Pandemiden, Şehrin gürültüsünden uzak kalmak için Eşimle 3 günlük minik bir tatil yapmaya karar verdik otel araştırması çok yaptım en yüksel oy alan Otel Museum Otel , orada konaklama yapacağız. Daha önce Kapadokyaya gitmediğimiz için tavsiyelerinizi almak istiyorum. Nereler gezilmeli mutlaka görmemiz gereken neler var? , Yanımıza neler almalıyız? tavsiyelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.
Merhaba @naturellkiz, Çok doğru bir tercih. Bence tam zamanıdır. Ama sadece Nevşehir ile sınırlı kalmayın. Aksaray, Kayseri gibi kentlerimize de zaman ayırın. 3 gün yeter bence.
Kapadokya tatilini öneririm
Eğer soğuktan rahatsız olmayacaksanız, eğer tarihe ve tabiata meraklıysanız, eğer alışılagelmiş mutfakların dışında, Kapadokya ve hatta Kayseri mutfağının eşsiz lezzetlerini denemek isterseniz, dönüşten önce bölgeden doğal ürünler satın alıp eve götürmek isterseniz, bence Kapadokya ideal bir seçimdir.
Bir haftanın yeterli olacağını düşünüyorum. Bu süre zarfında Kapadokya olarak bilinen o geniş coğrafyayı gezmiş ve deneyimlemiş olursunuz.
Eğer bu mevsimde gidecekseniz, biraz tekrar gibi olsa da, kışlık kıyafetler almalısınız. Eğer bölgede geniş bir alanda turlar yapacaksanız, mutlaka detaylı bir haritanız olsun.
İnşallah ihtiyacınız olmaz, ama her şeye rağmen güvenlik için bazı önlemler almanız iyi olur
Fotoğraf makinesi alırsınız yanınıza ama ben yine de tekrarlayayım.
Kapadokya’nın en lezzetli yöresel yemeklerini sunan lokantaların bir listesini alın.
Burada neler yapılabilir?
Nevşehir’in ilçeleri
Ürgüp
Avanos
Derinkuyu
Kozaklı
Hacıbektaş
Acıgöl
Gülşehir
Tarihi değerler – yer altı şehirleri
Kaymaklı
Derinkuyu
Özkonak
Müzeler - parklar
Göreme Açıkhava Müzesi
Göreme Milli Parkı
Ürgüp Müzesi
Hacıbektaş
Doğal güzellikler - vadiler
Güvercinlik Vadisi
Kızılçukur Vadisi
Temenni Tepesi
Narlıgöl Krater Gölü
Güllüdere Vadisi
Damsa Barajı
Meskendir Vadisi
Devrent Hayal Vadisi
Üzengi Vadisi
Kapadokya Paşabağ Rahipler Vadisi
Göreme Bağlıdere Aşk Vadisi
Ihlara Vadisi
Zelve Vadisi
Eğlence ve spor
Balon
Atçılık
Açık hava yürüyüşleri ve keşif turları
Kızılırmak su sporları
Kapadokya bölgesine genel bir bakış
Bu isim bütün dünyada tanınmıştır. Uzak Doğu’dan Latin Amerika’ya kadar çok geniş bir pazarda bilinen bir bölgedir. Ziyaretçileri çok farklı kültürlere mensuptur.
Bölgeye gelen turisti çeken temel cazibe unsuru Peri Bacaları ve özgün doğal yapıdır.
Batı ile Doğu Anadolu arasında bir geçiş bölgesidir. Uzun araç yolculuklarında bir mola bölgesi olarak araç kullananlar için caziptir.
Kapadokya ve mutfak
Nevşehir’e özel sebze, meyve, unlu mamuller, reçel, marmelatlar çok uzun bir liste oluşturmaktadır. Aşağıdaki listedeki patates, kabak çekirdeği, üzüm en çok bilinen ve satılan ürünlerdir. Ankara’dan çok sayıda diplomat bu ürünler için bölgeye gelmektedir.
Elbette biraz kalın kıyafetler. Malum kar bekleniyor soğuk hava dalgası ile birlikte. Mutlaka bere, eldiven , atkı bulundurun. Termal kıyafetlerle daha rahat edersiniz. İlla Avanos diyorum muhteşem şaraplarından almak ve tatmak için Ihlara Vadisi ( buraya gideceksiniz trekking ayakkabıları ve sırt çantası gerekli olabilir) Derinkuyu Yer altı şehir Altı Üstünden Daha Güzel: Yer Altı Şehirleri bir bencemde bahsetmiştim oradan inanılmaz bir yer Elbette peri bacaları Göreme Hacı Bektaş-ı Veli müzesi Vaftizci Yahya Kilisesi Ortahisar Kalesi Uçhisar Kalesi gidilecek yerlerden bazıları. Şimdiden iyi tatiller
Öncelikle merhaba şimdiden iyi tatiller diliyorum. Önerilerde bulunacağım ama açık mı kapalı mı bilmiyorum. Zamanınız az Göreme Açık Hava Müzesi, Ihlara Vadisi, Uçhisar Kalesi gibi olmaz tarih abidesi yerleri işaretleyerek geziye başlayın. Yeraltı şehirlerine inin. Göreme Açık Hava Müzesi’ne, kesinlikle gitmelisiniz. Balon turuna katılın açıksa tabi ki. Avanos’ta çömlek yapın, ATV’yle dolaşın, ata binin. Konaklama olarak bence Kaya (Cave) otellerde konaklayın. Listeyi uzun tuttum siz seçersiniz tekrar iyi tatiller diliyorum.
