Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılşöyle düşün arkadaşım Amerika ya gidebilmek için en az 50 bin kredi çekmen gerek buda faizi ile birlikte 65 bin tl olacak ki yeni mevzuata göre 24 ay taksitle ödemek zorundasın 24 aylık taksit tutarı 2746 tl tutuyor bilgin olsun bir 10 günlük tatil için cebinden 65 bin çıkacak ve bu parayı 2 yılda ödeyeceksin 2 bin kusur taksitle
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Türkiye-Amerika uçak bileti 1000 € civarı, yeme içme, hotel falan 1 hafta için ortalama 1500 €. Bir de ne olur ne olmaz cebinde 1000 € bulundursan, toplamda 3500 €, yani 35.000 TL'ye gidersin. Vize fiyatlarını bilmiyorum. Ama şöyle bir şey var, türkiye de faizler çok yüksek. yani kredi çeksen, fazlası ile geri ödersin, belki de 45k TL. Eğer aylık gelirin yüksek değilse, birikim yapmanı öneririm. Böylece belki bir kaç yıla gidersin... Başarılar
02 Yorumla- +1 yıl
Ben oyle dedim. Israrla gidicem. Diyor. Kredi faiz yuksekk ekonomi malum ucuyor. Her sey cikiyor. Kredi cekicek. Gezicek odeyemicek sonra iceri aticakklar yazik
+1 yılDolar şu sıralar çok yüksek, iyi bir fikir olmayabilir. Kredi ödemesi zor oluyor kendini zorlama. Gerçi nelere nelere borç ödüyoruz buna ödesek çok mu? 😅
01 Yorumla- +1 yıl
Şu sıralar yüksek derken ne zaman düşüktü ki awwww
Hayallerinin peşinden git kimseyi dinleme. Para gelirde giderde. Ben şimdiye kadar üç defa Amerika’ya gittim hiç pişman olmadım. Evet çok para harcadım fakat şunu söylüyorum kendime canım sağolsun😅
Çok şükür yerine görede 10 mistini kazandım😃
Gittide geldi işte para 💰 böyle bir şey 🥳00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
26
Cevap
54Cevap
- Tatil & Seyahat konusunda 2,3b cevap paylaştı.
+1 yılÖdeyecek imkan varsa gidilir ben kredi ile tatile çıkmam fakat seni bilemem
10 Yorumla
+1 yılBen Temmuz’da New York ve Miami tatili yaptim. Butcemin cogu New York’ta gitti cunku orada kalacak yerimi kendim ayarladim. Ama Miami’de tanidiklarim oldugu icin daha uyguna geldi. Kalacak yer sorununu cozersen butce kontrolunu daha iyi yaparsin. Ama bu ucuz olacagi anlamina gelmiyor!
ben boyle bir plan yapacagim zaman, ortalama butceyi hesaplayip, onceden dolar alarak butcemi sabitlemis olmaya bakarim oncelikle. Yukarida ki 15 gunluk tatilim icin de yaklasik 3000 dolar butce ayirmistim ve daha dolar 7 seviyelerindeyken dolar almistim.
ben kendimden hic kismadigim halde, orlando’da universal studios’a gitme kismini ertelemek durumunda kaldim. Cunku Miami’den turla veya kendi aracinla gitme seceneklerinin ikisi de oldukca pahaliydi. Ozellikle bir kac noktali tatil planlamak cok zor. Tavsiyem, en favori olan ve gormek istedigin iki yeri sec. Aralarinda ki ulasim seceneklerini de onceden kontrol edip planla. Yapabilecegine inaniyor ve zamanin kaliyorsa, 3. destinasyonu orada planlarsin.
Ozetlemek gerekirse su gibi para gidiyor. 15 gunluk bir Amerika tatili icin, vizenin hazir oldugunu dusunursek en az 40 bin - 60bin ayirmani oneririm. Su aralar vize almak mumkun mu bilmiyorum. Benim zaten 2027’ye kadar vizen oldugu icin bu sekilde plan yapmak daha kolay oluyor. Sen de vize alamadan kesinlikle planlarini ve odemelerini finalize etme. Vize kesinlesincege kadar her seyi gecici ve iptal edilebilir sekilde planlamak onemli olacaktir.
