Başta Almanya olmak üzere birçok Avrupa ülkesi Corona için aşı pasaportu şartı koydu. Aşı olanlar karantinadan da muaf tutulacakmış. Ben ilk doz aşımı sonunda yaptırdım bir köşede sakince diğer doz olacağım günü bekliyorum. 🤧 Seyahati de geçtim, virüs çok virüs. 🧟♀️🧟♂️ Birçok insan ülkesine ya da başka ülkeye gidebilmek için aşı olmaya mecbur gibi görünüyor. Sırf seyahat için aşı yaptırmak ne kadar doğru? Görselini en iyi ifade eden kısa notunu buraya ekleyebilirsin...Aslında diğer bir sorun, çin aşısı yaptıranların aşılarını geçersiz sayılması. 🤔 Aşıya bile ayrımcılık yapılıyor hakim bey!
Seyahat için aşı zorunluluğu onaylandı! Rahatça seyahat edebilmek için aşı yaptırmak ne kadar doğru?
Aşıya güvenmiyorum daha doğrusu kurtarıcı olarak görmüyorum çünkü çevremde aşı olduğu halde hayatını kaybeden insanlar oldu malesef, üstelik iki kişi ikinci dozlarını olduğu halde 2. haftasında peş peşe 1 hafta arayla vefat ettiler. Bağışıklığa iyi geliyordur falan fistan ama kendi bağışıklığımı koruyup virüs bitme noktasına gelene kadar hayata ara vermeyi kafama koydum uyguluyorum, yurt dışına çıkma planlarım arasında yok benim için sorun değil belki yıllar sonra olurum o zamana kadar aşı tam tescil kazanmış olur veya farklı aşılar çıkmış olur.
Sırf/Rahatça seyahat edebilmek için aşı yaptırmanın bir doğrusu - yanlışı olduğunu sanmıyorum. Yaptırmayan seyahat edememeyi de göze almış demektir. Bu zorunluluğun doğruluğunu tartışırsak: Üç Beş komplo teorisi okuyup düzenin sırrını çözdüğünü sananlardansa bilim insanlarına güvenmeli. "O komplo teorilerini de yazanlar bilim insanları değil mi?" diyenler için "Hangisi olduğuna bağlı." derim. Ayrıca, toplumun çoğunluğunun aşılandığı İngiltere, ABD, Almanya, Çin gibi ülkelere bakacak olursak aşının olası yan etkilerinin mi, yoksa virüsün bilinmeyen etkilerinin mi daha zararlı olduğu ortada, sanırım. Bu gibi durumlarda akla aykırı bir öneri olmadıkça çoğunluğa uymalı, bence. Akıl, akıldan üstündür. Bunca uzman ısrarla aşı olmamızı önerirken ısrarla aşı olmamak ya korkaklık ya da cahil kibridir, bence.
Ellerine sağlik, gelde anlat herkese... aşi yaptirmak istemeyenler işte bu komplo teorilerine inaniyorlar, bende aşi oldum ama kol ağrisi dişinda hiç bir yan etkisini görmedim o ağrida 2 gün sonra geçti. Oysa ki virüse yakalansa kalici hasar göreveklerinden haberleri yok
Çin aşısı demeyin artık şuna çinde üretilen birsürü aşı var ve etki teknikleri de farklı.
Bizim kullandığımız aşı Sinovac. Virüsün belli bir formunu inaktive ederek üretildiği için pek etkili değil mutasyonlara ve virüsün farklı formlarına karşı. Yani hastalığı geçiren nasıl ki tekrar corona olabiliyorsa Sinovac da benzer bir etki yapıyor, tabii ki gene koruyuculuğu var doğal bağışıklıktan daha etkili olmasa zaten böyle bir aşı olmazdı ama diğer aşılara göre düşük etkili. O yüzden saymıyor olabilirler.
Kimse kimseyi aşı olmaya zorlayamaz sonuçta beden sizin bedeniniz ama isterse ülkesine almaz sonuçta o ülke babanın malı değil elini kolunu sallaya sallaya giremezsin yapacak bir şey yok.
Yalnız yanlış bir bilginiz var bu sağlık pasaportu aşı olanlara testsiz karantinasız giriş sağlıyor. Ama aşı olmak istemiyorsanız korona geçirdiğinize dair son 6 aylık bağışıklık sertifikası, negatif pcr veya antijen testi, karantina şartlarıyla ülkeye göre özel bir durum yoksa Ab ülkelerine giriş yapılıyor. Test yaptırırsanız ya da karantinayı kabul ederseniz zaten aşıya gerek kalmıyor. Ben yaptırmayı planlamıyorum ve testimi yaptırıp yurt dışına da çıkıyorum.Çevremde yaptıran kişilere olan şeyleri gördükten sonra sadece corona aşısına karşı bir yargım var. Aşı karşıtı değilim asla da olmadım ama corona aşısı hayır yaptırmayacağım. Tercih sizin...
Gerekirse seyahat yapılmasın. Yakında yoldan geçmek bile aşıyla olacak. Marketlere aşı olmayan giremeyecek. Bunlar "sağlık" adı altında komplo teorilerini gerçekleştiriyorlar. Buna karşı çıkmak için sosyal medyada gruplar çalışmalar başlandı. İnsan hayatını hiçbir şekilde önemsemiyorlar. Ne diyim Allah yardımcımız olsun...
Ben bu zamana kadar aşı olupta ileşeni , aşı olupta bir daha olmama gibi durum bir doktorun bile ağzından çıktığını duymadım ya da kaçırdım kimse kesin birşey demezken heleki çok garip bir şekilde aşınında ayrımı yapılırken bizimde hiiiiiç terddüt etmeden aşı olunmamızı beklenmesi çok garip. İyi bir şekilde araştırılıp ve olunmalı kişinin kimse canını pazardan bulmamış! (Gerçekten ama gerçekten etkisi varsa olmasına birşey demeiyorum)
Meslek icabı bende yaptırmak zorunda kalabilirim lâkin şimdilik erteliyorum. Acelem yok. İnsanlar bir aşı olsun, onlarda ki etkiyi bir göreyim. Ondan sonra bakarız.
Karantinadan muaf tutuluyor diyorsun ya bizde tan tersi. Asi olan 65 yasa yasak asi olmayan gençler Fink atıyor. Ve ülkeler hakkı bu zorunluluk konusunda
Türk vatandaşları için geçerli mi aşı yaptırırsan seyahat edebilirsin sözü? Okuduğum e devlet yazısında misafirler yurtdışı seyahati yapabilir yazıyordu
0
1 Yorumla
Cevap sahibi
+1 yıl
Ve iş için değilse türk vatandaşlarının yurtdışı seyahati yasaktı eğer bilgin varsa cevaplayabilir misin rica etsem Bahreyn’e uçucaktım 1 mayısta
Aşı olmayanlar yüzünden biz de rahat edemicez anlaşıldı.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Avrupa zaten biontech i şart koşuyor onu satırmak adına ki. Haliyle aşı karnesi çıkaracaklar. Çin aşısını yok saymaları bana para vermedin , önce bana para yatır sonra gel deme durumu.
Evden çıkmam, aşı da olmam! İki kez aşı olup ölenleri biliyorum. İlk aşısından sonra kan pıhtılaşmasından ölene, felç olana şahit oldum... Şimdi biz, bundan 5 sene sonra prospektüslerde yazacak olan, 'yan etkileri' bölümünün kobaylarıyız