Koronavirüs ekonomiyi şekillendirmeye devam ediyor. Koronadan dolayı sekteye uğrayan turizm için turizm şirketleri yeni bir yol buldu. Aşı turizmi başlattılar.
Turizm şirketleri Almanya, Rusya, Amerika, Küba, İsrail, Birleşik Arap Emirlikleri gibi aşı konusunda ileride olan ülkelere aşı olmak isteyen insanları götürüyorlar. Tur acenteleri, turisti öncelikle izolasyonda bekletecek, Pfizer/BionTech aşısı yaptıracak (aşı bedeli pakete dahil) ve kendi ülkesine geri götürmeden önce, küçük bir şehir turu düzenleyecekler.
Küba, aşı turizmini “Karayip denizi, kum, kokteyl ve aşı” sloganıyla yürütüyor. Dubai ise, insanları şehirlerine çağırarak bir yıllık konaklama ve aşılama hizmeti sunuyor. İsrail, ülkelerine gelen turistleri zorunlu olarak 10 günlük bir karantinaya alıyor, 10 gün sonra ise kalan aşıları turistlerde uyguluyor.
KScanlar aşı turizmi hakkında ne düşüyor merak ediyoruz. Siz aşı olmak için yurt dışına turist olarak gider miydiniz?koronavirüs aşı turizmi
Corona aşısı olmak istemiyorum. Bu nedenle gitmem.
Corona aşısı olmak istiyorum. Bu nedenle giderim.
Ülkemde aşı sıramın gelmesini bekleyeceğim.
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Yeni trend aşı turizmi! Corona aşısı olmak için yurt dışına gider misiniz?
Şimdiye kadar Allaha şükür sağlığımla ilgili en ufak bir problem yaşamadım, bu işin biraz abartıldığını ve topluma hatta dünyanın geneline bir korku pompalama yolu olarak görüyorum. Bunun da ayrıca neden yapıldığını tam ve kesin bir şekilde bilmediğim gibi bu konuyla ilgili kuşkularımın olduğunu da belirtmeliyim. Aşı konusuna gelecek olursak, ben aşı olmak istemiyorum açık açık söylüyorum bunu, ama eğer ilerde kararım değişir ise sırf bu yüzden yurt dışına çıkmam, ülkemde üretilen korona aşısının diğer ülkelerin ürettiği aşılara nazaran çok daha güvenli olduğunu biliyorum. Özellikle bildiğim ve duyduğum Erciyes Üniversitesinin bu konuda attığı adımları takip ediyorum. İnşallah ilerleyen günlerde aşı konusunda olumlu sonuçlar alınmaya başlandığında kesinlikle Türk bilim insanlarının emeğinin ve katkısının olduğu aşının diğerlerine göre daha güvenilir ve gerçekten sağlıklı olacağını düşünüyorum, bu sebepten dolayı aşı olabilir.
Elon musk ın yılda 40 uydu göndermesi imkansız deniyordu. Hava trafiğinin asla buna izin vermeyeceğini söylüyorlardı. Peki ne oldu da başardı? covid cıktı uluslarası hava trafiği durma noktasına geldi. elon uyduları yerleştirdi dünya etrafına. İnsanlığı ve düşünebilme yetisini yok etmek için çalışan dünyayı yöneten akıllar bunun için çalışıyorlar. Dünya birilerinin oyun bahçesi olmuş durumda biz sadece birer kum tanesiyiz. sadece kendi hayatımızın kararlarını alabiliriz. Sizlere aşıyı önermiyorum. Çok büyük bir ihtimalle yarardan cok zarar getirecek bir aşı. Düşünsenize covidin yarım bıraktığı işi tamamlamak için üretildiğini.5g veya bu gibi daha başka bir teknoloji için vücutlarımızın anten veya başka bir şey olarak kullanmak için vücutlarımıza gerekli elementlerin enjekte edildiğini. Sizce bu kadar olay çinin her zaman yiyip zarar görmediği hayvanlardan birinin marifeti olabilir mi? Ayrıca virüslerin bir endüstriyel ürün haline geldiğini araştırarak görebilirsiniz
açıkçası covid 19 aşısına karşı nötürüm. çünkü Türkiyede üretilmiyor ve yan etkileri var mı yok mu ilerde bişi olur mu kimse bilmiyor bilemezde. bunu özellikle kendi lehine kullanmak isteyen ya da düşman olduğu bi ülkeye satıp onların ileriki nesillerini bozmaya çalısan ülkeler bile olabilir. mesela bu gün belkide çin UYGUR TÜRKLERİ üzerinde covid 19 aşisı deniyor ama kimse bilmiyor olamaz mı? belki de çin bu kadar aşıyıu onların üstünde denedi ve en iyisini bulduğunda da dünyaya sattı ama UYGUR TÜRKLERİNE vermedi belki? bunu gibi bi çok şey olabilir. taciz tecavüzler ortada işkenceler ortada bi sürü video var. hiç güvenmiyorum hiç
Daha güvenilir aşılar üretilene kadar ne yurt dışında ne de yurt içinde aşı olmayı düşünmüyorum. Korona hastalığının ülkemize girdiği ilk günden beri aktif çalışma hayatıma devam ettim, ücretsiz izne dahi çıkarılmadım. Bu dönem halkla birebir ilişkide bulunmama rağmen hastalık emaresi üzerimde yoktu. Ya da hastalandım fakat hissetmeden atlattım. Şayet bir gün hastalanır korona olursam ve bu belirtiler üzerimde kendini gösterirse insanlara bulaştırmamak adına ancak o zaman aşı olurum.
