Kamp iyidir. Doğa ile başbaşa, bir kaç arkadaşı da yanına alarak sessizliğin içine, kafa dinlemeye yapılacak bir yolculuktur. Hem kendine yetmeyi öğretiyor insana, hemde doğadan ne kadar uzak yaşamış olsan da onunla nasıl bir uyum içinde olduğunu gösteriyor.
Başlarda biraz sıkıntılı bir dönem olsada kamp yapma sayın arttıkça, daha fazla zevk alıyorsun. O yüzden genelde bir tatil yapılacaksa bu ya kamp olur, ya da yalnızlığa ihtiyacım varsa bir dağ evinde kafa dinlemelik bir kaç gün olur. Öyle oteller, tatil köyleri falan bana tatil gibi gelmiyor.
Kafanı dinlemek için şehir hayatından kaçıyorsun, otele giriyorsun bir bakıyorsun kaçtığın kalabalık kılık değiştirmiş orada seni bekliyor. 🙂🙂🙂
Tek başıma kısıtlı yaptığım bir gün arkadaş ortamımla da planladığım ortamı söylüyorum. 3-4 kişi 2 kız 2 erkek. Türkiye kamp turu. Hiçbir planın olmayacak tamamen kafana göre gezeceksin yorulduğun yerde kamp yapacaksın. Bunun asya özellikle kırgızistan olan versiyonu da birkaç yıla gelecek. Yapacağım dostum bir delilik bırakacağım işi gücü kafamı alıp gezeceğim dünyayı açlıktan ölürsek bile bu rutinde yaşamaktan iyidir. Bu arada işi gücü bırakmam için ilk önce iş güç olması lazım onu bekliyorum yoksa sıkıntı yok.
Otelde kalmak. Eğer karavanım varsa kamp yaparım. Çadırda kalmaya alışamam börtü böcekle uğraşmak var ama otel ona göre daha konforlu ve eğlence yönüyle daha güzel vakit geçilir diye düşünüyorum.
Yani kaç gün kaldığıma bağlı eğer 1 hafta falan kalacaksam misal kamp değil oteli tercih ederim eğer 1 gece kalacaksam kampı tercih ederim kalma sürelerine göre değişir bana göre.
imkan meselesi kamp zor iş çoluk cocukla olmuyor kafa adam lazım yanına zahmetine katlanmak lazım ve bir miktar da bütçe ama otel rahat mis gibi fakat daha cok bütçe lazım
İkisinin de yeri farklı. Doğayı gezmek, uzun vadeli kalınacaksa kamp yapmak çok keyifli olabiliyor. Kısa vadede stres atılmak istenip denize, havuza vs. girilmek isteniyorsa o zaman da otel tatili yapmak daha akıllıca. Tercihleri zaman ve maddiyat belirliyor. İhtiyaçlar neye göreyse o olmalı diye düşünüyorum.
İkisini de yapmak güzeldir bu tatilin niteliğine göre değişir doğa tatili veya koyda geçirilecek bir tatil için tabi ki kamp tatili hele de arkadaşlarla yapılacaksa muhteşem olur. Ama şehir merkezine yakın ya da gezilecek yerlerin çok olduğu bir yerde otel tatili daha konforlu olur.
Nereye gittiğime bağlı. Deniz için gidiyorsam otel daha mantıklı, avantajlı ve konforlu. Kamp için daha çok yeşillik alan ve göl kenarları daha çok saklı güzelliklere gidiyoruz.
Kampçılık her zaman tercihim, ortopedik şişme yatağım, otomatik çadırım, ve ekipmanlarımla konforlu kamplar çok yaptım, nasıl kamp yaptığınız önemli iyi araştırmanız lazım, otel belirli durumlarda tercihim olabilir ancak oda bunglow oteller.
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Otelde kalmak çok sıradan ve vasat bir zevk. Yani evlisindir ya da kırıştırıyorsundur cinsel hayatın biraz değişsin diye belki otel düşünülebilir. Fakat kamp zevkli şeydir.özellikle yaptığın ortamda manzara + siğaran + kahven ve zevk için çikolatalı puron vs. varsa işte bu güzeldir 👌👌👌 Türk kadınlarının sorunu çok zevksiz ve sıradan olmaları. Herşeyleri tek düze.🤢
Otel tercih ederim. Kamp yapmayı güvensiz buluyorum. Böcekler, yılanlar, akrepler ve kötü olan insanlar gelebilir. Güzel olabilir kamp yapmak ama güvenlik açısından bize göre uygun olduğunu düşünmüyorum yalnız başımıza.
pandemi dolayısıyla otellerde kalmak istemiyorum ama kamp yapmaya kalkınca oranın da umumi tuvalet ve banyo sorunu olur. sanıyorum ev tutmak en güvenlisi. ama kadın için çok da çekici değil. ya ben 5 yıldızlı otelde tatil yapmayı özledim...
Net. Otel. Denedim birkaç kez. Uyuyamıyorum. Hımm uyumak yerine başka bir aktivite düşünülüyorsa gece boyu ona bir şey diyemem elbette... Ancak ben konfor severim...
. . #Neşeliadam '' Hayat ciddiye almak için çok kısa... ''
cadira karavana sokam alayini denedim kamp karavan isletmecileri aç.. geleni soyup zikio eziyeti cabasi dogada cadir acsan sicmaa yer yok.. teknecilik deniz de pahali is ustelim gunesde yan yagmurda rutubeti var.. en temizi ver ucyuz kal otelde kafan karismasin
Kamp 2 günden fazla olmamalı, hijyen sorunu ortaya çıkar. Ve herkesin doluştuğu yerler değil, ıssız yerler tercih edilmeli. 2 günden fazla ise otel tercih ederim.
Kamp yapmak fakat kamp yorucudur çoğunlukla kendi işini kendin görürsün ancak dinlenmenin yolu otel herşey elinin altında keyfine bak kampın keyfi başka tabi
Tahılın her türlüsü güzel ama benim için sabit bir yere kapalı kalmak ve ayni şeyleri tekrar etmektense her gün hic görmediğim yerlerde kamp kurup sabah o doğanın sesiyle uyanmak gibisi yok.
Kesinlikle kamp yapmak , hatta bugün biryerlere kaçmak istiyorum ama yalnız girmek istemiyorum , aklimda Bozcaada var.. bi partnerimin olmasını isterdim şu an ✌✌