Damsız girilmez uygulaması diye bilinen uygulamada tek başına ya da arkadaşlarıyla tatil yapmak isteyen erkekler, damsız oldukları gerekçesiyle turistik otellere alınmıyorlar. Yalnızsanız, otelde konaklayan misafirleri rahatsız etme ihtimaliniz nedeniyle turistik otellere kabul edilmeyebilirsiniz yani damsız gezmeyin :) https://www.hurriyet.com.tr/kelebek/damsiz-erkekler-otele-de-alinmiyor-343064
Bi'Bilen Adil Gürkan yanıtlıyor: Sizce turistik otellerde yalnız erkeklerin otele kabul edilmemesi doğru mu?
Bu soruya cevap verirken tarafsız olabilir miyim, pek emin değilim.
Zira, bildiğiniz gibi ben bir otelciyim ve otellerimizde yaşadığımız tek erkek ya da erken grubu terörünü bire bir yaşayan ve bazen de çaresiz kalan bir profesyonelim. Aşağı tükürsek sakal, yukarı tükürsek bıyık. Ne yapacağımızı şaşırıyoruz.
Özellikle Orta ve Doğu Anadolu kentlerimizden gelen tek erkek ya da yanında ailesi olan kimi erkekler inanılmaz ölçülerde taciz eğilimli oluyorlar.
Her yılın sonunda yaptığımız analizlerde, otellerimiz hakkında yazılan yorumların yaklaşık olarak yüzde onu bu konuda yapılan şikayetlerden oluşuyor.
Ülke Türkiye ve Oteller de Antalya, Bodrum, Marmaris gibi turizm bölgelerinde ise, yerden göğe kadar doğrudur.
Evet, arada olanlar otellere gelip son derece saygılı ve özenli tatil yapmak isteyen kaliteli insanlara oluyor. Onlar da genellemenin içine giriyor ve haksız bir şekilde dışlanıyorlar. Ama biz otelciler bunu göze alamıyoruz.
Akdeniz ve Ege otelleri, genel eğilim gereği aile otelidir. İnsanlar çoluk çocuk tatile gelirler.
Bu arada, eşi ile gelip de tek başına olduğu zamanlarda yalnız gördüğü kadınlara bakış ya da söz ile tacizde bulunan aile reisi yok mu? Elbette var. Ama oldukça az sayıdalar.
Asıl sorun tek ya da grup halinde otellere gelen erkekler.
Kadın ve kızlar için – belli sınırlara kadar- bir özgürlük alanı olan otellerde, rahat deniz kıyafetleri, mini etek ya da şortlar giyiyorlar.
Bir gün fırsat olsa da gelip görseniz, bana hak verirsiniz. Eğer kız ya da kadın tek başına ise, çevresi adeta bir erkek ordusu tarafından kuşatılıyor.
İşin kötüsü her birisi de kendisini Brad Pitt falan sanıyor. Kadın ya da kız, olumsuz cevap verse bile asla pes etmiyorlar. Bu durum hem otel hem de ülke için olumsuz algı yaratıyor. Bu nedenle biz çok ama çok istisna durumlar dışında otellerimize tek erkek almıyoruz.
Adil Bey size hak veriyorum hemd sonuna kadar orda çalışmayan bilemez, bende 2018 yaz dönemin de Antalya Kemer Simena Sun Club Tatil Köyünde Güvenlik elemanı olarak çalıştım Tatil köyümüz 1 sınıf tatil köyüdür genel de Aileler gelir, ama bazen evli olduğu halde gelip başka bekar kızları taciz etmeye kalkanlar bile oldu ki bunlar bizim Tutanaklarımız da var bazen bekar olduğu halde tesise gelen türk erkek misafirler rahatsız edici olup yabancı rus bayan misafirleri sahilde yayına gidip rahatsız edebiliyor bunlara ben şahidim bazen elindeki telefonla türk erkek misafir rus bayan misafirin kapalı pavilyonlar olan yerde huzurlu tek başına tatil yapıp sahilin tadını çıkaran bayanları rahat bırakmıyorlar bunları görünce elbet de bizler de personel olarak rahatsız oluyoruz ama bayan misafir bizlere şikayet talebin de bulununca bizler de prosedür gereği türk erkek misafiri uyarıda bulunuyoruz ki bu sefer de bizlere tepki gösteriyorlar karışmayın siz biz para verdik tatile geldik istediğimizi yaparız havası falan oluyor gidiyorlar bizi güvenlik müdürüne şikayet ediyorlar bizde mağdur oluyoruz o yüzden Adil Beye hak veriyorum Bunları yapanlar Genel de Türk erkek misafirler,
