz azim ve istek olduğu sürece sizin istediğiniz her şey olabilir bu mümkündür.
Ezik ruhlu mankurtlar nasıl da havlamış... Yok yalan haber Yok bilmem ne... Rahatini bozmaya g*tü olmayan itlerin lakirtisi bunlar... 3 günlük tatili İstanbul da geçirdim Hepi topu 800-900 TL gitti Bunun neyi fazla? Her şeyden önce cesareti olacak insanın... Rahatini bozmaya cesareti... Çünkü gezmek, rahatını bozmaktir evvela... Soruna da cevap vereyim 3 ülke Yurtdışında 3-4 şehir TR'de sanırım 25-30 şehir...
Birlikte başarmak budur. İnsan bu hayatları okuyunca mutlu oluyor, keyif alıyor. Buarada olay para kazanmak değil. Yaptığı işten keyif almaları. Geçimleri için yaptıları çabaları.
Bir çok insan masa başı iş ister. Düznli iş, mesai, prim; yüksek maaş... Bir zaman sonra bile bu para bu kişiye yetmez. Bereketli olanda kendi işindir. Üretmektir.
Hayallerinin peşinden gitmişler sadece bunu herkes yapabilir yeter ki yeteri kadar istek olsun. Ben de yurt dışında pek çok ülke gezdim hepsi ne kadar çok istediğinizde alakalı.
Ülke veya şehir gezmek bir açıdan paraya baksada daha çok kişinin vizyonu ile alakalı. Parası olupta evi bekleyen o kadar çok insan var ki. O kadar gereksiz harcamalar yapıyoruz ki. Onları yapmayıp kenarı koysak bir çok yeni yer keşfedilebilir. İstemek önemli hepsi bu.
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Bizim özel üniversitede de Urfalı bi arkadaş vardı. Tüm kardeşler çiftçilikle özel üniversiteye gitmiş asdfg😄 ikisi bırakmadan terk bizim arkadaş da 7-8 senede zor mezun o da parayla ödev yaptıra yaptıra 😄😄😄 doğulular çiftçilikten anladığım kadarıyla yüksek gelir sağlıyor ama ne fatura ödüyorlar ne ilerleme kaydedemiyor çoğu bu garip...
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Kimisi eve arabaya parayı basar kimisi deneyime ve gerçekten YAŞAMAYA önem verir, sonunda kazanın kim olduğu zaten belli malınla mülkünle altınlarınla bmw lerinle gömülmüyorsun. Ne yaşasan kar kalıyor her gittiğin yerde yeni insanlar yeni bakış açıları yeni hayat biçimleri yeni deneyimler öğreniyorsun. Vaktinizi ve nakdinizi yaşamaya ayırın aynı bu çift gibi
sizde hukumetin bu yalan haberlerine inanip cifcinin para kazandigini ulkenin cok iyi gittigini falan dusunuyorsunuzdur. yazik ne yazik ulkenin vatandaslarina.
Hayvancılık yapanların düğünlerde taktıkları altınları, evlenirken verdikleri başlık paralarını falan hiç görmediniz duymadınız galiba. Büyütüldüğü zaman fazlasıyla iyi para var o işte. Ayrıca ülkenin çok iyi gittiğini göstermiyor bu haber tam tersi şehir hayatının, maaşlı çalışanların ne kadar zor ve haksız bir hayat yaşadığını gösterir.
@esmaa42 kardeşim bak bu isin icindeysen bana kazandigin parayi yolla masraflari yolla laf etmeyim ama öyle gormeyle hayvancilik kazandiriyor deme kazandirmiyor cunku. hayvan bakan fakirdir diye bir algi da yapmiyorum zengin olabilir eskiden kazanmistir vardir parasi. şu an para falan yok bu bakim isinde ancak al sat yapan kar ediyordur. beslemeye kalkarsan her turlu zarar. sütüne bakarsan o da zarar. hicbir sey bilmiyorsan gir facebook grubuna gor ureticilerin halini. bu medya ile daha çok inanirsiniz. ama markete kasaba girince gozleriniz aydinlanir. ama bazi kör kafalar hala aracinin degilde ureticinin cebine gidiyor zanneder.
bu arada para kazandiriyor diye dusunenlerin bu habere inananlarin bu ıse başlamasini bende isterim. yeter ki herkes zengin olsun ülkeler gezebilsin hayvan bakarak.
Yurtdışına hic çıkmadım 10 şehir gezdim o da eskilerden aileyle falan şimdi zaten gezilmiyor her şey çok pahalı hele yurtdisi belki ilerdee bakalim hedefim yurtdışında yaşamak, umarim olur.
Rusya'da ateşli hatunlarla, lavlı anlarda bulunma ve iş öğrenme amacı dışında başka ülkeye çıkmadım :D. Tabii bu arada orada bulunma amacım salt şekilde seks değildi ama o da tatlının kreması oldu.
Bence de helal olsun en güzel şeyi yapmışlar ve hedeflerine ulaşmışlar sonuçta. Bende bir çok ülke gördüm bu yaşıma kadar kendimi onlar kadar şanslı hissediyorum, darısı herkesin başına.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Bizde hayvancıkla uğraşıyoruz para yapıyor hayvan ama bakması zor
Kuzulara bebek gibi bakıyorum Yaz kış demeden affedersiniz kıçxımı kasiyacak zamanım yok bunlar nasıl ülke gezmisler onu da anlamadım ya neyse 🌺🌺
@azizbinsalman bu nasıl bir sığ görüş? görüşünü kendi içinde sorgulama çabasına girdin mi.. ? Kadın neden evde otursun kardeşim? Açıklama yapmışsın ama kadına ilgi göstermiş gibi sanki herşeyi daha önce önüne sermişsin gibi konuşmuşsun. Kadın evde oturunca ne olacak? İşten gelecek olan kocasını mı bekleyecek sürekli evde? Kadın dediğin gelişime açıktır açık olmalı. Koca işten gelecek kadın yatağa yatacak, koca işi bitirecek? Bunu mu istiyorsun hep cahil herif..
@_GerdekBasan_ benim etrafımda bir tane çiftçi yok ki aynı zamanda bende çiftçiyim. Ve ciddi bir çiftçiyim ki. Ben ve tanıdığım hiç kimse yapamıyor bunlarin gibisini
Zaman bulursam gezmeyi düşünüyorum bende gerçi ben zaman yaratırım d eşimin işi sıkıntı
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
3 buzağı ile şırnak dan İstanbul’a gelip geri döner normalde hayatın olağan akışını aykırı işin içinde vardır bir iş. Bizde hayvan alıp denesek mi madem bu kadar para var 😂
Maşallah yaa Çok güzel 🧡💜❤️ Allah'ım birbirine bağışlasın 🧿🙏🏽
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Yorumları okudumda aşırı sallayanlar var, burada yaşayan birisinin avrupaya gitme şansı sıfır eğer çok zengin değilse euro 11 olmuş, neyse hayal aleminde yaşamakta güzel demekki bazıları için
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Millet birde aciz diye aglar, calisan kazaniyor, bu insanlarin ruh yapisi, üni okudum dolgun maaasim olacak sarti yok, üretiyor, calsiyor ve yiyor.
Ana Sayfa > Tatil & Seyahat > Sorular > Şırnak’ta yaşayan Taybet ve Feyzullah Artuç çifti hayvancılıktan sağladıkları gelirle 4 kıtada 35 ülke ve 85 şehir gezdi! Siz kaç ülke, şehir gezdiniz?