1
3 Yorumla
Soran
+1 yıl
Aradığım açıklayıcı yorum buydu Çok teşekkür ederim ben çok bilgilendiriniz🙏🏻
Göreme acık hava müzesi basta olmak üzere Orta hisar uçhisar Ürgüp Avanos turu yapmalısınız. Orta hisar kalesi var mesela atlamayın derim. Ürgüp'te Mustafapaşa mahallesi var (eskiden kasaba idi) Konstantin eleni kilisesi, şu an üniversite olan tarihi medrese var kesin gezin. Avanos ta çömlek yapımı meshurdur. Galip abinin yerine gidin saç müzesi var ayrıca çömlek yapma imkanı var. Kızıl ırakta sallanan köprü var hala kaldıysa yanında Cafe tarzı yerler vardı. Daha çok anlatacak şeyler var ama bunlar belli başlı yerler.
1
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Ya Çok teşekkür ederim Çok aydınlatıcı bir yorum olmuş paylaşımınızı kesinlikle dikkate alacağım
benim memleketim nevşehir her yeri güzeldir otel olarak göreme ürgüptekiler iyi benim otele ihtiyacım yok bizim nevşehirde de baya arazilerimiz bağlarımız çok ve konağımız bağ evleri falan var sıkınttı yok
Ben Nevşehir Ürgüp'de üniversite okuyorum ve bu bölge çok güzel. İmkanın varsa balonlara binmeni tavsiye ederim. Onun dışında Ürgüp asmalı konak temenni tepesi ve vadileri gezebilirsin. Avanos ve göreme de gezilmesi gereken yerlerden.
Merhaba @naturellkiz,
Çok doğru bir tercih. Bence tam zamanıdır. Ama sadece Nevşehir ile sınırlı kalmayın. Aksaray, Kayseri gibi kentlerimize de zaman ayırın. 3 gün yeter bence.
Kapadokya tatilini öneririm
Eğer soğuktan rahatsız olmayacaksanız, eğer tarihe ve tabiata meraklıysanız, eğer alışılagelmiş mutfakların dışında, Kapadokya ve hatta Kayseri mutfağının eşsiz lezzetlerini denemek isterseniz, dönüşten önce bölgeden doğal ürünler satın alıp eve götürmek isterseniz, bence Kapadokya ideal bir seçimdir.
Bir haftanın yeterli olacağını düşünüyorum. Bu süre zarfında Kapadokya olarak bilinen o geniş coğrafyayı gezmiş ve deneyimlemiş olursunuz.
Eğer bu mevsimde gidecekseniz, biraz tekrar gibi olsa da, kışlık kıyafetler almalısınız. Eğer bölgede geniş bir alanda turlar yapacaksanız, mutlaka detaylı bir haritanız olsun.
İnşallah ihtiyacınız olmaz, ama her şeye rağmen güvenlik için bazı önlemler almanız iyi olur
Fotoğraf makinesi alırsınız yanınıza ama ben yine de tekrarlayayım.
Kapadokya’nın en lezzetli yöresel yemeklerini sunan lokantaların bir listesini alın.
Burada neler yapılabilir?
Nevşehir’in ilçeleri
Tarihi değerler – yer altı şehirleri
Müzeler - parklar
Doğal güzellikler - vadiler
Eğlence ve spor
Kapadokya bölgesine genel bir bakış
Bu isim bütün dünyada tanınmıştır. Uzak Doğu’dan Latin Amerika’ya kadar çok geniş bir pazarda bilinen bir bölgedir. Ziyaretçileri çok farklı kültürlere mensuptur.
Bölgeye gelen turisti çeken temel cazibe unsuru Peri Bacaları ve özgün doğal yapıdır.
Batı ile Doğu Anadolu arasında bir geçiş bölgesidir. Uzun araç yolculuklarında bir mola bölgesi olarak araç kullananlar için caziptir.
Kapadokya ve mutfak
Nevşehir’e özel sebze, meyve, unlu mamuller, reçel, marmelatlar çok uzun bir liste oluşturmaktadır. Aşağıdaki listedeki patates, kabak çekirdeği, üzüm en çok bilinen ve satılan ürünlerdir. Ankara’dan çok sayıda diplomat bu ürünler için bölgeye gelmektedir.