Sanırım Sayın Emel Hanım Simena Tesislerinin Yönetim kurulu Başkanı, Yıllardır da Mülkiyet onların ve ayrıca da Simena Türkiyenin de en kaliteli tesislerinden biri uzun yıllara dayanan tecrübeleri var ki öyle otellerin ve tatil köylerinin amacı sıradanlıktan uzak, misafiri huzur amaçlayan tesislerdir
Adil abi vallahi ben 2018 de çalıştım o zaman Emel hanım vardı sizin dediğiniz kişiler önceden yönetim kurulunda olmuş olabilir bu kızın babası Bulgaristan da da oteli var babasının ismi aklımda değil :) zaten babası tatil köyünü kızına devretti
Simena Park ayrı adil bey onların sahibi Diyarbakırlı bir işadamı, sahilleri bizim sahille yakındı oranın misafirleri bizim tatil köyünü çok karıştırdığı olurdu. :)
bence kadınsan ilgiyi de göğüslücen. kus olup aman yeter uc uc. bıktım demez kuş. kadınsan sana bakan olur asılan olur. kesen tavlamak isteyen olur. bi yüzük takarsın dümenden. uzak dururlar biraz akılla iş çözülür. tabi asırı ısrar edenler konusunda haklısınız. ama bundan dolayı tüm yorganın yakılması bence kötü. isterseniz sadece erkeklerin alındıgı otel acın. kimse talep etmez batar. karsı cins bu bir arada olcak işin tadı orda bence tabi. ama tabi erkek sayısı cok oluyordur muhtemelen diye düşünüyrum ne diyim ki zor işiniz. bayanlarda tacizci bu arada beni ettiler. onu tabi kimse görmüyor. hep erkek tacizci oluyor
@endmuhh : turizm de otellerin amacı misafirlere huzurlu bir şekilde eğlenmesini ve dinlenmesini sağlamaktır geçmiş dönemlerden kaynaklanan olaylar yüzünden alınmış olan bir prosedür bunlar çoğunlukla bekar Türk erkekleri yapmaktadır nadirende olsa yabancı erkekler yapıyor ama bu her sezon olmuyor ama yerli Türk erkek misafir de her dönem oluyor bu ailesi ile gelen misafirlere itici gelmektedir böylelikle bekar gelen erkek misafirlere kırmadan sizleri kabul eden tesislere yönlendiriyoruz
dediklerinizde haklı olabilirsiniz lakin ülkemizde anayasa hak hukuk ve adalet vardır 3 5 kişi böyle yapıyor diye türk erkekleri veya başka erkeklerin gördüğü potansiyel tacizci muammelesi peki sizce hukuki midir? bende kaç senedir otelde çalışıyorum lakin bir sorun oluştuğunda ülkenin genel kolluk birimlerine bildiriyoruz ülkede kız arkadaş yapmak zaten problem birde olayın tersini düşünün erkeklerin yanında getirdiği kadının hayat kadını olup ta otele bu şekil giriş yapan aileleri rahatsız eden kadınlarda yokmu var yani olaya azınlık olarak bakmak yanlış aynı şekilde hayat kadınlarının veya otelde konaklamaya gelen kadınların diğer erkeklere verdiği rahatsızlıklar veya otele fuhuş için giriş yapan öiftler azınlık ta olsa yine otelin kalitesini düşürmüyor mu? o zaman ben bekar bir erkek olarak aynı mantıkla sokağa da çıkmıyım sokağa çıkma kısıtlaması da gelsin bu etik bir hareket mi problem çıkartanları genel kolluk birimlerine teslim ederek gereken işlem yapılır ama bunun sayısı önemli değil isterse otelde 100 tane erkek olsun 100 tanesi de aynı şeyi yaparsa tutunak ile genel kolluğa bildirilir ve olay çıkartan kişinin eşgali otellere dağıtılarak veya eşgalleirin sayısının bi önemi yok oteller bu eşgalleri iöeri almaz daha etik bir şekilde düşünürsek olay böyle yorumlanır ben özel güvenliğm ve 5188 sayılı yasanın bir maddesine göre görev alanı içerisinde şüpeli gördüğümüz şahısı veya şahıslerı yine sayının bi çnemi yok takip edilir böylece diğer azınlık dediğimiz grubunda temel hak ve hürriyetleri kısıtlanmamış olur :)
