Bir çok seyahat tutkununun, gezginlerin uyguladığı yöntemi sizde uygulayabilir misiniz? Ben şahsen ara ara deniyorum bunu gayette zevkli oluyor yol boyunca bilmediğin insanla sohbet edip yolculuk etmek.
Evet
Hayır
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Otostopla seyahat sizin için güvenli midir yoksa bir risk midir?
Bir zamanlar bu yöntemle tüm Akdeniz şehirlerini gezmiştim ama bu dediğim üniversite zamanlarımdaydı, şimdi her şeyi geçtim en başta sağlık için riskli, otobüsler bile tehlike taşıyor. Otostopla seyahat etmenin verdiği insanlara güven duygusu ve heyecan yaşattığı sevinç kelimelerle anlatılmaz, bunu ancak yaşamak lazım.
Lisede eve gelirken otostop yapardık. Öğrenci olduğumuz belli olurdu, bizi alırlardı güvenle. Ama tatil için ıssız sapa yerlerde olmak zor iş, ben güvenmem.
Anket cevaplarinda yeterli açıklama yok.. Araca binenden çok aracina alan için risk taşır bence. Erkek olarak bile bu risk varken kadınlar bence otostop cekmesinler.
Birkaç kez denedim ve başaramadım. Kimse beni almadı. Daha önce 3 kez otomobil veya kamyon/TIR'la Bursa'ya gitmeyi düşündüm, kimse durmadı ve vazgeçtim. Bir tek bisikletle köyden şehre dönerken, şehirler arası yolda gidonunun çıkması yüzünden yolda kaldım. Şehre 15 km kalmıştı ve gitmem zordu. Bir Doblo Maxi hariç hiç kimse durmadı. Doblo sürücüsü bisikleti ve beni arabasına alıp evimin yakınlarına bıraktı.
Erkekler bu konuda oldukça rahat fakat bir kadın olarak bunu ne yazık ki yapamam. Haberlerde görüyoruz manşet manşet olayları tanımadığım bir kişinin arabasına binmek oldukça tehlikeli. Kendim araba alıp seyehat ederim daha iyi. 😊
Ortaokulda falan okuldan kaçınca otostop çekerdik o zaman insanlar bu kadar sapık ve kötü değildi Şu yaşımda şimdi ne otostop çekerim ne de otostopcu alırım arabama
geçen bizim arkadaşın arkadaşı otostopla yolculuk yapacağım falan diyordu sonradan haber aldık çocuğun çanak kırılmış . hala otostopla gitmek isteyen varsa önden buyursun
Kızsan zaten kendin korkarsın bence birazcıkta olsa, sonuç olarak erkeklere güven olmaz bence ve unutmayalım ki kadın cinayetlerinin her gün arttığı bir dünyadayız