Türkiye'deki müzeleri tek bir kartla çok uygun bir fiyata gezebileceğinizi biliyor musunuz?

Müze Kart ile T. C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’na ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne bağlı 300’den fazla müze ve ören yerlerini bir yıl boyunca sınırsız ziyaret edebilir, tarihte keyifli bir yolculuğa çıkabilirsiniz. Ben bütün tatillerimde senelerdir kullanıyorum özellikle Müzekart Plus'ı. Geçen sene 60 TL ya alınıyordu bu senede farklı değildir, bu kart ile 1 sene boyunca aşağıdaki müzeler hariç hemen hemen her yeri ücretsiz gezebiliyorsunuz. Böylelikle ayırdığınız tatil bütçenizden de tasarruf ediyorsunuz yani bir müze biletinin 100 ile 120 TL olduğunu varsayarsak :)

Müze Kart, Topkapı Sarayı içerisinde bulunan Harem Dairesi, Aya İrini Anıtı, Efes Örenyeri içerisinde bulunan Yamaçevler ve Göreme Açıkhava Müzesi içerisinde bulunan Karanlık Kilise’de geçerli değildir. Belirtilen bu yerler için ayrıca bilet almanız gerekiyor arkadaşlar.
Türkiyedeki müzeleri tek bir kartla çok uygun bir fiyata gezebileceğinizi biliyor musunuz?
Türkiyedeki müzeleri tek bir kartla çok uygun bir fiyata gezebileceğinizi biliyor musunuz?
Evet, biliyorum kullanıyorum
Hayır, kullanmadım
Duymadım
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Güncellemeler
+1 yıl
Kültür ve Turizm Bakanlığı, 2021 yılı müze giriş ücretlerine ve Museum Pass Kart ücretlerine yüzde 20 ile 35 oranında zam yaptı. 1 Mayıs'tan itibaren geçerli olacak yeni tarifeye göre, en ucuz müze giriş ücreti 18 TL, en yüksek müze giriş ücreti ise 120 TL oldu. Müze Kart ücretleri 60 olarak sabit kaldı.
Türkiye'deki müzeleri tek bir kartla çok uygun bir fiyata gezebileceğinizi biliyor musunuz?