Şimdi burda bazı yorumları okuyorum da girse ne olur yapanlar çıkarılsın falan.. arkadaşlar ben yıllardır Turizm de oteller de güvenlik olarak çalıştım elbet de sizleri de rahatsız etti bu olay ama Turizm Tesislerinin amacı gelen misafirleri huzurlu ve stressiz bir ortam da tatil yapmasını sağlamak ve eğlendirmektir ne yazıkki son yıllarda olan olaylar bildiğiniz gibi değil genellikle %95 Türk erkek misafirler gelen yabancı ve hatta türk bayanları rahatsız edebiliyor, herkes elbet de aynı değil ama bizler tesisler de belli bir standart prosedür uygulamazsak işler çığrından çıkar, her gelen erkeğin alnında temiz veya tacizci yazmıyor kimsenin ne huyda olduğunu bilemessin sabıka kaydı da almıyoruz o yüzden Prosedür standartları her bekar erkeğin bu tesisde tatil yapması uygun değildir, kuralı geçerli oluyor, şimdi sen çıksan ya her erkek bir değil kimisi çok temiz her otele gelen türk erkek misafire sen diyemessin ki kardeşim bak uyarıda bulunayım kızları rahatsız etme adam gibi tatil yap dediğiniz de olay çıkar sen kimsin ya der ben tatile gelmişim bana bu soruyu sormaya hakkın yok der ki zaten bizler de öyle soru sormaya hakkımız yok o yüzden ayrım yapmadan genel tek bir kural prosedürü uygulamak yerindedir
Yabancı erkekler giriyor ama 2 rus 2 gay 2 güzel kardeşim 2 alman ,,, Türk oldumu yok kardesim sanki analarını ziktik , bizde kum deniz güneş olursa bi kızla tanısırız ama kosmayız peşinden yol yordam biliyoruz
Aslında Türk erkeklerı çok rahatsız yabancı erkekler bakmıyor bile benıde yabancı sanıp rahatsız ettıler benım turk vatandasım ama eşittiz dıyoruz rahatsızlık veren beyler otelden atılıyor zaten sorun yok
*Bu konuda ben de mlsf kötü bir deneyim yasamiş ve nedenini hemen kavrayamamistim. Yillar evvel büyük bir Amerikan şirketinde yönetici olsn enistemle denize girmek için hafta sonu İstanbul dan Kemer tarafina gittigimizde oteller hep doluyuz bahanesiyle bize oda vermek istememişti. Üstelik ayvalikta lüks bir yazligimiz oldugu halde o aylarda ayvalık denizi soğuk olur diye 1000 km araç kullanip kemeri tercih etmiştik. *Durumu sonradan kavradim ve resepsiyon görevlisine nasil insanlar olduğumuzu, ne amaçla geldiğimizi kisaca anlatinca ikna olup bize oda verdiler. Resmen o anlarda kendimi 2. sınıf potansiyel sapık muamelesi yapılmış birisi olarak hissettim ve hiç hoş bir durum değildi.
Bir defasinda da çalıştığım cruize yolcu gemisinde Kktc ye gittigimizde arkadaslarla beraber bir otelin kumarhanesine gittigimizde içeride özel bir parti var diye içeriye kabul edilmemistik. Bizden 1 dk kadar evvel personelden tipi, konusmasi, giyimi uygun olmayan birisi kumarhane girisine ilk varan kişiydi. Ve ben ondan dolayı kabul edilmedigimizi çabucak fark edip, kim olduğumuzu kisaca nazikçe ifade edince iceriye kabul edildik. Malesef avrupa ve rusya da pek az görülen bu türden kabul edilmeme durumu bizde sık rastlanan bir rutin uygulama. Ama elbette nedeni kendi toplumumuzda olan düşük insan kalitesidir. Ben şahsen tek başıma bile bir eglence mekanına gittigimde orada eğlenen kadinlar rahatsız olmasınlar diye tavır ve davranışlarıma extra dikkat ederim. Bu hem kendi özsaygım, hem de insanlara karsi olan saygimdan ötürüdür. Zaten benimle konuşup tanışmak isteyen birisi olursa kendisi bunu net olarak hissettirecektir. Aksi durumda biz erkekler olarak degil konuşmak, onlara uzun bakışlar atmamiz dahi onları rahatsız edecektir. Ailemizden olan bir kadına yapılmasını uygun görmediğimiz hiç bir şeyi, bir başkasına yapmamaliyiz. Kalite ce ahlak bunu gerektirir.
Turistik otel derken genelde yabancıların kaldığı otelleri kast ediyorsanız böyle yerlere grup halinde giden erkeklerin çoğunun niyeti yabancı kadınları rahatsız etmektir, bu tarz olaylar otelin tercih edilirliğini düşürür. Otel sahipleri de kendi çıkarlarını korumak zorunda, rahatsız eden olursa atsınlar demek çözüm değil. Orda bir kere rahatsız edilen kadın oraya tekrar gelmez, tanıdıklarına da tavsiye etmez. Bütün erkekler aynı değil ama kurunun yanında yaş da yanıyor yapacak bir şey yok. Başka oteller tercih etsinler bütün oteller aynı şeyi yapmıyor sonuçta.
