Merhaba arkadaşlar. 2 hafta sonra tatile gitmeyi düşünüyorum ama henüz gidecek olduğum yere karar veremedim. Bir kaç arkadaşım Bodrum ve Marmaris'i tavsiye etti. Oralar çok hareketli diye içime sinmedi. Ben daha sakin ve doğanın bol olduğu yerlere gitmek istiyorum. Fethiye bunun için sizce uygun bir yer midir?
Bodrum, Marmaris ve Antalya’nın bazı bölgeleri tek boyutlu bir tatil konsepti sunuyor.
Deniz, güneş ve kum temelinde şekillenen bu konsept, bol eğlence, bol yemek, bol içki ile de besleniyor. Burada eğlenceden ne anlıyoruz sorusu da çok önemli.
Moda olan eğlence tarzı mı? Kişiye özel, kendi kurallarımıza göre belirlediğimiz bir eğlence anlayışı mı? Müzik adı altonda sabahtan geceye kadar süren gümbürtü mü?
Yemeklere de değinelim. Acaba yaygın olan açık büfe konseptine mi mahkumuz? Sokak lezzetlerine mi yönelelim? Esnaf lokantalarına mı gidelim?
Yukarıda saydığım bölgeler bu anlamda sınırlıdır. Bahsettiğim konsepte ilave olarak bir de tekne turlarını ekleyebiliriz. Ama bu turlar da artı tatsız tuzsuz bir hale geldi.
Gelelim Fethiye’ye;
Burada hem düzenli ve ağırbaşlı bir kent havası bulabilirsiniz, hem doğa ve hem de deniz. Tarih, deniz ürünlerinde başa güreşecek kadar lezzetli gastronomi. Doğa sporları. Bunların hepsini sunan bir bölgedir Fethiye.
Hele koylarına paha biçilemez. İnşallah elimizde kalır ve gelecek kuşaklara temiz bırakabiliriz. Ama bu konuda pek ümidim de yok.
Fethiye’de neler yapılır? Nereler gezilir? Size bir liste hazırladım.
Önce şu adalara tekne turuna katılabilirsiniz;
Gemiler Adası
Şövalye Adası
Oniki Adalar
Aman Babadağ’da paraşütü unutmayın. Eğer korkarsanız da, sadece çıkıp bakmanız bile fazlasıyla yeterli olacaktır.
Fethiye sakin tatil açısından gerçekten çok iyi. Doğa ve deniz harika. 1 ay her gün farklı koylara gitsen yine bitmez. Ben kendi gezdiğim yerlerden sana bir kaç tavsiyede bulunmak istiyorum -Kabak Koyu -kelebek vadisi -ölüdeniz -katrancı koyu ( hem kamp, hem günlük alanı var, kamp alanlarında buzdolabı bile mevcut, giriş ücreti uygun) -büyük samanlık plajı ( çok ucuz bir yer, belediyenindi sanırım bir plajı var, hem yiyecek içecek, hem şezlonglar uygun fiyatlı, mangal yakılacak alanıda var, en çok burada vakit geçirdik ancak erken gitmezsen yer bulamayabilirsin) -küçük samanlık plajı -saklıkent kanyonu ( suyu aşırı soğuk yüzemezsin ama güzel bir yer, aşırı kalabalık oluyor yalnız, çok fazla yabancı turist var)
Beni ikna ettiniz. Rota Fethiye o zaman 😀 Tek gideceğim için yaptığım tatilden keyif almak istiyorum. Bol bol fotoğraf çekip o tabiatın içinde yaşamak güzel olacak gibi
Erkek olsam ben de yalnız giderdim valla milletin dırdırı hiç çekilmiyor, arkadaş grubuyla gidiyorsun yok ben oraya gitmek istemem, yok ben orda yemem, yok, yok, yok. Sürekli bir yorum, yaptığın şeyden mutlu olcaksın azıcık ya. Anlık sinir krizi neyse. Kamp yapacaksanız kabak koyunda da çok güzel yerler var. İyi tatiller😊
Hahaha aynen kesinlikle katılıyorum. Tatil yapmaya mı gidiyoruz yoksa dediğiniz gibi dırdır çekmeye mi 😀 Arkadaş çevrem hep eğlence derdinde. Ben daha çok doğayla baş başa kalmayı seviyorum. Daha önce Adrasan'a gitmiştim tek başıma. Bungalov evler de kalmıştım ve gayet harika geçmişti
