En güzel hobilerden biridir kamp yapmak. Hüzün çöken dağlara çıkıp hiçbir beşeri sesin olmadığı bir yerde yalnız düşüncelere dalmak ve inzivaya çekilmek bedenin yenilenmesi gibidir.
2000 metre + rakım, ne bir insan, ne bir korna sesi, ne de Koronavirüs. Sadece sen ve civarda birkaç vahşi hayvanın sesleri. Ciğerlerine çektiğin tertemiz havayla gökyüzündeki yıldızları seyredip düşlere dalmak.
Arada bir şehirden uzakta, bir dağın zirvesinde veya ormanda, insanların olmadığı ve seslerinin dahi duyulmadığı bu tarz yerlerde inzivaya çekilmek bedenin ve zihnin yenilenmesiyle açıklanabilir.
Peki siz hiç kamp yaptınız mı? Kamp yapmak ister miydiniz? Nerelerde kamp yaptınız?
Daha önce hiç kamp yaptınız mı? Kamp yapmak ister miydiniz?
Bu konuda oldukça donanımlıyım diyebilirim. Kamp yapmak, hele ki bir ormanın derinliklerinde ve eğer ki bir de göl varsa "aman Allahım" diyenlerdenim. İçinde olduğumuz süreç biterse ki bu konuda biraz düşüncelerdeyim, beklemekte istemiyorum. Eğer imkan ve olanaklar sağlanırsa depodan çadırımı, kamp ekipmanlarımı ve olta takımlarımı hazırlayıp şöyle bir Sapanca, maşukiye dolaylarında gitmeyi düşünüyorum.
Sabahın ilk ışıkları, göl kenarında olmak, akşam olunca kamp ateşi ve o ateşin çıtırtısı. Ateşin üstünde çatal ayakta fokurdayan bir çorba.. Ve közde kızartılmış ekmek kokusu.. Şimdiden heyecan sardı şu satırları yazarken. Sorunuza gelince yaptım ve tekrar tekrar yapmak isterim..
Ama şimdi yazdıklarınızı okurken benim de yapasım geldi :) Sapanca Gölü'nde yapmak güzel olabilir, bir de Bolu'da Yedi Göller'de veya Mudurnu'da ama çok soğuk oluyor oralar.
Bolu yedigöller izin gerekiyor sanırım, hiç kamp yapmadım. Lakin evet oldukça soğuk oluyor. Ama değer mi bence o güzelliklee için değer. En fazla bir kat daha met serilir. Mudurnu da harikadır bak..!
Havalar biraz yumuşayıncaya inan ki ertelemeyeceğim. Hatta sabah malzemeleri bir elden geçirmem de gerekiyor. En azından havalandırmak gerekir. Güzel soruydu beni benden aldı cidden..
Birçok kez yaptım ama sakın ortamları severim ve secerim zaten yanımda sevdiğim kafa dengi briisi varsa başkalarına gerek ve ihtiyacım yok mümkün oldukca sessiz ve insanlarin ulaşabilmesi zor yerlere giderim aracım ekipmanim uygun zaten buna