bakıyorum 2 erkek disklike atmış işlerine gelmiyor tabi, yorumuna hak veriyorum bende turizmde oteller de güvenlik elemanı olarak çalıştım genelde %99 türk bekar erkeklerinin taciz ve sarkıntılıklarına şahit oluyoruz bilhasda gece otel diskosunun çıkışında alkollü yabancı bayan turistlere kaç kez taciz ederken müdahale ettik yapan da bizim türk erkek misafirler sık sık bu olaylar olunca otellerimiz genel bir prosedür uygulamak zorunda kaldı
Ayrıca belirtmem gerekirki Antalya da çalıştım hemen hemen tesislerin %95 i Bekar ve bilhasda Türk erkek kabul etmiyor Bekar Eğlence Otelleri de yanında bayan arkadaşı olmayanları kabul etmiyor bu prosedür genellikle türk erkekler için geçerlidir
Rahatsizlık veren kadın, erkek, evli veya bekar için kurallar konulabilecek iken 1980-90 lar daymışız gibi , erkek tek giremez diye bir şey uydurmak mantıkla açıklanabilir değil. Bu erkek yabancı olursa her ne kadar alkolu su gibi tüketip canının istediğini yapsa da hoş görülür, Türk ise hor görülür. BU tam anlamıyla ayrımcılıktır, ben tamamen ticari çıkarının olmaması ile ilgili görüyorum. Başka da açıklama bu devir de kabul edilemez.. AÇıukçası bu turizmcilerin canlarının istediğini yapmasına ben artık hoşgörülü değilim. Türk otellerine para vereceğime yurtdışında hür tatil yaparım. BU turizm patronları da üçkuruş için ucuz turistlerin peşinde koşsunlar.. yarın Türk turiste de ihtiyacımız var dediklerin de ailemle dahi olsa o otellere girmeyi düşünmüyorum
Bir yönden doğru, bir yönden de hatalı bir uygulama ama fayda-zarar dengesi kuran otel yöneticileri imajlarının zedelenmemesi bakımından bunu uyguluyor olmalılar. Diğer yandan baktığında çiftleşmek insanoğlunun en temel içgüdüsü zaten avlanmak istenmeyen bur kadını kimse avlayamaz, karşılıklı rıza varsa da bırakınız sevişsinler efenim
Hem doğru hem yanlış ama ben daha çok doğru olduğunu düşünüyorum. Genelde erkekler tarafından rahatsız ediliyoruz bu yüzden tatilimiz kötü geçiyor onlar para veriyor bizde veriyoruz ama sırf onlarda müşteri diye başka müşterileri rahatsız edebilecekleri anlamına gelmiyor. Bazı erkekler o kadar yüzsüz ki sevgilimiz olduğunu söylediğimiz halde rahatsız etmeye devam ediyorlar. Turistleri de rahatsız ediyorlar ülkemizi rezil ediyorlar. Her erkeğe demiyorum kendi halinde olanlar da vardır tabi ki ama genel çoğunluğu şikayet edilecek durumda olduğu için otellerin bu kararını oldukça isabetli buluyorum.
Bence de kabul edilmemeliler Almanya’dan Antalya’ya iki hollandalı bir Türk iki de alman kız arkadaşım ile tatile gelmiştik, gelmez olaydık. Yalnız erkek grupları özellikle başta olmak üzere kadınları rahatsız etmek için ayarlanmış gibilerdi. Çoğu iç Anadolu ya da doğulu yüksek özgüvenli krolar. Bırakın oteli Türkiye’nin batısına bile gelmemeliler kadın görmemiş andavallar ne gitten ne hayırdan anlıyorlar
Çok saçmaymış be. Parasıyla kalmıyor mu sonuçta? Hayır yani otel niye içerideki kadınların güvenliğini düşünsün ki? Otelin işi para. Bir kişi demek kaldığı gece kadar para demek. Rahatsız etme durumu olursa kadın şikayet eder ve adam öyle atılır. Bence en mantıklısı bu olur.
ya işte erkek olmanın dezavantajı. keske dunyada kız nufusuyüzde 80 olsada erkeklerin kıymeti artsa. bogulsak denizde cankurtaran kurtarmak ıstemez. dudak opucuk ııs varya onu yapmaz:D ortalık hatun kaynasa kımse len burası buram buram hatun kokuyor demez. ama erkek olsa sap dolu ya derler. yalnızda gidebilir adam. manitası yoktur. bu devirde kolay iş değilki manıta edinmek
Çok gezen yalnız bir erkek olarak, kabul edildiğim ve kabul edilmedigim bir cok otel oldu. Hic bir otelde hiç kimseyi taciz etmedim. Böyle bir saçmalığa da yalnız Türkiye'deki otellerde rastladım. Yalnız erkeklerin potansiyel sapık adayları gibi lanse edilmesi fazlasıyla rahatsız edici.
