İnsanlara arsuzlu olduğumu söyleyince değişik değişik sorular soruyorlar. Senin peygamberin hz. Ali mi? Camiye gidiyor musun? Gusül abdesti alıyor musun falan diye soruyorlar
Haklısın. Aslında bu düşünce Aleviler yüzünden oluyor. Kendilerini Hz. Ali namazda şehit edildiği için namaz kılmaktan muaf tutuyorlar. Kılıp kılmamaları bizi ilgilendirmez ama bu bahaneleri doğru değil bana göre. Bazıları Hristiyan gibi davranıyor benim çevrem de var öyle kişiler.
Aynen öyle nedenide şu onlar arapların durumunu bizlerden çok daha iyibiliyorlar. Kim ister baskıyı özgürlüğün fazlaca kısıtlanmasını tabiki yakından bildikleri için isteyerek türk kültürünü severek kabullenmişlerdir. Sadece Antakya değil tüm kazalarıda öyle İn İskenderun a ne kadar modern insanlar olduğunu gözlemle.
Evet Antakyada çok arap var ve gayet te güzel şekilde kültürlerini korumuşlar yanlız senin şehrimizdeki özel konular hakkında böyle herkesin önünde gelişi güzel konuşman bence çok yanlış iyi akşamlar herkese
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
13Cevap
Daha önce hiç gitmedim, Hatay'lı tanıdığım da yok ama bildiğim kadarıyla mutfağıyla ünlü bir şehir. Bir de galiba orada Arap nüfusu fazla.
Antakya’da çok Arap var.
Mesela ben Arsuzluyum, arsuzun geneli Alevi dinine sahip.
İnsanlara arsuzlu olduğumu söyleyince değişik değişik sorular soruyorlar.
Senin peygamberin hz. Ali mi? Camiye gidiyor musun? Gusül abdesti alıyor musun falan diye soruyorlar
Ben müslümanıyım gkkfdkkvksk
Alevilik din değil ki, mezhep.
Mezhep ama peygamber falan farklı. Çok müslüman gibi değiller.
Haklısın. Aslında bu düşünce Aleviler yüzünden oluyor. Kendilerini Hz. Ali namazda şehit edildiği için namaz kılmaktan muaf tutuyorlar. Kılıp kılmamaları bizi ilgilendirmez ama bu bahaneleri doğru değil bana göre. Bazıları Hristiyan gibi davranıyor benim çevrem de var öyle kişiler.
Doğru +++
Hatay insanları çok iyi ama belediyesi rezalet hizmet sıfır
Hatay güzel bir şehir ve Hatay lı bir arkadaşım var o da cok iyi birisi ailesi de öyle
Hataylı ve Antepliyim iyiyizdir sjdtkrn
Kanka sen Hataylı mısın?
Nasıl desem babam Hataylı annem Antepli yani hem Hataylı hem Antepliyim
Ooo memleketlim yaa
Neresinden?
Geneli arap kökenlidir ama kültürlü ileri görüşlü insanlardır yani tipik anadolu insanları gibi öyle pekte araplıkları kalmamış gibi.
Antakya’da çok Arap var ama dediğin gibi Türk gibiler, kendilerini Türk sayıyorlar.
Aynen öyle nedenide şu onlar arapların durumunu bizlerden çok daha iyibiliyorlar. Kim ister baskıyı özgürlüğün fazlaca kısıtlanmasını tabiki yakından bildikleri için isteyerek türk kültürünü severek kabullenmişlerdir. Sadece Antakya değil tüm kazalarıda öyle İn İskenderun a ne kadar modern insanlar olduğunu gözlemle.
Ben zaten iskenderun-arsuz luyum. Annem iskenderun, babam arsuz.
Babamın babası arsuz annesi iskenderun fakat babam kendini tamamen İskenderunlu olarak tanıtıyor.
Erkekler genelde hanımköylü olur. Ne var bunda babanın kanı dahaçok İskenderuna ısınmıştır.
Babaannemde iskenderunlu ve babam İskenderun’da büyümüş o yüzden arsuzu pek bilmez.
Heralde sende İskenderunda yaşıyorsun çok sevdiğim bi yerleşke gayet modern bi yer.
Teşekkürler
Birmukabele
Evet Antakyada çok arap var ve gayet te güzel şekilde kültürlerini korumuşlar yanlız senin şehrimizdeki özel konular hakkında böyle herkesin önünde gelişi güzel konuşman bence çok yanlış iyi akşamlar herkese
Ve Türk de değildirler Araptırlar bu arada kardeşim sözüm sana değil soran yazan kıza bu arada
Hatay merkezde deniz yok. Görsel İskenderun olabilir
İl olarak söyledim zaten.
Aha Beğendik sorunu. Eyiyiz
hatayı severim insanıda iyidir
Geneli iyidir yemekleri harika
Burası Silifke ye benziyor 😏
Orası neresi?
Sende 4/4 u kullaniyon Benim devreler yanıyor 😂
Hatay da güzel insanları da😊
@ahhbukizlar @opteryx
Hataylı
Aferin onlara.
Karaburunu gördüm sanki😂
Nasıl yani?
İlk foto İzmir değilmi
Hayır.
İzmire çok benziyor eminmisin
Evet 👍🏼
Benziyor olabilir ama burası Hatay
Peki
https://images.app.goo.gl/9RGkHHEsEuq1L5eb6
Deniz’in güzelliği benziyor sadece
Kanka ben zeynep.
Özelime gelsene
Fikrim yk
harbiye çok güzeldi
Hatay merkez pok gibi
Ayy hoşt haspam
Kokuyor şehir Ortadoğu dan farkı yok
Kızları da orsupu olmuş herkese veriyor
Ben çok gitmedim ama gittiğimde hiç kokmuyordu. Kızlarını da tanımıyorum.
Ben 6 aydır burdayım şehir havası sıcak bunaltıcı
Kızlar iç çamaşırı bile giymiyor gezerken ve herkese veriyor lar
Bilmiyorum 🤷🏻♀️
Gel anlatayım
Yok sağol
Ben kendi şehrimin insanını biliyorum.
Çok değişik derim
Nasıl değişik?
Başıma çok iş geldi orada.
Ne geldi?
Burada anlatılmaz bu canım
Neden ki?