Umarim istedigin tatile gidebilirsin. Simdiden iyi tatiller :)30 Yorumla
+1 yılWork and travel programı ilr gitme şansınız varsa rahat bi şekilde gidebilirsiniz çok tanıpım akraba eş dostan veya krediden para alıp gitti hem gezdiler hem çalışarak borçlarını ödediler üstüne üstülük buraya geri dönünce ellerinde 5-10 bin dolarları olmuş oluyor eğer üni öğrencisi isen gitm3ni şiddetle tavsiye ediyorum onun dışında zaten şu an vize alması çok zor
22 Yorumla- +1 yıl
ama sadece gezmek istiyorum :(
- +1 yıl
Hem kredi çekiyim diyorsun onu nası ödüyeceksin en azından gezmek için 6 bin dolardan aşağı kurtarmaz gezmek için tr dede bu 60 bin liraya yakın para yapıyor ölene kadar borcu ödersin burada hem de tatile gitsen mzimum 3 hafta anca kalırsın work and travel da 3 ay gidiyosun 2 ay çalışıyosun zor işlerde yapmazsın normalde oraya gidenler 2.3 işe birden girmezsin 1 ayda prensesler gbi gezersin hem çalışarak paranı çıkarmış olursun hemde cebine fazladan para girmiş olur bir taşta 3 kuş
Gidemezsin. Vize vermiyorlar. Arkadaşım daha yeni vize almak istedi hem de eğitim için. Kurs merkezi kabul etti. Elçiliğe mektup bile yolladı nafile. Pandemi nedeniyle şu an tüm ülkeler çok zorluyor.
114 Yorumla- +1 yıl
tanıdıklarım var istek atacaklar
- +1 yıl
Ben AB vatandasiyim benim icin zor olur mu? @M-B-B
- +1 yıl
ABD için değilde Avrupa ülkeleri için dedim
- +1 yıl
Iki doz biontech oldum sıkıntı olur mu?
- +1 yıl
Olsun kalirim ne var zaten vatandaşiyim istediğim zaman kalabilirim orada
- +1 yıl
@ŞeymaSubaşıFirardaa ab vatandaşıyım diyorsun ab ye gidebilirmiyim diyorsun snaa hangi ülke neden vatandaşlık vermiş anlayamadım gerçekten. ab vatandaşı olman ABD vizesi alabilecegin anlamına gelmiyor
- +1 yıl
@bordoberee61 Bana çünkü ab vatandasi olsanda gitmen zor diyolar birsey degistirmez diyenler cok oldu kafam karisti
- +1 yıl
@HırçınSabrina bende aynısını söyledim ab vatandaşı olman bir kriter degil
Kredi zorunlu ihtiyaçta bile tereddütte bırakan bir şeyken tatil için harcamak asla mantıklı değildir. Ha yok eminsen ki tatilden döner dönmez o krediyi ödeyeceksin o zaman sen bilirsin ama yok uzun süre durursa hiiiiiç o topa girme.
Onun yerine kredi çekip iş kurup daha çok para biriktirmen çok daha mantıklıdır bence. O da hani illa krediye sıcak bakıyorsan.10 Yorumla- Tatil & Seyahat konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılbenim de hayalim Californiayi görmek ama bunun için kredi sıkıntı olur senin için bence orada yaşamanın yollarını aramak gerek
12 Yorumla- +1 yıl
ya ben orada yaşamak istemiyorum.. yani en azından şimdilik..
- +1 yıl
peki ☺
+1 yılSeymacim yaapma yanariz. Amerikada yersin. Trde iceri atarlar
20 YorumlaEvet vize almak zor zaten pandemi döneminde uğraşma
13 Yorumla- +1 yıl
Ab vatandasiyim ben benim için sorun olur mu?