Bu neymiş böyle ya? 😃 otele damsız giremezsin, gece klüplerine damsız giremezsin, kaldırımda kadının arkasından yürürsen sapık gözüyle bakılırsın. Aynen kardeşim bu ülke'de erkek olmak çok kolay. (!) Hergün ayrı bir mobbing. tamam son cümlemi biraz abarttım kabul ediyorum. 😃
tacizin en küçüğü bile ciddiye alınması gereken bir sorundur. lakin böyle bir konuyu bile toplumsal mesele hale getirmek ve büyük bir kitleyi etkilemeyi becermek sizler gibi hastalıklı beyinli cahil ve afedersiniz düşük zekalı insanlardan çıkabilirdi. sizler gibi geri kafalı insanlarla aynı mekanlarda tatil yapmadığım için onur duyuyorum.
Elbette dogru bir uygulama degil! Fakat bu durum cogu zaman suistimal ediliyor ve diger tatilciler icin sorun oluyor zira Abazan Türk erkekleri gözleri, sözleri ile kadinlari taciz etmekten cekinmedigi icin rahatsizlik veriyorlar. Keske herkes tatilini yapmak icin gitmis olsada böyle bir uygulama yapilmak zorunda kalinmasa. Adam&Eva oteline gidebilirler oraya tek erkek ya da gurup olarak ta girebiliyorlar.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Yanlış olsa da boyle bir kuralin olmasinin altinda yatan sebepler vardir. Taciz, kadinlari rahatsiz etme, huzuru bozma, yabanci kadinlar geliyor diye otele üşüşme vs vs gibi sebeplerden alınmıyor olabilirler. Herkes ebediyle, duzgunce tatilini yapip sorun cikarmasa boyle tedbirlere de gerek kalmaz.
3
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
İşte o yüzden otellerde rezervasyon yaparken yabancıymış gibi rezervasyon yapıyorum. Sonrasında rezervasyon kabul edildiği için hiçbir şey diyemiyorlar. Bakıyorlar ki Türk kimliği, kimse bir şey diyemiyor. Ayrımcılık yapmasınlar, madem ki yabancı erkekleri de almayacaklar, onlarınki paraysa benimki de para.
Ya sie turiste özel başka fiyat , bize başka fiyat onlarla kurnazsa bizde kurnazız. Bookingden falan online yurtdışı IP İLE rezervasyon yapıyorum. Ya da Almanya ve Belçika'da olan akrabalara diyorum rezervasyon yapın diye. Mis gibi.
O köpekbalıkları sadece otellerde değil ki her yerde öyleler yani onlar yüzünden iyiler tatil yapamıyor ayrıca asgari ücretin 2855 lira olduğu bir ülkede tatil çok pahalı bıraktım tatil yapmayı ben asgari ücretli kardeşimin tatil yapamadığı ülkemde bana tatil yakışmaz o paraları verip
Bu doğru bir uygulama değil ilk başta bu hem etik değil hemde insan haklarına bile aykırı. Eşitlik, eşitlik diye bağıran herkes bazı konularda nedense sessiz kalmayı seçiyor. Kendimi bilen biriyim. Bunu üzerime bile alınamma, yapmadığım şeyler çünkü. Genellen ek ise hayatımda hiç sevmediğim durumların başında gelir.
Çok zor değil önlemek. Adamın işine eğitim durumuna bakıp öyle alırsın gerekirse. Bu sene tek başıma 5 yıldızlı bir otele gireyim dedim tatilde. Rezervasyonun son aşamasında alınmaz diyor.. Bazı yerler kabul ediyor ama her yere de ben gitmiyorum. Resmen saçmalık. Bekarım diye ille bir kız mı bulmam lazım otele girmek için
Böyle terbiyesiz bir görüntü veren millet haline geldiğimiz için adımızın kötüye çıkmaması için böyle önlem almaları gayet normal. Çünkü ederler rahatsız, herkes kendi malını bilir.
Heryer damsız almıyor sonra sevgili arayınca yanlızlık güzeldir diyorsunuz kızlar her şekilde her yere giriyor biz giremiyoruz bana mekanlara girmek için şart yani
Böyle bir sorunun böylesi bir zamanda sorulma sebebi tâbi ki haklı... Çünkü insanın insana güveninin kalmadığı aynı zamanda herkesin herkes hakkında kötü düşünmesine sebep olan zamandayız ne yazık ki...
Bunu uygulayan insanların zihniyetinden endişe ederim. İnsan tek başına tatile gidemez mi? Bunu düşünen insanlar bence o zihniyettedir diye düşünürüm ve o otele kimsenin gitmemesi için elimden geleni yaparım.
Bir çok Rus bayan biliyorum yalnız geliyorlar kaçamak yapmaya. Onu bilen erkeklerde otele gidip birilerini ayarlarım ümidi ile. Rusçası olanlar kolay netice alıyorlar. Ama rahatsızlık veren çok var. Bu görmemişler her yerde aynı.
