Kuşadası'na yakın bir yerde yaşıyoruz arada denize kaçalım diyoruz ama bilmiyoruz da pek buraları. Geçenlerde Kuştur Plajına gittik ama pek sevemedim. Daha sakin, doğayla iç içe, kafa dinleyebileceğimiz bir yer olsa tadından yenmez. Bilgisi, tecrübesi olan aydınlatabilir mi acaba?
Kuşadası'nda önerebileceğiniz sakin ve temiz bir plaj var mı?

Türkiye’mizin en güzel ve en köklü turizm kentlerinden birisinde yaşamaktasınız. Tadını çıkarın. Sadece denizini değil, çevresindeki doğayı, tarihi, sosyal hayatı da keşfedin.
Bu kentimiz ülkemizin en eski turizm bölgelerinden birisidir. Bu hali ile geleneksel hale gelmiş değerleri, eğlencesi, mutfağı ve sosyal yaşamı vardır.
Benim önerim haftanın bir gününü ayırın, Kuşadası’nın içini yürüyerek gezin. Daha sonra çevresini keşfetmeye çıkın. Size aşağıda çok farklı yerlerin listesini sunacağım.
İlk etapta benim bildiğim sakin plajları yazayım;
Eğer bolca zamanınız varsa;
Kuşadasını tanımak adına aşağıdaki yerlere ve değerlere de gidin, inceleyin ve yaşadığınız kentin kılcal damarlarına kadar girin.
Bakın daha buralar da var. İhmal etmeyin
Saymakla bitmez. Ege'nin ve özellikle Kuşadası- İzmir hattını koyları, plajları, doğası muhteşemdir. Bu yazımı okudutktan sonra bire bir bu önerileri alıp uygulamak yerine, bence kendi gezi ve keşif planınızı oluşturun.
Çok daha fazla keyif alacağınızdan eminim.
Teşekkür ederim önerileriniz için. Fırsat buldukça güzel yerleri keşfedeceğiz.