- +1 yıl
@HırçınSabrina ab vatasi isen ulkeye girip cikmanda sorun olmaz. Maddi durumun nasil onemli olan o
- +1 yıl
@KorkusuzCZFT maddi durumumuz iyi bende çalişmaya başlayacam hayirlisiyla zaten
Kredi çekme hiç. İlk başlarda sıkıntı olmuyor ama ilerleyen süreçlerde masrafın arttıkça krediye ödediğin taksit cok büyüyor insanın gözünde ben zamanında cektim kredi su an cok pişmanım
00 Yorumla
+1 yılBence en olası ihtimal şu sanki:öğrenciysen Erasmus yapmayı düşünebilirsin ya da work and travel ile gitmeyi düşünebilirsin. Özellikle Erasmus olursa çok daha az bir parayla gidebilirsin. 😊
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılEvet hiç mantık işi değil.
Hani ülkende tatile gitsen borçla, krediyle neyse ama kalkipta Amerika'ya hem de dolar bu kadarken gitmek hiç mantıklı gelmedi bana.
Hem de şu Covid olayları tam durulmamışken.10 YorumlaSen bilirsin krediyle eşya bile almaya cekinirim. Gideceksen de Almanya filan Amerika fakir bi ulkje artık her yonden
00 YorumlaTatil & Seyahat konusunda 613 cevap paylaştı. Şahsen ben bu sorumluluğu almazdım ama eğer ki ödeyecek imkanın varsa tabi neden olmasın
Sonuçta dünyaya bir defa geliyoruz, görmek lazım her yeri
Hele ki çok istediğimiz bir yerii00 Yorumla
+1 yılAh Canım yaaaa gel birlikte gidelim giderken Senide götüreyim nede olsa öylede böylede Hotel Parası ödeyeceğim.
00 YorumlaSonradan ödemede zorluk çekmeyeceksen düzenli bir gelirin varsa neden olmasın. İnsan hayallerini gerçekleştirmeli.
00 Yorumla
+1 yılWork and travel tarzı programlar deneyebilirsin bence. Krediyle baya zor olur çünkü.
10 Yorumla10 bin doların varsa kral gibi gezersin ama yoksa otur evinde KS de takıl Amerika senin neyine
10 Yorumla
+1 yılCebine 10 dolar para koy kredi borcun olmasın Amerika'daki insanların %70 inden zenginsin
00 Yorumla
+1 yılKredi çekip gitmek mantıksız bence paranın değeri bile kalmıyor sonra işin yoksa borç öde
00 Yorumlaİstersen , önce kredi dışındaki alternatifleri göz önüne alalım. Ne dersin?
01 Yorumla- +1 yıl
hercai dizisini çok mu sevdin
tatile gidiyorsan kredi çekmeye değmez, yaşamaya gidiyorsan sürünürsün zaten boş ver
00 Yorumla
+1 yılÖzel değilse bir şey soracağım.
Amerikayı özel kılan ne? :)00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılGideceksen elini tut çünkü 8 kasımdan sonra mı ne Amerika ülkeye sadece tam aşılı olanları alacakmış, tabi aşı durumun nedir bilemiyorum ama böyle de bir karar alınmış.
01 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılDüzeltme: elini çabuk tut*
+1 yılBence paranı sokağa atarsın, güney Avrupa'ya githiç olmazsa tarih deniz hepsi birarada
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılKız sen deli misin hiç bulaşma 2023 öncesi otur oturduğun yerde böbreğini satmak zorunda kalırsın Allah korusun skdkdk
00 YorumlaHadi kredi cektin diyelim 50 binlik kredi odemesi 100 bine yakin olcak ikincisi cektigin 50 bin orada 5 bin dolar olcak zaten bilet parasına ac bj bak internetten ama yinede 1-2 haftalik keyfin acisini 1-2 sene odemek zor gelmezse tercih sizin
00 Yorumla
+1 yılGeri dönünce ödeme imkanın varsa git gelir varsa git
10 YorumlaGit tabi neden gitmeyesin ama tek gitme kafa dengi biri ile git gelince ödersin borcunu ne olacak
00 Yorumlaparan yokken çalışıp para kazanmak yerine borç alarak para harcamaya gideceksin. bence süper bir fikir bu
00 YorumlaKredi genelde zor zamanlar için çekilir tatil için de çekilir mi çekilir ama geri ödemede gelecekteki getirilerin için sorun teşkil edebilir. Temerrütte düşme sonra 😊
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılYıllarca kredi ödersin yapma yapan birini tanıyorum
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılYooo Altın vuruş yap
Çek krediyi çek git... Nasılsa büyüklerimiz öyle yapıyor00 Yorumla
+1 yılTurlara katil , kredi vizede sorun cikarta bilir bu arada.