Ben kadınlara haklı olduğu her konuda hak veriyorum ama doğduğum günden beri, hep farklı düşünen yani kadınlara olması gerektiği gibi davranmaya çalışan biriyim ama erkeklerin yaptığı şeyleri yapmadığım halde bedelini ödeyen olmakta inan ki hiç hoş olmuyor.
Hemcinsin bence de doğru birşey demedi fakst çıkış mantığını anlıyorum. Bu yüzden kendimi ifade ettim. Oda bunu anlayışla karşıladı. Eşitlik diyorsak eşitliği her alanda uygulayacağız. Birilerş karaktersiz şeyler yapıyor ise, bunları tüme yaymak doğru olmuyor.
Türkiye gibi bir ülkede doğru sayılabilir. Kendi adıma utanç verici olsa da bu ülkede gece sokakta yürüyemeyen gündüz şort giyemeyen birinden hoşlandığını söylediği için kaşar diye nitelenen kadınları korumak için başka çare kalmıyor maalesef
Muhtemelen damsız erkekler evli bekar ayrımı yapmadan bayan ayarlamaya çalıştıkları için bazı bayanları rahatsız etmiş, bu rahatsızlık otel yönetimine iletilmiş ve böyle bir tedbir alınmış olabilir.
Tuhaf, insanlar otelde tanışamayacaklarsa, tanımadığı insanlarla flörtler kurup sosyalleşemeyecekse neden tatile çıktı bu insan? Kaldı ki bazı kadınlar normal, abazalar demiş. Yakışıklı ve zengin birisi tanışma teklifiyle karşılarına geldiklerinde ayakları yerden keserken, tipsiz ve çelimsiz birisi geldiğinde rahatsız etme ve abaza oluyorsa eğer -durumların tariflendirilmesi- burada ikiyüzlülük var demektir.
tipsiz ve çirkin fakir meselesi değil. önce bir kadına arkdaşça yaklaş seni tanısın. direkt üzerine atlanmaz. biizm erkekler arkadaş olmayı bilmez direkt kadın üstüne atlar.
Bence haksızlık eşitlik sadece kadınlarda değil erkeklerdede savunulmalı eğer kötü bir davranış gösteren varsa at arkadaşım otelden herkes öyle olucak diye birşey yok ya...
Aynı şey bekara ev verilmez de deniyor ama kız olsa yalnız girer o otele kız belki hayat kadını üzerindeki cinsiyete mi yazıyor nasıl biri olduğu. Sonra neden ülke sığır em nesil ve gelişmiyor diyoruz ya...
@hazzedar karşıdaki kişi hakkında zerre fikir sahibi olunmadan yapılan şahane bir yorum. Tabi haklısın yabancı erkekler kadınlara hiç yürümüyor, sarkıntılık etmiyor.
Onlarda cobra yok , onlar sinsi sinsi götürüyor ,, Türkiyede bir yabancı sevgisi var , Almanın ayyaşı tatile gelir el üstünde tutar davaroglu davarlar , kendini milletini tepeden bakar
valla içlerinde çok bulundum. kalkıp atlamıyorlar sen gibi. şurada yapılan yorumlardan bile türk erkeğinin ne olduğu ortada. adam gizli hesap yorumdan benle evlen diyor. tarifsiz bi abazalık seviyesi
Rus ve kız sözcüğü kullanmadım ben. Tatil yapmaya hakkım yok mu dedim. Bekara ev verilmez falan filan isteyen haltı istediği yerde yer o kişiye kalmış. Sorsan eşitlik derler ama yalan. Gelen yalnız kızı alırlar ama o otele eminim belki gelen kız hayat kadını?
sen olayın sevişme kısmı oldığunu sanıyosun. kimse onla ilgilenmiyor. insanların rahatsız edilmesi mevzu. ben görmedim bi hayat kadını erkeklere gel gel diye zorlasın.
O zaman hiç bir bekar erkek ev verilmesin o zaman. Oldu her erkektr kızları rahatsız ediyor zaten. Rahatsız erden olursa defedersin. Diğer müşterileri almamak nedir cinsiyet için. Sonra eşitlik falan fıstık denir
Aynen , ben tatil yapcam kız bulamadım arkadasla gitcez 2 erkek dedik mi yer yol otel full diyorlar , bunların yüzünden bekar kaldık , oysa orda hayalimizdeki kızlarla tanısabilirdik
@Kurtkitap Abaza tacız tecavüz eden kendini zapdedemeyendir. Erkeklik gücü denen bir şey var kabullenmesenizde. Gücümüz gucumuzdur. Kıskananlar cekemeyenler çatlasın. Siz bikini ile dolaşmaya devam ederseniz daha çok abazaların Hedefi olursunuz...