O zaman size bir yaşlı tatili daha önereyim; Mersin-Tisan. Memleketimdir, çok güzel yerdir denizi falan harika ama yolu çok kötü, inşallah gitme şansınız olur oradaki denizi hiçbir yerde görmedim daha ( Adriatik denizi dahil)
Hadi öyle olsun bakalım 🙂 Tatil denilen şey insanların rahatlaması ve kafa dinlemesi içindir. Zaten İstanbul da yaşıyorum ve burası yeteri kadar gürültülü. Az biraz huzur ortamı şart yani. Doğa tatili 'ruhunuzun ölü' olmasıyla alakalı değil yani 🙂 sadece biraz huzur istiyorsunuz benim gibi 😊
Ben Kayaköy, Ölüdeniz ve Saklıkent kanyonuna gitmiştim. Gerçekten ayrı bir havası var. Kelebekler vadisi güzel diye duydum. Ayrıca babadağ dan paraşütle atlanabiliyor
Hmm. Şansımı bir deneyeceğim o zaman. Aslında Ayvalık'tan başlayıp kenardan kenardan aşağıya doğru gidesim var. Gerekirse araç içinde de dinlenebilirim diye düşünüyorum. Biraz yorucu olacak ama değeceğine inanıyorum. Teşekkürler soru mu cevapladığınız için 🙂
Fethiye çok güzel kopmalık turistlerle iç içe bi yer istiyorsan ya da lüks elit yerler için marmaris ya da bodruma gidebilirsin fethiye biraz daha yerli turist mekanı ama çok güzeldir turla gitmiyorsan da yapılacak şeyler listesi hazırlayabilirim sana
marmaris bu sene o kadar kalabalık değil, tabii bu yasaklar sonrası nasıl olacak bilemiyorum. ayrıca, marmaris deyince sadece merkezi olarak düşünme; turunç, çiftlik, orhaniye, selimiye, söğüt, bozburun yani civar köyler-mahalleler tam kafa rahat, sakin-sessiz yeşil ile mavi arasında güzel tatil yerleri. ben haftasonları genelde orhaniye, selimiye ve söğüt arasında gezinirim. napayım merkezini marmarisin
Fethiye bence tatil için harika bir yer. Ölüdeniz mükemmel. Ve kesinlikle koylarınada gitmelisin , harika koyları var. Tekne turlarına mutlaka katılın.
Evet yaz ortalarinda daha da üstüne çıkıyor, çalış plajının sonlarında 2 3 tane kamp yeri var internetten direkt çalış kamp diye arayabilirsin ulaşımın da kolay olur dolmuş geçiyor yakınından
Merhaba,
Bodrum, Marmaris ve Antalya’nın bazı bölgeleri tek boyutlu bir tatil konsepti sunuyor.
Deniz, güneş ve kum temelinde şekillenen bu konsept, bol eğlence, bol yemek, bol içki ile de besleniyor. Burada eğlenceden ne anlıyoruz sorusu da çok önemli.
Moda olan eğlence tarzı mı? Kişiye özel, kendi kurallarımıza göre belirlediğimiz bir eğlence anlayışı mı? Müzik adı altonda sabahtan geceye kadar süren gümbürtü mü?
Yemeklere de değinelim. Acaba yaygın olan açık büfe konseptine mi mahkumuz? Sokak lezzetlerine mi yönelelim? Esnaf lokantalarına mı gidelim?
Yukarıda saydığım bölgeler bu anlamda sınırlıdır. Bahsettiğim konsepte ilave olarak bir de tekne turlarını ekleyebiliriz. Ama bu turlar da artı tatsız tuzsuz bir hale geldi.
Gelelim Fethiye’ye;
Burada hem düzenli ve ağırbaşlı bir kent havası bulabilirsiniz, hem doğa ve hem de deniz. Tarih, deniz ürünlerinde başa güreşecek kadar lezzetli gastronomi. Doğa sporları. Bunların hepsini sunan bir bölgedir Fethiye.
Hele koylarına paha biçilemez. İnşallah elimizde kalır ve gelecek kuşaklara temiz bırakabiliriz. Ama bu konuda pek ümidim de yok.
Fethiye’de neler yapılır? Nereler gezilir? Size bir liste hazırladım.
Önce şu adalara tekne turuna katılabilirsiniz;
Aman Babadağ’da paraşütü unutmayın. Eğer korkarsanız da, sadece çıkıp bakmanız bile fazlasıyla yeterli olacaktır.
Eh denize de gireceğinize göre, gelelim plajlara;
İyi tatiller.