Bana yurtdışına gitmek için kapı gıcırtısı bahanesi bile yeter de artar bile. Mecburi olmasam aşı olmak istemem ama anlaşılıyor ki aşı olmadan özellikle uluslararası seyahat mümkün olmayacak. Bu durumda gidip aşı olmak en iyisi olacak.
Korona virüs ilk çıktığında nasıl herkes bir şey bilmediği için korkmuştu. Biranda evlere kapanmıştır aynı şey aşı içinde gecerli bence şu an. Aşı evet var ama etkileri ne olacak ilk aşamada bilinmediği icin açıkçası mesafeli davranıyorum. Karşı değilim ama önümü de görmek istiyorum.
Aşı olacaksam illaki kendi ülkemde olurum bunun için yurt dışına çıkmaya gerek yok. Türkiye zaten dünyada aşılamada 6. Sırada ilk 10 da elbet en kısa zamanda bizede gelecektir. Ama paralımı olur parasızmı bilinmez tabii 2sene sonra korona aşıları 5 lira olur domuz gribi aşıları gibi
Kendi ülkemde aşı olmaya emin olamamışken yabancı ülkeye aşı turizmine gitmezdim herhalde. Bu şey lafına geliyor. Ne şehittir ne gazi şey yoluna gitti Niyazi :P Eee sağlamken en mutantlı olanını kapmak hiç iyi fikir değil :P Bu olay mahalle bakkalı ile migros arasında kalmak gibi. olmuş. Kampanya mı var nedir bu aşı turizmi :D
Bu aşı olmam diyenlere devlet şöyle yapsın. Aşı olmak istemiyor musun kardeşim. o zaman korona sebebiyle tedavi olmak isrersen bunu hiç bir sigorta şirketi karşılamayacak. Her şeyi cebinden ödeyeceksin. Öyle saça böyle tarak.
Avcilar yine is basinda desenize, olaya bak. Bir ulkede asi varsa once o ulkenin vatadasi kullanir, Sen turisti getir o parayi versin asisini olsun burada , e benim hakkimi yedi bu simdi , kansizlik bu
Yurt dışındayım zaten, ama dünyanın her yerinde aşıya karşıyım. Kısa sürede ortaya çıkan, yeterince uzun süre denetlenememiş aşıdan kalıcı zararlarda çıkabilir. Hem zaten aşılar ne zaman 100% korudu, sadece yakalanma ihtimalini azaltmak için.
Yeni ortaya çıkmış bir aşı yabancı bir ülkede bana güvenilir gelmiyor. Olursam eğer ülkemde olurum. İyi de olsa kötü de olsa kendi ülkemin sağlıkçısına emanet edilmek isterim.
Merhabalar :) Corona aşısı olmak istemiyorum. Bu nedenle gitmem. Aşı hakkında kafamı karıştıran birçok durum var o yüzden de aklımdakilere mantıklı cevap bulana kadar bekleyeceğim.
Yüce Allah ın ilk emri ! Oku ! Ben de beynimle düşünüyorum ne bebeklere vurulan aşılar ne grip ne corona benzer aşılardan faaaayyyyydaaaa yok ben görmedim fayda üstüne şişman sağlıksız ahlaksız terbiyesiz nesil geldi en önemlisi Allaha karşı kulluk görevlerinde ters düşen tembellik yapan. Gavurlar başarıyor Kafirimsi müslümanlığı istiyorlar vermeyelimmmm
Gitmem tabiki zaten aşıya tereddütle bakiyorum bazen düşünüyorum o kadar virüsler geldi geçti ama ilk defa korona dan maske aşı geldi bence bunu içinde bir iş olabilir bu virüs insanlara o kadar korkutuldu ki adete herkesi öldürür gibi söylendi önemli olan bana göre bağışıklık vücudun en güvenli silahı çoğu insana göre bu virüs küresel savaş olarak söyleniliyor.
Aşı olmak adına şuradan kalkıp bir yere gidemem... Aşıyı ülkemde sıra bana gelmesi için bekleyeceğim... Çünkü hizmetin ayağına gitmeyi değil, hizmetin ayağıma gelmesini bekliyorum :)
aşı olmayı isteyip istemediğime daha karar vermedim ama zaten Almanyada yaşadığım için böyle bir seyahate gerek duymuyorum ama aşı bahane gezmek şahane yani güzel teklif bence
Corona aşısı olmak için yurt dışına giderim. Kendi Ülkemden nefret ediyorum Sapık insanlar kendini bilmezler yobaz insanlar yüzünden bu duruma getirdiler.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
hayat şartları en kalitesiz yaşam türkiyededir. En kötü malzemeleri gene türkiye alır. Aşıyı da en kötüsünü almıştır bence.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Şimdilik aşı olmak istemiyorum ama dünyanın çoğu aşı olursa ben de olurum Zengin olsaydım giderdim Çin ve rus aşısını olmam.
Aşının gerçekten bulunacağına inanmıyorum. 3 ay önce biz aşıyı bulmuştuk ama 1,5 ay önce çinden aşı ithal ettik. 1 ay önce aşı ithalaat ettiğimiz şirket kayboldu.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Yerli aşı çıkarsa belki ama çıkmazsa olmayı düşünmüyorum 🤷🏻♀️