@NaneKokusu143 bu elin almanının falan görmüş yok mu da kadınlara sataşmıyorlar? Abazalığına kılıf bulmuş birde zırla Avrupa’da da almıyorlar sizi sapıksınız diye adınız çıkmış hala erkeklik cart curt hahaha
@Kurtkitap seni delecek değilim muşmula suratını görmedik ki daha kuş uyansın manyak şey seni sapık mıyım ben her kıza kaldıracak kadar allahın manyağı
doğruluğu şöyle; aslında yalız başına tatil için insanların sosyal olarak bir arada bulundukları mekanı tercih eden adamın mental sağlığı ile ilgili ciddi sorunlar düşünülebilir, bu bir kadın için de geçerli;
Merhaba @Eʟᴘʀᴏғᴇꜱꜱꜱᴏʀ,
Bu soruya cevap verirken tarafsız olabilir miyim, pek emin değilim.
Zira, bildiğiniz gibi ben bir otelciyim ve otellerimizde yaşadığımız tek erkek ya da erken grubu terörünü bire bir yaşayan ve bazen de çaresiz kalan bir profesyonelim. Aşağı tükürsek sakal, yukarı tükürsek bıyık. Ne yapacağımızı şaşırıyoruz.
Özellikle Orta ve Doğu Anadolu kentlerimizden gelen tek erkek ya da yanında ailesi olan kimi erkekler inanılmaz ölçülerde taciz eğilimli oluyorlar.
Her yılın sonunda yaptığımız analizlerde, otellerimiz hakkında yazılan yorumların yaklaşık olarak yüzde onu bu konuda yapılan şikayetlerden oluşuyor.
Ülke Türkiye ve Oteller de Antalya, Bodrum, Marmaris gibi turizm bölgelerinde ise, yerden göğe kadar doğrudur.
Evet, arada olanlar otellere gelip son derece saygılı ve özenli tatil yapmak isteyen kaliteli insanlara oluyor. Onlar da genellemenin içine giriyor ve haksız bir şekilde dışlanıyorlar. Ama biz otelciler bunu göze alamıyoruz.
Akdeniz ve Ege otelleri, genel eğilim gereği aile otelidir. İnsanlar çoluk çocuk tatile gelirler.
Bu arada, eşi ile gelip de tek başına olduğu zamanlarda yalnız gördüğü kadınlara bakış ya da söz ile tacizde bulunan aile reisi yok mu? Elbette var. Ama oldukça az sayıdalar.
Asıl sorun tek ya da grup halinde otellere gelen erkekler.
Kadın ve kızlar için – belli sınırlara kadar- bir özgürlük alanı olan otellerde, rahat deniz kıyafetleri, mini etek ya da şortlar giyiyorlar.
Bir gün fırsat olsa da gelip görseniz, bana hak verirsiniz. Eğer kız ya da kadın tek başına ise, çevresi adeta bir erkek ordusu tarafından kuşatılıyor.
İşin kötüsü her birisi de kendisini Brad Pitt falan sanıyor. Kadın ya da kız, olumsuz cevap verse bile asla pes etmiyorlar. Bu durum hem otel hem de ülke için olumsuz algı yaratıyor. Bu nedenle biz çok ama çok istisna durumlar dışında otellerimize tek erkek almıyoruz.
Yorumunuz için teşekkür ederim :)
Adil Bey size hak veriyorum hemd sonuna kadar orda çalışmayan bilemez, bende 2018 yaz dönemin de
Antalya Kemer Simena Sun Club Tatil Köyünde Güvenlik elemanı olarak çalıştım Tatil köyümüz 1 sınıf tatil köyüdür genel de Aileler gelir, ama bazen evli olduğu halde gelip başka bekar kızları taciz etmeye kalkanlar bile oldu ki bunlar bizim Tutanaklarımız da var bazen bekar olduğu halde tesise gelen türk erkek misafirler rahatsız edici olup yabancı rus bayan misafirleri sahilde yayına gidip rahatsız edebiliyor bunlara ben şahidim bazen elindeki telefonla türk erkek misafir rus bayan misafirin kapalı pavilyonlar olan yerde huzurlu tek başına tatil yapıp sahilin tadını çıkaran bayanları rahat bırakmıyorlar bunları görünce elbet de bizler de personel olarak rahatsız oluyoruz ama bayan misafir bizlere şikayet talebin de bulununca bizler de prosedür gereği türk erkek misafiri uyarıda bulunuyoruz ki bu sefer de bizlere tepki gösteriyorlar karışmayın siz biz para verdik tatile geldik istediğimizi yaparız havası falan oluyor gidiyorlar bizi güvenlik müdürüne şikayet ediyorlar bizde mağdur oluyoruz o yüzden Adil Beye hak veriyorum Bunları yapanlar Genel de Türk erkek misafirler,
@serdaryildirim5631 Kardeşim çok teşekkürler. 1998'de oranın Genel Müdürü idim Ceylan ailesi zamanında. Selamlar
Sanırım Sayın Emel Hanım Simena Tesislerinin Yönetim kurulu Başkanı, Yıllardır da Mülkiyet onların ve ayrıca da Simena Türkiyenin de en kaliteli tesislerinden biri uzun yıllara dayanan tecrübeleri var ki öyle otellerin ve tatil köylerinin amacı sıradanlıktan uzak, misafiri huzur amaçlayan tesislerdir
@serdaryildirim5631 Kardeşim o tesisi Ceylan ailesi kurdu. Hatta Arka tarafta hala Simena Park var diye biliyorum. Sonra 2001 krizinde holding battı.
Adil abi vallahi ben 2018 de çalıştım o zaman Emel hanım vardı sizin dediğiniz kişiler önceden yönetim kurulunda olmuş olabilir bu kızın babası Bulgaristan da da oteli var babasının ismi aklımda değil :) zaten babası tatil köyünü kızına devretti
Simena Park ayrı adil bey onların sahibi Diyarbakırlı bir işadamı, sahilleri bizim sahille yakındı oranın misafirleri bizim tatil köyünü çok karıştırdığı olurdu. :)
Abi çok güzel bir yorum yazarak meseleyi özetlemişsin. İnan benim yorum yazmama bile gerek kalmadı :D
bence kadınsan ilgiyi de göğüslücen. kus olup aman yeter uc uc. bıktım demez kuş. kadınsan sana bakan olur asılan olur. kesen tavlamak isteyen olur. bi yüzük takarsın dümenden. uzak dururlar biraz akılla iş çözülür. tabi asırı ısrar edenler konusunda haklısınız. ama bundan dolayı tüm yorganın yakılması bence kötü. isterseniz sadece erkeklerin alındıgı otel acın. kimse talep etmez batar. karsı cins bu bir arada olcak işin tadı orda bence tabi. ama tabi erkek sayısı cok oluyordur muhtemelen diye düşünüyrum ne diyim ki zor işiniz. bayanlarda tacizci bu arada beni ettiler. onu tabi kimse görmüyor. hep erkek tacizci oluyor
@endmuhh : turizm de otellerin amacı misafirlere huzurlu bir şekilde eğlenmesini ve dinlenmesini sağlamaktır geçmiş dönemlerden kaynaklanan olaylar yüzünden alınmış olan bir prosedür bunlar çoğunlukla bekar Türk erkekleri yapmaktadır nadirende olsa yabancı erkekler yapıyor ama bu her sezon olmuyor ama yerli Türk erkek misafir de her dönem oluyor bu ailesi ile gelen misafirlere itici gelmektedir böylelikle bekar gelen erkek misafirlere kırmadan sizleri kabul eden tesislere yönlendiriyoruz
@serdaryildirim5631 teşekkürler. ama kırılıyorlar bence. bir arastırma yapsanız ortaya cıkar
dediklerinizde haklı olabilirsiniz lakin ülkemizde anayasa hak hukuk ve adalet vardır 3 5 kişi böyle yapıyor diye türk erkekleri veya başka erkeklerin gördüğü potansiyel tacizci muammelesi peki sizce hukuki midir? bende kaç senedir otelde çalışıyorum lakin bir sorun oluştuğunda ülkenin genel kolluk birimlerine bildiriyoruz ülkede kız arkadaş yapmak zaten problem birde olayın tersini düşünün erkeklerin yanında getirdiği kadının hayat kadını olup ta otele bu şekil giriş yapan aileleri rahatsız eden kadınlarda yokmu var yani olaya azınlık olarak bakmak yanlış aynı şekilde hayat kadınlarının veya otelde konaklamaya gelen kadınların diğer erkeklere verdiği rahatsızlıklar veya otele fuhuş için giriş yapan öiftler azınlık ta olsa yine otelin kalitesini düşürmüyor mu? o zaman ben bekar bir erkek olarak aynı mantıkla sokağa da çıkmıyım sokağa çıkma kısıtlaması da gelsin bu etik bir hareket mi problem çıkartanları genel kolluk birimlerine teslim ederek gereken işlem yapılır ama bunun sayısı önemli değil isterse otelde 100 tane erkek olsun 100 tanesi de aynı şeyi yaparsa tutunak ile genel kolluğa bildirilir ve olay çıkartan kişinin eşgali otellere dağıtılarak veya eşgalleirin sayısının bi önemi yok oteller bu eşgalleri iöeri almaz daha etik bir şekilde düşünürsek olay böyle yorumlanır ben özel güvenliğm ve 5188 sayılı yasanın bir maddesine göre görev alanı içerisinde şüpeli gördüğümüz şahısı veya şahıslerı yine sayının bi çnemi yok takip edilir böylece diğer azınlık dediğimiz grubunda temel hak ve hürriyetleri kısıtlanmamış olur :)