Bugüne kadar gittiğim ülkelerde başıma çok şey geldi. Mesela Hollanda'da plakalı arabayı Paris'te yanlış park yüzünden çektiler. 1 gün araba aradım ama yılmadım yine gittim yine kiraladım. Tayland'da yemek için çok korkuttular ama umrumda bile olmadı. Hollanda'da araç kullanırken özellikle sağa dönüşlerde bisiklet geçiş üstünlüğü can sıkıcı bize göre ama ona da alıştım. Almanya'da gittiğim dağ başındaki eğlence mekanı Türkiye'de o konumda olsa kapısından bile geçmem ama Almanya güvenli diye umursamadım bile.
Beni sanirm tek korkutacak şey güvenlik olur. Eğer gideceğim memleket güvenli ise başka hiç bir sey beni korkutamaz. 😂
Eğee bütçesel olarak bir sıkıntım yoksa kensini güvensiz hissetmem. Şayet harcamalarda dikkatli olamak gerekirse talep ettiğim konaklama ve imkanlar belli çizelgeler halinde olur. Konaklama ve gezilecek yer mekanlar buna göre şekillenir. İmkan ve olanaklar bütçe ve zamanla yönetilir. Para ve zaman kaybı ciddi sıkıntılar arasındadır. Cüzdan, kimlik vs gibi kişisel eşyaların kaybolması beni ciddi derecede ürkütür.
Bir ülkeye ilk defa gidiyorsam, öncesinde keşif çalışması yaparım zaten.. Çok ekstrem bir farklılık olmadığı sürece, karşılaşacağım olumsuzluklarin bilinci ve önlemi ile giderim.. Beni tedirgin eden tek fikir içinde pasaport, cüzdan, iletişim bilgilerinin olduğu çantanın kaybı/çalınması oluyor ki başıma da gelmedi değil.. 🙄
İlk gittigimde kapalı olduğum için bakışları oldu sonra nereli olduğumu sordular türkiye diyince hemen aklına çarşaflı kızlar geliyor hatta Suriye'yi Türkiye'nin bir sehri olduğunu sananlar bile vardı 🤦sonra gayet medeni hatta havalı giyindigimi söylediler bu durum beni üzmüştü Türkiye'yi hâlâ çok geride kalmış zannediyorlar haksız da değiller
Bu biraz hangi ülkeye gittiğime bağlı. Afrika ülkesiyse böceklerinden, doğu da bir ülkeyse Ak47'lerden, batı da bir ülkeyse dolandırcılarından korkarım. Uzak doğuysa böbrek gitmesi ve yemeklerinden bende çok korkarım.
Araştırma yapmadan gitmem uzun bi süre kalmam gerekiyorsa o ulkede hafiften dilini felan öğrenmeye çalışırım ne tür yemekler yediklerini adetlerini felan öğrenir öyle giderim
Genelde kültür olarak bir ürkerim. Nerede nasıl davranmak gerekiyor. Acaba şunu söylersem yanlış anlaşılır mıyım? Bir de yemek konusu var. Genelde sebze tüketmeye özen gösteriyorum.