00 YorumlaYapma öyle bir şey. Para biriktirip gitmeye çalış. Yoksa yıllarca ödeyeceğim diye acı çekersin. Ama buna deyip deynez mi onu sen bilirsin.
10 Yorumla
+1 yılHacca gidin umreye gidin Nedir bu ecnebi memleket görme sevdanız Özentilik
20 YorumlaÇok ciddi bir kredi çekmen lazım ne kadar çekmeyi düşünüyorsun ben önceden gittim kolay değil finanse etmesi haberin olsun
00 Yorumla
+1 yıl3 gün gezer 3 yıl ödersin nolucakki
40 YorumlaDil okuluna yazıl geleceğine kalıcı olur en azından
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılMinimum 50 bin falan çekmen gerek uçak konaklama vize yeme içme giden biri olarak tutar yazayım değeceğine inanıyorsan zorlanma kısmını bilemiyorum önce değer mi ona karar ver :)
00 Yorumla
+1 yılKrediyle gitmeni tavsiye etmem tecrübe eden biri olarak..
00 Yorumla
+1 yılBiktim bu ruhu fakir insanlardan ya. Kredi cekip tatile gidecekmis.
00 Yorumla
+1 yılgreen card başvurusu yap bir ihtimal ama neden olmasın!
01 YorumlaKazancın iyiyse ve ödemede zorluk çekmiyorsan bir sorun olacağını düşünmüyorum
00 Yorumla
+1 yılEvet zorlanirsin ama orada bir iş bulursan garsonluk falan 2 gune kalmaz krediyi ödersin
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılİnsan bir hayalini gerçekleştirmek için her türlü zorluğa katlanmalı, hiçbir masraftan kaçmamalı
00 YorumlaAl işte fikirleri bile fakir
10 Yorumla
+1 yılKol gibi girer. Aylık gelirin ne kadar?
10 Yorumlaİmkanın varsa sorun olacağını düşünmüyorum
00 Yorumla
+1 yılHayalin ne isterse onu yap.
00 Yorumla
+1 yılÖdeyebileceğinden eminsen git 😂
00 Yorumla
+1 yılKredi verseler bende giderim
00 YorumlaSonra nasıl ödemeyi düşünüyosun
00 Yorumla
+1 yılO kredi nasıl ödenecek
01 Yorumla1 USD = 9.22 TL emin misin?
06 Yorumla- +1 yıl
Birsey sorucam ben AB vatandasiyim yinede rahat gidebilir miyim?
- +1 yıl
Yani cifte vatandasi olsamda gidemez miyim ab ülkelerine?
- +1 yıl
Ilk basta tatil için gitmek istiyorum ama daha sonra yerlesmeye planliyorum
+1 yılSen delirmişsin sakın böyle bir şey yapma
00 YorumlaÜlkenin ekonomisini anlatan üye 👏🏻👏🏻👏🏻
00 Yorumla
+1 yılWork and travel denen bir şey var
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılselam sadece Amerika mi.. hayalinizdeki?
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yıldaha iyi yöntemler var krediye girme
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yıl😂bu hayalleri küçükken kuruyordum
00 Yorumla- Devamını Gör (20)
Devamını Gör(65)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Tatil & Seyahat > Sorular > Hayalim Amerika'ya tatile gitmek, kredi çekip gitsem çok zorluk çeker miyim?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım