Saçmalık. Bir de bu aşıya zorlama olayları mantıklı değil ki zaten; aşı sadece olan için yararlıdır (o da ne derece henüz şüpheli) ve virüsle enfekte olmayı, enfekte olunan canlıyı taşıyıp bulaştırmayı engelleyemez (tecrübe esastır, havadan sallamıyorum) olan olur risk varsa alır, olmayan da aynı şekilde kendisi bilir durum daha riskli ise onu kabul etmiştir. Salgınların çözümü yayılmayı engelleyip ilk etapta farklı organizmalar arası geçiş yapamayacağı için mutasyonu durdurmak ve sonraki aşamada neredeyse yok seviyesine getirip salgın olmaktan çıkarmaktır. Bunu ben sıradan biri görebiliyor ve anlıyorsam üst düzey süper profesörler, uzman hekimler nasıl düşünemiyor, göremiyor, anlamıyor?
Sağlık sistemine yük azalsın, vaka sayıları az olsun korona kolay atlatılsın diye biraz faşistlik yapılıyor. Bulaşı engellemiyor ama hastaneye düşen yük azalıyor bu şekilde
@hereiamagain öyle de, devletler kendilerine yıllarca cebren vergi veren kayıtlı vatandaşların her türlü duruma karşı can ve mal güvenliğini sağlayacak önlemleri o aldıkları ile zaten yapmış olmak, hazır olmak yükümlülüğünde değil midir? öyle olması gerekmez mi? elbette gerekir, tabii ütopik devletler bunlar, gerçekte nerdeee
Devletin görevi artık vatandaşları sömürmek. 65 yaşında emekli olursun 40 sene sigorta ödersin. 10 sene bile keyfine bakamayacağın 3 kuruşun hayalini kurarsın. Her şeyden dolu vergi alırlar. Yetmez yenileri çıkar. Her devlet aynı. Vatandaşını değilde çıkarlarını düşünür hepsi. Onların kendi tercihi ne halleri varsa görsünler demezler. Biz devletler için basit piyonlardan fazlası değiliz. Ondan çokta şeyapmamak lazım. Modern kölelikte böyle oluyor. Yapıcak bir şey yok
@hereiamagain doğru tabii ki birçok insan da bunun farkında. covid oluyorsun, eve tıkıyorlar seni. aç mısın susuz musun; yoook sadece lafta ilgileniyor görünmek için iyi misin, antiviralleri (o hiçbir şekilde etkinliği kanıt, ispat olmayan) kullandınız mı falan (kullanıp daha kötüleştiğini beyan edenler ne olacak?) Allah'a emanet yaşıyoruz işte
Hem mantıklı hem değil mesela liseye gidenler bence küçük değil 15-16-17 yaşındakilerin bazen ailesi evde olmaz tek kalırlar çocuk bi yere gidecekken nasıl gidecek bu durumda? ama diğer yandan da mantıklı bazıları kafasına esen çocuk evden kaçıyor hem saçma hem güzel yani bilemedim
Sebebini bilmiyorum. Evden kaçanlar çok olmuş/oluyor olabilir. Belki ondan. Ama baskıcı ortamdan kurtulmak için ama özgür olmak için. Sonuç olarak yasaklarla olmaz bu. İzmir gibi bir yerde bu yasağın gelmesinin de anlamadım. Geldiyse Türkiye genelinde olur bu. Saçma yani. Üniversite için şehir dışına çıkacak olup da 18 yaşına girmemiş olanlar ne yapacak?
Eksik bilgi veriyorsunuz. Yanında velisi, vasisi veya kanuni temsilcisi bulunması gerekiyor bilet alması için. Tamamen güvenlikle alakalı. Mantıklı elbette olması gereken bu zaten
Saçma lise zmanalarimdaa ailem yanında olmadan başka şehirler arası bir sebepten dolayi seyahat yapma zorunluluğum vardı Bu yasak o zaman olsaydı ben ne yapardım bilemiyorum Her halde 1 sene eve hiç gidemezdim😂😂😂
İyi olmuş böylelikle evden kaçma olayları bir nebze olsun azalır diye düşünüyorum. Şimdiki çocuklar değişik cidden evden kaçıp Kore’ye gitmeye çalışmalar falan. Biz markete zor giderdik. Cesarettiler cidden. Bu cesarete de önlem almak lazım.
Avmler, oteller herkese hala açık ama. Bu ikiyüzlü adi bir politika. Bir yerinizi de yırtsanız aşı ol-ma-ya-ca-ğımmmm
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(45 üstü)
+1 yıl
Gene İzmir ve şaşırtmadı. Ultra süper laik ve bk kokulu şehir. Keltoş başkanları , hdp kankası , hizmet fukarası.. Ama müthiş dans ediyor. Pkk ile kadrolaşıyor. Pardon dostları. İzmir halkına müstahak.
Zaten yalnız seyahat yapamaz ki almazlar yanın da eşlik eden büyük biri olmalı.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
yasaklansa ne olur ya baska kimlik bilgisiyle telefonla alabilirler.
0
1 Yorumla
Cevap sahibi
+1 yıl
bu arada kacanlar icin iyi olmus diyenler en azindan bu sayede gittikleri yeri ögrenebiliyorlar. simdi çölde yasamiyoruz yola cikip rasgele bir arabaya binip gidemezler sanki. bi garipsiniz yani tek taraflj dusunuyorsunuz.
Ana Sayfa > Tatil & Seyahat > Sorular > İzmir'de 18 yaşından küçüklere otobüs ve uçak bilet satışı yasaklandı! Yeni düzenleme hakkında ne düşünüyorsunuz?